Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המרת רשיון זר לדרגה מסוג B

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי נושא חדש כי אני לא רוצה לערבב את התשובות לשני עניינים שונים.

לשלאלתי, כאשר ממירים רשיון זר לרשיון B ישראלי דרוש טסט את זה כבר אני יודע. ברגע שעוברים את הטסט מקבלים רשיון ישראלי לכל דבר, השאלה שלי היא האם הרשיון מוגבל בהגדרה של נהג חדש? ואם כן אז הוא מחויב במלווה? גם אם הנהג עצמו בן 33 ונוהג משנת 1993?

פורסם
פתחתי נושא חדש כי אני לא רוצה לערבב את התשובות לשני עניינים שונים.

לשלאלתי, כאשר ממירים רשיון זר לרשיון B ישראלי דרוש טסט את זה כבר אני יודע. ברגע שעוברים את הטסט מקבלים רשיון ישראלי לכל דבר, השאלה שלי היא האם הרשיון מוגבל בהגדרה של נהג חדש? ואם כן אז הוא מחויב במלווה? גם אם הנהג עצמו בן 33 ונוהג משנת 1993?

עד כמה שזכור לי, הנהג לא ייחשב נהג חדש, אבל מלווה יהיה לו, עד כמה שזה יישמע תמוה.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

זאת שאלה טובה ואני לא בטוח שרשות הרישוי חשבה על הסוגיה הזאת עד תום.

ההגיון אומר שגם עולה/חוזר/זר שממיר רישיון, צריך לקבל נהג חדש אם הוא פחות משנתיים בעל רשיון זר.

מקריאה באתר רשות הרישוי בסעיף המרת רשיון זר, לא נראה שיש התייחסות לנהג חדש וההגיון אומר שלנהג ותיק כפי שיעלה מהוכחת רשיונות קודמים, לא תהיה הגבלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היתי בסרט הזה עד לא מזמן

מסתבר שאם עבר יותר משנה מאז שבאת לארץ ולא עשית המרת רישיון, צריך לעשות את כל התהליך מחדש - כולל 29 שיעורים ותאוריה.

ואחרי זה יש מלווה +נהג חדש +כל ה"פינוקים" הנגזרים מזה.

אם לא עברה שנה מתאריך העלייה, עושים המרת רישיון - טסט בלבד והחיים הרבה יותר פשוטים.

פורסם
היתי בסרט הזה עד לא מזמן

מסתבר שאם עבר יותר משנה מאז שבאת לארץ ולא עשית המרת רישיון, צריך לעשות את כל התהליך מחדש - כולל 29 שיעורים ותאוריה.

ואחרי זה יש מלווה +נהג חדש +כל ה"פינוקים" הנגזרים מזה.

אם לא עברה שנה מתאריך העלייה, עושים המרת רישיון - טסט בלבד והחיים הרבה יותר פשוטים.

נושא זה ידוע לי, לא על כך שאלתי ידידי.

פורסם

מי שממיר את רשיונו לישראלי, יהיה "נהג חדש" למשך שנתיים, ויהיה מחויב במלווה, למשך 3 חודשים.

מי שמוציא רשיון ישראלי בפעם הראשונה, יהיה "נהג חדש",מכאן ניתן להסיק, שלא משנה איזה סוג רישיון זר, או באיזו מדינה הוציאו אותו,הוא לא רשיון ישראלי.

ברגע שמישהו מוציא רשיון ישראלי חלות עליו כל ההגבלות שחלות על "נהג חדש".

לכן,אם מישהו ממיר את רשיונו הזר לישראלי,הוא מקבל רישיון ישראלי בפעם הראשונה, ולכן חלות עליו ההגבלות של "נהג חדש"(מלווה,איסור לעבור עבירות חמורות,להצמיד שלט לשמשה האחורית וכו').

פורסם

(תיקון מס' 77) תשס"ז-2006

זה החוק

"נוהג חדש" – מי שקיבל רישיון נהיגה לפי סעיף 11 ולא היה בידו, קודם לכן, רישיון נהיגה, וכן מי שהיה בידו רישיון לנהיגת רכב מנועי שהוא אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת, ולא היה בידו קודם לכן רישיון לנהיגת רכב מנועי אחר;

זה מאתר משרד הרישוי

המרת רשיון נהיגה עולה חדש, תייר, תושב ארעי ותושב חוזר (אשר שהה בחו"ל לפחות שנה ברציפות), רשאים לנהוג בארץ עם רישיון נהיגה זר בתוקף, במשך שנה מיום הכניסה לארץ, ברכב המתאים לדרגת הרישיון ובתנאי שהגיעו לגיל הנדרש. במקרה של יציאות וכניסות רבות מהארץ, ייבחן כל מקרה לגופו בהתאם לאמור בתקנות התעבורה. לתושב חוזר יומר רק רשיון זר קבוע שהוצא לפחות 6 חודשים לפני הכניסה לארץ.לדרגות רכב מסוג אופנוע עד 500 סמ"ק, פרטי ומשא קל עד 15 טון, כל המרת רשיון נהיגה מחייבת מבחן שליטה (מבחן מעשי בנהיגה). למבקש קיימת אפשרות להיבחן פעמיים במבחן שליטה לסוג הרכב המבוקש, לאחר שני כישלונות, עליו לעמוד מחדש במבחן עיוני ובמבחן מעשי רגיל ככל מבקש רשיון נהיגה אחר (הוא פטור מחובת שיעורי מינימום).

להבנתי אם עובר את הטסט במכה ראשונה או שניה ( מדובר בטסט מקוצר ) מקבל רישיון נהיגה בלי שום הגבלה לא נהג צעיר ולא נהג חדש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...