Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 זוגות רמקולים מוגברים באותו מגבר (קוואקסיאליים אם זה משנה)

ועוד סאב שמוגבר בנפרד, שיש לו שליטה על פאזה בכפתור.

הרמקולים מחוברים בצורה ישרה (+ ל+ - ל-)

הבעיה שבפאזה אחת הסאב עובד בצורה רצויה והרמקולים לא, ובפאזה הפוכה הרמקולים עובדים בצורה טובה(כלומר נותנים באס) והסאב לא משתלב טוב.

איך אני יכול לפתור את הבעיה?

פורסם

תשאיר את הפאזה שהסאב עובד בה טוב ותנסה להפוך את הפאזה למידבאסים ותראה מה קורה.

תנסה להפוך את הפאזה רק לאחד המידבאסים ותראה מה קורה.

אם זה לא עוזר - תנסה להשיג לסאב שלך מגבר שהקרוס שלו חותך בסלופ או גבוה פי 2 או נמוך פי 2 - רצוי גבוה פי שתיים.

במקרה הזה אולי כדאי שתיתן מידע על הרכיבים שיש לך במערכת ואם נצליח להבין באיזה סלופ נחתך כל רכיב יהיה אפשר לעזור לך להתמודד עם הבעיה, תופעה.

תנסה גם להפוך את הכוון שהסאב מנגן אליו - לסובב את התיבה - אולי זה יתן לך עוד טיפה השהייה שתפתור את תופעת הביטול של המידבאסים.

ותנסה גם להוריד את נקודת החיתוך של הסאב ותראה אם יש שיפור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשהרמקולים נותנים באס,זה אומר שהם בפאזה ישרה

לפעמים (וגם אני נפלתי בזה לא פעם) כשהפאזה של הרמקולים הפוכה + באס בפאזה ישרה יש אשליה שהרמקולים נותנים את הבאס למרות שהוא מגיע בעצם מהסאב..

נתק את הסאב לגמרי,שמע באיזה מצב הרמקולים מוציאים באס,חבר את הסאב - הפוך פאזה ונסה לשלב במשחק עם התדר והעוצמה,הפוך את הפאזה בחזרה לישרה ונסה לשחק ככה עד שתגיע למצב רצוי כך או כך

ניתן להגיע לבמה נכונה יותר גם ע"י הפיכת פאזות מסוימות בסט הקדמי,אבל פה זו כבר עבודה בסגנון אחר

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אם אני הופך את הקוטביות בכל ארבעת הרמקולים בעצם לא עשיתי כלום...

הפכתי את רמקול קדמי שמאלי וללא שינוי ואחר כך רמקול ימיני ללא שינוי.

לפי מה שהבנתי ממכם רק לשחק בין רמקול לרמקול עד שתגיע התוצאה הרצויה?

פורסם

אלעד - הרמקולים נותנים בדיוק (טוב לא ממש בדיוק, אבל זה לא שהבאס מתבטל באחת מהפאזות) את אותו הבאס גם בפאזה הפוכה - רק שהתזמון שונה.

סה"כ הרמקול זז את אותו המרחק ובאותה המהירות כשהפאזה שלו הפוכה.

בהפיכת הפאזה בין וופר לסאב אתה בעצם יוצר שוני בתזמון - כששניהם פועלים באותו הזמן, סביר להניח שאתה תקבל את אפקט הביטול בו הסאב בעצם משתלט על המידבאסים ומנטרל את תחומי התדר החופפים.

אם אתה נמצא במצב בו אתה סובל מביטול - שינוי או הפיכת כל הפאזות יחדיו תיתן לך אכן, את אפקט הביטול רק בפאזה ההופכית.

תבדוק באיזה סלופ הסאב שלך חתוך ע"י המגבר או הHU (לא יודע איך אתה חותך) - במידה ואתה חותך ב12 דיבי - תנסה להחליף למגבר שחותך ב24 דיבי את הסאב..

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מפרט הרכיבים:

4 רמקולים 120 wrms לזוג (אותו סט רמקולים)

מגבר 75 wrms ליציאה

הסאב הוא בעצם אקטיבי שמורכב מתחת למושב (לא העיקרון פה),מוגבר עם 60 וואט נומינלי.

לגבי הכיוונים:

זוג פרונט - hp 65 ו-gain בערך חצי

זוג אחורי - hp 65 ו-gain קצת פחות שלא יגנוב את ההצגה. . .

וסאב - חתוך ב65hz וgain 3/4

פורסם

קודם כל - גיינים וואטים לא אומרים שום דבר - כלום, אפס, גורנישט...

איזה רמקולים - איזה יצרן, איזה דגם איזו סדרה

איזה מגבר - איזה יצרן, איזה דגם איזו סדרה

הדבר היחידי שיכול אולי לאמר משהו זה שהסאב שלך חתוך ב65 הרץ והוא בגיין יחסית גבוה - תנסה לראות מה קורה אם אתה מוריד קצת את הגיין שלו - האם אתה מצליח לגרום לו להשתלב עם הסט הקדמי במקום להשתלט עליו? - זה חלק מהעניין.

אם יהיה אפשר להסיק משהו מהדגמים המדוייקים של הרכיבים שלך אולי יהיה אפשר להתקדם צעד אחד נוסף קדימה.

כרגע - תנסה את מה שנרשם עד כה ותחזור אלינו עם מסקנות, אם הצלחת להשיג שיפור או לא.

Pioneer TS-X150

פורסם

קודם כל תודה על היחס...

הרמקולים הם focal 570ca1 5X7 (מידה מיוחדת למאזדה ועוד כמה)

מגבר focal solid 4 75X4

סאב focal 25bus סאב בגודל 10"

אין לי מושג בנוגע לסלופים וכאלה אם זה קשור אז אין קרוסאוברים לרמקולים.

פורסם

אני אנסה מחר לראות אם אפשר להוציא קצת יותר מידע על ההגברה שלך ועל הסאב - אמרת סאב אקטיבי עד כמה שזכור לי.

איזה יחידת ראש? (רדיו דיסק) HU בשפת הפורום...

Pioneer TS-X150

פורסם

כולכם חיים בסרט, אי אפשר לכוון פאזות דרך המחשב.

בטח ובטח לא כאשר מדובר על 5 אלמנטים:roll:.

פותח השרשור, תגיע ביום שבת למפגש, תבקש עזרה ממני או מכל חבר פורום ,אחרשקצת מבין בנושא ונשמח לעזור לך(אני בכל אופן).

under construction..

פורסם

אדי

אם נקח כל רמקול ונהפוך את פאזתו :-D

נקבל דיליי מסויים (סטייל ההיפוך מהHU שיוצר דיליי למיטב ידיעתי כתחליף להיפוך חשמלי)?

נבודד אלמנט בתנאי מעבדה,נשמע פחות באס בפאזה הפוכה - למרות שהממברנה זזה קדימה ואחורה רק בסדר שונה

איך זה מסתדר לעניין הבאס קבוע דיליי משתנה?

יש לי עוד שאלה שבאמת מעניינת אותי

בטוויטרים - בהיפוך פאזה לצד מסויים מורגש מצב הPUSH&PULL שבמקרה הישן שלי (הקאפא) נועד לצורך ריסון ועל הדרך מרכז קצת את הבמה

נכון לכול אלמנט מין הסתם,תיאורתית - אם אני אהפוך פאזה למיד צד נהג,האם הבמה תנדוד לכיווני?

ואה...

שנה טובה! :wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

עשיתם את זה מסובך ממה שזה אמור להיות:) פאזות זו עבודה בין 10 דקות לחצי שעה ברכב עם סט 2 חלקים פאסיבי וסאב. נניח אותו הדבר ברכב של פותח השרשור שכן הרמקולים קו-אקסיאליים. במקרה הזה יש מטרה אחת, שכל הרמקולים ינגנו באס ללא ביטולים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...