Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ובוקר טוב,

ברשותי

HU: pioneer deh-6000ub

sub: rockford P1

amp: V12 1200w

comp: morel pulse

והשאלה שלי היא כזאת

אני מעוניין לכוון את הסאב לתצורה הטובה והאיכתוית ביותר, בנוגע לקומפונט אני די הבנתי איך העניינים עובדים שם בתדרים הגבוהים ובמידים (את הנמוכים יחסית הזנחתי וביטלתי מכיוון שאני רוצה את הצלילים הנמוכים בעיקר מהסאב ולא מהוופר של הקומפ')

בהגדרות הרדיו דיסק ישנן אופציות רבות בנוגע לכיוון הסאב

חלק מהן הן:

כיוון הסאב שיעבוד בתדר כלשהו בין 80-125Khz או אפילו 150 לא זוכר בדיוק, שאלתי היא מה ההבדל בין כל אחד מהתדרים הללו

אופציה נוספת היא כאשר אני לוחץ על הגלגלת (בדגם של הרדיו דיסק הזה כל מתבצע דרך גלגלת ולא כפתורים) בכיוון מעלה הציור של תיבת הסאב משתנה ומראה לי מעין קו שעובר דרך התיבה ומופיע אופציה של לשנות מ +5 ל 8- אם זכרוני אינו בוגד בי.

כמו כן רציתי לדעת מה היא האופציה HPF ומופיע בה גם ציור של תיבת סאב, דהיינו זה משפיע גם על הסאב למרות ש HPF זוהי שליטה על סינון תדרים גבוהים.

מקווה שהבאתי הסבר מפורט ומובן,

תודה ויום טוב (:

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם

עקרונית אתה צריך לחתוך ב 80 את הסאב ואת הרמקולים (סאב 80 ללמטה וקומפוננט 80 ללמעלה)

אך הייתי ממליץ לך לבוא למפגש בשבת ואני יעזור לך לכוון (מאחר וכיוונים זה יותר שמיעה מאשר נתונים)

ואם לא אני אז לא חסרים אנשים שיעזרו לך...

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

לצערי למפגש לא ייצא לי להגיע, אך תודה רבה על ההצעה הנדיבה!

בכל אופן מה ההבדל בין ה 125 ל 80 KHZ

צליל יותר 'נוקשה' 'מרוח' או משהו אחר לגמרי?

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם

לכל רמקול יש לו תחום תדרים אפקטיבי,

לדוגמא לסאב יש תוחם תדרים שמתחיל ב 20 (סאב מצויין)- 35 (סאב פשוט) הרץ ומסוגל לנגן עד כ 300 הרץ

למיד / מידוופר יש תחום תדרים שונה שנע בן 40+- ועד ל 5000K

וכן הלאה...

הרעיון הוא שכל רמקול מסוגל לנגן תחום תדרים שונה.

ובנוסף לא ניתן לרמקול תחום תדרים רחב מידי מאחר והוא יאלץ להתמודד עם מס' רב מידי בכדי לדייק בכולם.

סאב צריך לנגן תדרים נמוכים בלבד, על כמה לחתוך?

שאלה טובה... תפתח את האוזניים, תקשיב למוזיקה ב 80 וב 125 ותחליט מה נשמע לך יותר טוב...

שעקרונית 80 = פחות תדרים ולכן יותר טוב...

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

הבנתי בדיוק למה התכוונת

הפילטר יעבוד בטווח קטן יותר לכן הוא יתמקד בהם וידייק יותר

תודה!

שבת שלום

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

• תוכן חדש...