Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי לכיוון צפון דרך איילון ועד צומת עתלית.

חלק מהדרך ירד גשם, חלק לא אבל בגדול הכביש לכל אורכו היה רטוב.

שמתי לב שישנם 2 סוגים של כבישים:

סוג אחד (זה שלא אהבתי) - הכביש נראה רטוב, נשארת עליו שכבת מים גם כאשר נפסק הגשם וכאשר מכוניות עוברות עליו הן משפריצות מים.

סוג שני (החביב עלי) - הכביש כנראה סופג את המים, וגם כאשר יורד גשם, הכביש נראה יבש ומכוניות לא משפריצות מים.

העניין הוא, שאלו מקטעים צמודים (באיילון יש לפחות 3 פעמים של החלפות בין הסוגים, בהרצליה גם שמתי לב לזה). האם יש סיבה לזה שלא משתמשים בכביש השני, שלדעתי הוא יותר בטוח?

העניין הוא, שכאשר מכניות עוברות על הסוג הראשון, הן משפריצות מים לכל עבר ויש צורך במגבים גם כאשר לא יורד גשם, ובלילה הכביש הזה מבריק תחת פנסי המכוניות (הפרט הזה אגב קורה גם בקיץ).

שאלה נוספת שצצה לי בראש - מדוע לא לחייב מגיני בוץ (לפחות אחוריים) למכוניות? הדבר ימנע חלק מההפרצות.

פורסם

רצועות האספלט החדשות סלולות מחומר מתקדם יותר העשוי מתרכובת משולבת בגומי וגם שבבי זכוכית.

מעבר לבטיחות המובחנת בגשם יש לאספלט הזה יתרון נוסף של אחיזה טובה יותר.

למה לא סוללים את כל הארץ באספלט כזה?

כסף, כסף ושוב פעם כסף. לסלול מחדש את כל הארץ זה תהליך של שנים ומיליארדים.

האם כל כביש חדש או שנסלל מחדש בכל אופן סוללים עם האספלט המשופר?

לא, עלות החומר גבוהה משמעותית מאספלט רגיל (אני שמעתי על פי 3).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
רצועות האספלט החדשות סלולות מחומר מתקדם יותר העשוי מתרכובת משולבת בגומי וגם שבבי זכוכית.

השבבי זכוכית זה לא הדרך של אוהבי הסביבה להיפטר מזכוכית ממוחזרת?!

כי אני זוכר בזמנו שקראתי כתבה על זה שמכניסים לאספלט כ5% זכוכית גרוסה, זה נפוץ בחו"ל וזה מתחיל גם בארץ.

לזכוכית יש גם סגולות של אחיזה ושיפור הכביש?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אני לא יודע מה אתכם

אבל שמתי לב שכשהכביש רטוב אזי פחות ברורים הסימונים עליו, בין אם זה נתיבים (בעיקר) או חצים למיניהם...

מה גם שהאספלט החדש שקט מאוד יחסית לישן, לא?

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

אם זה החדש אז ככה:

הסימנים יותר ברורים עליו בגשם ובלילה.

בכל מקרה, מה שמוזר זה שחלק מהאיילון עשוי מהחדש וחלק מהישן כנ"ל הכביש להרצליה

אני לא אומר שכל הכבישים בארץ צריכים להיות כאלה, אבל הכבישים המהירים, שעליהם צריכים אחיזה טובה יותר וראות טובה יותר, הם צריכים להיות עם החדש.

הרי על האיילון אנשים נסעו 100 קמ"ש גם בגשם שוטף!

פורסם

עוד שאלה בנושא שמטרידה אותי כבר כמה זמן, אז אני אשאל עכשיו:

מישהו שם לב פעם שבכביש מס' 1 מכיוון י-ם לת"א, כאשר עוברים את הגשר של מחלף נתב"ג, האוטו פתאום מתחיל לרעוד? לדעתי יש שם רצועה של אספלט לא יציב במיוחד, שנמשכת כמה מאות מטרים.

עוד מישהו שם לב לזה? אולי יודע ממה זה נגרם?

פורסם

אפרופו זכוכיות , אני זוכר שלפני חצי שנה עד שנה

היה פה בחור שהתחיל לקלל את מעץ

"לא מספיק הם הורסים לנו את האוטו עכשיו שמו לנו זכוכיות"

היה משעשע למי שזוכר...

:D

• תוכן חדש...