Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרב ענקים אמיתי - Apple Iphone 3G VS. Nokia N97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר חודש מאז שיש לי את ה2.

האייפון נקנה בארה"ב. שודרג לגירסה 3 בהתחלה. אחרי אינספור בעיות, שונמך ל2.2.1 וכשיצאה 3.0.1, שידרגתי ומאז המכשיר מגהץ לחלוטין בלי בעיה. הוא בגירסת 16G.

את הN97 השגתי בעזרת קצת קשרים ביורוקום קצת לפני ההשקה הרשמית. בגירסת 32G.

ב2 המכשירים ההגדרות האישיות תואמות 1 ל1.

ז"א, סים עם אותו מספר עליו, אותו ספר טלפונים, אותן הגדרות אקסצ'יינג', אפילו אותה המוזיקה ואותו הצלצול.

אני אגע בנקודה אחת אחרי השניה כשאני אדבר על היתרונות והחסרונות של המכשירים.

1. תכונות טלפון.

מי שאמר שאייפון הוא נכה כמכשיר טלפון, טועה. בנוקיה כדי להגיע ללוח מקשים כשאני מתקשר למרכזיה, אני צריך או לפתוח את המקלדת, או לחזור אחורה לתפריט ולבחור לוח מקשים. באייפון, פשוט לוחצים לוח מקשים.

ז"א או סרבול של לפתוח מקלדת צד, או 3 לחיצות לעומת לחיצה אחת פשוטה.

אותו דבר עם השתקה. אותו דבר עם ועידה.

הנוקיה טלפון מסורבל לעומת האייפון בדברים הקטנים האלה.

2. איכות שיחה.

אין דיעות לפה ולשם. ב2 המכשירים האיכות שיחה מצויינת. בלי ניתוקים.

3. קלות למידה ותפעול.

כשלומדים מכשיר חדש בד"כ לוקח כמה שעות עד שמתרגלים אליו.

אני בא מרקע של אייפון נוקיה וסוני אריקסון. ועדיין לקח לי יותר מחצי שעה להשתלט על הנוקיה. התפריטים שונים מבמכשירי סימביאן אחרים של נוקיה (היה לי E51 לפני כן. מכשיר מעולה!). והם נוראיים לחלוטין למשתמש ההדיוט.

האייפון לעומת זאת מצטיין באינטואטיביות ובקלות תפעול. בפעם הראשונה שנחת אייפון לידיים שלי, לקח לי בדיוק 5 דקות עד שהשתלטתי על המכשיר. על כל המכשיר.

4. תכונות הטאץ'.

במשפט אחד:

נוקיה היו מתים לטאץ' כמו של אפל.

בהרחבה מעט, הטאץ' של הנוקיה לא מדוייק. הביאו את המכשיר עם "כאילו סטילוס" כדי שיהיה אפשר "להתרגל" למסך.

לא דובים ולא יער.

5. א. תפעול שוטף. הודעות, מיילים, מסמכים וכ"ד.

בהקשר לטאץ', כדי לכתוב הודעה כמו שצריך בנוקיה, צריך לפתוח את המקלדת. כי המקלדת שעל המסך לא משהו בכלל בכלל.

אז פה אני אתייחס לנוקיה כאל מכשיר עם מקלדת.

בנוקיה צריך 2 ידיים כדי לכתוב הודעה. וכדי לכתוב מייל צריך אצבעות של בלרינה כי יוצא הרבה הרבה טעויות לגברים עם קבנוסים.

באייפון לעומת זאת בהודעות אין בעיה כמעט. ויש תיקון אוטומטי כמו בנוקיה.

אבל לכתוב מייל באייפון זה עינוי סיני לעומת סתם עינוי בנוקיה.

בנוקיה הגישה לתפריטים לא נוחה כי לפעמים הסימון לא מסמן ובוחר את התת תפריט. התפריט מאד לא נוח לאינטואטיבי.

כדוגמא, לשנות צילצול באייפון 5 נגיעות (כפתור בית, החלקה לפתיחה, הגדרות, צלילים, צלצול). בנוקיה 7 נגיעות (נעילת מקשים, תפריט, הגדרות, פרופילים, *שם הפרופיל*, הגדרה אישית, צלצול)

כדי לשנות מייל באקסצ'יינג' בנוקיה לקח לי 2:46 דקות ובאייפון 1:22 דקות.

מבחינת מסמכים ודפי נתונים, יותר קל לעבוד עם הנוקיה בגלל המקלדת. ניתן לערוך מסמך בקלות.

5. ב. תפעול שוטף. GPS, נגן מדיה, בלוטות'.

במכשירים התקנתי WAZE כל אחד בגירסה שלו. הגירסאות מותאמות אחת לשניה מבחינת מפות ותמיכה בלווינים.

אבל בנוקיה צריך להסתנכרן פעם ראשונה מול לווין כדי שהתוכנה תעבוד. אחרת אם אתה רוצה לנווט מחניון תת קרקעי, אכלת אותה.

קצב הריענון בנוקיה קצת יותר מהר מהאייפון. גם קצב קבלת הדיווחים החיים.

אבל הצרות מסך של הנוקיה הופך את השימוש בWAZE למסורבל.

אבל עדיין, הGPS של הנוקיה לוקח (בהפרש זעום) את הGPS של האייפון

הנגן מדיה של הנוקיה כולל המון פיצ'רים מגניבים שלא מועילים בכלום לאיכות של הסאונד שקצת חסר נפח ושטוח.

מתאים לריצה בחדר כושר שהגוף מוצף אדרנלין. לאודיופילים, הנגן הוא פשוט מאד.

האייפון מנצח פה.

כידוע לאייפונרים, מגירסה 3 של האייפון, המכשיר תומך A2DP.

בדקתי את התכונות A2DP עם המכשיר הישן שהיה לי, CD3200 של אקליפס.

הנוקיה משדר נמוך את הסיגנל. לוקח המון זמן למכשיר לתפקד עם השליטה של הHU. בערך 3 שניות מהרגע שלחצתי עד שעובר שיר.

באייפון העניין יותר מהיר ויותר בהיר. והסאונד יותר חזק.

לקחתי את 2 המכשירים והתרחקתי איתם כדי לראות כמה אפשר להתרחק עם בלוטות' מחובר עד שהמכשיר מתנתק.

הנוקיה התנתק אחרי כ5 צעדים אחורה. האייפון אחרי 12 צעדים.

5. ג. תפעול שוטף. וידאו ותכונות מצלמה.

אני אתחיל עם המפסיד.

האייפון "זכה" במצלמה פשוטה ולא איכותית לעומת הנוקיה שיש לו מצלמה איכותית מאד גם בוידאווגם בסטילס.

את הסרטונים והתמונות קל מאד להוריד מהנוקיה לעומת מהאייפון (על הקלות בחיבור למחשב ארחיב בהמשך)

אבל בואו נגיד שכדי להוריד סרטון מהאייפון שהקלטנו בסייקודר, צריך ללכת מאד רחוק.

האייפון גם מפסיד בזה שאין אצלו שיחות וידאו. לעומת הנוקיה שהקצב ריענון בשיחת וידאו על גבול המרשים.

5. ד. תפעול שוטף. חיבור למחשב, לרשת, תוכנות ותכונות.

האייפון מחייב אייטונס לעבודה.

לא משנה מה תרצו לשים במכשיר. החל משירים וכלה בתוכנות, תהיו חייבים אייטונס.

לעומת זאת הנוקיה לא מחייב PC SUITE כדי לעבוד איתו על המחשב. ניתן להעביר שירים אליו בקלות. הוא משמש ככונן חיצוני לכל דבר. הPC SUITE הוא רק כלי לגיבוי מבחינתי ולהעברת תוכנות. כל השאר ניתן לעבוד גם בלי התוכנה.

מבחינת תוכנות, סטטיסטית לאייפון יש יותר תוכנות. אבל לנוקיה יש את מה שתצטרכו אי פעם. כל השאר רק תוספות מגניבות.

מבחינת WIFI למכשירים קליטה זהה. יש יתרון קל לאייפון.

6. תכונות כלליות.

האייפון לא תומך מאליו במולטיטסקינג אלא רק ע"י תוכנת צד שלישי. וגם אז המכשיר טיפה איטי.

לעומת הנוקיה ששם עם אקסצ'יינג' בפוש תמידי ופרינג המכשיר לא מאט.

אבל באופן כללי הנוקיה והאייפון מהירים מאד.

חיי סוללה באייפון מעט קצרים לעומת הנוקיה. את זה אני מאשים במסך יותר גדול. מה גם שהחלפת סוללה מחייבת מעבדה והעבודה יקרה מאד. אבל המחיר מאד זהה לסוללה של הנוקיה.

הזמן טעינה זהה.

זמן הדלקת מכשיר וכיבוי מכשיר בנוקיה קצר משמעותית מבאייפון. מאד משמעותי עד להפרשים של דקה כמעט.

גם למיטב זכרוני אי אפשר להפוך את האייפון למודם סלולרי במקרה הצורך.

בנוקיה למרות הנפח העצום יש עוד סלוט להכנסת כרטיס MICRO SDHC עם הגבלה עד 64G (!!!) לכרטיס.

סיכום:

בגדול, המכשירים מעולים.

פה ושם יש פיצ'רים שלאייפון יש ולנוקיה אין וההיפך.

הנוקיה יותר "מרובע" ופחות מגניב. פחות אינטואטיבי ופחות נחמד למשתמש.

האייפון מגניב לחלוטין והרבה יותר סקסי.

אני אישית בסוף לקחתי אייפון. רק בגלל שאני לא משתמש בכככככל הפיצ'רים אלא רק במה שאני צריך.

יש המון עזרה בעברית ברשת. ואפשר לעשות כמעט הכל לבד עם המכשיר.

אז כן, הוא דורש פריצות ובלאגן בגירסה שלא נמכרת פה. אבל לדעתי זה שווה את זה.

מעבר לכך, עניין של טעם וצרכים.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

סתם הערה - שהשוואה קצת יותר "פיירית" (ולא למכשיר מלפני שנה) - ל3GS - המכשיר מהיר משמעותית (כיבוי , הדלקה)

הGPS - מדויק משמעותית מאוד! (וקולט בבדיוק שניה וחצי)

הסוללה עדיפה והמסך טיפה טיפה עדיף.

כל השאר - כרגיל

וTETHERING - ניתן לאפשר.

אני כמוך - זה מגניב לרשום שיש 1000 יכולות - בעוד אלו שאני באמת צריך פשוט עובדות יותר טוב על האייפון ויותר אינטואיטיבית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על השוואה אני התלבטתי בין שניהם מה כדאי.

תוכל לענות לי רק אם עדיין קיימת באייפון הקטע עם הבולטות' של רק מאייפון לאייפון?

והאם הקבצי המוזיקה שהאייפון מקבל זה עדיין לא אמפי-3 אלא צריך להמיר כול פעם?

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

כעת נותר לחכות שהמחירים יירדו לתחום השפוי,ונוכל כולנו (?) לרכוש אחד :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

קבצי מוסיקה מאז ומתמיד האייפון קרא MP3 - לא יודע על מה אתה מדבר ועל איזה המרה בדיוק.

לגבי העברת קבצים בבלוטוט' (שעל זה אתה מדבר) - גם לא בין אייפון לאייפון בצורה סבירה - שלח במייל דרך WIFI :).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
תודה על השוואה אני התלבטתי בין שניהם מה כדאי.

תוכל לענות לי רק אם עדיין קיימת באייפון הקטע עם הבולטות' של רק מאייפון לאייפון?

והאם הקבצי המוזיקה שהאייפון מקבל זה עדיין לא אמפי-3 אלא צריך להמיר כול פעם?

אתה מתכוון לWMA וכן. צריך להמיר.

כעת נותר לחכות שהמחירים יירדו לתחום השפוי,ונוכל כולנו (?) לרכוש אחד :)

לבן אדם שאין לו מה לעשות עם הפיצ'רים של המכשירים אין באמת מה לעשות איתם.

זו הסיבה שלקוחות עסקיים מקבלים עדיפות בתנאי תשלום על פני לקוחות פרטיים.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

סתם אנקדוטה קטנה שלא קשורה ישירות להשוואה:

אני מספיק זקן בכדי לזכור שפעם אפל נתפסה כאלטרנטיבה ה"פתוחה" וה"ליברלית" למיקרוסופט התאגידית, המונופוליסטית והסגורה - תראו איך גלגל מסתובב: היום אפל הם מייקרוסופט של הסלולאריים.

אני נשאר עם הנוקיה 5310 שלי שיודע לעשות הכי טוב את מה שטלפון סלולארי צריך לדעת לעשות: להיות מכשיר טלפון.

:-D

פורסם

ישנו עוד מתחרה רציני שנכנס לשוק בשבוע-שבועיים האחרונים..

סמסונג 7500 גלקסי, עם מערכת ההפעלה של גוגל - האנדוראיד.

אומנם מערכת ההפעלה חדשה יחסית ופה ושם הוא עושה ריסטרט אבל המכשיר מדהים.

הטא'צ הוא המוצלח ביותר של סמסונג עד היום - ומתחרה בטאצ' של האייפון,

המכשיר מגיב מעולה ובצורה מעולה, המסך מעולה וכן הגרפיקה.

מצלמת המכשיר היא 5 מגה פיקסל באיכות מעולה(יותר טוב מהN95 לדוגמא אך פחות מהN97), וכן הרמקול מעולה ביחס לסמסונגים האחרים,שהצליל בהם קצת חלוד.

הגלישה באינטרנט נוחה ופשוטה, התפריטים גם הם פשוטים ואינטואטיביים.

זמן הסוללה קצר יחסית,אך אני מקווה שהדבר ישתפר כאשר יצא עדכון גירסא.

לגבי האייפון אני לא בטוח מי לוקח אבל לגבי ה97, האנדרואיד לוקח בהליכה.

פורסם

יש לציין שהוא אחד ממכשיריי האנדרוייד הגרועים שיצאו ד"א.

הHTC HERO (למעשה הייתי מעדיף אפילו את הHTC DREAM הראשון) עדיף עליו בערך בכל פרמטר אפשרי.

במיוחד בעיצוב ובמסך שהוא לא מולטי טאץ'.

את הHERO הייתי בהחלט שוקל ברצינות כתחליף לאייפון (כלומר 3GS לאישתי וHERO לי)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מה שכן, אם הייתי צריך לבחור בין נוקיה N97 ל-5800 הייתי בוחר ב-5800. תכונות כמעט זהות, מחיר נמוך יותר ואין חלק מהמגרעות שיש ב-N97. לדוגמא - חייגן זמין תוך כדי שיחה, אין את המקלדת המעצבנת שלא מתאימה לאצבעות שלי וגם אין זיכרון 32GB שמאט את המכשיר (כן, אני יודע שזה לא ממש יתרון, אבל עצם העובדה ש-5800 עם מעבד יותר חלש מגיב יותר טוב מה-N97 עם מעבד יותר חזק). אה, והמסך שלו קצת יותר רחב.

אגב, מה שאני לא אוהב בכל המכשירים הקוריאניים, זה שיש בכל אחד איזשהו באג או חיסרון מעצבן שממש בולט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשראיתי את הכותרת גירדתי במצח "איך זה קפץ שוב פעם, לא טחנו את הנושא מספיק"

אבל אחרי קריאה, השוואה יפה מאוד ומרגישה לי הוגנת מהכירות עם 2 המכשירים

אני בחרתי איפון, מה שהורג את הנוקיה זה ממשק מגע נוראי אחרי שאתה מבין כמה טוב הוא יכול להיות.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מצלמת המכשיר היא 5 מגה פיקסל באיכות מעולה(יותר טוב מהN95 לדוגמא אך פחות מהN97), וכן הרמקול מעולה

לגבי האייפון אני לא בטוח מי לוקח אבל לגבי ה97, האנדרואיד לוקח בהליכה.

קודם כל המצלמה ב-n95 וב-n97 זוהי אותה המצלמה עם אותה העדשה המעולה.

כאחד שמחליף לא מעט טלפונים סלולארים (מען מחלה כזו) אני חייב לציין שה-n97 הוא המכשיר הטוב ביותר

שהחזקתי בשנים האחרונות (והיה לי n95, n96, e71 ואפילו אייפון שאחרי יומיים של שימוש נשבר לי ממנו).

לגבי הטלפון החדש של סמסונג-מוקדם מדי בכדי לקבוע. בסך הכל שיחקתי עם המכשיר, נראה נחמד .. לקבוע

שהוא לוקח בהליכה את ה-n97 זה קצת יהיר וזה דברים שרק הזמן יספר. נושא הסוללה בn97 שופר פלאים, הסוללה עמידה להמון שעות, מהירות המכשיר וזמן התגובה טובים ביחס למכשירים הקודמים ואני עד עכשיו לא נתקלתי ביותר מדי ריסטים ותקיעות. אני חושב שיקח זמן עד שניתן יהיה לקבוע שמערכת ההפעלה של google אכן טובה יותר מהסימביאן.

Lexus CT200H

• תוכן חדש...