Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים החלפתי צמיגים ברכב - מאזדה לנטיס 1800 סמ"ק שנת 2000.

הצמיגים שנבחרו הם Yokohama A.Drive במידה 195/55/15 שיושבים על חישוקי סגסוגת של BORBET.

המידה המקורית של הרכב הזה היתה שונה במקור והיא (נראה לי) 185/65/14 והיא הוחלפה ואושרה במשרד הרישוי כבר לפני כשנתיים כאשר קניתי את האוטו.

בזמנו קניתי סט צמיגים סיני זול של GT דגם CHAMIRO שתוך פחות משנתיים התייבשו לגמרי והיו מלאים סדקי התייבשות בדופן. (לכן התחדשתי השבוע בחדשים)

בכל מקרה, יצאנו כל המשפחה השבוע לנסיעה לאילת וכבר לאחר מספר מטרים התחלנו לשים לב לרעש מוזר של חריקה כזו כשהיתה איזו מהמורה בכביש או קפיצה כזו או אחרת.

מיד עצרנו לבדוק את העניין ומאחר ולא היה ברור לי מה בדיוק נוגע במה החלטנו להכנס למוסך.

האוטו הורם על ליפט ומיד ראינו שהגלגלים האחוריים משפשפים את צידו הפנימי של הפח ממש למעלה מעל הכנף הפנימית.

הבחור במוסך אמר לי שזה די צפוי שזה ייקרה כי שיניתי למידה שלא מגיעה עם הרכב.

הוא הציע לי שני פתרונות - וכאן אני צריך את עזרתכם :

1) להוסיף מן גומיות כאלו שיגביהו את הקפיץ מעט וזה ייתן להם יותר מרווח תנועה (לא ממש נראה לי פתרון מקצועי)

2) להחליף סט בולמים וקפיצים שיתאימו. הומלץ לי אפילו על מונרו.

מה שכן, אני חייב לציין שהקפיצים שלי נראים לי רכים מידי ולכן זה מגיע למצב הזה בכלל.

ברגע ששני אנשים בוגרים יושבים מאחורה הרכב כבר יורד המון וכבר הצמיגים כמעט לגמרי מוסתרים בכנף.

המצב הזה לא נראה לי תקין וחשבתי פשוט ללכת על קפיצים שיהיו ארוכים ממה שיש לי בכאינץ' בערך ושיהיו מעט קשיחים יותר.

חשוב לי להבין עוד משהו -

האם יש הבדל בבולמים/קפיצים שקיימים במאזדה לאנטיס 2 ליטר (שמגיעה מהיצרן עם 195/65/15)

לבין אלו שמגיעים עם ה 1.8 ליטר (שמגיעה מהיצרן עם 185/65/14) ?

בקיצור, אני צמא לקצת ידע בנושא ואשמח אם תעזרו לי לפתור את הבעיה בצורה המקצועית והבטוחה ביותר.

תודה מראש ,

שחר.

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

מוזר, לא אמורה להיות לך בעיה עם המידה הזו. גם בדרך כלל הבולמים הקדמיים הולכים והאחוריים הולכים אחרי כמה שנים טובות. אין טעם לגעת בקפיצים המקוריים וגם אני לא חושב שבולמי מונרו יעזרו כאן.

המקרה שלך באמת מוזר.

אני כמעט בטוח שיש שינוי בין הבולמים של דגם ה-2000 סמ"ק ודגם ה-1800 סמ"ק. אני גם לא חושב שתוכל להרכיב אותם כי יש שינוי פיזי בחיבור שלהם אל המוטות קישור.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אז מה עושים בכל זאת ? כי הבעיה קיימת וזו לצערי עובדה..

האם יש אפשרות טכנית להגביל את מהלך הבולם ככה שהגלגל לא יוכל בכלל להגיע לאזור ההוא ?

האם החלפת קפיצים בלי לגעת בבולמים שמלווים אותם זה מעשה תקין ?

פורסם

לא שיש לי היכרות עם הרכב שלך, אבל הבעיה שאתה מתאר נשמעת כמו סימפטום קלאסי של קפיצים עייפים.

הרכב שלך על הכביש כבר כמה שנים טובות. אינני יודע מה עבר עליו ומה היה אופי הנסיעות שלו, אבל יתכן שהקפיצים כבר איבדו חלק מתכונותיהם. מדובר בתהליך טבעי שקורה במוקדם או במאוחר בכל רכב, והוא בעיקר תלוי בעומס שהקפיץ התמודד עמו במהלך חייו.

בכל אופן, אם המידה שלך היתה אופציונלית עבור הרכב, אישית הייתי מתחיל בהחלפת הקפיצים בסרן האחורי לקפיצים רעננים יותר.

אני די בטוח שזה יפתור לך את הבעיה (שוב: בהנחה שהמידה אכן אושרה ע"י היצרן כמידה אופציונלית. אם לא - תמחק את כל מה שכתבתי).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבורבט שאתה מדבר עליהם, הם לא במקרה ג'אנטים רחבים שיוצאים \ מקבילים לדופן הרכב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המידה אכן מאושרת מהיצרן והיא מופיעה גם בספר רכב, גם במדבקה בדופן הדלת וגם בספרים של מכונים הרישוי.

האם יש לי אפשרות במקום להחליף לקפיצים מקוריים לקחת קפיצים קשיחים יותר ואולי אפילו מעו ארוכים יותר ?

אני חושב שעוד סנטימטר וחצי או שניים לא יזיקו לו שם במרווח..

*נ.ב איך בכלל בודקים בפועל אם קפיץ עייף או לא ?

לפי מה אפשר לקבוע דבר כזה בלי פירוק הקפיץ ולבדוק מה הקבוע קפיץ שלו בבדיקה חיצונית ?

עריכה - איתמר, האמת שאין לי מושג מה ה OFFSET שלהם (אם לזה התכוונת). אני מניח שקיימת אפשרות שהם טיפה בולטים יותר החוצה מהג'אנט הרגיל..

אבל שוב, אני לא יכול להגיד בוודאות..

עריכה 2 - אלו הג'אנטים שיש לי בדיוק :

http://www.littlegreenbastard.com/

שחר

פורסם
מאזדה לאנטיס 2 ליטר (שמגיעה מהיצרן עם 195/65/15)

......ה 1.8 ליטר (שמגיעה מהיצרן עם 185/65/14) ?

בקיצור, אני צמא לקצת ידע בנושא ואשמח אם תעזרו לי לפתור את הבעיה בצורה המקצועית והבטוחה ביותר.

תודה מראש ,

שחר.

1. ה-2.0 ל' נועלת בדיוק את המידה שהורכה אצלך ברכב(195/55R15) ולא את זו שציינת לעיל.

2. המידה אכן מאושרת לכל דגמי ה"לאנטיס".

3. כפי שציינו קודמי - החלף קפיצים(אין צורך בהח' בולמ"ז, אלא אם גם הם "עשו את שלהם").

4. ללא פירוק הקפיץ, ניתן רק להשוות גובה רכב ו/או גובה מרווח בין הגלגל לכנף. אין זה מדוייק, מאחר וגם שאר הרכבים אתם תשווה מידות עברו תלאות אלו ואחרות ואף גבהם אינו כפי שיצא מהיצרן.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

קודם כל תודה לכם על התגובות.

היום בערב כשהאוטו יגיע הביתה אסע לבן דוד שלי שיש לו לאנטיס 2.0 ליטר ואשווה את גובה הקפיצים

וגם אבדוק איך הקפיצים האחוריים שלי נדחסים תחת עומס לעומת הרכב שלו.

למישהו יש המלצה על איזה קפיצים ללכת ? האם להרכיב מקוריים של מאזדה או שיש לי אפשרות טובה יותר ?

תודה, שחר.

פורסם

תלוי למה אתה מכוון:

אם אתה מחפש נוחות - רק מקורי.

אם אתה מחפש ביצועים - קפיצים מונמכים.

אני מתרה בך לא להיות ראש יהודי שממציא פטנטים ולשלב בין שתי התכונות לעיל ע"י חיתוך הקפיץ המקורי. מדובר בקומבינה לא מוצלחת, ואם תבצע חיפוש (תודה לאל, האופציה חזרה) גם תבין מדוע מדובר במעשה פסול.

לדעתי, אם הרכב מיועד לשימוש יומיומי ואינך נוהג בסגנון ספורטיבי כעניין שבשגרה, לך רק על קפיץ מקורי חדש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

תודה על התגובה.

זה די ברור לי למה זה מעשה אדיוטי לקצר קפיץ.

במקרה אני סטודנט להנדסת מכונות, אבל גם ילד בן 10 יכול להבין שזה מטופש.

מקצרים את הקפיץ ומנמיכים את הרכב אך לא משנים את ההתנגדות שלו לדחיסה וכך נשארים עם קפיץ רך ורכב מונמך.

אני רק יכול לדמיין מה יהיו מאפייני הרכב לאחר מעשה כזה..

או קיי, אז כנראה שדרוש להחליף לקפיצים "טריים", יכול להיות שעשר שנות עבודה נתנו אותותיהם על הקפיצים שלי..

תודה, שחר.

פורסם
זה די ברור לי למה זה מעשה אדיוטי לקצר קפיץ.

במקרה אני סטודנט להנדסת מכונות, אבל גם ילד בן 10 יכול להבין שזה מטופש.

מקצרים את הקפיץ ומנמיכים את הרכב אך לא משנים את ההתנגדות שלו לדחיסה וכך נשארים עם קפיץ רך ורכב מונמך.

אני רק יכול לדמיין מה יהיו מאפייני הרכב לאחר מעשה כזה..

ילד בן 10 אולי מבין את זה, אבל מסתבר שיש עוד כמה גאונים בעולם שבטוחים שהם דפקו את המערכת והצליחו להנמיך את הרכב ללא כל עלות.

בכל אופן, אני שמח לראות שקו המחשבה שלך בריא ונכון.

• תוכן חדש...