Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה גזית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו

האם כבר אפשרי להוסיף לרכבים את אפשרות ההנעה בגז? במה כרוך המעבר לגז? רק בהתקנת המיכל ותיאום קטן של המנוע/מחשב מנוע? או בכיוונונים מסוכנים נוספים?

איפה אפשר לתדלק כזה דבר? עלות תידלוק משוערכת (בהנחה שהמיסים על הגז לא יעלו ברגע שנתחיל לתדלק איתו... :x )

והכי חשוב! מהם היתרונות/חסרונות שצריך לדעת עליהם לפני שמתקינים כזאת ערכה?

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
תגידו

האם כבר אפשרי להוסיף לרכבים את אפשרות ההנעה בגז? במה כרוך המעבר לגז? רק בהתקנת המיכל ותיאום קטן של המנוע/מחשב מנוע? או בכיוונונים מסוכנים נוספים?

איפה אפשר לתדלק כזה דבר? עלות תידלוק משוערכת (בהנחה שהמיסים על הגז לא יעלו ברגע שנתחיל לתדלק איתו... :x )

והכי חשוב! מהם היתרונות/חסרונות שצריך לדעת עליהם לפני שמתקינים כזאת ערכה?

רמי

ברמת העיקרון אפשר לעשות הסבה לגז.

כרגע המקום הכי מקצועי שעושה את ההסבה זה מוסכי יפנאוטו (סובארו) כי הם היחידים שמציעים כיום מכוניות חדשות מונעות גז וגם אופציה להסב לגז מכוניות אחרות. עלות ההסבה כ-10K ש"ח אם לא יהיו סיבוכים.

שים לב שכל הנתונים לקוחים מהעיתונות שקראתי, אני עדיין לא מכיר משהו שעשה את ההסבה אבל אני כן מכיר אנשים עם סובארו אימפרזה חדשה מונעת גז ...

לצערנו כרגע ניתן למלות גז רק ב-2 מקומות בארץ, אחד מהם זה מוסך סובארו בהרצליה והשני אני לא זוכר. קראתי לא מזמן שבשנה הקרובה תהיה פריסה רצינית יותר של כ-15 תחתנות תדלוק.

היתרונות הם כמובן חסכון ואופי פעולה דומה מאוד לבנזין. החסרון הוא במקרה של תאונה (למרות שהמערכת מאוד אטומה), אם חס וחלילה הרכב עולה באש או רכב ליד עולה באש זה עלול לחמם את טנק הדלק ולגרום לפיצוץ אדיר. חסרון נוסף זה המשקל הנוסף של המערכת והעובדה שהיא לוקחת חלק מתא המטען.

בסה"כ זה לא הכי משתלם (אבל גם לא בזבוז). למי שנוסע הרבה אז זה יותר משתלם בגלל עלות תדלוק נמוכה יותר וכך הוא מחזיר את ההשקעה של 10K ש"ח. היתרונות הכי מורגשים זה זיהום סביבה כמעט אפסי ביחס לבנזין.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מבחינה בטיחותית אין עם זה שום בעיה. לדעתי זה אפילו יותר בטוח מבנזין מאחר והגז נמצא בתוך בלון לחץ ולא בתוך מיכל כמו הבנזין.

אם אתה נוסע הרבה, בעיקר בעיר, אז לך על זה תוך זמן קצר ההשקעה תחזיר את עצמה (בהנחה כמובן שמחיר הגז ישאר נמוך... אבל לך תדע מה יהיה :? )

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
אבל לך תדע מה יהיה :?

דני.

בוא אני יספר לך מה יהיה,

הממשלה, כהרגלה תראה שיש ענף שאנחנו לא משלמים 199% מיסים והמבט על פניו של שר האוצר יהיה כזה- :shock:

ואז הוא יעלה את המחיר ב-150% תוך שנתיים ועל הזין שלו איכות הסביבה...

ואז הוא היה מבסוט :twisted:

למדינה יהיה יותר כסף לחלק לבכירים ולקנות ג'יפים לנגיד בנק ישראל,

ואתה תקבל זין וכל מה שתוכל לעשות זה -> :roll::cry:

פורסם
ברמת העיקרון אפשר לעשות הסבה לגז.

כרגע המקום הכי מקצועי שעושה את ההסבה זה מוסכי יפנאוטו (סובארו) כי הם היחידים שמציעים כיום מכוניות חדשות מונעות גז וגם אופציה להסב לגז מכוניות אחרות. עלות ההסבה כ-10K ש"ח אם לא יהיו סיבוכים.

שים לב שכל הנתונים לקוחים מהעיתונות שקראתי, אני עדיין לא מכיר משהו שעשה את ההסבה אבל אני כן מכיר אנשים עם סובארו אימפרזה חדשה מונעת גז ...

לצערנו כרגע ניתן למלות גז רק ב-2 מקומות בארץ, אחד מהם זה מוסך סובארו בהרצליה והשני אני לא זוכר. קראתי לא מזמן שבשנה הקרובה תהיה פריסה רצינית יותר של כ-15 תחתנות תדלוק.

היתרונות הם כמובן חסכון ואופי פעולה דומה מאוד לבנזין. החסרון הוא במקרה של תאונה (למרות שהמערכת מאוד אטומה), אם חס וחלילה הרכב עולה באש או רכב ליד עולה באש זה עלול לחמם את טנק הדלק ולגרום לפיצוץ אדיר. חסרון נוסף זה המשקל הנוסף של המערכת והעובדה שהיא לוקחת חלק מתא המטען.

בסה"כ זה לא הכי משתלם (אבל גם לא בזבוז). למי שנוסע הרבה אז זה יותר משתלם בגלל עלות תדלוק נמוכה יותר וכך הוא מחזיר את ההשקעה של 10K ש"ח. היתרונות הכי מורגשים זה זיהום סביבה כמעט אפסי ביחס לבנזין.

איפה אפשר לברר על תחנת דלק השניה שמתדלקת בגז?

אם אני לא טועה, הגז הנ"ל זה אותו גז שמשתמשים לשם בישול, כך שלמלאות אותו לא אמורה להיות בעיה גדולה מדי :) לא כן?

האם ההתקנה מתבצעת רק על רכבי סובארו או שמא כל רכב יכול להגיע ולעבור ההסבה?

קראתי גם שעל קניה מרוכזת של גז, אפשר להגיע להסכם עם אחת חברות הגז בארץ וכך לחסוך בעלויות הגז עוד יותר... נכון/לא נכון?

רמי

פורסם

ישנן כמה חברות ,בגרמניה ,ובאיטליה , שמוכרות קיטים להרכבה עצמית של מערכת

הנעה בגז בישול.אם יש לך ידע בסיסי במכונאות ,אתה יכול לעשות את זה,לפי חוברת ההדרכה שלהם. אל תישכח שזה עדיין לא חוקי בארץ,ולא תוכל לעבור טסט !

פורסם

זה לא דבר שימושי במיוחד, בטח לא בארץ במצב הנוכחי. אין מה לרוץ.

אני מכיר מישהו שגר באוסטרליה, ששם זו מדינה מתקדמת ושאר הנאום הידוע, ו:

א. זה מכביד על האוטו, ותופס הרבה מקום בתא המטען, כך שביפניות זה לא טוב למי שרוצה לשים משהו גדול משווארמת דיסקים בבגאז'. וב. אפילו ששם זה מסודר וחוקי והכל, עדיין הם משתמשים בדלק, ורק אם יש נסיעה, אולי ארוכה או אם במקרה נגמר הדלק, בגלל המרחקים העצומים, הם מפעילים את זה. זה לא איזה משהו מהפכני (להלן: "שוס") ששינה לכולם שם את החיים. וד"א זה עם גז בישול אבל יש התקן מיוחד בבית.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
ישנן כמה חברות ,בגרמניה ,ובאיטליה , שמוכרות קיטים להרכבה עצמית של מערכת

הנעה בגז בישול.אם יש לך ידע בסיסי במכונאות ,אתה יכול לעשות את זה,לפי חוברת ההדרכה שלהם. אל תישכח שזה עדיין לא חוקי בארץ,ולא תוכל לעבור טסט !

איך זה לא חוקי אם סובארו כבר מוכרים מכוניות מונעות בגז וגם מציעות הסבה של מכוניות קיימות לגז??

פורסם

מה אתם אומרים?

שווה להתקין את ערכת ההסבה לגז? כמובן שלא אעשה זאת בעצמי.. לא ארצה להתעסק יותר מדי עם המנוע...

מהי העלות הממוצעת של ליטר גז?

פורסם
זה לא דבר שימושי במיוחד, בטח לא בארץ במצב הנוכחי. אין מה לרוץ.

אני מכיר מישהו שגר באוסטרליה, ששם זו מדינה מתקדמת ושאר הנאום הידוע, ו:

א. זה מכביד על האוטו, ותופס הרבה מקום בתא המטען, כך שביפניות זה לא טוב למי שרוצה לשים משהו גדול משווארמת דיסקים בבגאז'. וב. אפילו ששם זה מסודר וחוקי והכל, עדיין הם משתמשים בדלק, ורק אם יש נסיעה, אולי ארוכה או אם במקרה נגמר הדלק, בגלל המרחקים העצומים, הם מפעילים את זה. זה לא איזה משהו מהפכני (להלן: "שוס") ששינה לכולם שם את החיים. וד"א זה עם גז בישול אבל יש התקן מיחד בבית.

לא ממש משנה לי ששם לא משתמשים בזה... באם זה יתאים לי, מבחינת חסכון בדלק וכמה שפחות פגיעה בשימושיות של הרכב, מבחינתי לפחות, זה שווה.

פורסם

אני יודע שיש בעיה עם רכב אשר עושים לו הסבה לגז .

הראש לא מספיק חזק או משהו כזה (כמובן שאם תהיה בעיה זה לא יהיה מיידי)

למיטב ידיעתי כיום עדיין אין אפשרות לעשות הסבה לכל רכב אלא רק לרכבים חדשים של

סובארו , עד אשר יקומו עוד תחנות המחזיקות ברשיון מכירת גז

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תגידו

האם בגלל הבעת מנוע עם גז זה בעצם גורם גם ל"ניקוי" המנוע?

כיוון שבשריפה של גז אין פיח וכל מיני ליכלוכים... מנוע שיעבוד על גז גם לא יתלכלך הרבה מלכתחילה... ואם היה מלוכלך ויתחיל לעבוד על גז אזי אט אט הפיח ישרף או משהו כזה, לא כן?

זה לא גורם גם למנוע להיות "בריא" יותר לתקופה ארוכה יותר?

רמי

• תוכן חדש...