Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

שנים שלא רשמתי כאן בפורום (טוב כי שנים לא החלפתי רכב לצערי חחח) גם לא מוצא סיסמא ליוזר הישן אבל לא משנה...

אז כידוע לכם בטח מאז שנחתה בארץ הטויוטה האוטומוית המחירים של הרובוטית ירדו כמעט ל100000, העיניין הוא שמדובר בגיר שהישראלים לא כ"כ אוהבים בניגוד לארופאים,

אני חושש לקנות אותה למרות שלקחתי איתה נסיעת מבחן ארוכה, דאגתי גם שאמא שלי תבדוק אותה מאחר והיא בת 50+ לראות איך היא תסתדר... התוצאות היו שבאמת בסופו

של דבר לא אני ולא היא הבנו על מה מדובר ומה כל הרעש, היא הסתדרה עם זה מצויין כמו שהיא רגילה מהאוטומט...

אני בדקתי אותה ליותר זמן, בתוך העיר, מחוץ לעיר, עליות וזינוק בעליה, ירידות והחלפה מהירה לראות איך ההילוך משתלב וכמה זמן לוקח לו, בדקתי גם את

מצב הManual וגם את הFAST SHIFT שעל ההגה והכל נראה לי תקין. הדבר היחיד שעדיין מפחיד אותי זה נניח והרובוטית עדיין לא יתפוס בארץ,

בשנתיים-שלוש הבאות יש לי אחריות והכל סבבה, בתום ה3 שנים אם ארצה למכור את הרכב או לעשות טרייד-אין בטויוטה עצמה, בטח אפסיד כסף בהתאם לשוק

וירד הערך שתהיה על הרובוטית... מה אתם ממליצים לי? כי זה הדבר היחיד שמפחיד אותי! היתה לי התלבטות בין הקורולה לB3 אבל החלטתי ללכת על הקורולה למרות הכל,

את הB3 לא ממש אהבתי למרות שגם שם הציעו לי אחלה של מחיר.

אשמח לתגובות, הערות, הארות... כי בנתיים כל החיפושים שלי ברשת ודיבורים עם אנשים הביאו אותי למסקנה אחת:

אנשים מדברים וניזונים משמועות, מעטים הם שבאמת מדברים מניסיון וכבעלי הרכב, אשמח לשמוע גם דעות של מי שיש לו את הרכב.

זה די דחוף לי, המון תודה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה די דחוף לי, המון תודה.

חבר'ה זה די דחוף לי כי לפי הדיווחים המע"מ עולה ב20 ואבא שלי נחוש ללכת לסגור עיסקה עוד היום (גג מחר בבוקר).

אשמח לעזרה...

פורסם

למה מיטה חולה אחי? בהתבסס על שמועות או בגלל מצב טכני?

שמע אני אישית נהגתי עליה, מבחינתי אין שום פאק ובעיות, מה שמפחיד אותי זה מה יהיה בעתיד ומה שציינתי בגוף ההדעה.

אתה מדבר מניסיון?

תודה על התגובה.

פורסם

יש לי קורולה כזו, אין מה לומר הנסיעה בה היא לא כמו באוטומט רגיל

מצד שני זה גם לא כלכך נורא + יש לכך גם יתרונות

הרכב מרגיש הרבה יותר חזק, הוא חסכוני בדלק (1-12.5)

זה לא שתמכור אותה בחצי מחיר בעוד כמה שנים,

אני שמעתי שמוכרים אותה אפילו יותר זול מהדגם הידני.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

קודם כל אני שמח לקרוא תגובה של בעלים של רכב כזה :)

תודה על התגובה, אני רואה לפי הצלמית שאתה יותר מרוצה מהוולוו שלך חחח :)

לגבי הטויוטה, שמע כמו שכתבתי, אני נהגתי עליה ובאמת שלא מצאתי חסרונות למרות שניסיתי להתעלל בה

ולהביא אותה למצבי קיצון, גם במקרים הפחות נעימים שההילוך לא עבר בזמן או התבלבל זה ממש לא נורא... זה אפילו

יותר מאתגר מסתם אוטומט משעמם אבל לא מצריך מאמץ כמו גיר רגיל לדוגמא... מקסימום יש את הMANUAL שזה נחמד.

אז חסכוני ועוצמתי זה משהו טוב, אבל ערך שוק זה משהו שאני די חושש ממנו, נכון זה לא ירד לחצי מהמחיר שאשלם אבל

זה גם לא ישמור ערך כמו האוטומט לפי היחס של הישראלים לתיבה החדשה... תודה על התגובה, שלך 2008? סה"כ מרוצים?

פורסם

תראה,

אתה מקבל פה הפרש של 15 אלף שקל, אם תמכור את הרכב עוד 3 שנים

ההפרש הזה יאפשר לך להוריד במחיר אם יהיה צורך, אל תשכח שהחיסכון בדלק

גם תורם פה כ 2000 ש"ח לשנה.

הבעיה העיקרים עם ההילוכים היא בפקקים במהירות ממש נמוכה, וכאשר לפעמים הרכב לא יעלה הילוך בירידות.

עם הזמן לומדים איך להתמודד עם זה (זה לא קורה כלכך הרבה) העניין טמון בצורת השימוש בדושת ההאצה

ניתן לשלוט על ההילוכים ע"י עזיבת הדוושה לחצי שניה להעלאת הילוך או דריכה מהירה להורדת הילוך.

יש בזה באמת אתגר מסויים שאני די אוהב (אבל רוב האנשים ישר יגידו "מה זה!"), גם הנהיגה עם הידית במצב

ידני מאוד נחמדה ונותנת תחושה אמיתית של העברה ידנית אמיתית יותר ממה שיש בדר"כ בתיבות האוטומטיות.

נראה לי שאם הוריך לא ראו בעיה אז סביר שלך לא צריכה להיות בעיה עם זה.

מחוץ לעיר אתה ממש לא תרגיש שום הבדל.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

ידיד שלי קנה כזאת ב96 אשח. אני אישית לא אוהב את הגיר הזה אבל אני חושב שזו עסקה מצוינת סה"כ הקורולה רכב טוב, מרווח יחסית ועם הגיר הזה גם חסכוני. בגלל הסטיגמה שנוצרה לה (ודי בצדק) היבואן מת להפתר מהמכוניות הרובוטיות ואפשר לקנות אותם עכשיו במחיר אטרקטיבי מאוד.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אוקי המון תודה על התגובה המפורטת, ציינת כמה דברים שדיי חידשת לי...

וכן ההנחה שאיתה אנחנו קונים זה בהחלט סבבה, לעומת זאת אם לא אמכור ואעשה טרייד אין אצל טויוטה מן הסתם שהם יהיו מודעים להנחה שבקניה חחח... אבל לא נורא, העיקר להנות המאוטו. מקווה באמת שלהורים שלי לא יהיה בעיות בפקקים, מקסימום

אני כאן כדי ללמד אותם איך לשלוט טוב יותר בהילוכים הללו.

דבר אחרון, איך מכונה הגיר הרובוטי באירופה ובארה"ב? חיפשתי ברשת אבל מן הסתם ש- Robotic Gear לא מעלה תוצאות מדוייקות.

פורסם
ידיד שלי קנה כזאת ב96 אשח. אני אישית לא אוהב את הגיר הזה אבל אני חושב שזו עסקה מצוינת סה"כ הקורולה רכב טוב, מרווח יחסית ועם הגיר הזה גם חסכוני. בגלל הסטיגמה שנוצרה לה (ודי בצדק) היבואן מת להפתר מהמכוניות הרובוטיות ואפשר לקנות אותם עכשיו במחיר אטרקטיבי מאוד.

איפה הוא השיג ב96K ? המקסימום שהורידו לי (הייתי ב3 סוכנויות) זה ל105 וגם להוציא מהם כמה וכמה אביזרים במחיר מוזל ובמתנה לקח לי דיי הרבה ניסיונות... ידידך באמת השיג יופי של מחיר, מדובר ב2008?

פורסם

בטח יד שנייה,

ראיתי רכב 0 ק"מ דגם SUN באוויס שהם ביקשו עליה 104 אש"ח ואחרי שאמרתי להם שבסוכנות יש מבצע של 106 על ה GLI הם היו מוכנים לרדת ל 96 אש"ח. בטח על זה מדובר.

פורסם
בטח יד שנייה,

ראיתי רכב 0 ק"מ דגם SUN באוויס שהם ביקשו עליה 104 אש"ח ואחרי שאמרתי להם שבסוכנות יש מבצע של 106 על ה GLI הם היו מוכנים לרדת ל 96 אש"ח. בטח על זה מדובר.

חחחחח אז אם זה ככה, הייתה לי הצעה לGLI מאובזרת עם הכל חצי שנה על הכביש הבנאדם בא עד אלי להראות לי רצה עליה 98 הורדתי אותו ל96 אפילו, אבל בסוף לא קניתי כי עדיף כבר להוסיף 10 ולקנות חדשה עם 0 ק"מ... כי שלו היה יחסיתה רבה.

נו ובסוף קנית את הGLI? ובלי קשר מה דעתך על הרכב ועל ההילוכים?

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תאמין לי הכל סתם התלהבות יש לנו טויוטה קורולה 2008

מהדגמים הראשונים,קיבלנו אותה במאי 2007 דגם GLI עם גיר רובוטי,האוטו בעיקר לאמא שלי גם היא בת51

האוטו אצלנו כבר שנתיים וחודש עם 33000 ק"מ ,נהנים מהאוטו מכל רגע,ומרוצים עד הגג.

אה ודודה שלי קנתה מזדה 3 בזמנו עם אמא שלי,היא כבר למכירה כי היא אומרת שהאוטו זולל דלק יותר מדי,כ9 ק"מ לליטר,והיא לא ממש מרוצה ממנו , ומבחינת מחיר הוא באותו מחיר כמו הקורולה הפרטית 90000 אלף

מה שטוב בוא הוא חסכוני מאוד וגם חזק לא כמו שאר האוטומטיות שחסר להם הרבה כח מהתיבות האוטומטיות.

אני ממליץ מאוד.

מבחינת שוק,יש בחור שמכיר את אמא שלי הוא כל הזמן משגע אותה ובא לו לקנות את האוטו ממנה,אך היא לא רוצה למכור אותו כך,שבזה אין לי ממש נסיון.

פורסם

כמה טוב שבאתי לשאול כאן, לגמרי במקרה בדקה ה90 נזכרתי שיש את הפורום הזה... פעם היתי נכנס לכאן לפני הצבא שעוד היה לי זמן... לאחרונה איפה יש זמן הכל עבודה והתרוצצויות וכל אחד שאתה שואל מה דעתו על הרובוטי רק מדבר מתוך שמועות שדוד שלו קיבל מליסינג ולא התסדר ושאחותו נהגה וסבא שלו החזיר ובלה בלה בלה כל אחד ניזון משמועות...

לכן הלכתי, בדקתי, נהגתי ולא הבנתי על מה כל המהומה... תודה על התגובה, בהחלט מרגיע לדעת ששאלתי במקום הנכון :)

פורסם

שלום. קראתי את ההתלבטות שלך ורציתי להגיד לך שיש לי גם קורולה 2009 רובוטית .. קניתי אותה בזמן שהיה כבר את האוטומט ואחרי 4 חודשים על הרכב , אני לא מצטער על שום שקל שנתתי על הרכב. הוא שווה את כל שקל, הגיר חסכוני מאוד וחזק מאוד .. אוטו נוח ..כיף לנהוג עליו (לעומת אנשים אחרים שאומרים שזה אוטו משעמם). גם אני התלבטתי בגלל נושא המכירה של האוטו בעתיד, אבל תאמין לי שאם תרצה למכור אתה תמכור אותו מהר ובמחיר יחסית טוב כי טויוטה זה טויוטה ולא משנה איזה גיר יעמוד ברכב, אז עצה שלי .. אל תדאג, לכו לקנות את הרכב בלב שלם .. אתם רק תהנו :)

• תוכן חדש...