Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוק זה חוק אין מה לעשות יש שם חוק של עד 90 קמ"ש צריך לציית גם אם זה מבאס אין מה לעשות.

זה שהוא נסע שם ב140 קמ"ש עזוב שזה מסכן אותו זה מסכן גם אנשים אחרים!!!

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאלי

אני מאמין שכולם מדברים פה על 130-140 גג שבגג.

אף אחד לא לא חשב פה בכלל על מהירות מותרת בחוק של 170 לזה אף אחד לא יסכים אבל מן הסתם הגיוני שמהירות המותרת תהיה לפחות 125-ותהיה סטיה של 10 מן הסתם אצל כמעט כל הנהגים מה שיהפוך את זה לנורמלי לחלוטין.

נסיעה ב170 זה באמת קצת הרבה למרות שלפי דעתי ,ואני מקווה שלא יסכלו אותי עכשיו באבנים, זה תלוי ברכב, ובלילה בכביש ריק עם 3-4 נתיבים זה די נחמד להגיע למהירויות כאלה ואפילו גבוהות יותר.

ובשביל לעבור על החוק לא צריך להיות גבר צריך להיות מטומטם או להיות זהיר במקומות הנכונים למרות שבחיים אי אפשר לדעת איפה השדונים האלה מסתתרים.

ולכל המצטדקים שבחיים "לא עוברים" את ה90-100 קמ"ש ואולי יוצא להם בטעות אני מציע לכם שומרי חוק נכבדים שכמותכם שתלכו ותעשו לכם הגבלת מהירות על הרכב יעלה קצת אבל לפחות אז תהיה לכם זכות דיבור שאתם בחיים לא עוברים על החוק!

ואני רוצה לראות פה אחד שהיו מביאים לו ליום אוטו אקזוטי בארץ ישראל בעצם יודעים מה עזבו אקזוטי כמו פרארי וכאלה כי זה לא הגיוני. רכב למשל סובארו STI עם נגיד 350 כ"ס שלוחצים בו קצת על הגז ואתה מהר מאוד מגיע למהירות גבוהה בלי להרגיש ואני רוצה לראות את האלה שלא נוסעים על רכב כזה שלא היו בטעות מגיעים למהירות שאסורה על פי החוק.

זה משהו רק בארץ שלנו מכוניות כמו גולף A3 לאון איביזות וכו' נחשבות למכוניות ספורט שעוצרים אותן ללא הפסקה.

לכו תראו מה הולך בחו"ל זה פשוט נמאס.

פורסם

" מה שהולך בחו"ל" זה בדיוק מה שהולך בארץ, פרט לעובדה שהמהירות המותרת גבוהה יותר.

נסה לעבור על המהירות המותרת באוסטרייה, הולנד או נורבגייה.

ובאותה הזדמנות תיפרד לשלום מ 1000 יורו.

הדבר היחיד שאני מסכים, ברוח השרשור הזה, זה להעלאת המהירות המותרת בחלק מהכבישים הבין עירוניים ל 110 קמ"ש.

בהתחשב במרחקי הנסיעה בארץ, זה מספיק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתם מפספסים פה משהו, הבעיה בהעלאת המהירות היא לא המכונית אלא הגורם האנושי (הנהג).

מצטער אבל רוב הנהגים בארץ לא מסוגלים להתמודד עם מהירויות גבוהות, בקושי עם המהירות החוקית הם מסתדרים כמו שצריך.

פורסם

אתה שוכח שרוב התאונות בכבישים המהירים לא נובעות ממהירות.

עוד נקודה - אנשים שמצפצפים על החוקים ומחפשים מהירויות מטורפות יעשו את זה גם אם ההגבלה תהיה 200 קמ"ש.

אם יעלו את המהירות המותרת לכ125 זה בסך הכל יגרום לרוב הנהגים הרגילים לנהוג כחוק ולא יוציא אותם עברייני תנועה. מה שבעצם נוגד את כוונות המשטרה. (להרוויח כסף).

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אם היה מותר ליסוע 140 בכביש החוף אז כולם היו נוסעים 170.

זה למה זה ישאר תמיד 110 ובצדק.

רוצים ליסוע מהר? סעו 4 בלילה כמוני מתי שאין כחלחלים.

ב-4 בלילה (או בכל שעה אחרת כשחשוך) לנסוע יותר מ-120 בכביש החוף (כשאפשר להדליק אור גבוה - כשאי אפשר אז פחות) - זה באמת מסוכן, בהתחשב בעובדה שהוא לא מואר.

כנ"ל לכביש 6.

רוב הזמן יש רכבים ממול ואי אפשר לנסוע עם אור גבוה, וזה בעייתי.

אני אומר את זה מתוך ניסיון - כבר קרה לי שנתקלתי ברוכב קטנוע איטי בכביש המהיר (מה הוא אמור לעשות שם?!) עם אורות שרופים או בשאריות צמיג שהתפוצץ או בקרשים שנפלו ממשאית. ביום אפשר לצפות אותם מראש.

ואני ממש לא מצטדק.

פורסם

חח זה מצחיק איך מנושא אחד אני רואה פה הרבה שרשורים שמשתנים להרבה נושאים אחרים.

והחיסכון הכי טוב בדלק זאת תחבורה ציבורית.

גם חוסך דלק אחזקת רכב והשאר ידוע.

אני לא מנסה להישמע יותר חכם אבל במדינה שלנו בת'כלס זה ככה.

תחשוב שעלות רכב ממוצע פלוס אחזקה דלק וכו' יוצא לך משהו כמו 40-50 אלף שנתי כולל ירידת ערך,ודיברתי פה על הרכבים הסטנדרטיים שיש הרבה על הכביש.

פורסם

תחסוך בכיף :), אבל בנתיב הימני. ובלי פתיחות של 500 סל"ד :wink:

לגבי הכתבה הזו ובכלל,

ברור לי מאוד שזהו חוק המהירות המותרת ואוכפים אותו, אין לי בעיה עם זה. מה שחורה לי זה שיש פה עוד הרבה מאוד חוקים ועליהם משום מה אין כותרות. מה שאני תמיד רואה זה כותרות כמו "נתפס נהג, במהירות בומבאסטית ( עוד עוד סופרלטיב קורץ) של XXX ק"מש ואז התירוץ של אותו הנהג, יעני קריצה הומוריסטית או WTF.

בכל מקרה למה אין יותר כותרות כמו - נעצרו 20 נהגים שגנבו אדום, שפנו\גנבו פנייה מנטיב לא שלהם, שלא בא להם לאותת, שלא בא להם לשים את הפלאפון בדיבורית תקינה וכו' וכו'. כי זה קשה, אז לא נעשה את זה, נלך להסתתר בשיחים, הרבה יותר נחמד.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לברמונדו אתה טועה ואני אסביר לך למה.

מי שעושה את הטעויות האלה ונתפס הוא לא ירשום על זה כי הוא מבין שהוא אשם ואין מה לעשות.

ולא חסר כאלה שיספרו לכולם מה שקרה להם והם יודו בטעות שלהם(משהו שקרה לי לפני שבועיים וחצי שפגעתי ברכב).

ועל איזה חוקים אתה מדבר?

דווקא יש לי עוד משהו בקשר לחוקים ואלו כל השוטרים המז**י*ם האלה שעוצרים אותך על זה שנסעת ב1-2 קמ"ש בתמרור עצור שהתדרדרת טיפה טיפה וידחפו לך דו"ח על זה ויגידו שזה מסוכן שאתה יכול לגרום לתאונה קטלנית על זה שאתה לא עוצר בעצור עצירה מלאה, זה בכלל בלתי נסבל ובאותו הרגע אתה רוצה לקחת איזה נבוט ולתת לו בראש על המילים האלה שלו.

פורסם

אנשים, נשים, ברנשים ונושים יקרים.

מגבלת המהירות קיימת גם בגלל - במקום לתאר, בואו ואתן דוגמא:

-סובארו DL.משנות השמונים. אני רוצה לראות אותה מגיעה ל-140 בלי להתפרק בדרך. ואם היא תגיע, אני רוצה לראות אותה עוצרת במרחק סביר...

(טימטום ישראלי מצוי: יש רכבים שחייבים לשפר, ולו רק עבור הבטיחות! בלמי דיסק ועובי צמיגים גדול יותר, למשל, לסובארו הנ"ל).

אישית אני מאמין ש-130 זו מהירות שתהיה מקובלת על רוב הנהגים בארץ, שממילא נוסעים במהירות הזו בסבבה לפי איך שעוקפים אותי. אלו שיטוסו, יטוסו בלי קשר להגבלת המהירות ואותם צריך לעצור ולהעניש קשה (170+=עיין ערך שרית חדד, שאול מופז...).

אבל עוד עניין שצריך לקחת בחשבון: רמת התחזוקה של האוטו. אוטו מתפרק, עדיף לא לטוס איתו, כנ"ל אוטו ליסינג שלא מחליפים לו צמיגים או אפילו בודקים שהם עוד חיים.

אני יודע מה רמת התחזוקה של האוטו שלי. אני מודע למה הוא יכול ומה לא. ואני נוהג בסבבה שלי, בתוך המגבלות האלה. אני לא מגרד את הקצה שלהם, וטוב לי עם זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ולכל המצטדקים שבחיים "לא עוברים" את ה90-100 קמ"ש ואולי יוצא להם בטעות אני מציע לכם שומרי חוק נכבדים שכמותכם שתלכו ותעשו לכם הגבלת מהירות על הרכב יעלה קצת אבל לפחות אז תהיה לכם זכות דיבור שאתם בחיים לא עוברים על החוק!

אף אחד מהכותבים פה לא בא להצטדק. גם אני עובר את המהירות המותרת, אבל אם שוטר ייתן לי דו"ח אני אלך לשלם אותו, בלי לבכות ובלי לפתוח טופיק על זה ששוטר מניאק דפק לי דו"ח. אם לדעתך המהירות המותרת נמוכה מידי, יש דרכים יותר בוגרות לפעול לשינוי החוק.

מצטער אבל רוב הנהגים בארץ לא מסוגלים להתמודד עם מהירויות גבוהות, בקושי עם המהירות החוקית הם מסתדרים כמו שצריך.

צודק, וזוהי לדעתי למה לא צריך להעלות את המהירות המותרת, למרות שהמהירות היא לא גורם מרכזי לתאונות.

דווקא יש לי עוד משהו בקשר לחוקים ואלו כל השוטרים המז**י*ם האלה .

זה מה שהכי מעצבן אותי- הגישה הילדותית בכיינית הזו. זו חכמה מאוד קטנה להגיד שהשוטר שדפק לך דו"ח הוא מז$%&ן מנייאק וכל מיני ברכות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אבל שביט תבין משהו חח

לא פתחתי את השרשור בשביל לבכות על זה שדחפו לי דו"ח הרכב שלי במוסך כבר זמן מה הוא חזר לי והוא עוד פעם במוסך בגלל טעות של המוסך(יש אחריות הראש שקט).

לא קיבלתי שום דו"ח ולא כלום זה פשוט מעצבן אותי כל פעם לשמוע מחדש דברים כאלה.

ובקשר לשוטרים המ***ם האלה באמת יש כאלה ויותר מדי.

נהג שלא יכול להתמודד עם מהירות מסויימת בשביל זה יש כמה נתיבים בכביש מהיר האיטיים שיסעו בנתיב הכי ימני.

ובקשר לרכבים שלא יכולים לנסוע מהר בגלל שהם לא בנויים לזה אז כמו שאמרתי בשביל אותם הרכבים יש נתיב ימני.

אני לא רואה שום סיבה שנהג טוב שנוסע במרצדס במוו ושאר הרכבים בסגנון ובכלל רכבים טובים אני הגזמתי אבל בואו ניקח כמו שאמרתי בהתחלה מאזדה 3 1600 אני לא רואה סיבה שאם הנהג נוסע בכיף במהירות 130 אז שהוא יצטרך לחשוש שאיזה מ***ק ייתן לו דו"ח מהירות.

ובוא אני אגיד לך עוד משהו אין דרכים טובות יותר לשנות את החוק ואני אסביר לך למה כשיש מודעות רחבה לדברים כאלה באמת אפשר לקחת יוזמה ולעשות משהו ותחשוב שאולי מהשרשור הקטן הזה למרות שאני לא מאמין אולי תיפתח איזשהי מחאה לך תדע אולי מישהו מכיר פה איזה כתב בYNET שאפשר להריץ איזשהי כתבה על הנושאים האלה ועוד הרבה דברים אבל אי אפשר לשנות משהו בלי להתחיל משהו.

וברור לי שמפה לא ישתנה כלום אבל בגלל שהנהגים בארץ רגילים לקבל "מכות" כל פעם מחדש זה בחיים לא ישתנה.

פורסם
אתה פלצן, תסלח לי על הביטוי, אני בטוח שאתה עצמך עברת את המהירות המותרת המון פעמים בחייך.

תפסיק לבלבל את המוח.

בכבישים בישראל (הבין עירוניים) יש סתם הגבלת מהירות נמוכה (מניסיון)[/quote]

:lol:

מה ז"א מנסיון?

נסעת שם 2000 קמ"ש בלי להגזים ואתה חי?

או שמא אתה מהנדס דגול שעשה אינספור ניסויים והוכיח מתמטית שזה בטוח לנסוע מהר?

איך קבעת זאת?

אם רמת הכבישים, הנהגים והרכבים כאחד הייתה מספקת, הגבלת המהירות הייתה עולה.

אבל רוב הכבישים חרא, רוב הנהגים חרא ורמת התחזוקה של רוב הרכבים בארץ היא חרא מינוס.

נוסיף למשוואה את חברות הליסינג שמשלשלות לארץ המון רכבים שבטוחים כמו באנג'י עם גומייה לשיער, ומשתדלות להרכיב את הצמיג הזול ביותר, גם אם הוא לא אוחז ביבש בצורה מניחה את הדעת.

מה נקבל פה אם הגבלת המהירות תעלה?

מלא רכבים שלא מאיצים טוב, לא בולמים טוב, לא אוחזים טוב ועליהם נהגים שלא יודעים להאיץ, לא יודעים לבלום ולא יודעים לנהוג על כבישים שנראים כמו הכבישים בנגסאקי אחרי הפצצה. וכולם יסעו מהר, כי זה מותר.

החוק כרגע מרתיע חלק ניכר מהנהגים.

ולפני שמישהו קופץ עם "כמו באירופה" שיבדוק מה רמת המוזכרים לעיל באירופה.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
לכל מי שרצה לדעת יצא לי פעם או פעמיים בחיים לעבור את המהירות המותרת, כמובן שבהיסח הדעת ולא בהגזמות של 170, משהו כמו 120-125, בחיים לא נסעתי מעל המהירות הזו.

וכמו שנאמר כאן בשירשור, תרבות הנהיגה בארץ לקויה, וגם אם תשים תמרור המורה לנהוג במהירות 170 יהיו אנשים שזה לא יספיק להם, דוגמא טובה היא מקרה האופנועינים שנסעו מעל 190.

וגם לא חסרים שירשורים פה בפורום על "נהגתי מעל המותר איך אני יוצא זכאי" וכאלה שירשורים, וכמו שנאמר בשירשור,

אם אתה גבר לעבור על החוק תהיה גבר וקבל את העונש המגיע לך.

אתה מדבר המון שטויות.

אתה כנראה בן אדם מרובע, פשוט ככה!

אני ילד בן 18, יש לי רישיון לאופנוע 125, ולאוטו (שנה ושנתיים), אני נוסע לפי חוק, ומדי פעם אפילו לפעמים בלי לשים לב עובר את המהירות המותרת, וכן ראיתי על המחוג גם 140 פעם אחת, זה לא הופך אותי לעבריין תנועה, אם אתה יודע איפה זה רכסים לכיוון טבעון יש עלייה ענקית וארוכה ( 10 ק"מ) שהיא ישרה והיא עם שתי נתיבים רחבים, אתה יודע סבתא שלי שהיא נהגת שלא עוברת את ה 80 שהיא מגיעה לשם היא נוסעת שם 120-130, כי ליסוע בכביש הזה 80 נראה נצח, המשטרה עלתה על זה היום זה כבר נהיה כביש אגרה, תנסה ליסוע בו מעל 80 או בעליה או בירידה קבוע שוטר עם העקיצת דבורה הזה תפס אותך עושה פרסה לניידת ורודף אחרייך, אם אני אספר לך שתפסו שם חבר שלי על 166 קמ"ש אחרי הורדה תאמין? בשעה 5 בבוקר

אבל תפסק להצטדק כי כולנו נוסעים בכבישים ואין פה אחד! שלא ייצא עבריין תנועה אי פעם!

לדעתי בכבישים פתוחים שמותר לנסוע 110 כיום צריך להוריד את ההגבלת מהירות לגמרי, וששוטרי התנועה יתעסקו בלתפוס את העברייני תנועה האמיתיים, אלה שעוברים רמזור באדום , או אנשים שחונים בחניית נכים ( כמה שזה מרגיז אותי) אלה שלא עוצרים בעצור במקום סוען אלה עברייני תנועה! לא בן אדם שנסע 140!

ולמה שעוד יותר הרגיז אותי!

מה אתה מדבר על אופנוענים שנוסעים על 190, אתה יודע דווקא רוכבי ספורט אני מכיר המון, מלא!

אתה יודע הם נוסעים בכבישים טסים, תקח R-1 הוא משייט לך ב 185, הוא נוסע 270ותאמין לי לא חסר בארץ אנשים שנוסעים ככה, והאמת שאני "סוג" של מעריץ שלהם אתה יודע למה כי אלה לא עברייני תנועה! אלה אנשים שחיים ועושים את מה שהם אוהבים

אתה לא תראה אותם נוסעים 200 במקום עם תנועה, יודע למה? כי זה מסכן אותם הם יודעים שהם צריכים לחזור הבייתה בשלום) אז נכון שתראה אותם בכביש הצפון משחיזים סיבובים במהירות של מעל 200, ותראה אותם בסדום ערד ובעוד אין סוף מקומות, אבל זה מקומות שאין בהם תנועה הם עושים את מה שהם אוהבים ולא מסכנים בזה אף אחד! חוץ מאת עצמם! וכלם מודעים לזה, אז מהם אל תעשה עברייני תנועה.

בגלל אנשים כמוך שהולכים עם הראש בקיר אין בארץ שלנו חוק של ספורט מוטורי, ועוד המון דברים!

לצורך העניין אבא שלי רוכב ספורט על אופנוע, בן אדם בן 42 ואבא ל 3 ילדים, ותאמין לי שאני לא רואה אותו כעבריים תנועה והלוואי שאני אדע יום אחד לנהוג כמוהו, הוא יודע שהכביש זה לא משחק ילדים ושיש עליו אחריות ואם האוטו לא ראיתי אותו אף פעם עובר את ה 120, אבל שהוא על האופנוע זה אחרת, במקומות שזה אפשרי כמובן.

גם אני עברתי תאונה עם אופנוע ובית חולים וסיפורים, דרסתי כלב בתוך ישוב קהילתי שמותר לנסוע בו 30, נסעתי בערך 30 והכלב קפץ לי לגלגלים אתה יודע מה מחריד בסיפור הזה, שתמיד שהייתי עובר את המקום הזה שהכלב הזה היה נמצא בו עברתי אותו בערך ב 80-90 קמ"ש "טסתי" שם מהסיבה היחידה שאם אני אסע לאט הכלב ישיג אותי ואני אדרוס אותו כי הוא יכנס לי לגלגלים, עד שהשתנקרו להורים שלי שאני נוסע מהר ברחוב X, יום אחרי נסעתי שם 30, ואת הלילה הבא כבר העברתי בבית חולים.

אז אל תלך תמיד לפי החוקים ואל תהיה מרובע.

• תוכן חדש...