Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום המכונית שלי (יונדאי גטס) הייתה במוסך לצורך טיפול שגרתי. כאשר המכונאי פירק את הגלגלים, אחד האומים של הגלגל היה תקוע והיה קושי לפתוח אותו. לאחר הפעלת כוח (של המכונאי) הבורג נשבר כאשר חלקו נשאר תקוע בנאבה.

כאשר הוגש לי החשבון מאד התפלאתי לראות שחייבו אותי על החלפת הבורג והאום (150 שקל), הרי הם אלו ששברו אותו !

לדבריהם במכוניות האלו הברגים נתקעים הרבה וזה שכיח מאד שנשבר בורג במוסך...

האם זה נראה לכם הגיוני שאני אשלם על משהו שנכנס תקין למוסך ונשבר תוך כדי הטיפול ע"י עובד המוסך ? האם זה מקובל ? האם למישהו היה כזה מקרה ?

תודה

פורסם

אם בורג או אום נמצא תפוס בזמן פתיחה זה אומר לרוב שלא סגרו אותו כיאות או כאשר סגרו אותו קודם, התבריג/הברגה היו כבר פגומים.

שורה תחתונה, אין זו אשמת המוסך ולכן חוייבת על העבודה והחלפים.

פורסם

במידה והטיפול האחרון נעשה באותו מוסך והטיפול כלל פירוק והרכבת גלגלים במקרה כזה הייתי מטיל את האחריות על המוסך.

כול זה במידה ובעל הרכב לא החליף צמיגים באותה תקופה אצל פאנצ'רמאכר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, איך מוכיחים שלרכב לא היה פאנצ'ר?

המוסך תמיד יפיל את הבעיה על הלקוח ולו רק כי קיים קושי להוכיח.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

איך מוכיחים שהמוסך סגר את הברגים במומנט פיתול לפי הנחיות הייצרן ?

ייתכן שהמוסכניק (רוב הסיכויים שכן) סגר את הברגים במומנט סגירה גבוה מהנדרש ולכן נתקל בבעיה בזמן הפתיחה.

נושא בעייתי.

פורסם

ללא קשר לשאלת האחריות, איזה ברירות קיימות במקרה זה? הרי אם לא יפרקו את הבורג הבעייתי המוסך לא יוכל לבדוק את מצב הבלמים ובנוסף ולקחת סיכון שבמקרה של פנצ'ר אתה תשאר תקוע באמצע הדרך כי הבורג לא נפתח.

פורסם

ברור שאם נתקלים במצב כזה יש לשבור את הבורג כדי לבצע בדיקת בלמים ולחדש הברגה/בורג/אום/גוזו'ן.

אם באמת אותו מוסך הוא זה שגם סגר גלגלים בפעם הקודמת ואתה משוכנע שאותו הגלגל לא נפתח מאז, גש למנהל המוסך והסבר לו את העניין, יש סיכוי שהוא ילך לקראתך והתיקון הספציפי הזה יתחלק בין שניכם עקב הספק .

פורסם

היי, אכן ליונדאי ומצובישי יש בעיה בברגי הגלגל.

המחיר המקובל הוא 150 שח להחלפת בורג, המחיר לא מופקע בכלל, היות והבורג והאום עולים בסביבות ה50 שח, תוסיף על זה עבודה של פירוק והחלפה והרי לך שהדבר הגיוני.

לגבי הנושא של גביית תשלום על הדבר, אין מה לעשות, גם אצלינו במוסך תמיד גובים את המחיר הזה על גוז'ון שנהרס, אי אפשר להוכיח מי סגר את הגלגל אחרון ואיזה לחצים הופעלו עליו מאז הסגירה האחרונה עד למצב שגורם גזירת הבורג.

אסכם ואומר שאלו יהיו הצרות שלך בחיים :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

האם אצלך המכונאים סוגרים את הברגים בעזרת טורקמטר או לפי הרגש ?

אני אישית בחיים לא ניתקלתי במוסכניק או פאנצ'רמאכר שסוגר ברגי גלגלים בעזרת טורקמטר. אני חושב שזה חריגה בסיסית ביותר מכללי הייסוד באחזקת הרכב ועבודה נכונה במיוחד כאשר מדובר על ברגי הגלגלים.

פורסם

מחיר של 150 ש"ח עבור החלפת גוז'ון אחד נראה קצת גבוה, מה גם שלא פירקו גלגל במיוחד לשם ההחלפה אלא במסגרת הטיפול.

לפני שבוע החלפתי במוסך מורשה טויוטה 7 !!!! גוז'ונים מקוריים לגלגלים קדמיים טויוטה יאריס כולל עבודה במחיר של

290 ש"ח ללא מע"מ ( מחיר גוז'ון אחד מקורי 12 ש"ח ) כך ששילמתי עבור חלקים 84 ש"ח ועבודה 206 ש"ח.

150 עבור גוזון אחד נראה יקר.

פורסם

סתם בשביל העיניין,

קרה פעם שבגלל סגירה חזקה מדי לא הצלחתי לפתוח את הבורג של הגלגל כאשר היה פאנצ'ר.

מאז - אני מבקש שיסגרו ידני ולא יהדקו. לאחר הורדת הרכב על הקרקע אני מהדק ידני עם מפתח.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

למי שמהדק ברגים באופן ידני - תבדקו הידוק אחרי כמה מאות ק"מ, אתם עלולים לגלות הפתעות

ועכשיו, לא יותר פשוט למרוח טיפת גריז על התבריג כחלק מטיפול 10K, לסגור עם פטיש אויר, לא להזיע סתם, ולא לסבול מגוז'ונים חלודים או תקועים ? חומר למחשבה

נ.ב. באשר לכל מחפשי השעיר לעזאזל, תגידו תודה שזה קרה למכונאי, ולא לך עם פנצ'ר בצהריי יום קייצי חמים על שולי כביש גהה, כשאתה בדיוק בדרך מהפסקת הצהריים בעבודה :roll:

פורסם

גריז לא ימנע נזק לתבריג או לגוז'ון עקב הידוק יתר של פטיש אויר. גריז גם מושך אבק ולכלוך. בקיצור לא צריך וגם לא מומלץ.

• תוכן חדש...