Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים החלטתי להחליף שמן מנוע ופילטר בפונטו ספייס 2003 שלי. יש לי מנוע 1.2 ליטר, 16 שסתומים.

כשהייתי מתחת לרכב, גיליתי שהפילטר הישן מלוכלך בנוזל קירור שנזל עליו והתייבש (ירקרק). הפילטר נמצא בדיוק

מתחת לצינור המים התחתון (הצינור מברזל) שמוביל מהרדיאטור למנוע.

כשנגעתי בצינור הרגשתי שהוא לח וכשהפעלתי עליו מעט כוח, הרגשתי שהוא "כאילו" חופשי להסתובב ימינה ושמאלה מעט...

בדקתי את האזור עם פנס ואכן גיליתי שם רטיבות ומאז כל בוקר אני רואה מס' טיפות של נוזל קירור מתחת לרכב.

מה שאני לא מבין זה איך הצינור הזה מחובר לגוף המנוע ?

מדובר בצינור ברזל שאליו מצד אחד מתחבר הצינור גומי התחתון שיוצא מהרדיאטור ובצידו השני הוא מתחבר למנוע, אך גם מתפצל

כמו בצורת האות "T" והולך לכיוון ימין, לכיוון הטרמוסטט.

כשהסתכלתי מלמטה עם פנס גיליתי שהצינור לא מחובר למנוע עם פלנג' וברגים וביניהם אטם.

חשבתי שאולי הוא מוברג שם אבל גם אפשרות זאת נפסלת לדעתי כי אמרתי שהוא מתפצל ואין לו שם מקום לסיבוב.

השאלה היא איך הוא מתחבר למנוע ? ואיך אני יכול לאטום את הנזילה המציקה הזאת ?

תודה לעוזרים.

פורסם

נזילות לא אוטמים, נזילות מתקנים. כמובן עם אתה רוצה לשמור על הרכב.

את האמת לא אבנתי על מה אתה מדבר בכלל, אני חושב שעדיף שתעלה כמה תמונות (מאיפה יוצא, להן ניכנס)

אולי אתה טועה וזה צינור מזגן? כי לפי מה שידוע לי אין צינורות ברזל במערכת קירור.

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

להערכתי, אם אני זוכר נכון, חיבור צינור המתכת למנוע הוא על ידי גומיית אטימה, לרוב החלפת הגומיה לא מספקת כי הצינור רקוב וגם אותו כדאי להחליף.

פורסם

לא זה לא צינור של המזגן אלא התחתון של הרדיאטור.

הוא יושב בלחץ בתוך המנוע עם גומיית אטימה ???

אם כן, אז מה שאני צריך זה למשוך אותו החוצה, ולהרכיב אחד חדש עם גומיה חדשה ? ואיך מכניסים את החדש למקום שלו במנוע ??

אשמח לקצת הסבר.

אני אנסה להעלות תמונות של זה בקרוב.

פורסם

הצינור יושב עם חיבור בורג על בלוק המנוע בהתחלה .

שחרר את הבורג והחלף את כל הצינור ובא עם גומייה לא תטפל ילך לך ראש מנוע

פורסם
אני אגלה לך סוד.

נוזלת לך המשאבת מים שאליה מחובר צינור הברזל.

גש בהקדם למוסך.

גילעד

לפי מה הגעת למסקנה שהנזילה היא מהמשאבת מים ולא מהצינור שרוב האנשים כאן אומרים ?

פורסם

יש לי את אותו הרכב כמו שלך והיו לי את אותם הסימפטומים שאתה מדבר עליהם.

יש חריר ביקורת במיסב המשאבה ושמתחילה נזילה משם מה שאתה תראה, זה נוזל קירור שמטפטף על פילטר השמן.

רק בבדיקת לחץ הצליחו לשחזר את הנזילה, ואחרי הפירוק של המשאבה ראיתי את סימני הנזילה ממנה מאותו החריר.

יכול להיות שזה הצינור אבל לא הייתי משחק עם זה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...