Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא אוטו ראשון במשפחה. כרגע ברשותי 30K כאשר אפשר למתוח את התקציב ל35.

בהתחלה שקלתי לקנות ב20 או 25 כי אני רוצה להשאיר כסף בצד למקרה ש.. התקציב שהגדרתי הוא לא כולל ביטוח [לזה יש תקציב נפרד].

האם יהיו הבדלים משמעותיים בין רכב ב25 אלף או בין רכב של 30-35 אלף?

על מה תמליצו בתקציבים הנ"ל? הכי חשוב לי הוא החיסכון בנסיעה, האמינות ואם אפשר גם להנות אז למה לא..

הנסיעה היא עירונית ובינעירונית, אין משהו בעיקר. הנסיעה תתבצע בעיקר כאשר אני לבד באוטו עם גג שני אנשים.

תודה רבה!!

פורסם

תגיד מה אתה מחפש ברכב קודם כל, שנתונים , סוג , גיר ודברים כאלה

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

הכי חשוב חיסכון, ואתה נוסע רק עם שני נוסעים.

אני מאמין שכל סופר מיני 5 דל' ידנית תספיק לך, המומלצת ביותר בפאן של חיסכון בדלק וטיפולים, אמינות, זריזות, נוחות (יחסית) ותמורה טובה לכסף היא הפונטו ספייס.

היא נמכרת בטווח מחירים של 20-35 אלף וזה תלוי בשנתון ובדגם, וזה כבר החלטה שלך.

אתה יכול להתפשר על דגם בסיסי בלי איבזור "מיוחד" ומשנתון נמוך (יחסית כן, 2001-03 בתקציב של עד 25 ייכנסו יפה)

או לקחת איבזור גבוה יחסית, ממודל גבוה (2005+) מהצורה החדשה ולשלם באיזור של ה30+

קח פונטו ספייס ידנית מתאימה בול לדרישות, רק תבחר איבזור ושנה ותתחיל לחפש.

הבדלים?

רכב ב20k יהיה ממודל נמוך יותר מרכב בתקציב גבוה יותר, יותר שנים על הכביש כנראה שיותר קילומטרז' יותר בלאי טבעי יותר בילוי במוסך. וזה הכל יחסי.

פורסם

השאלה היא האם שווה להשקיע את העוד 10K האלה? אני בטוח שהאוטו מן הסתם יהיה טוב יותר, אך האם זה התמורה ביחס למחיר שווה?

תודה

פורסם

ללא דרישות ממוקדות יותר זה יהיה רולטת שמות.

מה הדרישות מהרכב:

חסכוני?

משפחתי/סופר מיני?

גודל תא מטען?

ביצועים?

התנהגות?

מראה?

סגנון?

גיר?

וכו' וכו' וכו'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מאוד חשוב לי הפן החסכוני, כמובן שיראה נורמלי, שיהיה אמין, מכונית קטנה [אבל לא כמו פג'ו 205 לדוג'] - הנסיעה היא בעיקר כאשר אני לבד ברכב או עם גג שניים. נסיעה משולבת.

אז מה דעתכם - האם התמורה לעוד 10 אלף שקלים היא כדאית ?

פורסם

לפי דעתי השקעה נוספת של 10,000 היא די משמעותית, בפרט בטוחח המחירים המדובר. אני באופן אישי הייתי משתדל לקנות רכב כמה שיותר חדש, וכמה שיותר שמור, וסוחט את עצמי עד למקסימום ( כמובן בסדר גודל המחירים שהוזכרו).

נכון גם למזל יש תפקיד לא קטן במידת המוצלחות של הרכב, אך לגבי זה אין לנו מה לעשות, אלא להתכונן לרע מכל (פירוט בהמשך).

אך עם זאת במציאות יש מקום רב גם להיגיון בריא. רובינו לא קונים/מחליפים רכב כל שנה, אלא יותר כל 4-5 שנים. כך שלבחירת הרכב תהיה השפעה לא מעטה על איכות חייך ב -5 השנים הבאות, ויש להתיחס לכך בהתאם. לרוב, עליה בשנתונים תוביל לרכב טוב-יותר, הן אם בדגם משופר-יותר, והן מבחינת מצב הרכב, מספר הק"מ שעבר ומספר הבעלים. לרכב במצב טוב-יותר ישנה משמעות רבה, ביום-יום אתה זה שתנהג בו ושאמור להנות ממנו, הרכב ידרוש פחות תיקונים, ובזמן המכירה "יראה" טוב יותר. דבר חשוב נוסף, לפי דעתי אנשים לא עוברים ביום אחד מרכב של 25,000 לרכב של 80,000 ש"ח, אלא, עולים בשלבים (משתדרגים :shock:). כך, במידה ותשקיע את הכסף הנוסף תציב את עצמך (בעיני-עצמך) כבעל רכב של 35,000 (במקום 25,000-20,000), ובשדרוג הבא, נאמר עוד 4-5 שנים, תחסוך, בעזרת-השם, עוד כמה גרושים ותחפש רכב בסביבות ה- 40,000-42,000 (במקום 30,000), או מקסימום תדרוך במקום.

אך עם זאת, חשוב לקחת בחשבון ולהשאיר כסף בצד גם ל-

1. הטסט הקרוב (לפעמים מגיע מהר לאחר הרכישה).

2. ישור קו בסיסי, ו/או טיפול שנתי, החלפת צמיגים במידה והם עתיקים (מה שבד"כ המצב).

3. מערכת (יש כאלה שזה חשוב להם :|).

4. אפשרות כלכלית לתיקון גדול. מה לעשות לפעמים גם זה קורה, והמצב יותר רגיש ברכב שהוא חדש עבורך (אתה לא מכיר את השגעונות שלו, אם ישנם בכלל). אני לא אומר לשמור זאת במזומן בכספת, אבל לדאוג שבמידה ויהיה צורך ניתן יהיה לגייס. חשוב לזכור שמהרגע שרכשת את הרכב הוא שלך לטוב ולרע, תיקון יקר לרכב זה באמת לא נעים, אך תחושת הבעסה עוברת שבוע אחרי התיקון, ואחרי שהרכב שוב נוסע טוב. אך, אם תתקע בלי כסף ורכב עומד, תחושת הבעסה רק תלך ותתגבר :twisted:.

בהצלחה :wink:.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בניגוד לדיעה הרווחת, ברכב משומש לא תמיד ככל שאתה משלם יותר אתה מקבל יותר. הסיבה לכך היא התנהגות השוק וקביעת מחירי המחירון, שאחרי מספר שנים יוצרים הבדלי מחירים גבוהים בין רכבים שכחדשים המחיר שלהם היה כמעט זהה. כך למשל במחירון טויוטה יאריס אוטומט 2001 עולה יותר מפונטו אוטומט 2006! למרות שמדובר ברכבים מאותו סגמנט וכחדשות המחיר שלהן היה דומה.

לפיכך מה שחשוב זה לא אם תשקיע 10K או יותר אלא מצב הרכב והתמורה ביחס למחיר.

פורסם

אני מתאר לעצמי שבטיחות היא דבר לא פחות חשוב לך.

בתור אחד שחווה תאונה לא נעימה בכלל עם יונדאי אקסנט, הייתי ממליץ לך לחשוב לא פחות על הפן הזה...

לך על מאזדה 626 , תקבל גם מנוע איכותי, אמין מאוד, בטיחות של מכונית - ולא של צעצוע עם 4 גלגלים, ולא פחות

חשוב תקבל חוויית נהיגה שבפונטו לא תמצא...

שבוע מוצלח !

• תוכן חדש...