Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי אקסנט 2005 אוטומטית אשר לא חוויתי איזושהי תקלה מיוחדת איתה במשך כמעט שנה שהיא ברשותי.

היום כשעמדתי ברמזור לאחר נסיעה של מספר דקות המנוע כנראה כבה. לא שמתי לב לכך כי המזגן והרדיו

דלקו, אבל כשהמכוניות לפני התחילו להתקדם לחצתי על הגז והאוטו לא התקדם. מכיוון שקצת נלחצתי,

לא ניסיתי לחקור את הבעיה אלא מיד הדלקתי אורות מצוקה, "כיביתי" את המנוע עם המפתח והנעתי שוב.

האוטו הניע בלי שום בעיה והמשכתי לנסוע. הסתכלתי על מד חום המנוע והוא היה בתחום התקין.

לא שמתי לב לשום רעש יוצא דופן מכיוון המנוע לפני או אחרי שזה קרה (בידוד הרעשים באוטו שלי

לא מדהים ולכן אני די מכיר כבר איך המנוע נשמע בשגרה).

הדבר היחיד יוצא הדופן שהצלחתי לחשוב עליו הוא שכמה דקות לפני כן כשיצאתי מחניון בעליה די

תלולה כשיש מכוניות שעוצרות לפני, השתמשתי בגז במקום בבלמים כדי לייצב את האוטו (למרות שהוא אוטומטי) והבנתי שזה לא

הרגל בריא, אם כי לא משהו שיכול לגרום לתופעה חריפה כמו מנוע שנכבה.

האם כדאי למהר ולבדוק את הרכב במוסך או שכדאי לחכות ולראות אם התופעה חוזרת?

תודה

פורסם

קשה לאבחן במדוייק אבל לדעתי מדובר בתקלה חשמלית ספורדית,שיוכלו לזהות רק אם תקרה שוב ויהיה קרוב לאירוע מכונאי מתמחה בדגם שידע לאבחן.

כל זה נכון בתנאי, שלא נדלקה אף מנורת תקלה/הרכב לא מגמגם/אין סימנים המעידים על תקלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב, החלטתי להמתין בינתיים ולא לגשת למוסך (התקלה לא חזרה). אשמח לשמוע אבחנות בכל זאת, אם למישהו יש רעיון.

פורסם

לכל המעוניין (למרות שנראה שאני בעיקר מדבר פה עם עצמי ;) התופעה קרתה שוב, ובפעם הזו לא הצלחתי להניע

את הרכב במשך מספר פעמים וכבר התכוונתי להזמין גרר. לאחר כ-15 דקות ניסיתי שוב להניע ואז הצלחתי והמשכתי לנסוע כרגיל.

את הרכב כבר הכנסתי היום למוסך אבל אם מישהו מתעניין יש לי קצת יותר מידע לגבי מה שקרה (הייתי שמח לשמוע אבחנות):

1. כשהמנוע כבה כל נורות האזהרה בלוח השעונים נדלקו.

2. חום המנוע היה תקין (גם בדקתי שמן/נוזל קירור כל יום בימים האחרונים ולא היה חוסר).

3. ניסיתי להניע במשך מספר פעמים ולא הצלחתי.

4. כשהדלקתי אורות חירום ויצאתי מהרכב ראיתי שרק הוינקרים הקדמיים מהבהבים והאחוריים לא.

5. בנוסף, האורות הקדמיים והאחוריים לא דלקו (אולי אורות החנייה דלקו - לא זוכר).

6. לאחר כ-15 דקות הצלחתי להניע את הרכב והוא נסע בצורה שנראתה תקינה לחלוטין.

7. לפני כחודש הוחלף מצבר לרכב (של שנפ).

פורסם

מהפעם הראשונה זה נשמע כמו מנוע צעדים / ניקוי מצערת.

מהפעם השניה זה כבר נשמע משולב ביחד עם בעיית חשמל כלשהי....

נשמח לשמוע עידכונים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

למעוניינים לשמוע את סוף הסיפור: הוחלף הקודן ומאז נעלמה הבעיה... (אני מנחש שעקב תקלה כלשהי בקודן הוא היה מנתק את משאבת הדלק ללא צורך)

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...