Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,רציתי לשאול,אני אישית קניתי רכב לפני פחות משנה וחצי שירד כבר בכ 10 אלף שקלים,+זה קצת מבאס לדעת שרכב שהיה שווה 10 אלף+פתאום שווה פחות,איך משפיע עליכם ירידת ערך של רכב שאתם קונים?הכוונה לא במישור הכלכלי להגיד (הפסדתי כסף),אלא ביותר במישור של הרכב שאתם אוהבים שפתאום הוא כבר לא שווה מי יודע מה,והיום אפשר לקנות אותו ברבה הרבה הרבה יותר זול מלפניי כולה שנה שנתיים.האם הזמן שהרכב היה איתכם ונהניתם ממנו מכפר על הירידת ערך?כי "ניצלתם אותו ונהניתם ממנו"?אנשים שקונים רכב חדש מהסוכנות בכלל אחריי שנה שנתיים הוא יורד בכ 20-25 אלף שזה יותר מעצבן,מהי דרך החשיבה שלכם לגבי העניין הזה?:)

פורסם

כבר דובר רבות, גם על דפי הפורום הנ"ל, על כך שהרבה פעמים ירידת הערך אינה מידתית והמונופול כרגע בידיו של לוי יצחק, מה גם שאם נחשוב על זה לעומק , לא יכול להיות שרכבי השמור עד מאוד שווה לזה הפחות שמור רק כי נתוניהם היבשים שווים.

לדעתי, כל השיטה לא נכונה, אני מסכים שחייבים איזשהו קו מנחה אבל לא בצורה של לוי יצחק.

התעלקות,

איך אצל לוי יצחק המחירון המשוקלל של הרכב שלי הוא X ובמחירון הרכב של יד 2 הוא גבוה ב10K?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ערך הרכב יורד, כמו שכל מוצר שמתיישן יורד בהשפעת כל מיני דברים, לדוג' ביום שקנית מחשב, יצא מחשב חדש, המחשב שלך כבר לא שווה אותו סכום, ובהקשר למחירים שאמרת כמו ירידה של 10K בשנה, זה רק לוי יצחק, אחרת איך תסביר ירידה 1ל 50% ב3 שנים? אין שום מדתיות במעשיו של מר יצחק

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אתה עושה ברכב שימוש, הוא מתבלה, מתיישן ונשחק ויורד ערכו. זה לא יין שמשתבח עם הזמן - זה מכונה.

ביום שתחליט למכור, תקבע מחיר ההגון בעיניך ולא על פי המחירון.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

מי שמפנים שרכב הוא הוצאה ולא השקעה, אין לו בעיה עם זה.

הבעיה שאנשים מסתכלים על הרכב (הנכס השני הכי יקר שיש להם) כמו על דירה שהיא הנכס הכי יקר שיש להם.

פורסם

השיקול המרכזי שלי בלוותר על קניית רכב חדש (ממש לא מזמן) היה בדיוק העניין של ירידת הערך המאד לא הגיונית במהלך 3 השנים הראשונות לחייה של המכונה (40%~).

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

נכון מאוד, הרבה אנשים מעדיפים למצוא רכב משומש בכדי לא לספוג את ירידת הערך ובאיזשהו מקום מאוד בצדק.

לגבי נושא הראייה של רכב כהוצאה , זה נכון בבסיס אבל לא לגמרה, אם הייתי רואה את עניין הרכב רק כהוצאה לא הייתי שובר את הראש ורוכש ספורטיבית או רכב עם ערך מוסף שכאן העניין הופך כבר להשקעה , ככה שזה לא בדיוק נכון, הרבה פעמים רכב הוא קצת יותר ממכונה שבבבסיסה מעבירה אותך ממקום למקום.

אכן הרכב יורד בערכו ולא משתבח עם השנים אבל יש גבול לאופי ירידת הערך.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

רכב זה הוצאה, לא משנה אם הוא ספורטיבי או לא.

השקעה זה משהו שאתה מוציא עליו כסף על מנת שבעתיד יתן לך תזרים מזומנים חיובי או יהיה שווה יותר.

רכב לא עונה על הגדרה זו.

גם דירה, אגב, היא סוג של הוצאה, כי היא מניבה לך תזרים מזומנים שלילי (מיסים, משכנתא), אלא אם אתה משכיר אותה והיא מניבה תזרים מזומנים חיובי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כמו שפיזבן רשם, רכב זה הוצאה וכהוצאה מה שחשוב הוא כמה "שווה" ההוצאה הזו,

מה שעליך לעשות הוא לא להסתכל רק על ירידת הערך אלא לבצע תחשיב כללי בו תכלול את כל הוצאות הרכב

כלומר: תיקונים, מיסים, דלק, ירידת ערך, עלות המימון, ביטוח - הסכום הזה הוא עלות הרכב מבחינתך לשנה,

הרי מה יהיה עדיף מבחינתך - רכב ישן שיש לו ירידת ערך של 2000 ש"ח לשנה אבל תיקונים של 5000 וצריכת דלק גבוהה שמסתכמת ב 3000 ש"ח או רכב חדש יותר שמאבד מערכו 10000 ש"ח אבל אינו מתקלקל וצורך פחות דלק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

ירידת ערך יחד עם עלויות הון צריכה להיות משוכללת בחישובים לגבי גובה הסכום ומשך הזמן שאתה מחזיק את הרכב.

ברגע שלקחת את זה בחשבון לפני קניית רכב אין סנטימנטים.

פורסם

לפותח השרשור, כיוון ששאלת על ה פן ה"רגשי",

ובכן, כשאתה קונה את הרכב, אתה צריך לחשוב על כל הדברים החשובים שנאמרו פה בתגובות האחרונות, זוהי הוצאה.

אם כבר יש לך אותו, אל תטריח את עצמך בכמה אני מפסיד עליו וכמה הוא עולה לי, על זה היית צריך לחשוב לפני.

כרגע, תתרכז באמת ב לנצל אותו ולהינות ממנו. מה אכפת לך שאיזה מישהו מנפיץ כל מיני מספרים בלי שום קשר למציאות.

כשתגיע למעמד המכירה, תתחיל לשבור את הראש ואל תכנס למחשבות כמו, יו איזה בחירה גרועה עשיתי, תראה כמה ירד המחירון. יש ירידה הגיונית בשנה, תעשה את החישוב שלך ואם האקזמפלר שלך שווה את מה שאתה דורש, תמצא את הקונה.

אני לא יודע במה נוהג, אבל אם אתה נהנה מזה, אז אין לזה מחיר. אי אפשר לתמחר את מה שאתה חש. וזה מה שאני עונה לכל מיני "כלכלנים" שמתחילים לספר לי סיפורים על ההוצאות רכב שלי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לטעמי, הפן הרגשי והפסיכולוגי של ירידת הערך בא לידי ביטוי רק בגלל שמחירי הרכב כל כך גבוהים. אין מה לעשות, כשאתה קונה משהו חדש בסדר גודל של מאות אלפי שקלים (בין אם זה "רק" מאה אלף או חצי מיליון), קשה לך לראות איך הכסף שלך "נעלם" מדי יום ביומו.

הפתרון פשוט - להסתכל על הכל בראייה גלובלית: קנית רכב חדש? צא מנקודת הנחה שהוצאת X שקלים ושעוד כמה שנים תקבל נניח חצי X, ומאותה נקודה אל תביט על המחירון עד לרגע המכירה. אם זה בסדר מבחינתך - לך על זה. אם לא, קנה רכב זול יותר, או משומש, שיאבד פחות ערך.

אגב, שלא יהיה לכם ספק - רכב חדש זה מותרות. ההוצאות על רכב כזה (נניח בשווי של 120 אלף שקלים כחדש), כולל ירידת ערך, הן 3000-4000 שקלים בחודש בממוצע. ירידת הערך היא, שיהיה ברור, לא החלק המרכזי בעלות הזאת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים מאוד עם התגובה של ברמונדו, ויותר מכך, אם באמת מדובר בפאן רגשי (ברור שבצד הכלכלי מדובר על הוצאה ) אז אפשר להסתכל על הנושא כהשקעה מאחר והדבר נועד לספק את בעל הרכב בצורה כלשהיא(לאו דווקא כי היא תניב תשובות כספיות) ואז אני יכול להבין במקום כלשהו את ההרגשה לגבי ירידת הערך, שוב אומר "לוי יצחק".

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אני תמיד מסתכל על זה שגם הרכב הבא שלי יורד במחיר כל הזמן ויהיה לי יותר קל לקנות אותו.

ששי כהן

wheel

• תוכן חדש...