Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

5 PSI מעל זה לא קצת מוגזם? אתה משתמש בלחץ הזה באופן קבוע?

בנוגע ל-FEDERAL 595, אשמח לשמוע עוד חוות דעת על הצמיג. לא הצלחתי למצוא עליו כמעט כלום באינטרנט. איך הוא מול ה-TOYO או ה-YOKO? דופן רכה? קשיחה? איך התקשורת עם הנג והאחיזה ביבש?

פורסם

לגבי הלחץ - אני נסעתי עם 35 בערך למיטב זכרוני.

את השרשור עם החוו"ד שלי על ה FEDERAL SS595 תוכל לראות פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1132706

אגב - גם ברטוב הם היו מעולים. זה בניגוד לחוויה המבעיתה שהייתה לי עם דגם אחר של FEDERAL בקורולה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

חיפשתי עליהם, יש ל-FEDERAL גם 595 וגם 535.

האמת, על שניהם לא מצאתי ביקורות אמיתיות (לא של משתמשים) באינטרנט.

איך הם לעומת הפוטנזות? דופן פחות קשיחה? מישהו מכיר אותם בהשווה ל-TOYO או YOKO שציינתי?

פורסם

זה מה שכתבתי בזמנו :

"ועכשיו אחרי כמה נסיעות מאד תובעניות -

הצמיגים מפתיעים לטובה - רמת אחיזה שלדעתי לא נופלת מהפוטנזה (בסוף ימיהם, כי זה מה שאני זוכר), יש לי המון סיבובים קבועים שאני מכיר בדיוק מה הייתה המגבלה של הפוטנזות בהם - והפדרל לא פחות טובים בשום מקרה. ההבדלים שהרגשתי - אובדן האחיזה בפדרל הוא הרבה יותר הדרגתי - קודם יש "התראה קולית" (הפוטנזה כמעט ולא משמיעים צווחות בפניות - רק במקרים מאד מסויימים (שילוב של אספלט וטמפ')), ואז ההחלקה נעשית ברכות, בפוטנזה זה יותר חד ומפתיע."

אז כן - הדופן כנראה קצת פחות קשיחה, אבל לא ברמה שהצמיג "נמרח" בפניות, היתרון של זה הוא אובדן אחיזה יותר הדרגתי ונשלט. היה הרבה יותר כיף והרבה פחות מלחיץ לכשכש בזנב עם הפדרל לעומת הפוטנזות.

אגב בשרשור שנתתי לך תוכל לראות גם תמונות לאיזה מצב הגיעו הפוטנזות שלי, אז תבין שאתה עוד במצב מצויין יחסית..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא צריך להיכנס לפאניקה, הצמיגים שלך במצב תקין.

אין שום צמיג שיעבור כמה נסיעות מהירות הכוללת החלקות ולא יראה כך.

עיקר הסימנים שניכרים בו הם של ההתחמות (שגורמת להמסת הגומי ומקנים לו לעיתים מרקם של פלסטלינה מעוכה קצת).

כל עוד יש בכתף חריצי רוחב המאפשרים ניקוז מים תקין, לא צריך להילחץ.

תסתכל על תמונת הצמיג שצירפתי, זה צמיג שעבר מספר הקפות בנורבורגרינג תחתי ידי, ושם אפשר לראות בקלות את השפעת התחממות היתר. אין שום בעיה להמשיך לנסוע עם הצמיגים האלו גם כן.

דני G.

IMG_0236.jpg

פורסם

דני, תודה. שום פאניקה, רק שואל לעצת חברי הפורום האם הגיע הזמן / קרב הזמן לרענן את הצמיגים.

דרך אגב, בנוגע לשאלה הקודמת שלי, לכאשר יגיע הזמן להחליפם האם למישהו יש ניסיון על ה-FEDERAL 595 אל מול ה-TOYO וה-YOKO שציינתי? אני מודע לכך ש-FEDERAL אינם יצרן מוביל (בלשון המעטה) אבל מהמעט ביקורות שאני מוצא בפורומים בחו"ל על ה-595 הן טובות מאוד ואני יודע שגרסת ה-RS נחשבת כטובה, אפילו יותר באחיזה, אל מול ה-TOYO וה-YOKO.

פורסם

הצמיגים שלכם עוד במצב טוב :shock:

MegaMania, הצמיג שלך נראה לך במצב רעוע?

מחר אעלה תמונה של ה-Turanza שירד מהרכב שלי ותבין מה הוא צמיג שהיה חצי דרך לסמי סליקס :-P

ואגב, גם אני נוסע עם 4PSI מעל הגדרת היצרן - האחיזה השתפרה בסיבובים

וישנה ירידה קלילה וזניחה בנוחות הנסיעה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ואגב, גם אני נוסע עם 4PSI מעל הגדרת היצרן - האחיזה השתפרה בסיבובים

וישנה ירידה קלילה וזניחה בנוחות הנסיעה.

גם אני בקיץ נוסע עם 2-3PSI יותר, הבעיה היא בכבישים משובשים - פחות נוח ומאבד אחיזה מהר כשהכביש עם בורות - רוב הכבישים ביישוב בו אני גר לפחות (לא שבמקומות אחרים המצב טוב יותר).

בחורף מומלץ להיצמד להוראות יצרן בלחצי הניפוח. צמיג מנופח מידי יאבד אחיזה מהר יותר ברטוב..

• תוכן חדש...