Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההונדה ג'אז מצויד בגיר רציף.

לא ברור לי כיצד מתבצע המעבר מעמידה לנסיעה; בעמידה הגיר מנותק מהגלגלים והוא מתחבר עם שחרור הבלמים.

חשבתי שמדובר בקלאץ' מבוקר ע"י מנגנון חשמלי ומנגנון שנועל את הבלמים עד לתחילת הנסיעה (כמו ב c4 Picaso) אבל שמתי לב שבעליות קשות, כשמחררים את הבלם הרכב גולש אחורה באיטיות (כמו בגיר אוטומטי מסורתי, לא כמו בטויוטה קורולה).

אם מישהוא מכיר את הנושא, אשמח לקבל תשובה.

תודה

אריאל

פורסם

כנראה לא הסברתי את עצמי :-)

אני יודע איך עובד גיר רציף. השאלה שלי היא איך מתבצע השינוי מעמידה לנסיעה. ברור שבעמידה המנוע לא מחובר לגלגלים כי הוא היה כבה. מצד שני אם היו מחברים את הגיר עם ממיר מומנט למנוע, הממיר מומנט היה גוזל הרבה הספק, מה עוד שהוא לא דרוש לתיבה רציפה.

תמיד חשבתי שמדובר במצמד חשמלי ולכן ניסיתי לעמוד בעלייה ולתת למנוע להחזיק את הרכב. ברור שאם העליה קשה המנוע אפילו ב"הילוך" הכי נמוך שלו יצטרך לקדם את הרכב במהירות נמוכה אחרת הוא יכבה. הפתיע אותי שהאוטו הדרדר באיטיות מה שאומר שיש מצב של "חצי שילוב" של המצמד.

רציתי לדעת אם יש פה מישהוא שמכיר את עקרון הפעולה של המצמד בגיר הזה.

תודה

אריאל

פורסם

מניח שפעולת מצמד בגיר הזה דומה מאוד למצמד בגיר רגיל או רובוטי כמו של קורולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא ממש.

אאל"ט להונדה יש את אותו פטנט כמו ב-ECVT שהיה בסובארו ג'סטי.

יש קלאץ' אלקטרומגנטי (כמו של מזגן בעיקרון) אשר מחבר בין המנוע לגיר הרציף.

חפש ברשת על startup clutch לCVT של הונדה ג'אז.

פורסם

יש גם גירים רציפים עם ממיר מומנט הידראוולי, כמו בגיר אוטומטי רגיל.

יש כזה למשל בפונטו ספיים, ובחרו להישתמש בו, אחרי שהדגמים הקודמים (אונו ופונטו סלקטה) סבלו מבעיות רבות בקלאץ' אלקטרו-מכאני.

• תוכן חדש...