Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל - אין לך מושג כמה אתה צודק!!

זה פשוט הדגם הנוכחי דרך אגב - אם תכנס לפוקוס 04~05 -אני מניח שדיי תופתע-פורד אמיתית.

גם לגבי התנהגות כביש - הדגם הקודם עולה על הנוכחי בכמה רמות.

הייתי עם שתיהן כמה שנים כולל גיחות מסלול שונות...לא יאומן איך אפשר לחרבן רכב מצויין.

יש לי גם השערה אחרת - שכל החרא הגיע לישראל...קיבלנו גרסאות ליסינג וזהו - גם אלה שקנו אותן בכסף טוב +הדגם המפואר...אבל זו רק הרגשה עוד לא נסעתי על אחת בחו"ל.

נאור- שלחתי ה"פ...תודה!!

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אייל - אין לך מושג כמה אתה צודק!!

זה פשוט הדגם הנוכחי דרך אגב - אם תכנס לפוקוס 04~05 -אני מניח שדיי תופתע-פורד אמיתית.

גם לגבי התנהגות כביש - הדגם הקודם עולה על הנוכחי בכמה רמות.

הייתי עם שתיהן כמה שנים כולל גיחות מסלול שונות...לא יאומן איך אפשר לחרבן רכב מצויין.

יש לי גם השערה אחרת - שכל החרא הגיע לישראל...קיבלנו גרסאות ליסינג וזהו - גם אלה שקנו אותן בכסף טוב +הדגם המפואר...אבל זו רק הרגשה עוד לא נסעתי על אחת בחו"ל.

נאור- שלחתי ה"פ...תודה!!

רועי

אני מקווה שנהגת בפוקוס דור ראשון 2 ליטר לפחות :arrow:הדור הבא כבר סתם לרכב לזקנים או "מנהלים" בהייטק.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
מחר אני במקרה עושה אירוע לאורבוטק בבית יד לבנים בכפר מנחם.

עפ"י הידוע לי, ב2008 הם היו הכי רווחיים מ81 כשהחברה הוקמה.

שלא יספרו לך סיפורים..

אז אני אגלה לך שאתה כנראה לא יודע מאומה.

כמובן שהייתי בארוע הזה ואין ספק שהמנכ"ל הציג מצגת אופטימית לחלוטין ונעימה לאוזן,בטח לאחד מחוץ לחברה.

בסופו של דבר,המספרים הם בסך הכל משחק חשבונאי ולא משהו שמשקף את המציאות,אל דאגה,אורבוטק בתוך הקלחת בדיוק כמו שאר העולם,אני רק מאמין שהיא גם חברה מספיק חזקה לשרוד את המשבר הזה.

פורסם

אני פוטרתי עוד במשבר של 2005.

80 איש איתי.

סגרו את הסניף הירושלמי של החברה שלנו.

המבוגרים (45+) פשוט נשארו בבית. אף אחד לא רוצה אותם באף מקום.

הצעירים יחסית התברגו בחברות אחרות.

אני ברחתי לשוק העצמאי ועכשיו חזרתי לשוק השכירים.

בחברה שבה אני עובד עכשיו מתרחבים כל הזמן.

פורסם

אוקי עדכון :

רוצים להוריד לי את המשכורת ב30%,האלטרנטיבה היא שיפטרו אותי.

עדיין לא החזרתי תשובה,אני רוצה להתמקח איתם,שיורידו לי יום עבודה אחד בשבוע,ואז אני איך שהוא יוכל לחיות אם זה...

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

הצטערתי לשמוע,

אני ממליץ בכל מקרה להמשיך בעבודה , כי זה עדיף מכלום, ותוך כדי לחפש בצורה אינטנסיבית משהו חדש.

תנסה למזער את הנזק כמה שיותר, אבל בכל מקרה אל תשבור איתם את הכלים כי זה עדיף מלהשאר בלי הכנסה.

יש מקומות שתוחמים בזמן את תקופת הקיצוץ , בדוק את זה גם.

דרך אגב, הורדת תנאים היא כמו פיטורין ומגיעים לך פיצויים וכל המסביב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אורן בארוחה של שישי תגיד לגיסך שלמשפחה לא מקצצים...

ותפסיקו לחיות בסרט שמנסים לדפוק אותו או שידפקו אותו בעלה של אחותו הבעלים של החברה אני בטוח שפשרה תמצא.

וסתם לידע כללי זה שמורידים לך 30% ומשאירים את אותם שעות עבודה משמע אתה עובד אותו דבר עם פחות שכר אם מורידים לך ל4 ימים זה אומר שאתה מקבל פחות אבל גם עובד פחות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

מוזר, אצלי קוצץ רק סבסוד של ארוחת צהריים בשני שקל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קראתי עד עכשיו בלי להגיב, וניראה לי שזה זמן טוב...

אז, כן, יש פיטורים. בכל המשק.

מהדקים את החגורה, ככה קוראים לזה. מתכוננים לבום הגדול.

זוכרים שירדו פעם טילים עירקיים על ישראל? אבא שלי סיפר לי שב67 כשהוא היה ילד כולם חשבו שהולכים לכבוש את ישראל ושעוד מעט כולם יכבשו כאפיות או ילמדו שחיה למרחקים ארוכים...

לקראת הסוף של מלחמת המפרץ אני זוכר שכולם עמדו על הגגות של הבתים לראות את הסקאדים. באותו יום אבא שלי סיפר לי את "סיפור המלחמה" שלו ואיך זה - לעומת המלחמה הזו.

ככה זה היה במיתון הקודם, כשהתפוצצה הבועה.

כולם עמדו על הגג וחיכו ליראות מה יקרה.

כיום, כולם יושבים בבית ומחכים שחיילי קומנדו סוריים יפרצו פנימה ויהרגו את כל מי שבחדר...

:|

אוקי עדכון :

עדיין לא החזרתי תשובה,אני רוצה להתמקח איתם,שיורידו לי יום עבודה אחד בשבוע,ואז אני איך שהוא יוכל לחיות אם זה...

אני מכיר את "שוק ההיטק" די טוב, ואני רואה כל מיני חברות, גדולות וקטנות, חברות סטארט אפ וחברות עם מוצר מוגמר. כולן מדברים על קיצוצים.

הראשונים שעשו את זה קיבלו עובדים מופתעים השגיבו בבוז והחליטו ללכת הביתה ולחפש עבודה.

כיום כשהבוס מדבר על קיצוצים במשכורות העובדים חושבים "טוב, 15 אחוז זה בסדר, 20 זה הגבול, 25 לא בא בחשבון... כן, זה מה שאני אגיד לו...."

:lol:

אני חושב שירידה בשכר בשיעור של 10-15% נישמעת סבירה לאור המצב "בשוק" וגם לאור "ההענות" האוטומטית של העובדים בחברות אחרות.

אל תישכח שלמנכ"ל של החברה יש חברים, וסביר להניח שחלקם גם בדרגים גבוהים, כולם מספרים על הקיצוצים וכולם מוסרים את אותם מיספרים.

אם אתה לא לחוץ לכסף, בחר באופציה של 4 ימים בקיצוץ של 30%. נישמע סבבה לגמרי, יום חופשי בשבוע משול לזהב...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

וואוו :shock:

30% זה המון!

יש מצב לפתוח במשא ומתן על הסכום או שזה ברמה של או קיצוץ או פיטורין?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אורן - אם אכן זה מצמצם אותך ל4 ימים - סביר , אחרת קצת קשוח.

בכ"א - אני מקווה שאתה מודע ל"מצב בחוץ", תחשוב על האלטרנטיבות?

כרגע עדיף לעבוד , ואלי לחפש במקביל מלא לעבוד.

אני רואה את זה מקרוב אצל אישתי ש5 חודשים כבר בבית.

כל התרד הזה אני חייב לציין בהחלט מדאיג אותי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

החוכמה בזמנים כאלה ובכלל ,היא להחזיק כמות ידע קריטית אצלך כך שאין לך תחליף באירגון (תהליך שנבנה לאורך שנים), ואז אתה מגיע למצב שאתה מחזיק אותם בביצים ולא יכולים לפטר אותך, אלא אם כן סוגרים את הבאסטה והולכים הביתה.

וזה אפילו לא חשוב אם אתה מנהל או לא, לפעמים מורידים שכבה שלמה של מנהלים או מנהלי ביניים.

מסכים איתך בהחלט.

אני כסמנכ"ל בסטראפ רפואי צברתי את כל ידע הייצור, ייבוא, בדיקות אייכות, אריזות וכו. מעבר לכך - אני אחראי להמצאה של המוצר השני של החברה שלנו (מתוך שניים) ולמציאת רוב הפתרונות הטכנולוגיים. קיצור החזקתי אותן בביצים. בגלל זה שקראו לכל החברה שלנו לשיחה לפני שלושה חודשים הייתי רגוע ורק ניסיתי שהעובדות שלי לא יילחצו.

שעה וחצי אחרי השיחה הזאת - גיליתי שגם אני בין המפוטרים - כמו כל הסגל הניהולי של החברה (נשארו רק מנכ"ל ועוד עובד בכיר - קרה בין הייתר כייון שביטלו לנו את ההשקעה שהובטחה).

לקח בדיוק חודש של התרעה מראש כדי שייסחטו ממני את כל היידע הנדרש, את כל הקשרים עם הספקים וחלק גדול מאוד מכבודי העצמי :-)

בקיצור - אף אחד לא חסין :!:

בינתיים יצאתי לשוק - הייתי בטוח שעם שני תארים (אחד בהצטיינות), ניסיון ענק ותואר סמנכ"ל בסטרטאפ אני אמצא עבודה מייד.

היום אני מובטל חודשיים. בדרך כלל לא חוזרים בכלל אחרי שאני שולח קורות חיים (לא שיש הרבה היצע לשלוח). יש לי כבר שני קורות חיים כדי להנמיך את עצמי שאני פונה לעבודות "זוטרות" יותר והעצה העיקרית שאני יכול לתת:

להחזיק עבודה כמה שיותר חזק :!:

מה לעשות - זה משבר, מאות אנשים מתמודדים על כל עבודה. צריך פשוט להחזיק חזק בשניים ועוד מעט זה יעבור.

ובקשר לקירבה המשפחתית של ה 106:

אם הציעו לך הצעה כזאת, אין לי ספק שזה בידיעת הקרוב משפחה - דבר איתו בעדינות, תראה אם זה סופי או שניתן להתמקח. בכל מקרה - עדיף עבודה ב 30% פחות מאשר לחפש - גם אם תמצא עבודה אחרת - כל החברות מנצלות את המצב ומגייסות אנשים בזול...

פורסם
אוקי עדכון :

במצב השוק היום אני הייתי נכנס לבוס ואומר לו שלאור המצב והרגשת המחויבות שלי לחברה אני מסכים לקיצוץ תמורת הבטחה שלו שכשהמשבר יגמר אני אהיה בין הראשונים שיחזרו לתנאי ההעסקה הקודמים.

בשורה התחתונה כולם יודעים שהמצב בשוק גרוע ולכן עדיף לרדת ב 30% ולקבל יציבות מאשר לרדת ב 20% ולהתחיל במקום חדש שיותר קשה להחזיק בו מעמד במצב המשק כיום.

ירידה בהיקף המשרה היא לא פיתרון מבחינת המעסיק כי אם אני צריך להוציא עבודה אז לא אכפת לי אם 2 אנשים עובדים עליה כל אחד 10 שעות או אחד עובד 20 שעות. העלות מבחינתי זהה ואפילו גבוהה יותר לשני אנשים שהולכים עם שכר יותר נמוך כי אני צריך להחזיק מקום ושירותים עבור שני אנשים במקום אחד.

כל האמור לעיל נכון בתנאי שתוכל להתקיים בצורה סביר מהשכר החדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...