Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, תודה חברים עכשיו הכל מובן.

עכשיו שהנגד אצלי בבית אני רואה שכפי שמרק ציין הלחמת הנתק בסליל קשה מאוד עד בלתי אפשרית ולכן אני אלך על אופציית ההחלפה בחדש בלבד, האם הנגד הזה אוניברסלי וניתן לרכושו בחנויות חלפים כלליות או שרק חלק מקורי מהחברה יתאים פה?

אגב ,מה העלות של נגד מהירויות בערך ?

פורסם

במידה והסליל מצופה בלכה או חומר בידוד אחר אתה יכול לנסות להסיר את הציפוי בעזרת בד שמיר ובזהירות לנסות להלחים. הבעיה שהסליל מתחמם לטמפ' מאוד גבוהה וכנראה גם מתפשט ומתכווץ עקב שינוי טמפ' לכן לא נראה שהלחמה תחזיק מעמד.

לכול רכב יש נגד מהירויות ייחודי משלו כלומר מספר נגדים והתנגדות שונה לכן עלייך לרכוש נגד מהירויות מתאים לרכב שברשותך.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תנסה לתקן את הנגד, תחליף לחלק חדש. רק לפני זה תבדוק את המחבר החשמלי של המפוח ואת צריכת הזרם שלו אחרת התקלה עלולה לחזור על עצמה.

פורסם

במחשבה שנייה :-) במידה ואתה כבר מפרק ומבזבז שבת נעימה על תיקון הרכב אני אישית הייתי מנסה לתקן את המודול לשם בדיקה ואיבחון של המפוח ושאר רכיבי המערכת בכדי לוודא בצורה חד-משמעית ולשלול בעיה נוספת במערכת המיזוג.

ככה תוכל אולי לחסוך לעצמך נסיעה נוספת לרכישת חלקים במידה ותתגלה תקלה לאחר החלפת מודול הנגדים.

כמובן כפי שרשמתי בתחילת האשכול מומלץ להחליף את המודול.

פורסם

המחשבה הראשונה שלך היא הנכונה!

איך אתה מצפה שיאבחן משהו עם חלק שהוא תיקן, אם ישרף שוב הנגד מה זה יגיד לו? שיש תקלה נוספת במערכת או שהתיקון לא צלח?

פורסם

נניח שלאחר התיקון עדיין קיימת תקלה תמיד ניתן לפרק שוב פעם את הנגד ולבדוק שהתיקון צלח או לא ואז להסיק מסקונות.

שייעשה מה שיירצה הוא קיבל מספיק חומר למחשבה.

פורסם

אני הייתי מנסה לתקן בהלחמה את נגד המהירות - כאתגר וכייף .

חיבור החשמל שלו הוא במעגל רגיל , ממסר המקבל זרם ומחבר את המפוח , ללא מעגלים של צרכנים נוספים .

( כך שהצרכן היחיד הוא המפוח הפנימי )

ולפי הנתונים , לא נשרפו פיוזים , ריח שרוף , והמפוח עובד תקין ללא רעש בשאר המהיריות .

ובקשר להלחמה - כמו שרשם מרק10 - לשייף קלות את אזור המגע , להצמיד את הסליל , אם יש אפשרות לחורר חור קטן במעגל

או למצוא בהלחמה הישנה פינה חזקה , ועם חוט נחושת דק , לקשור בעדינות את הסליל בהצמדה מלאה ללוח באזור הההלחמה בלבד

ואז לבצע על החיבור הלחמה די עבה .

זה לדעתי הכייף והאתגר .. אבל - אם אין לך ידע , , אולי עדיף לגשת לחשמלאי ולהיתייעץ איתו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מצורפים מספר קישורים כיצד לפרק/להרכיב מודול נגדים ברכבים שונים+סרט.

באחד הקישורים ניתן לראות כיצד הבחור מתקן את מודול הנגדים (החלפת פיוז טרמי שנשרף).

למי שמתעניין ניתן לרכוש פיוז טרמי בעלות של 6-8 שקלים בשדרות הר-ציון.

http://volvospeed.com/vs_forum/index.php/topic/106427-blower-resistor-repair-guide-850sv70/

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2665283

פורסם
אני הייתי מנסה לתקן בהלחמה את נגד המהירות - כאתגר וכייף .

חיבור החשמל שלו הוא במעגל רגיל , ממסר המקבל זרם ומחבר את המפוח , ללא מעגלים של צרכנים נוספים .

( כך שהצרכן היחיד הוא המפוח הפנימי )

ולפי הנתונים , לא נשרפו פיוזים , ריח שרוף , והמפוח עובד תקין ללא רעש בשאר המהיריות .

ובקשר להלחמה - כמו שרשם מרק10 - לשייף קלות את אזור המגע , להצמיד את הסליל , אם יש אפשרות לחורר חור קטן במעגל

או למצוא בהלחמה הישנה פינה חזקה , ועם חוט נחושת דק , לקשור בעדינות את הסליל בהצמדה מלאה ללוח באזור הההלחמה בלבד

ואז לבצע על החיבור הלחמה די עבה .

זה לדעתי הכייף והאתגר .. אבל - אם אין לך ידע , , אולי עדיף לגשת לחשמלאי ולהיתייעץ איתו .

אייל .

אם זה בשביל הכיף, הלימוד ויש זמן אז ת'פאדל, שינסה לתקן וכך האחריות על הפעולה תהיה בלעדית על הנייסן.

רעש מפוח תקין לא אומר בהכרח שהוא תקין. בעל מקצוע שנתקל בתופעה של נגד מהירות שרוף יבצע בדיקה חזותית וחשמלית למפוח בטרם יחליף את הנגד.

פורסם

שכחתי לציין שאסור להפעיל את מודול הנגדים כאשר המודול נמצא מחוץ למפוח או תעלת המיזוג שמקררים את המודול לבל יישרף.

פורסם

אכן הסלילים מצופים בחומר בידוד אפור ועבה שגם הספיק להסדק, אך לצערי מקום הנתק נמצא ממש בסליל/ספירלה עצמו ולא למטה ברגליים, הסלילים עצמם ממש דקים ועדינים והמקום בעיתי לתיקון/הלחמה ככה שנראה לי שזה סתם בזבוז זמן לנסות לתקן אותו.

אני כמעט משוכנע ששאר מערכת המיזוג על כל מרכיביה פועלת ומתפקדת מצוין , פשוט הנגד מקורי ומעולם לא הוחלף וכנראה עקב בלאי טבעי/עייפות החומר כשל.

פורסם

ביררתי היום על נגד חדש ונאמר לי שאין להשיג תחליפי אלא רק מקורי מהחברה ועלותו למעלה מ-500 ש"ח.

בינתיים עשיתי ניסיון ,מתחתי קצת את הסליל וגימפרתי בין שניי הקצוות המנותקים ללא הלחמה והכל עבד מצויין, עכשיו במחשבה שנייה נראה לי שכן ניתן לתקן אותו בעזרת הלחמה, מה דעתכם מלחם פשוט ובדיל דק יעשו את העבודה במקרה כזה?

יש חשיבות לצורת הספירלה או שאין בעיה למתוח את הסליל ע"מ שיהיה לי יותר נגיש להלחים?

פורסם

אתה יכול לנסות להלחים אבל זה לא יחזיק מעמד מכיוון שלא קיים חומר בידוד בנקודת ההלחמה.

אתה יכול להגדיל מעט את המירווח בין הליפופים.

• תוכן חדש...