Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתן, נהנתי לקרוא וכל הכבוד על היכולות והכושר.

אני החלפתי את אותה הקידומת בערך חודש לפניך (יליד ספטמבר 1968) אבל כאחד שלא סיים אף פעם ריצת 2000 מטרים רצוף (עם לחץ דם של 90/50 אין שום סיכוי להשלים ריצה כזו) מרתון בכלל לא אופציה מבחינתי ואצלי אשתי הפתיעה אותי בצימר מפנק בצפון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל הכבוד!נהנתי לקרוא!

כתיבה מרשימה וסיפור עוד יותר(אולי לקראת גיל חמישים אני מציע לך לכתוב ספר)!

רותקתי.

אני חצי מהגיל שלך(עשרים)וכשאמרת שאתה צריך לרוץ קילומטר ב5 דק' ו40ישר חשבתי על הסיוטים שלי מימי בית ספר כששאלתי את עצמי איך אני מתחמק מריצת 2000

בכל מקרה,

ישר כוח!

גם אני בערך הגשמתי חלום,

אולי עכשיו תציב לעצמך מטרה אחרת

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

תודה רבה לכולם על הברכות והתגובות מחממות הלב.

:beerchug:

התכנית היתה להיות בנורבורינג, אבל שיקולים של עלות תועלת (יקר מאוד באירופה, ואם כבר חופשה...אז שתהיה כמו שצריך ולא להתכלב עם ארוחות fast food) , הרצון העז לחזור לטיול נוסף עם האישה בארה"ב

אם הבחירה היא בין הרינג לארה"ב, לא הייתי מתלבט. נסעתי לנורבוגרינג כשהייתי לצרכי עבודה בהולנד (זה עלה לי "רק" בנהיגה של 400 ק"מ לכל כיוון + דמי כניסה, הרכב השכור והדלק היו ע"ח העבודה) זה כיף אדיר, אבל אם הייתי משלם מכיסי וצריך לבחור, אין כמו ארה"ב. בדיעבד, גם הסתבר לי הסיכון האדיר שהייתי בו. כל 10 דקות יש שם תאונה ואני לא בטוח שהביטוח של הרכב בכלל היה בתוקף.

חוץ מזה, אני מניח שעוד אין לכם ילדים. לאירופה תמיד תוכל לנסוע לכמה ימים, גם כשיש ילדים. נסיעות לארה"ב כבר ידרשו היערכות.

שכחת שרצית SL ?

צריך להשאיר משהו לגיל 50, לא? כשאהיה בן 50 בשנת 2018 אוכל לייבא כרכב אספנות SL מודל 1988, שהיא השנה האחרונה לדגם היפהפה הזה (בדגם שיוצר בין 89 ל 2001 לא הייתי נוגע).

אם זה לא ייצא לפועל, אז בשנת 2028, בגיל 60, אוכל לקנות SL מודל 2008 שהיא עוד יותר מדהימה אחרי מתיחת הפנים האחרונה שהעניקה לה פנסים כמו של ה CLS. את ה 2008 לא יהיה צורך לייבא כאספנות, היא כבר פה על הכביש בישראל, נהוגה על ידי מובחרי הבנים של משפחות הפשע :2gunfire: .

פעם הבאה, מומלץ לשקול אופנוע. :-)

לא ציינתי את זה, אבל יש לי ברזומה גם 16 שנות רכיבה על דו גלגליים - ג'אווה, מוטוגוצי, DR650, XR600, CBR600. אחר כך היו לי כמה קטנועים כרכב ליום-יום, כשהמכונית נועדה לסופ"ש. השתעשעתי ברעיון לאופנוע, ובגילי מה מתאים יותר מב.מ.וו. (R1200GS הוא הדגם האהוב עלי), אבל הנסיבות הפרקטיות (עוד מעט אצטרך להסיע את הילד בבוקר לגן) הכריעו.

שמר, לא לקטול אותי, חשבתי שאתה יותר זקן

40 זה לא מספיק זקן? סטטיסטית, במוזמביק וזמביה שמר, שי ואני היינו אמורים להיות כבר שנה שלישית מתחת לאדמה :angel: .

כאחד שלא סיים אף פעם ריצת 2000 מטרים רצוף (עם לחץ דם של 90/50 אין שום סיכוי להשלים ריצה כזו) מרתון בכלל לא אופציה מבחינתי

תירוצים... :-) אין כמעט אדם שלא יכול למצוא לו ספורט כלשהו. אני מודע לזה שריצה לא מתאימה לכל אחד (אשתי למשל, שנאלצה לפרוש עקב בעיות ברכיים בלתי הפיכות), אבל אצלי הריצה סידרה גם את לחץ הדם וגם את בדיקות הדם שהכילו ממצאים חריגים שנעלמו להם לאחר העלאת נפחי הריצה.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, כשאני רץ בבוקר בפארק אני רואה את רוכבי אופני היד שראויים לכל ההערכה, איך למרות כל המגבלות הם עוסקים בספורט.

אי אפשר כמובן בלי תמונת הסיום.

TveM09-C01100.jpg

פורסם

תירוצים... :-) אין כמעט אדם שלא יכול למצוא לו ספורט כלשהו.

עד התאונה שעברתי לפני 4 שנים הייתי שוחה 20 בריכות 4 פעמים בשבוע אבל מאז התאונה גם זה אסור לי והיום אפילו פינג פונג אסור לי לשחק.

פורסם

מתנצל, נזכרתי עכשיו שהיה פעם בתפוז שרשור עם איחולי החלמה. עד כמה שזכור לי ישבת בסיטרואן ופגעו בך מאחור.

לגבי האיסור לעסוק בספורט לחלוטין: לא מתיימר להיות מומחה, אבל אולי כדאי לשמוע דעה של עוד רופא.

רופא "רגיל", אם הוא אסר עליך לעסוק בספורט ומצבך לא החמיר, אז מבחינתו זו הצלחה. לא בטוח שכל פציינט רואה את זה כהצלחה.

יש לי הסטוריה ארוכה של פגיעות ספורט, עוד לפני שחלמתי על תחרויות, אלא רק הייתי רץ כמה קילומטרים על הליכון בחדר כושר, בהן רופאים, גם אחד שהוגדר "מומחה לברכיים" ושני שהוגדר "מומחה לכף רגל" פסקו שעלי להפסיק לרוץ.

מזל שהלכתי לשמוע עוד דעה של ד"ר מוקי יניב http://sportoped.com/ שבזכותו לא רק שלא הפסקתי לרוץ על הליכון בחדר כושר, אלא הפכתי את הריצה לספורט העיקרי והגעתי לאן שהגעתי.

למדתי שגוף זה כמו מכונית, אם תתחזק אותו נכון תקטין את סיכויי הפגיעות.

בין השטויות שעשיתי, מחוסר ידע:

1. הייתי עולה על ההליכון, רץ הכי מהר שאני יכול כמה קילומטרים, מפסיק בבת אחת ויורד מההליכון. זה בדיוק כמו להתניע אוטו, לשלב להילוך וישר ללחוץ אותו ל 10,000 סל"ד.

2. רצתי חזק, בלי לדאוג לחזק את שרירי הרגליים. זה כמו האמר H1 שמסתער על מעלה זיק ומותקנים בו מתלים של סיטרואן קסארה. זה יעבוד פעם אחת, יעבוד פעם שניה, אבל בסוף הוא יקרוס.

3. לא הכרתי את המושג מתיחות - כמו להיכנס למסלול מירוץ עם צמיגים יבשים וסדוקים.

לסיכום, לא משווה חלילה בין פגיעות ספורט קלות לפציעה שלך, אבל יש רופאים שאולי ימליצו לך לעסוק בדברים מתונים, כמו אופני כושר - יש כאלה שבהן הרגליים מושטות לפנים ואז יש פחות עומס על החוליות.

בהצלחה!

פורסם

איתן, אין על מה להתנצל כי גם לא יכולת לדעת וגם לא פגעת. הייתי בדובלו ונכנסו בדלת שלי בכביש בין עירוני (מונית שסתטה ונכנסה בי כשהייתי על שטח ההפרדה בהמתנה להשתלב שמאלה).

הסיבה שאסור לי לעסוק בספורט היא שבין כל מה שריסקתי היה גם האגן כשאחד השברים היה באצטבולום (השקע באגן של מפרק הירך). כתוצאה מזה הוא נשאר עם עיוות שגורם לבלאי מוגבר של המפרק והדרך היחידה להימנע מהחלפה שלו היא לא להעמיס עליו וזה מונע ממני כל סוג ספורט פרט לשחייה.

לשחות אני לא יכול בגלל שהעומס על מפרק הירך ועל הכתף (שגם אותה שברתי) גורם לי לכאבים עזים כבר אחרי 2 בריכות.

עברתי כמה רופאים כולל מומחים למפרקים והמסקנה של כולם היתה להימנע עד כמה שניתן מספורט ואפילו להשתדל ללכת כמנה שפחות.

פורסם
... בין כל מה שריסקתי היה גם האגן... והדרך היחידה להימנע מהחלפה שלו היא לא להעמיס עליו וזה מונע ממני כל סוג ספורט פרט לשחייה.

שי, כולי תקווה שהפציעה באגן לא תמנע ממך לעסוק ב"ענפי ספורט" אחרים.

...If you know what I mean

:twisted:

פורסם

בזה דווקא אין בעייה ולראייה הבת הקטנה שלי נולדה כשנתיים אחרי הפציעה.

פורסם

איתן, כמה חבר'ה שעובדים איתי רצו במרתון המדובר...

בהחלט פרגנת לעצמך חתיכת מתנה.

אני רואה את אלו שמתאמנים למרתונים / טריאתלונים יום יום,

על מירוץ הקומרד (אם אני לא מתבלבל בשם שלו) - שמעת ?

אנשים רצו 90 ק"מ, הגיעו לסוף, ופשוט נעמדו שם ובכו מהתרגשות...

כך שאני יכול להבין את ההרגשה שלך אחרי דבר שכזה.

(אני מכיר את אחד מהישראלים שרץ שם במירוץ האחרון).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...