Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ערב טוב

אני מתכנן לבצע השבוע טיפול טיימינג למיצ'ובישי שלי.

ברמת העיקרון אני יודע איך לבצע את זה ראיתי הרבה פעמים איך זה מתבצע למרות שאף פעם לא עשיתי לבד אבל אני מאמין שאני אצליח לעשות את זה לבד.

חלקים שאני קונה.

-רצועת טיימינג

-רצועת אביזרים

-מותחן רצועת טיימינג

-מחזיר שמן קרנק שאפט

-מחזיר שמן קראנקשאפט

עכשיו כמה שאלות שאני אשמח לקבל תשובה לגביהן.

האם על הדרך כדאי להחליף את משאבת המים, וכמו כן אשמח לקבל דגשים לטיפול כמו מה לשים לב איפה לא להתבלבל וכ'ו.

תודה

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת שאני כבר מזמן לא מוכר, התייאשתי המחיר לא שווה את האוטו.

בכל אופן לא קיבלתי מייל ממך.

יום טוב

פורסם

קניתי אתמול חלקים אצל אחים יונס בחיפה , ממש חמודים שם :)

אז ככה

רצוע של טיימינג של GOOD YEAR רק שאין עליה קו נצטרך להעתיק מהרצועה הישנה .

מותחן של GMB

רצועת אלטרנטור של GATER

שני מחזירי שמן של CORTECO

פילטר שמן של TOYOFIL

ואטם ראש מנוע של אין לי מושג של איזה חברה שהחלפתי אותו כבר אתמול, פירקתי את הראש מנוע שהיה פשוט מולחם לבלוק, היה צריך להפעיל כוח כדי לנתק אותו, האטם הישן הפך להיות פלסטיק ונראה לי היה מקורי של מיצ'ובישי, לקחתי את הראש הביתה שהיה מלא במשקעים של שמן שרוף , הכנסתי אותו לגיגית עם מלא מסיר שומנים ל10 דקות אחרי זה שיפשפתי טוב טוב עם מברשת ומים חמים והראש יצא כמו חדש .

השבוע אני כנראה יעשה טיימינג או תחילת שבוע הבא.

אשמח לשמוע טיפים.

תודה

פורסם

שלום רב !

אני חייב לבקש הבהרה:

כוונתך לאטם מכסה שסתומים, ולא לאטם ראש כמובן, אני צודק?

ומה שניקית מבוצה, היה מכסה השסתומים, אני שוב צודק?

קבל המלצה, אם כי לא מחייבת, החלף גם את משאבת המים בהזדמנות זאת, אם כי לפני כחודש כשהוחלפה אצלי רצועת הטיימינג, המותחן, ושני מחזירי השמן, הומלץ בפני גם לאשר החלפת משאבת מים, אישרתי זאת, אך בדיעבד, המשאבה התגלתה כחדשה, למרות שהרכב אצלי כ10 שנים, ומעולם לא הוחלפה, אך הכנפים גוף המשאבה, והרעש בסיבוב פולי המשאבה, נראו כחדשים כאילו המשאבה יצאה זה עתה מפס היצור..

אזהרה, ללא קבלת טיפים, וללא נתוני יצרן מהדאטה, אתה עלול לגרום לנזק גדול, שאתה עלול להצטער עליו, במשך זמן רב !

מבקש לקבל הבהרה, לגבי , פירוק, מכסה השסתומים, או ראש המנוע?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברור שזה מכסה שסתומים.

אם זה היה ראש מנוע, שאלה לגבי טיימינג כבר לא הייתה רלוונטית

פורסם
קניתי אתמול חלקים אצל אחים יונס בחיפה , ממש חמודים שם :)

אז ככה

ואטם ראש מנוע של אין לי מושג של איזה חברה שהחלפתי אותו כבר אתמול, פירקתי את הראש מנוע שהיה פשוט מולחם לבלוק, היה צריך להפעיל כוח כדי לנתק אותו, האטם הישן הפך להיות פלסטיק ונראה לי היה מקורי של מיצ'ובישי, לקחתי את הראש הביתה שהיה מלא במשקעים של שמן שרוף , הכנסתי אותו לגיגית עם מלא מסיר שומנים ל10 דקות אחרי זה שיפשפתי טוב טוב עם מברשת ומים חמים והראש יצא כמו חדש .

השבוע אני כנראה יעשה טיימינג או תחילת שבוע הבא.

אשמח לשמוע טיפים.

תודה

בוקי ידידי משכבר הימים!

מה יכול להבין, בחור תמים, בעל ידע אפסי במכונאות רכב, לאחר קריאת המשפטים שמודגשים באדום?!

למה להחליף אטם מכסה שסתומים, שלא במסגרת החלפת החגורת טיימינג?

לא כדאי, בהזדמנות, של החלפת חגורת הטיימינג, להחליף גם מסנן שמן, ושמן מנוע?

מה הטעם להרכיב מכסה שסתומים נקי, עם שמן ישן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקר טוב

כן צביקה הכוונה הייתה לאטם מכסה שסתומים לא יודע מאיפה קפץ לי לראש הראש מנוע.

בכל אופן על הדרך אני כמובן וכמובן שמחליף גם שמן ושמן מנוע.

שבוע שעבר מילאתי מיכל מלא והוספתי פחית של BG אני מחכה שיגמר המייכל ואז אני אבצע את כל הטיפול שהוא ניקוז והחלפת שמן +פילטר וטיפול הטיימינג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים יקרים יש לי שאלה נוספת

שאני מפרק את הפולי של הקרנקשאפ ושל הקאמשאפט, אחרי שסובבתי אותם ככה שיהיו על הסימון של הטיימינג אם אני מפרק אותם בישביל להחליף מחזירי שמן בשלב שאני אחזיר אותם איך אני לא אתבלבל כאילו הציר לא מסתובב או שאפשר להכניס את הפולי רק בדרך אחת?

תודה

פורסם

שלום :)

אני ממליץ לך בחום לעשות זאת במוסך או בעזרת מכונאי שיבוא וידריך אותך ותלמד טוב טוב...

טעות קטנה בסימונים או במתיחה של הרצועה ואתה יכול לגמור ראש מנוע (במקרה הטוב).

אם כבר קניתה את כול החומרים אז תוציא עוד 200-300 שח על עבודה של בעל מקצוע

בהצלחה :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

פורסם

ובכל זאת, אפשר לקבל יעוץ מקצועי בקשר לפירוק והרכבה של הפולים של הקראנקשאפט והקאמשאפט?

תודה

פורסם

מאחורי הפולים יש פין שנכנס גם לפולי וגם לקמשפט קרנקשפט אם אין לך נזילת שמן אין טעם לגעת במחזירי שמן

העבודה לא כל כך מסובכת תקפיד על הסימונים תימתח את המותחן כמו שצריך סובב את המנוע כמה סיבובים ובדוק

שוב סימונים אם הכל בסדר סגור הכל ותניע

פורסם

יש נזילה רצינית מהמחזיר שמן התחתון מהקרנקשאפט, פעם שעברה שעשו טיימינג המכונאי שטיפל ברכב לא החליף מחזיר וגם ככה כבר אז לפני 5 שנים הוא היה ישן ויש משם נזילה, אני אפשר את כל הסיפור ואחליף. לפי מה שקראתי בספרות הטכנית בקראנקשאפ ישנם שני מחזירי שמן אחד פנימי ואחד חיצוני האם אני צודק?

לפני פירוק הרצועה אני צריך להביא את הקראנקשאפט והשאמשאפט ככה שהסימונים עליהם יהיו תואמים לסימונים על בלוק המנוע ורק אחרי זה להוריד רצועה נכון?

תודה

יום טוב

פורסם

שמע , טיימינג זה עבודת כיוונון מדויקת ויחסית לא פשוטה.

אפשר להצליח בה גם לבד ללא עזרת מכונאי מנוסה, לא רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשיים

אחרי השאלה האחרונה שלך , השתכנעתי שכדאי.

מילא שאתה לא מוכן ללמוד מהתבוננות במכונאי שיבצע זאת, אבל

לעבוד בצורה של התייעצות בפורום ללא ספרות טכנית ייעודית למנוע, זה פשוט חאפריות.

חבל על הכסף וחבל על הזמן שלך.

פורסם

אהלן צהריים טובים

היום החלטתי לגשת לפרוייקט של החלפת רצועת הטיימינג המותחן והמחזירים שמן אבל נקלעתי לבעיה. פירקתי את המגן העלייון של רצועת הטיימינג הורדתי את רצועת המזגן ואת רצועת האלטרנטור והתחלתי לפרק את הפולים ככה שאני אוכל לפרק את המגן התחתון של הטיימינג ולהחליף את הרצועה, הבעיה הייתה בשלב של פירוק פולי מזגן אלטרנטור שיושבים על הקראנקשאפט, נעלתי את הקאמשאפט עם בורג למניעת סיבוב ועדיין כמה שניסיתי לא הצלחתי לשחרר את הבורג של הפולים, לצערי אין לי פטיש אויר. ניסיתי לחבר צינור על הראצ'ט להגדלת המומנט אבל עדיין לא יצא כלום, הרכבתי הכל בחזרה ועל הדרך החלפתי גם את רצועת האלטרנטור, מזגן פילטר שמן ושמן מנוע.

אצתכם

תודה

• תוכן חדש...