Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני וכמה שותפים חושבים על יבוא מכוניות חדשות לארץ (אירופאיות) למטרת מכירתן כאן.

מהמידע שקיבלתי וממה שלמדתי גיליתי שבתהליך יבוא אישי, כלומר לא לצורך סחר, יש הגבלה על העברת הבעלות והמס על הרכב מגיע לכ-80 עד 100 אחוז משווי הרכב.

יבואן רכב נהנה משיעור מס מופחת בהרבה, וכמובן מחוסר ההגבלה של העברת הבעלות.

עכשיו, במקרה ואנו מעוניינים לייבא מספר קטן של רכבים בשנה, האם יש איזו דרך אחרת או שעדיין חייב לפתוח עסק של יבוא רכבים?

למישהו יש אולי יותר מידע מה מתהליך פתיחת עסק כזה?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

ברוך הבא לישראל. ייבוא מסחרי של מכוניות מותר רק ליבואן הרשמי והבלעדי. יבוא אישי הוא בהגדרה אישי ולא יכול להיות מוגדר כעסק לומרות שיש בארץ מספר יבואנים "אפורים" המכשול העיקרי הוא שאסור להעביר בעלות על רכב הנכנס ביבוא אישי במשך שנתיים.ולכל אדם מותר לייבא רק פעם בכמה שנים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
ברוך הבא לישראל. ייבוא מסחרי של מכוניות מותר רק ליבואן הרשמי והבלעדי. יבוא אישי הוא בהגדרה אישי ולא יכול להיות מוגדר כעסק לומרות שיש בארץ מספר יבואנים "אפורים" המכשול העיקרי הוא שאסור להעביר בעלות על רכב הנכנס ביבוא אישי במשך שנתיים.ולכל אדם מותר לייבא רק פעם בכמה שנים.

קודם כל אתה כבר טועה, אני מציע לך לקרוא את התיקונים לחוק ולהתעדכן. הוסרה הבלעדיות עליה אתה מדבר.

ואני מדבר על פתיחת חברה מסודרת, עניין של יבוא אישי כלל לא בא בחשבון. אני מדבר על יבוא לצורך מסחר.

השאלה היא אילו מגבלות עיקריות צריך לעבור בכדי לעשות כן, קראתי הרבה חומר ואני מבולבל מאוד. האם צריך להפקיד סכום עתק באיזה בנק בכדי להוכיח יכולת פיננסית? האם קיים מספר מינימום של רכבים ליבוא בשנה?

פורסם

על קצה המזלג:

1. חייב בהמצאותו של מוסך מרכזי בבעלות היבואן או בהסכם התקשרות עם מוסך המתחייב להיות מוסך שירות מרכזי עבור היבואן.

2. ערבות בנקאית: אם המוסך בבעלות היבואן = 1,000,000 ש"ח. אם המוסך בהסכם עם היבואן = 5,000,000 ש"ח.

3. חייב לייבא תוך 18 חודש הראשונים 500 מכוניות פרטיות/דו-שימושי או 100 רכב מסחרי בנזין.

כל השאר בצלחת: http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_YEVU_RECHEV/index.jsp?subject=HE_YEVU_RECHEV_11

kiki666 כתב:

קראתי הרבה חומר ואני מבולבל מאוד

אני חושש שאם קראת ולא מצאת, כנראה שאתה לא מספיק בשל בכדי להיכנס לתחום. אני לא מתייחס להיקף ההשקעה, אלא על המקום הנכון לחפש את הפרטים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מהמידע שקיבלתי וממה שלמדתי גיליתי שבתהליך יבוא אישי, כלומר לא לצורך סחר, יש הגבלה על העברת הבעלות והמס על הרכב מגיע לכ-80 עד 100 אחוז משווי הרכב.

יבואן רכב נהנה משיעור מס מופחת בהרבה, וכמובן מחוסר ההגבלה של העברת הבעלות.

יבואן רכב לא נהנה משיעור מס מופחת, ממש לא. את המס מישהו משלם בסוף, ככה זה עובד. ייבוא אישי זה משהו אחר ואת זה אתה יכול לעשות, רק תגלה מהר מאוד שלפחות במכוניות המגיעות מאירופה, זה יוצא ממש לא משתלם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לענין המס - נצא מנקודת הנחה שהמס הכולל הוא 100 אחוז.

כפי שאמר רוני, המס שמשלם היבואן המסחרי זהה למס שמשלם מי שמיבא באופן אישי.

ההבדל המשמעותי נובע ממחיר הרכב בחו"ל: אם מחירו הרשמי הוא 50,000 ש"ח בחו"ל, אזי מי שמיבא באופן אישי ויתאמץ לחפש הנחה טובה, לכל היותר שלטונות המס יכירו במחיר של 45,000 (10%) גם אם קבלות יוכיחו שקנה את הרכב ב-40,000. בסופו של דבר הרכב יעלה בארץ אחרי מיסים 90,000 ש"ח.

לעומת זאת, יבואן מסחרי יכול לקבל הנחות מפליגות מהיצרן ונניח שהוא רכש את הרכב ב-38,000 ש"ח, כלומר אחרי מיסים הרכב עלה ליבואן 76,000 ש"ח.

התעלמתי בדוגמה הנ"ל מעלויות ההובלה שגם הן יכולות להוסיף למיבא אישית כ-8,000 ש"ח כולל מיסים ואולי כ-2,000 ש"ח ליבואן מסחרי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יבואן רכב לא נהנה משיעור מס מופחת, ממש לא. את המס מישהו משלם בסוף, ככה זה עובד. ייבוא אישי זה משהו אחר ואת זה אתה יכול לעשות, רק תגלה מהר מאוד שלפחות במכוניות המגיעות מאירופה, זה יוצא ממש לא משתלם.

אז איך bavarian motors מייבאים מגרמניה רכבים משומשים אבל עם מעט מאוד קילומטרז' במחירי ריצפה ?

פורסם

רכב משומש המיובא אישית מקבל הנחה בשיעור המיסים.

למיטב זכרוני כ-0.8333 אחוז עבור כל חודש שהרכב על הכביש - מקסימום שנתיים = כ-20 אחוז.

אם להתייחס לדוגמה שנתתי קודם, אילו היה מדובר ברכב משומש שעלה בחו"ל 45,000 ש"ח, הוא היה עולה כאן כ-81,000 ש"ח. לא לשכוח שגם לרכב משומש יש מחירון והמכס גם כאן מכיר מקסימום בסטיה של 10 אחוז מהמחירון.

.

פורסם

תודה על התשובות,

תגידו, רק אני חושב שהשיטה לוקה בטמטום? הרי מה טוב למדינת ישראל? (למדינה עצמה, לאנשים שבה, לא לכיס של החכים) מה שטוב הוא כמה שיותר מכוניות חדשות על הכביש, פחות מזהמות ויותר בטוחות כמובן.

למה שיעור המס פועל הפוך?! למה דווקא על רכב בן שנתיים קיימת הנחה של 20 אחוז במס ולא ההפך?! למה לא להוריד את המס לרכבים חדשים ולעלות אותו להפך לרכבים ישנים בכדי להפחית את כמות הרכבים הישנים על הכבישים?

כמובן שבדרך זו פחות כסף יכנס לכיסי הבכירים.. זה למה.

פורסם

kiki666,

לפני שאתה בא בטענות על מה לא טוב למדינת ישראל בשיטה הנוכחית, בדוק מה מקובל במדינות אחרות בעולם.

.

פורסם

מבין רוסית? אנ ישלח לך קובץ PDF עם דרישות עדכניות ברוסיה לפתיחת עסק כזה.

הפקדה של יותר ממיליון דולר באיזה בנק שיחגוג על הריבית של הכסף הזה? לא בשום סעיף.

פורסם

הבנק יחגוג על הריבית?:shock:

אם אתה לוקח מראש את העובדה שאתה לא מעוניין בריבית, אתה יכול לעשות הוראת קבע לחשבון שלי.

סלח לי שאני אומר לך את זה אבל על בסיס התגובות שלך בשרשור הזה, לא נראה לי שאתה מוכן עדיין לשלב של פתיחת עסק כזה.

ניהלת פעם איזה עסק עצמאי או שאתה ישר קופץ לעסק ראשון שהפוטנציאל להפסיד בו מיליונים הוא ממשי ביותר!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה חושב שאתה תקבל את אותו שיעור הריבית מהבנק הממשלתי כמו שהיית מקבל בבנק מיוחד בו היית משקיע את ה5 מליון שקל?

פורסם
מבין רוסית? אנ ישלח לך קובץ PDF עם דרישות עדכניות ברוסיה לפתיחת עסק כזה.

הפקדה של יותר ממיליון דולר באיזה בנק שיחגוג על הריבית של הכסף הזה? לא בשום סעיף.

ברוסיה אפילו ייבוא אישי של משומשת גרמנית (ML) מארה"ב, היה לא כלכלי בעליל.

מחיר הרכב בארה"ב היה 14K$, ברוסיה רצו 45K$ מס!!!! (לא מעניין אותם שום קבלה/קראוס/נאדא).

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...