Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלאנסר גדולה יותר מה3 החדשה, והיא עם מנוע מעט חזק יותר שצורך פחות דלק. בנוסף יש לה כרית אוויר אחת יותר, ולדעתי 3 בכלל לא עברה מבחן ריסוק עדיין. ל3 יש תא מטען גדול יותר. אז איפה בדיוק פערי האיכות העצומים בין ה3 וללאנסר?

 

לקורולה יש ביצועים טובים יותר, אבל היא נחותה בתחום הבטיחות.

  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לזה שמעליי- תשובה קצרה ועניינית, אני אומר שוב, הייתי פוסל את הקורולה בגלל עניין הבטיחות והתחושה הבסיסית שהיא נותנת (אבזור דל מאוד). אם ההתלבטות עדיין קשה אז תיגש לאולמות תצוגה תבצע נסיעת מבחן ותראה מה מתאים, שתי המכוניות טובות לדעתי הלאנסר יכולה יותר לענות על דרישות של הנהג המשפחתי (אני 1.80 וצפוף לי במושב אחורי של מאזדה 3 ) הנסיון שלי עם הלאנסר הוא אך ורק מדעות של עיתונאים, מה שכן היא מציעה יותר פינוק (הגה מצופה עור, שליטה מההגה, 7 כ''א) ולא צריך לחזור שוב על כל היתרונות שלה וסביר להניח שהיא תהיה פחות נפוצה מה3 אם זה מעניין אותך...

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

טוב אז למי שמעוניין במידע נטו:

היום יצא לי לשבת במאזדה 3 חדשה עם הפלסטיקים ועף לי המוח :lol:

יש קונסולה מרכזית מדליקה .

העיצוב הפנימי יפה מאוד ונראה כאילו השקיעו פה קצת תכנון

הבגאז' טיפונת יותר עמוק במרחב הפנימי אבל צר בגלל הגלגלים האחוריים [שוב לעומת 3 הישנה ]

המרווח מאחור לא נראה כאילו השתפר משהו.

 

מקווה לדווח לאחר נסיעה גם על הטויוטה [עוד לא הסכימו לתת לי לבדוק לעומק]

 

תודה ויום טוב

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

דרך אגב ברכב שראיתי אתמול [מאזדה 3 החדשה]

החלונות לא עולים לאחר שמכבים את הרכב ומפעילים את האזעקה :shock:

מאוד מוזר כי בדגם הקודם הוא היה מרים את כל החלונות ובזה כלום :-(

חיכיתי 10 דקות לחצתי על כל הכפתורים בשלט

אפילו ניסיתי לחיצה ארוכה כמו בפוקוס אבל נייט גורנישט זיט נדה כלום :-(

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אוקיי

בשעה טובה נהגתי גם על הקורולה החדשה ,רשמים תלונות בקשות ועוד מפורטות מטה:

 

הרכב לאחר השוואה למאזדה שלוש החדשה:

בגאז' יותר רחב פתח הטענה ורוחב גדולים יותר בקורולה ונוחים אבל העומק של המאזדה בבגאז' יותר גדול אז אחד אפס לטובת הקורולה.

המרווח הפנימי מאחור בקורולה פשוט מנצח בענק אין מה להגיד ,לעומת הכיסא הקלסטרופובי במאזדה ישבנו אני [רוחב של אדם שאוהב לאכול] החבר שגם הוא לא קטן וכיסא מושב לתינוק בנוחות סבירה כאשר במאזדה נכנסנו אני והכיסא ומקום לחבילת וופלות.

לגבי מקום לראש אני מבין את מי שמתלונן על מרווח לראש מאחור [אני בגובה 1.80 וקצת ונאלצתי להזיז את הטוסיק מעט קדימה מהמושב כדי לא לגעת בתיקרה לא נורא אבל לא אידיאלי לנסיעות ארוכות].

לגבי נסיעה ותחושות מהכביש :

ההגה החשמלי פשוט מוזר הרגשה שאין חיבור לכביש ואתה די מנחש מה קורה שם למטה [אחת הסיבות שלא ביטלתי את בקרת האחיזה]

הנסיעה מרגישה פחות או יותר כמו במאזדה הישנה מבחינת זמינות כוח ופתיחות לא ממש הרגשתי הבדל בעודף הסוסים לטובת הקורולה ואולי זה בגלל שהרכב חדש ועדיין לא "נפתח".

בסה"כ המרווח הפנימי קנה אותי.

אני מקווה לנהוג השבוע במאזדה החדשה ואז אשווה ביצועים ותחושות מהכביש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טוב אז שוב שלום לכולם.

היום נהגתי על השלוש החדשה.

לעומת הישנה שלי אני לא מרגיש שום הבדל ברמת הביצועים או הנוחות מלבד העובדה שהקונסולה המרכזית פשוט מחבקת ודי עוטפת את הנהג.

לגבי ביצועים אני באמת לא מרגיש שום הבדל בינה לבין הישנה או הקורולה החדשה עם הגיר האוטומטי הרגיל.

לגשי רוחב \אורך התחושה די זהה לקיימת שלי.

אולי [ופה בקטנה כי הנסיעה הייתה פחות משעה] המושבים נוחים יותר מהישנה.

זהו.

לגבי מזגן דווקא קירר יופי.

לגבי ההגה הוא יותר טוב משל הקורולה אבל פחות מהשלוש הישנה.

עדיין ההגה מרגיש מנותק מהכביש אבל המשקל שלו הרבה יותר נכון משל הקורולה ששם סתם הרגשתי התנגדות במרכז ההגה ולאחר מכן מרגרינה לכל אורך הסיבוב.

אני חושב שאם הבחירה נשארה בין הקורולה למאזדה הייתי לוקח את המאזדה.

:?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

קראתי את הנתונים שרשמתה - גם אני בקניה בדקתי את כל הנתונים , כולל תא מטען ( מאזדה 6 חדשה )

 

בסוף השיקול שלי היה - מה הדרישות העדיפות ..

רוב הנסיעות שלי הן לבד או שלושה אנשים , חניה סבירה , ורצון גם להרגיש קצת קשר לכביש והנאה .

 

היו רכבים יותר גדולים מאחור , היו יותר מפוארים - אבל ברירת הנתונים הנדרשים שלי , היתה עדיפות לנהיגה .

 

כעת בדוק את הלנסר - וקבל החלטה .

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על ההמלצה.

הבעיה שלי כרגע היא שאף אחד מלא מעט אנשים שאני מכיר לקחו או ביקשו את המיצובישי.

ברגע שאמצע ואבדוק אעדכן.

יום טוב.

טוב שם טוב משמן טוב

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי אחרי לא מעט בדיקות ונסיעות

דברתי עם קצין הרכב ואלו התוצאות שפתוחות כרגע:

מדרג 2:

יונדאי I30 עם Sun roof, צבעים: (לבן, אדום, תכלת, אפור מטאלי, שמפניה) (תצרוכת דלק ממוצע 12.5 ק"מ לליטר)

(לבעלי 3 ילדים) יונדאי CWI30 עם Sun roof צבעים: (לבן, אדום, תכלת, אפור מטאלי, שמפניה) (תצרוכת דלק ממוצע 12. ק"מ לליטר)

מזדה 3 החדשה, צבעים: (כסף, לבן, אפור גרפיט [כהה], כחול שמימי [בהיר], כחול אינדיגו [כהה]) (תצרוכת דלק ממוצע 12 ק"מ לליטר)

טויוטה קורולה, צבעים: (תכלת, לבן, כסף, אפו כהה) (תצרוכת דלק ממוצע 12 ק"מ לליטר) אין התחיבות לצבע

 

 

אני כנראה אלך על המאזדה 3 החדשה כי למרות הקריצה של רוחב גדול יותר בקורולה

העיצוב של הקורולה פשוט משעמם ולחשוב על לנהוג בדבר הזה כל יום בפקקים לעבודה נראה לי כמו התאבדות מנטאלית :wink:

 

בכל מקרה ביקשתי מהקצין רכב להשאר עם שלי עד סוף החוזה [אפריל הקרוב] אולי מאזדה יחליפו למנועים החדשים שהם פירסמו עד אז

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יונדאי I30 INSPIER עם חלון גג חשמלי? ממתי? אני יודע שבדגם הקרוס וואגן זה סטנדרטי אבל לא שמעתי על דגמי 5 דלתות בסיסיים עם סאן רוף.

 

במאזדה 3 החדשה יש צבע לבן פנינה, ב-B4 הקודמת היה גוון כזה והוא פשוט מדהים עליה. רוב ה-3 אקטיב החדשות שראיתי לבשו כהה, בעיקר גרפיט ושחור.

 

בקשר ללאנסר, תא הנוסעים שלה הוא לא ברמה של המאזדה, החומרים מאוד דקים ופשוטים וזה מאוד מורגש. המושב האחורי מרווח ונוח.

אבל אותי היא פשוט משעממת. הפס הכסוף הפשוט הזה לאורך כל האוטו, הקונסולה המרכזית פשוט ריקה מכפתורים. האוטו הזה הזכיר לי מדבר...צבע בהיר ושיממון!

פורסם
יונדאי I30 INSPIER עם חלון גג חשמלי? ממתי? אני יודע שבדגם הקרוס וואגן זה סטנדרטי אבל לא שמעתי על דגמי 5 דלתות בסיסיים עם סאן רוף.

 

במאזדה 3 החדשה יש צבע לבן פנינה, ב-B4 הקודמת היה גוון כזה והוא פשוט מדהים עליה. רוב ה-3 אקטיב החדשות שראיתי לבשו כהה, בעיקר גרפיט ושחור.

 

בקשר ללאנסר, תא הנוסעים שלה הוא לא ברמה של המאזדה, החומרים מאוד דקים ופשוטים וזה מאוד מורגש. המושב האחורי מרווח ונוח.

אבל אותי היא פשוט משעממת. הפס הכסוף הפשוט הזה לאורך כל האוטו, הקונסולה המרכזית פשוט ריקה מכפתורים. האוטו הזה הזכיר לי מדבר...צבע בהיר ושיממון!

וכל מה שאמרת, בשבילי הוא ייתרון.

תסביר לי בבקשה מה זה "רמה של מזדה"

חומרים דקים ופשוטים - בדקת עובי? של מה בדיוק? ריפוד? דיפונים? דש בורד?

המשפט האחרון הוא בול בשבילי: גם אותי היא משעממת (בשביל זה יש מוסטנג..), עושה את העבודה,הקונסולה המרכזית חפה מכל מיני קישקושים מיותרים, ממש שיממון, רק לפתוח את הרדיו כדי לא להרדם מהכלי היעיל הזה שנועד בדיוק לשם כך: להסיע אותי מנקודה לנקודה בבטיחות, יעילות ואמינות.

אגב, נהגתי כמה ימים במליבו חדשה בארה"ב. מרוב כפתורים בדש בורד התחלתי להתגעגע ללנסר המשעממת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תראה, גם המאזדה היא לא ג'טה או גולף, אבל תא הנוסעים שלה מרגיש מדופן מחומרים הרבה יותר איכותיים. הצלילים שמשמיעים הפלסטיקים בלאנסר מעידים על איכות החומרים...

 

לי אין רכב נוסף בבית בדוגמת מכונית ספורט, וכשאקנה רכב חדש (בע"ה) אני אחפש רכב שירגש אותי, שיהיה לי נעים לשבת בתוכו ושיציג רמת אבזור מסויימת.

פורסם

למשל, רק למשל, איזה איבזור חסר לך בלנסר הבסיסית שיש במזדה 3?? איזה אבזור במזדה 3 חסר לך ושנמצא בג'טה. ובכלל מי קבע שג'טה יותר טובה ממזדה 3 או לנסר?

הפלסטיקים משמיעים צלילים? אתה מתכוון כשמכים בהם? נו באמת... כתבתי כבר בשירשור על הריפוד "האיכותי" של אאודי 80 משנות השבעים. איכות בודקים לאורך שנים ולא במבחן מוזיקלי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני רואה שמדובר בשרשור בן מספר שבועות שכנראה פספסתי כשהייתי בחו"ל, אז הנה אני כאן:

 

אם אתה אוהב נהיגה ונהנה מנהיגה, נכון שיש מהנות ממנה בעולם, אבל בין המבחר שיש לך - לך על השלוש!!!

אין שום הנאת נהיגה באף אחת מהאחרות, בדוק!

השלוש ידועה בזריזותה והכיף שהיא מספקת, לך על זה.

אגב, באתר מועדון שלוש, תבין במה מדובר אם לא היתה לך מאזדה שלוש בעברך...

בהצלחה.

 

1. בהחלט יש הנאת נהיגה לפחות באחת האחרות...

2. ראיתי את אתר מועדון המאזדה3. זה בערך הדבר הכי פתטי שיצא לי לראות מאז הפעם האחרונה שקראתי כתבה של אילן פייביש. בעצם, פייביש משורר ליד הזבל הזה...

 

לאנסר , אופי ??

 

ה 3 והסיד עדיפות על הלאנסר בכל פרמטר.

הלאנסר מעבר לעיצוב חיצוני (ענין של טעם) אין בה ולא כלום, כרכבים נטו אני הייתי הולך על הסיד סטיישן למשפחה מדובר על רכב מעולה, ה 3 אצלי מגיעה רק במקום השני.

 

אתה טועה. ל-3 יש לא מעט חסרונות ביחס ללאנסר (וגם יתרונות). באופן מפתיע, אותה הנאה מנהיגה שכולם מדברים עליה היא ממש לא יתרון של ה-3 לעומת הלאנסר. אולי אפילו להפך!

 

כן, נהגתי.

פלסטיקים וגימור פנים ברמה בינונית ותו לא, הרכב לטעמי בהחלט לא עומד בשורה הראשונה מבחינת מחיר\ תמורה ואו ערך מוסף שיש לרכב על פני מתחרות אחרות.

ה 3 וגם הקורולה עדיפות משמעותית מהלאנסר.

 

הבעיה של הלאנסר 1.8 היא המחיר ביחס למיצובה האמיתי בשוק. גרסת ה-1.5 המדוברת היא זולה משמעותית וכאן חלק מהמאפיינים שהפריעו ב-1.8 (ואני לא מתייחס למנוע אלא לרמת הגימור וכדומה) - נסבלים בהחלט.

 

בקשר ללאנסר, תא הנוסעים שלה הוא לא ברמה של המאזדה, החומרים מאוד דקים ופשוטים וזה מאוד מורגש. המושב האחורי מרווח ונוח.

אבל אותי היא פשוט משעממת. הפס הכסוף הפשוט הזה לאורך כל האוטו, הקונסולה המרכזית פשוט ריקה מכפתורים. האוטו הזה הזכיר לי מדבר...צבע בהיר ושיממון!

 

העיצוב הפנימי אמנם פשוט, אבל נאה למדי. החומרים פשוטים גם הם, אבל לפחות נראים טוב. גם אם במאזדה הם מרגישים טיפה'לה יותר טוב במגע, זו בהחלט לא סיבה לפסול רכב לחלוטין. במיוחד כשללנסר יש גם יתרונות משמעותיים ביחס ל-3 (למשל מרחב פנימי).

 

אדגיש ואציין - נהגתי על הלנסר 1.8 וגם על ה-1.5. נהגתי גם על מרבית המשפחתיות בסגמנט ואני אומר בלי להתבייש - הלאנסר היא לא רק אחת המכוניות המהנות ביותר לנהיגה מבחינה דינמית בסגמנט - אלא יש סיכוי לא רע שהיא המהנה מכולן! (וזה כבר דורש מבחן מעמיק יותר :wink: )

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אדגיש ואציין - נהגתי על הלנסר 1.8 וגם על ה-1.5. נהגתי גם על מרבית המשפחתיות בסגמנט ואני אומר בלי להתבייש - הלאנסר היא לא רק אחת המכוניות המהנות ביותר לנהיגה מבחינה דינמית בסגמנט - אלא יש סיכוי לא רע שהיא המהנה מכולן! (וזה כבר דורש מבחן מעמיק יותר :wink: )

 

רוני

 

רוני האם יצה לך לחוות דעה על היונדאי I30CW ?

אני מדבר ספציפית על הCW משום שהיא טיפלה יותר כבדה מהרגילה

אותי בעיקר הפחיד איך שעיצוב הפנים של היונדאי נראה [כמו לקוח ישירות משנות ה80]

טוב שם טוב משמן טוב


×
×
  • תוכן חדש...