Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לקוח מהמגזר הבדואי שלא שואל את השאלה זו : הכל מובן הוא אומר בזמן ההסבר...אבל כמה אחוזים יש למנוע ? , הכוונה שלו היא כמה אחוזי השרדות נותרו למנוע.

פעם לפני שנים קומפיוטסט הי רושם על טופס הבדיקה של רכב אחוזי השרדות מנוע וכך במידה ויש תביעה הם מפצים לפי אחוזי ההשרדות שקבע הבודק , כיום כבר אין מושג זה מופיע מזה שנים רבות.

זו אחת הדילמות שלי כבודק רכב לקנייה , אם אתה לא קובע אחוזי השרדות בשביל הלקוח הבדואי לא ביצעת את העבודה שלך כראוי, מה אני עושה לדעתכם ? ...אני קובע לפי שיקול דעתי וזהו. האם זה בסדר ? ...לא בסדר.

יש לכם רעיונות ?..

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה מתכוון שיהיה בטופס כמה אחוזים נישאר למנוע "לחיות"?

אם כן זו שטות, מה שכן אתה יכול לכתוב כמה הספק באחוזים המנוע מוציא.

למשל אם המנוע איבד מההספק שלו אז אתה יכול לכתוב זאת באחוזים..

פורסם

לקוח רוצה כמו במשחקי מחשב עם יריות: לדמויות יש אחוזי השרדות - HIT POINTS.

תגיד ללקוח כזה שישתמש בקוד IDDQD, במקרה כזה המנוע לא ייגמר. :-)

מצד אחד, על מנת להעריך את מצד הרכב, אחוזים זה דבר שיכול להבין גם בן אדם שלא מבין במכוניות. דברים כאלה כמו: רעש שסתומים, צריכת שמן גבוהה, שמן כהה וכד' לא בהכרח מובנים לו. אולי כלים כמו ספקטרומטר ודומים יכולים להעריך יותר טוב את מצב מנוע לפי שמן שלו וכד', דבר שיאפשר להעריך את אחוזי השרדות שלו.

מצד שני, אחוזים האלה זו מאין נבואה, משהו שלהעריך במדוייק קשה עד בלתי אפשרי.

אחרי זה יבוא לקוח ויגיד: "אמרת לי שמנוע 51%, אבל הוא יצא במכון אחר 49% והתקלקל, קניתי את הרכב בגלל הערכה שלך והפסדתי את מיטב כספי".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני קובע את השרדות המנוע לפי הקילומטראג' , לפי הדחיסה היחסית וההפרשים בדחיסה ( DIFF ) לפי רמת העישון , נזילות השמן , פעולת המנוע , רעשים ונקישות , לחץ עוקה ומצב מערכת הקירור.

אני בודק לפני כן אם המנוע הוחלף בעבר כדי לא לקחת בחשבון את מס' הקילמטרים הרשום במד הדרך ושהרכב נסע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
לקוח רוצה כמו במשחקי מחשב עם יריות: לדמויות יש אחוזי השרדות - HIT POINTS.

תגיד ללקוח כזה שישתמש בקוד IDDQD, במקרה כזה המנוע לא ייגמר. :-)

מצד אחד, על מנת להעריך את מצד הרכב, אחוזים זה דבר שיכול להבין גם בן אדם שלא מבין במכוניות. דברים כאלה כמו: רעש שסתומים, צריכת שמן גבוהה, שמן כהה וכד' לא בהכרח מובנים לו. אולי כלים כמו ספקטרומטר ודומים יכולים להעריך יותר טוב את מצב מנוע לפי שמן שלו וכד', דבר שיאפשר להעריך את אחוזי השרדות שלו.

מצד שני, אחוזים האלה זו מאין נבואה, משהו שלהעריך במדוייק קשה עד בלתי אפשרי.

אחרי זה יבוא לקוח ויגיד: "אמרת לי שמנוע 51%, אבל הוא יצא במכון אחר 49% והתקלקל, קניתי את הרכב בגלל הערכה שלך והפסדתי את מיטב כספי".

שישתמש בשמן IDKFA זה יאריך את חיי המנוע . חחחחחח

אגב אני בדואי ואף פעם לא שאלתי על אחוזים של השרדות מנוע :-P

HONDA CIVIC LS

פורסם

תפקידך הוא לבדוק את הרכב ולאתר ליקויים כפי שעיינך רואות.

אין תפקידך להיות נביא.

אם קימת תחזית המבוססת על מחקר מדעי סטטיסטי או אחר המסוגלת לחזות אורך חיים של מנוע והיא מבוססת על נוסחה שמציבים בה נתונים מדויקים המתקבלים מהבדיקות שערכת הרי שאין בעיה לתת תחזית כזאת ולא תהיה לך או למכון בעיה להגן עליה בבית משפט שכן לתחזית יש בסיס מדעי. רק תציין ללקוח שזו תחזית בלבד והמלצה ואין ודאות מלאה מתי המנוע ישבוק.

בהעדר נוסחה כזו אין שום סיבה לעסוק בנבואות, תדווח ללקוח על ליקויים שמצאת ברכב ובמנוע ומכאן ואילך ההחלטה שלו.

פורסם

לפי דעתי זה סיכון מיותר להעריך אחוזי השרדות למנוע במיוחד לרכב ישן כשאתה לא יודע איזה טיפולים יעבור הרכב ובאלו שמנים יטופל הרכב ואם בכלל יבצע טיפולים.

פורסם

תקבע שיש 100% סיכוי למנוע להתקלקל מתישהו ולהיות משופץ או מוחלף (וסביר להניח, שלאור השרשורים שאתה פותח לאחרונה, שהתיקון יהיה על חשבונך במילא ואין ללקוח מה לדאוג במיוחד).

פורסם
לפי דעתי זה סיכון מיותר להעריך אחוזי השרדות למנוע במיוחד לרכב ישן כשאתה לא יודע איזה טיפולים יעבור הרכב ובאלו שמנים יטופל הרכב ואם בכלל יבצע טיפולים.

מחזק בתוקף.

כשאר אדם נכנס אליך לבדיקה אין לך מושג כיצד הוא מתכוון לנהוג ברכב או מי ינהג בו, או אפילו כל כמה זמן הוא בודק שמן מים לכן הערכה כזאת היא מיותר ומסוכנת, כהוכחה לכך היא שאפילו בדברייך אמרת "פעם לפני שנים קומפיוטסט היו רושמים", נובע מכך שהיום הם כבר לא משתמשים בשיטה זאת.

לקוח שלא מקובל עליו חשיבה מודרנית והגיונית כזאת, עדיף לך שלא יבקר אצלך יותר שמא יביא רק צרות טענות ומענות.

שבת שלום.

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם

ברזילי, זה פתח לצרות ותביעות קנטרניות. אתה יכול להסתפק בניתוח בע"פ של תוצאות הבדיקה ללקוח ולומר לו.

המנוע במצב: 1. טוב מאוד, 2. טוב, 3. בינוני, 4. ירוד. גם זה לא נוסח שיחייב אותך מעבר לאחריות שאתה מתחייב לתת לקונה על הבדיקה.

פורסם

שיש לך מחלה סופנית, חס וחלילה (לחם ,עמבה, שום, בצל) אתה לא מבקש, הרופא כבר דואג לידע אותך.

אך על משקל השוואת מכונאי לרופא תמיד אפשר לענות שיש חסיון מידע והמנוע של הרכב כבר קיבל את האינפורמציה הזו ישירות מהמכונאי. :-P

בכל מקרה מה שלא יהיה, דוד ישלם.

פורסם
תשאל את הלקוח שמבקש זאת, אם גם את הרופא הוא שואל עוד כמה שנים נותרו לו לחיות.

בברכה - רפי לין :-)

דווקא ברפואה יש שימוש נרחב באחוזי הישרדות ותוחלת חיים צפוייה על בסיס מחקרים סטטיסטים.

אני חושבת שהתשובה ל"שאלת הבדואי" מחושבת יפה למרות שפותחת פתח לצרות ותלונות.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
תשאל כמה זמןתשאר אוקטביה TDI 2004 שחונה במגרש חנייה כאשר אני מוזמן לחתונה בבאר שבע?

לפחות כבר אין שם גמלים שיאכלו את הרכב :wink:

• תוכן חדש...