Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת שכל הדיון הפך להיות קצת אישי ומשעמם!:?

לגבי השאלה הראשונית אני יכול לספר שלא הייתי באירוע ההשקה אבל כבר הספקת לבצע נסיעת מבחן על הקרוז.

רכב מדהים!!! פייר לא ציפיתי

אני נוסע כבר שנים על טויוטה והאמת שחיפשתי משהו חדש, מאוד התלהבתי מהרדיו שיש בקרוז לא להאמין כמה דברים אפשר לתכנת שם בקונפיגורציה של הרכב.

הנסיעה לא הייתה מדהימה מאיץ רגיל לגמרי, ציפיתי למשהו יותר ספורטיבי, אבל הפנים של הרכב קנה אותי !

צופן, איך הקרוז מבחינת נוחות נסיעה?

פורסם
איזה הומור?

סוברו ומזדה נחשבים לזבל בכל העולם חוץ מבארץ.

יונדאי יותר מכובדים מהם.

הנה הוכחה חיה שאפשר לבלות 24/7 באתרי רכב ועדיין לא להבין כלום.

פורסם

משהו מאד מוזר קורה עם הקרוז::

כל העתונות רכב עושה לה מערוף כבר חודשים, אבל העתונות רכב הישראלית לא הייתה בהשקה האירופית, ולא בחנה את הרכב בארץ -- למרות שכל קליינט פרטי מוזמן בכיף לעשות מבחן על הקרוז...

UMI הרקידו יפה את העתונות רכב הישראלית, שבינתים רק ממשיכה לתת לרכב הבינוני הזה "מופע ליקוקי רקטום" [כדברי שמר] מפה עד מטולה...

פורסם

DOR29 כתב:

UMI הרקידו יפה את העתונות רכב הישראלית, שבינתים רק ממשיכה לתת לרכב הבינוני הזה "מופע ליקוקי רקטום" [כדברי שמר] מפה עד מטולה...

מתי תלמד לספור עד 10 לפני.

באמת? רק את עיתונות הרכב הישראלית? מתי הצצת לאחרונוה ב- 5 דפי השרשור הזה? כי באמת שאף אחד לא מתעניין במכונית הזו, בגלל זה יש כאן עשרות הודעות, אולי גם גולשי הפורום הם מלכחי פנכת היבואנים...

יקירי, אתה וה"גורו" שלך גולשים בקצב רוחב פס מדהים אל עבר מחוזות הדימיון הפרוע.

אגב, לא מצאתי כאן התבטאות של שמר כמו שהבאת, אם ישנה כזו אשמח אם הפעם תביא ציטוט במלואו, למרות שהייתי מעדיף להימנע מהתחכך בניבולי פה.

עיתונות הרכב עושה "מערוף" (צא ולמד את פירוש המילה ותשוב אלינו) לכל מכונית חדשה ומעניינת, על אחת כמה וכמה כאשר היא רלוונטית לחלק גדול מהשוק. כך היה גם עם מאזדה3 עליה התרעמת בעבר, אבל כך גם עם מכוניות ספורט אקזוטיות ואחרות. הנה דוגמה אחת מני רבות, בצע סקירה רוחבית קצרה אודות ידיעות בנושא הטסלה החשמלית. האם גם כלפי חברת טסלה מעמק הסיליקון שבקליפורניה הרחוקה יש לכתבי הרכב הישראלים מחויבות? מסופקני. אם כן טענת ה"מערוף" אינה מדויקת (אולי המילה שקרית מתאימה יותר, אך זו מעט חמורה...).

יבואן ישראלי שמעדיף לדחוף ללקוחות נסיעות מבחן בתקווה למכור כמה שיותר לפני כתבים אינו דבר חדש, לפעמים זה נעשה בשל סדר עדיפויות תמוה, לפעמים בשל מגבלת כמות של מכוניות הדגמה ותעדוף של לקוחות קלים להתרשם שישלמו כסף על פני חשיפה. אבל לרוב זה קורה כי היבואן יודע שברגע שהוא ישחרר מכונית יקרו שני דברים: 1. כתבי רכב מקצועיים ינהגו במכונית ויוכלו לדווח על ממצאים, 2. כמכונית חשובה היא תעומת ראש בראש מול המתחרות ובמבחן השוואתי תמיד יצוצו נקודות החולשה. אז הוא מעדיף לדחות את הקץ ככל האפשר. מה בדיוק הפואנטה שרצית להעביר? כי גם כאן נראה שנכשלת כשלון חרוץ.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לא חשבתי שתבין, ממתק.

הגולשים פה לא חסינים בפני שטיפת המוח שמבצעת עתונות אינטרסנטית. עובדה.

מה בדיוק מענין ברכב הזה?! שיש לו מחיר היצף כדי להלעיט בו את חברות הליסינג?? שהוא יימכר בכמויות הסטריות לאותן חברות ליסינג?? שיש לו איזו טכנולוגיה שלא מפגרת אחרי המיטב של היום [תפישה חדשנית, מנוע טורבו קטן וחסכוני כמקובל היום אצל הלידרים, גיר יעיל וכו וכו] ??

כלום. אפס. הענין היחיד ברכב הזה הוא מסחרי, מבחינת היבואן ומבחינת חברות הליסינג. הכמות צריכה לענין מי שמתענין ברכבים מבחינה מוטורית?!

כמות לא מבטיחה ענין, ותוכן רוב ההודעות בשרשור הזה הוא הוכחה נוספת.

פורסם

דור, אתה עדיין ממשיך לא להבין את תפקידה של עיתונות הרכב. העיתונות המסחרית צריכה לתאר את העובדות ולהוסיף פרשנויות. היא פונה לא רק לציבור חובבי הרכב הקשים אלא גם למר ישראלי שבסה"כ רוצה לקנות משפחתית חדשה. בשבילו, הקרוז עשויה להיות מאוד מעניינת. לכן אתרי ומגזיני הרכב (שאינם אתרים נידחים המנוהלים ע"י איש אחד ופונים לשניים וחצי אנשים) בהחלט צריכים להתייחס אליה בהתאם.

מי שמתעניין ברכבים מבחינה מוטורית ולא רק תחבורתית פשוט ידלג על הידיעות על הקרוז החדשה, ואפילו על מבחני הדרכים שלה, אם בא לו, ויעבור לדברים שמעניינים אותו יותר. נניח דריפטים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דור, אתה עדיין ממשיך לא להבין את תפקידה של עיתונות הרכב. היא פונה לא רק לציבור חובבי הרכב הקשים אלא גם למר ישראלי שבסה"כ רוצה לקנות משפחתית חדשה. בשבילו, הקרוז עשויה להיות מאוד מעניינת. רוני

ואיזה אינפורמציה נותנת שטיפת המוח הזאתי למר ישראלי?! שהיא תהיה "חשובה". למה?? כי חברות הליסינג יקנו אותה בטונות?? זה מידע חשוב ל"מר ישראלי"?! זה זבל יחצני.

המכונית הזאת מראש לא פונה להארדקור ומעולם לא כתבתי כאן שעתונות רכב צריכה לכתוב רק אליהם, אבל גם לנהג המשפחתי מגיע יותר מפרופוגנדה חסרת כל תוכן אמיתי [אני כבר לא מדבר על התחתית אליה התדרדר הפרסומון שלך, שהלך ועשה "סיכום מבחנים מאירופה" -- סלקטיבי, מגמתי ובלי אזכורים...]..

יש יחס הפוך צורם -- ומסריח -- בין מה שאתם יודעים על הקרוז לכמות הכתבות המתלהמות שאתם כותבים עליה..

פורסם

כרגיל, אני לא מופתע שאתה מדרדר את הדיון לביבי שופכין. אני אשתדל לא לרדת לרמה שלך.

מר ישראלי רוצה לקבל מידע על מכונית חדשה שמגיעה לישראל. במיוחד מכונית בקבוצה 2, אם זה מוצא חן בעיניך או לא.

ואם אתה לא מסוגל להבדיל בין זבל יחצ"ני לסיקור עיתונאי אז מצבך קשה. בכל הנוגע לסיקור של מגזין אוטו - נכתבו שם רק עובדות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מר ישראלי רוצה לקבל מידע על מכונית חדשה שמגיעה לישראל. במיוחד מכונית בקבוצה 2, אם זה מוצא חן בעיניך או לא.

ואם אתה לא מסוגל להבדיל בין זבל יחצ"ני לסיקור עיתונאי אז מצבך קשה. בכל הנוגע לסיקור של מגזין אוטו - נכתבו שם רק עובדות.

שוב אתה מאלץ אותי לבקר באתר "אוטו", עניין שאני נמנע ממנו כדבר שבשגרה.

לצערי, עם כל ביקור כזה אני מתמלא צער על מה שהעיתון הזה הפך להיות.

סיקור עיתונאי (כמו שפעם עשו ב"אוטו") נראה כך:

במדור "חדשות" מופיעה ידיעה קצרה על השקת הקרוז בחו"ל וכמה חודשים אח"כ ידיעה קצרה על הגעת המכונית לארץ ותחילת שיווקה וזהו.

הפעם הבאה שקוראי העיתון שומעים על המכונית היא כאשר מבצעים לה מבחן דרכים.

סיקור "עיתונאי" כפי שעושים היום ב"אוטו" נראה כך:

1. מדווחים לקוראים שהמשפחתית הבאה של GM היא שברולט קרוז. (150 מילים)

2. אח"כ מייחדים לה כתבה נפרדת עם השקתה בתערוכת פריז. (277 מילים)

3. שבועיים אח"כ מעלים כתבה נוספת: תערוכת פריז: שברולט קרוז (עדכון). (181 מילים)

4. אח"כ מנצלים את תערוכת ז'נווה כדי להעלות עוד כתבת וידאו על הקרוז שבה פרומצ'נקו משתמש בלשון בלתי-עיתונאית בעליל כדי לתארה.

4. אח"כ מדווחים לקוראים שהמכונית "עגנה בחיפה לתקינה". (319 מילים)

5. אח"כ מדווחים ש"רגע לפני ההשקה, המחירים של הקרוז תחרותיים". (152 מילים)

6. ארבעה ימים אח"כ מדווחים על ההשקה. (305 מילים)

7. וגם מעלים כתבת וידאו - ראיון עם מנכ"ל UMI.

8. עוד אחד-עשר ימים עוברים ו"אוטו" מעלה כתבה שכותרתה "שברולט קרוז- רשמים ראשונים מאירופה". (653 מילים) :shock::shock::shock::shock:

צר לי אבל זה לא סיקור עיתונאי.

במקרה הטוב זה תפקוד כשופר של משרד יחסי הציבור של היבואן.

כתבתי "במקרה הטוב" למרות שאיני בטוח שלא מדובר כאן במקרה פחות טוב...

נ.ב.: ואף מילה על השפה והניסוחים שמשמשים בכל הכתבות הללו.

נ.ב.2 : ויש עוד כתבה שמשרתת את האינטרסים של UMI. היא עלתה לפני שבוע ודיווחה ששיווק האופטרה ימשך, בעיקר לחברות ליסינג (כאילו שהקרוז תמכור 10,000 חתיכות לתושבי סביון וכפר-שמריהו).

מה מפריע לי בכתבה? שני דברים:

1. אין בה כל אזכור לעליבותה של המכונית. זה משהו שהייתי מצפה מעיתון רכב.

2. אין לה שום הצדקה עיתונאית. למרות שהיא נכתבת בלשון סקופ, היא לא מחדשת כלום.

"אוטו" עצמו דיווח בדיוק את אותו הדבר לפני שמונה חודשים...

בשביל מה ובשביל מי חיממתם מחדש את הידיעה הישנה הזו?

פורסם
העיתונות המסחרית צריכה לתאר את העובדות ולהוסיף פרשנויות. היא פונה לא רק לציבור חובבי הרכב הקשים אלא גם למר ישראלי שבסה"כ רוצה לקנות משפחתית חדשה. בשבילו, הקרוז עשויה להיות מאוד מעניינת.

מר ישראלי מתענין גם בצד הכספי של קנית רכב ומכירתו לאחר כמה שנים. אפילו אם הרכב מעולה , איזה הגיון יש לרכוש רכב שמחיר המחירון שלו מנופח לטובת מאזני חברות הליסינג, אבל במכירתו המחיר נמוך מאוד יחסית למכוניות מבוקשות .

יהודה

פורסם

ארנון, גם אתה כנראה מפספס את מטרתו של מגזין רכב אינטרנטי ואת הצורך שלו לעניין את הקוראים ולגרום להם להקליק ולקרוא - הקלקות שוות כסף ומגזין צריך להתקיים איכשהוא.

פעם לא היה אינטרנט, בטח שלא אינטרנט כל כך יעיל. פעם היו מגיעות חדשות לארץ בדרך אחרת לגמרי ועם הרבה פחות מידע. היום, למזלנו, העולם הולך ונעשה קטן וכמויות המידע הולכות ונעשות גדולות. היום אפשר לשים גלריות וסרטונים ולעדכן בפרטים חדשים בקצב מהיר - מיד אחרי שיצאו. זו הסיבה שיש ריבוי ידיעות - בכל פעם שצץ מידע חדש אפשר לכתוב עליו.

באשר לסיקור כפי שציטטת אותו:

1. דיווח ראשוני על המכונית ברגע שהתקבל מידע.

2. השקה עולמית עם פרטים נוספים.

3. יצאו פרטים חדשים ומעניינים (מישהו, אולי לא אותך) ויש צורך לעדכן.

4. סיקור וידאו ראשון מתערוכה בה ביקר המגזין.

4ב. המכונית הגיעה לארץ - שוב, יש אנשים שזה מעניין אותם.

5. עדכון ראשון בנוגע למחירים.

6. אירוע השקה עם פרטים נוספים על הקרוז ה"ישראלית"

7. ראיון וידאו עם מנכ"ל החברה על תוכניותיו לגבי הקרוז.

8. שוב - יש אנשים שירצו לדעת מה חושבים בחו"ל על האוטו.

מסכים איתך לחלוטין שלא כל הידיעות הכרחיות. אין שום בעיה להוריד את 3,4,7 וגם 8 - אבל אלו מאפשרים לקוראים תמונה שלמה יותר על הרכב (לפחות עד מבחן הדרכים) וכמו שכבר כתבתי - מייצרים הקלקות - א"ב של אתר אינטרנט מסחרי.

אני מבטיח לך שבמגזין המודפס הרכב הופיע בדיוק כפי שתיארת - השקה עולמית, השקה מקומית ו(בקרוב, אני מניח) מבחן דרכים. באינטרנט אפשר לעשות יותר, זה הכל.

בנוגע לשפה וניסוחים - יש טעויות הגהה לפעמים, אין מה לעשות. מקריאה חלקית של הידיעות אני לא רואה שום שימוש בשפה יחצ"נית וכדומה.

בנוגע לאופטרה - צודק, ידיעה מיותרת. היה פה כנראה חוסר תיאום ובלבול בין הכתבים. או שהייתה סיבה אחרת להעלאת הידיעה שאני לא יודע (ולא, אין לזה שום קשר ל-UMI, אז תחסוך ממני)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זו עוד נקודה - מי שלא מעניין אותו לדעת יותר על הקרוז (או על כל מכונית אחרת) יכול פשוט לא לקרוא. אבל הרבה יותר נוח להתחיל להאשים ביחצ"נות, שחיתות ומה לא.

אני עדיין מעדיף לקבל יותר מידע מהארץ ומהעולם מאשר לקבל רק קביעות נחרצות על מכוניות שהכתב עדיין לא נהג עליהן כלל (והמבין יבין).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ארנון, גם אתה כנראה מפספס את מטרתו של מגזין רכב אינטרנטי ואת הצורך שלו לעניין את הקוראים ולגרום להם להקליק ולקרוא - הקלקות שוות כסף ומגזין צריך להתקיים איכשהוא.

מסכים איתך לחלוטין שלא כל הידיעות הכרחיות. אין שום בעיה להוריד את 3,4,7 וגם 8 - אבל אלו מאפשרים לקוראים תמונה שלמה יותר על הרכב (לפחות עד מבחן הדרכים) וכמו שכבר כתבתי - מייצרים הקלקות - א"ב של אתר אינטרנט מסחרי.

וידוי מדהים!!

על ראש המגזין אוטו בוער הכובע, אז בואו נקרא יחד את האליבי שלו:: לא פירסמנו 6 כתבות יחצ"ניות מיותרות על הקרוז בישביל לקבל את הפירסומת שלה [שקיבלנו, כמובן...], אלא כדי לעבוד על הגולשים באתר שלנו. הילעטנו אותם במידע מיותר, יזום [רעש לבן...] כדי לייצר תנועת סרק "מיסחרית" באתר שלנו... אנחנו לא עובדים בשביל היבואן, אנחנו עובדים על הקוראים שלנו...

[וזה בלי כל קשר לשאלה אחרת:: למה את הציבור צריך לענין מה חושב המנהל שיווק על הרכב שהוא רוצה למכור].

אין לי ענין בתגובה של הsronis שכבר ברור לכולם מה ואת מי הוא מיצג [רק שאלה לבעל האתר:: איך אתה מרשה שרק מגזין/אתר רכב אחד ירשה כאן סניגור בפול-טיים ג'וב, ואני מניח שזאתי הסיבה למה אהרונוביץ' לא טורח להתיחס אליו כאן.]

ועכשיו לארנון::

אתה באמת לא מבין למה מר sronis מכניס את אהרונוביץ' לכל הודעה בנושא?!

פרק מבוא בפסיכולוגיה. אהרונוביץ' לא רק יצר את מקום העבודה של הכתב, הוא גם המציא את המקצוע שלו בגרסתו הישראלית [לפי מיטב ידיעתי, לא הייתה כאן עתונאות רכב לפני שאהרונוביץ' הקים את טורבו ואח"כ אוטו, להוציא כמה כתבות שלו בירחון מוניטין].

במילים אחרות, הsronis מרגיש חייב המון לאהרונוביץ', אבל החוב שלו הגיע למימדים שהוא לא יכול לפרוע אותם אז הוא מצא פיתרון והופך את זה לאיבה אישית [יש גם בטח את ההשוואה שהוא נאלץ לעשות בין הטקסטים שלו לאלו של אהרונוביץ' ואת זה שאוטו מרביץ מופעי ליקוק רקטום ליבואנים/עובד על הקוראים שלו -- מחק את המיותר -- ואילו נטקאר של אהרונוביץ' עובד כמו עתון אמיתי].

הערה:: זה לא הסבר מקורי שלי, זה ציטוט של ההסבר שנתן פעם גבי ניצן ללמה אדוארד אטלר היה מתקיף את אהרונוביץ' אחרי שנטש את טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...