Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מה נשמע?

לאחרונה חיפשתי בשביל משפחתי רכב למשפחה בסביבות ה-40 עד 80 אלף שקלים, אמא ואבא שלי אפילו אמרו שהם מוכנים להשקיע עוד קצת כסף ולקנות את ניסן טידה החדשה מהחברה (110 אלף שקל לגרסה הפשוטה).

אני חיפשתי להם כל מיני דברים בסביבות המחירים האלה ומצאתי כל מיני מאזדות ופורדים למיניהם עם קילומטרז' גבוה, ובואו נגיד לא רכב "מעניין", שגם אני כצעיר אהנה ממנו("מעניין"=מהיר, האצות טובות וכו'... אבל בכל זאת רכב משפחתי).

איזה יום נתקלתי ברכב פולקסווגן פאסאט שנת 97 1800 טורבו בנזין.

בדקתי עליו כמה פרטים ודיברתי עם הבעלים 40 דקות בטלפון, הוא סיפר לי על כל ההיסטוריה של הרכב וגם מה צריך לסדר בו.

המחיר שהוא דורש הוא 24 אלף שקלים +4000 שקלים על מערכת סטריאו פצצתית שמותקנת ברכב + 2 מסכי דיודי במושבים האחוריים.

הדגם של הפאסאט אותו הוא רוצה למכור הוא גרסת הספורט של שנת 97, במצבו החיצוני הרכב נראה מעולה! וגם במצבו הפנימי הוא נראה מאוד טוב, יש לו רק כמה דברים קטנים לסדר (לעשות שטיפת רדיאטור, וצבע לתקן טיפה מאחורה).

חוץ מהדברים הקטנים האוטו אחלה, כשסיפרתי עליו לאמא שלי היא התחילה להגיד לי שלא כדאי לקנות אותו למשפחה כי הוא 10 שנים על הכביש... כרגע יש לנו לנטרה שנת 96 אז היא אומרת למה לעבור לשנת 97.

אני ניסיתי להסביר לה כמה שעות ללא הצלחה שברגע שהיא תעבור מלנטרה (יונדאי!) לפאסאט(פולקסווגן!!!) שנת 97 היא תרגיש בכל מקרה את ההבדל...

הבנאדם עם הפאסאט בא עשינו סיבוב אני נסעתי ומאוד התרשמתי ובכל זאת אמא שלי לא התרשמה כי היא פוחדת בגלל השנה ובגלל בעיות... בכל מקרה הבנאדם התחייב לנו בבדיקת שלדה גיר מנוע ומחר אני הולך כנראה לעשות את הבדיקה אבל אמא שלי בכלל לא רוצה לקנות את האוטו הזה...

מה אתם מייעצים לי לעשות? אני מצאתי לה אוטו גם טוב וגם יותר זול מהתקציב כי אני רוצה שישאר לה כסף ושהיא לא תבזבז את כל הכסף שלה...

מה דעתכם? זה עדיף (1800 טורבו עם אגזוז לחץ אבל משתיק לאגזוז שלא יעשה רעש) לקנות פאסאט מעולה כזאת מאשר לקנות איזה מאזדה 2005 עם 80 אלף קילומטר שאנסו אותה ושלא מספקת שום ריגוש...

אשמח לתשובות עד מחר חברים.

פורסם

יפה מאוד שאתה מתחשב ב"כיס" של אמא,

אבל אמא ואבא הולכים להיות הבעלים של הרכב ואני בספק כמה ריגושים הם מחפשים מנסיעה יומיומית.

אם אני חושב על ההורים בתוך מאזדה 3 2005 או VW 97, תהיה לי הרגשה איפה הם יהנו יותר.

חוץ מזה אני לא הייתי ממליץ לך לעשות את הבדיקה כל עוד אמא שלך לא מתעניינת בכלל ברכב.

זה בזבוז כספך.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

לפי מה שרשמת התחושה שלך שהם ייהנו יותר במאזדה, אבל לפי דעתי זה לא ככה, כי ממה שאתה מבין, מה עדיף?

פולקסווגן שנת 97 ב24 אלף שקל שמשתווה למאזדה 3 שנת 2005-2003 ב60 אלף שקל?

אני ראיתי בפולקסווגן הישן הזה מכשורים שאין במאזדה 2004 (בקרת אקלים, ABS, מסכי דיודי מאחורה ועוד...)

פורסם

תקשיב,בתור אחד שמאוד אוהב רכבי ואג,אני לפני שנה וחצי בערך קניתי רכב גולף שהוא 8 שנים על הכביש,במחיר ששילמתי יכולתי לקנות רכב אחר יפני שנת 2005.

בתקציב של הורייך 80 אלף,אני לא ממליץ לקנות את הפאסט טורבו,מכיוון שלא משנה מה בעל הרכב יגיד לך תמיד יהיה צריך לעשות יישור קו לאוטו משנת 97.עדיף לקנות מאזדה או טויוטה,שנת 2006-7 ב 80 אלף שהם שנה,שנתיים על הכביש אלו רכבים שמתאימים(לדעתי)להורייך לפי הסיפור שלך,ולא רכב עם טורבו שנמצא כבר 11 שנים על הכביש. בהצלחה.

פורסם

הבעיה הכי גדולה פה היא שאין תקציב מוגדר ואין דרישות מוגדרות ולכן כל העסק מבולבל לחלוטין.

צמצמו את טווח המחירים והגדירו דרישות לרכב המיועד.

לאחר מכן העסק יהיה הרבה יותר פשוט.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לפי מה שרשמת התחושה שלך שהם ייהנו יותר במאזדה, אבל לפי דעתי זה לא ככה, כי ממה שאתה מבין, מה עדיף?

פולקסווגן שנת 97 ב24 אלף שקל שמשתווה למאזדה 3 שנת 2005-2003 ב60 אלף שקל?

אני ראיתי בפולקסווגן הישן הזה מכשורים שאין במאזדה 2004 (בקרת אקלים, ABS, מסכי דיודי מאחורה ועוד...)

ההורים שלך נוסעים כרגע על לנטרה 96' ורוצים להשקיע XXX סכום כספי מסוים.

אני חושב שגם אני הייתי רוצה להשקיע את הכסף שיתן (תמורה?) יותר.

אך ההורים שלך אני מניח מבוגרים ורוצים להתקדם בשנתון הרכב.

ואם תהיה להם מאזדה 2005(רק לצורך העניין) נשמע כאילו הם יהיו הכי מרוצים ממנה.

בפולקסווגן זה ברור שתצטרכו להשקיע ביישור קו, הרכב לצערי כבר 11-12 שנה על הכביש(מאובזר גם בטורבו).

כאב ראש קטן להורים? אפשר להגיד שכן.

דבר עם ההורים שלך,תסביר להם, ותראה מה יהיה.

כמה זמן אתה כבר על הכביש?

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

אז למה לא פאסאט 2002 בתקציב של 80 אלף? למה אחת בת 12 ב - 24 אלף?

גם תקבל רכב חדש / חדיש יותר, גם הוריך יתקדמו ל 2002 מ 1996 וגם תקבלו רכב אמין יותר.

איפה כאן הבעיה? רק בגלל שמצאת אחת שנת 1997? לא חסר פאסאטים למכירה וגם שמורות.

פורסם
אז למה לא פאסאט 2002 בתקציב של 80 אלף? למה אחת בת 12 ב - 24 אלף?

גם תקבל רכב חדש / חדיש יותר, גם הוריך יתקדמו ל 2002 מ 1996 וגם תקבלו רכב אמין יותר.

איפה כאן הבעיה? רק בגלל שמצאת אחת שנת 1997? לא חסר פאסאטים למכירה וגם שמורות.

אני לצערי, עוד לא מצאתי פאסאטים שמורות כמו זאת שראיתי...

ראיתי פאסאט שנת 2002 יד שניה והיד הראשונה הייתה אחותו של בעל הרכב הנוכחי, האוטו נראה מעולה והוא עבר טסט לפני שבוע והוא גם מתחייב בבדיקה וגם תיבת ההילוכים היא אוטומטית (אמא שלי מעדיפה אוטומטית על ידנית).

כשדיברתי עם הבנאדם בפלאפון הוא אמר לי לבוא לראות ולהתרשם, אבל לפי מה שהבנתי יש כמה דברים שנשמעו לי מוזרים לעומת הפאסאט 97':

הפאסאט 2002 היא רק 100 כ"ס לעומת 150 לפאסאט הישנה... הבנאדם אמר לי שירדה רמת הכוח-סוס ובמקום זה העלו את הקג"מ ושהאוטו עדיין מהיר.

חוץ מזה, כשראיתי את הפאסאט 97 היא נראתה מעולה גם מבחוץ וגם מבפנים, כאילו לבנאדם יש מערכת סטריאו חזקה ביותר ומעולה! 2 מסכי דיודי וגם מקום מרווח מאחורה והכל עבד!

אני מקווה שאתם מבינים למה אני נתפס על הפאסאט הישנה... אולי אמא שלי לא משתכנעת ולא רוצה אבל לפי דעתי זה האוטו הכי טוב... נכון היא מעדיפה כיוון שהיא זקנה כנראה ושנתון גבוה יותר נשמע לה טוב יותר אבל לפי דעתי עדיף לה את הפולקסווגן 97 שמשתווה למאזדה 2005!

הדרישות של אמא שלי הן:

א.אוטו שיכול לקחת אותה מהבית לעבודה בלי בעיות.

ב.שלא יזלול הרבה דלק.

ג.שיהיה משפחתי אבל לא ענק.

ד.בטיחותי.

פורסם
אני לצערי, עוד לא מצאתי פאסאטים שמורות כמו זאת שראיתי...

ראיתי פאסאט שנת 2002 יד שניה והיד הראשונה הייתה אחותו של בעל הרכב הנוכחי, האוטו נראה מעולה והוא עבר טסט לפני שבוע והוא גם מתחייב בבדיקה וגם תיבת ההילוכים היא אוטומטית (אמא שלי מעדיפה אוטומטית על ידנית).

כשדיברתי עם הבנאדם בפלאפון הוא אמר לי לבוא לראות ולהתרשם, אבל לפי מה שהבנתי יש כמה דברים שנשמעו לי מוזרים לעומת הפאסאט 97':

הפאסאט 2002 היא רק 100 כ"ס לעומת 150 לפאסאט הישנה... הבנאדם אמר לי שירדה רמת הכוח-סוס ובמקום זה העלו את הקג"מ ושהאוטו עדיין מהיר.

חוץ מזה, כשראיתי את הפאסאט 97 היא נראתה מעולה גם מבחוץ וגם מבפנים, כאילו לבנאדם יש מערכת סטריאו חזקה ביותר ומעולה! 2 מסכי דיודי וגם מקום מרווח מאחורה והכל עבד!

אני מקווה שאתם מבינים למה אני נתפס על הפאסאט הישנה... אולי אמא שלי לא משתכנעת ולא רוצה אבל לפי דעתי זה האוטו הכי טוב... נכון היא מעדיפה כיוון שהיא זקנה כנראה ושנתון גבוה יותר נשמע לה טוב יותר אבל לפי דעתי עדיף לה את הפולקסווגן 97 שמשתווה למאזדה 2005!

הדרישות של אמא שלי הן:

א.אוטו שיכול לקחת אותה מהבית לעבודה בלי בעיות.

ב.שלא יזלול הרבה דלק.

ג.שיהיה משפחתי אבל לא ענק.

ד.בטיחותי.

אין קשר להעלאת הקג"מ, הפאסאט שנת 97 שראית היא 1.8T והיא מצוידת בטורבו,זה כמו דגם "ספורט" , הפאסאט הרגילה מה שנקרא המשפחתית גם בשנת 97 הייתה בעלת 91-94 כ"ס לא זוכר במדויק ( יש מצב שנאי טועה), אבל בטוח שלא 150,הדגם עם הטורבו הוא חזק יותר.

זה אוטו בשביל משפחתך ולא רק בשבילך, אני אמליץ לך ללכת ולראות פאסאט מנוע 2000 שנת 2001-2003 ( שיהיה הצורה העגולה יותר עם הפנסים העגולים), זה באמת אחלה אוטו, וגם יש לו מספיק כח, תעשה עליו סיבוב.

ואם לא ילך

אני בטוח שאמא שלך תסתפק גם במאזדה 3, ואפילו תהיה מבסוטה יותר כי בתקציב הזה תביא לה אחת שנת 2006

רק עכשיו ראיתי את הדרישות:

1. הפאסאט יביא את אמא שלך מהבית לעבודה בלי בעיות

2. פאסאט מנוע 2 ליטר, וגם ה97 טורבו שראית עושה בנסיע נורמלית 1-8 ( מנסיון, היה לנו אחת כזאת במשפחתינו), ככה שחסכונית בדלק היא לא ( תקנה לה סריון)

3. פאסאט מאד משפחתית, ומאד מרוחת בכל דגמיה

4. בטיחות, זה רכב גרמני זה פולקסוואגן, בטיחותי מאד!

פורסם
אין קשר להעלאת הקג"מ, הפאסאט שנת 97 שראית היא 1.8T והיא מצוידת בטורבו,זה כמו דגם "ספורט" , הפאסאט הרגילה מה שנקרא המשפחתית גם בשנת 97 הייתה בעלת 91-94 כ"ס לא זוכר במדויק ( יש מצב שנאי טועה), אבל בטוח שלא 150,הדגם עם הטורבו הוא חזק יותר.

זה אוטו בשביל משפחתך ולא רק בשבילך, אני אמליץ לך ללכת ולראות פאסאט מנוע 2000 שנת 2001-2003 ( שיהיה הצורה העגולה יותר עם הפנסים העגולים), זה באמת אחלה אוטו, וגם יש לו מספיק כח, תעשה עליו סיבוב.

ואם לא ילך

אני בטוח שאמא שלך תסתפק גם במאזדה 3, ואפילו תהיה מבסוטה יותר כי בתקציב הזה תביא לה אחת שנת 2006

רק עכשיו ראיתי את הדרישות:

1. הפאסאט יביא את אמא שלך מהבית לעבודה בלי בעיות

2. פאסאט מנוע 2 ליטר, וגם ה97 טורבו שראית עושה בנסיע נורמלית 1-8 ( מנסיון, היה לנו אחת כזאת במשפחתינו), ככה שחסכונית בדלק היא לא ( תקנה לה סריון)

3. פאסאט מאד משפחתית, ומאד מרוחת בכל דגמיה

4. בטיחות, זה רכב גרמני זה פולקסוואגן, בטיחותי מאד!

בקשר למה שרשמת לצריכת הדלק, אתה בטוח?

הבנאדם הראה לי שהוא עשה 150 קילומטרים וירד לו חצי מיכל... אמר לי שיחסית הרכב חסכוני (יחסית לגודל ולמשקל שלו).

בכל מקרה, מה אתם אומרים, שווה בכלל לקחת את הרכב לבדיקה? אני יודע שהם בטח במכון בדיקות סתם ירשמו דברים כי הם צריכים כיסוי תחת אבל בכל זאת, אחרי הבדיקה אני קורא את הדו"ח ואיך אני מחליט אם לרכוש את הרכב או לא? לשאול את המוסכניק אחרי הבדיקה? לפרסם את הממצאים פה? מה בדיוק לעשות?

בקשר לפאסאט שנת 97 שראיתי, רק שתדעו שאני מאוד אהבתי! הבנאדם באמת באמת השקיע ברכב, אפשר לראות, הוא שם מערכת סטריאו מעולה, נגני דיודי מאחורה, הכל עובד הוא מטפח... אמר לי בדיוק מה צריך לעשות:

א. לעשות ניקוי רדיאטור כי לפעמים המפשיר אדים והחימום לא חזקים מספיק בגלל שצריך לנקות את הרדיאטור.

ב.לצבוע מחדש כי מתחילים להיות הבדלים בשכבות הצבע על הפח.

פורסם

אתה מתלהב מהרכב בגלל שיש בו מערכת ומסכי DVD?

זה רכב שאולי קל לקנות אך יקר לתחזוקה.

תאמין לי יש כ''כ הרבה רכבים שניתן לקנות בתקציב הלא ממש מוגדר שלך שיהיו בעלי שנתון גבוהה יותר,מהנים יותר,מאובזרים יותר,לדוגמא רובר 75 2002 מנוע 2.0 ליטרים עם 150 כ''ס(מנוע של הונדה),מושבי עור,סאן רוף,ג'אנטים(סטנדרט) והלוק הבריטי סטייל יגואר תעלה 60-65 אלף לפני הורדת מחיר.

זה שלפאסאט הזאת ישנו אגזוז זרימה חופשית לא עושה אותה לספורט!.

150 ק''מ לחצי מיכל זה לא נתון שניתן לחשב,אם המיכל נפחו 20 ליטר אחלה צריכה ואם המיכל 60 ליטר אז הצריכה גבוהה.

אל תתלהב משטויות,אתה צריך למצוא רכב שישרת את הוריך וגם אותך.

מאזדה 3 תספק לך פאן ולהוריך שקט,תוכלו להנות משנתון גבוהה יותר,טכנ' חדשה יותר וכו'.

לא חסר מאזדות 3 שעברו "מקצה שיפורים" על ידי תושבי ישראל שכוללים קסנונים,מערכות שמע,השחרות בחלונות,ריפודי עור וכו.

עיין ביד 2,אני בטוח שתמצא לך משהו שיתאים לך.

פורסם

אבל מאזדה לא תהיה מהירה כמו פאסאט טורבו - ככה אני חושב, תקן אותי אם אני טועה.

ואני התלהבתי לא בגלל שרשום טורבו ולא בגלל המערכת האיכותית ביותר! אלא בגלל ה150 כוס סוס, כי כשחיפשתי פאסאט בשנתונים גבוהים יותר, היה קשה למצוא... הרוב הם 115 כוחות סוס...

וכמו שאמרתי כבר מקודם, במאזדה שנת 2005 יש אבזור שווה לפאסאט 97...

פורסם

אני רואה שאתה מתעקש כל אוטו מהיר!

המחשבה שלך היא לא על ההורים שלך אלא על עצמך, לקנות פאסאט 97 אתה מסוגל, וגם להחזיק אותה כנראה ( אם התקציב הוא כזה גמיש בבחירת רכב, סביר להניח שלא חסר כסף ברוך השם :) )

אני רוצה להמליץ לך על רכבאחר לגמרי שאני לא יודע איך ברח מראשי, גם הוא 150 כ"ס מאזדה 3 "ספיריט" מנוע 2 ליטר

שנתון 2004 תוכל למצוא ב60-75 K ), לא היה בבעלות משפחתינו אף פעם רכב כזה לכן ההמלצה היא לפי קריאה בפורום מה שכן בתור אחד שנהג די הרבה על המאזדה ספיריט ( בתור נהג תורן :) ) האוטו לא פרייאר לו בטוח יהיה את הכח הזמין שאתה מחפש, תמורה מעולה למחיר, הבעלים מחזיק אותה כבר 3 וחצי שנים הרכב עבר כבר 130 אלף קילומטר, חוץ מטיפולים ושיפוץ במזגן לא עשו לרכב כלום, אני ידע את כל זה כי הרמתי טלפון לבעלים של הרכב בשבילך

פורסם

טוב אז ככה

יש לך תקציב של 80K כמו שאתה אומר.

למה ללכת בכלל על רכב שעולה 24?

אני בעד לא לבזבז את כל הכסף אבל תראה אתה מתלהב מאגזוז ומערכת נחמדה שיש לבנאדם באוטו.

אני במקומך לוקח 50 אלף לוקח פאסאט טורבו 2001 נראה לי שזה המחיר אם אני לא טועה משקיע איזה 3000 שקל במערכת נחמדה קונה אגזוז אם זה מה שאתה אוהב ושם את זה באוטו אתה תחסוך גם הרבה כסף וגם הרבה כאבי ראש בכל זאת לא כדאי ללכת על רכב שנת 97 לך תדע מה הוא עבר ולא משנה מה יגידו לך בבדיקה תמיד זה לא בדיוק מה שאומרים.

אם בכל זאת החלטת לנצל את כל הכסף לך על הונדה אקורד גם אתה לא תתאכזב ממנה, אולי מאזדה 3 ספיריט כמו שאמרו פה.

יש לך עוד מלא אפשרויות.

אם אתה רוצה משהו צעיר עם כח תבדוק עם ההורים אם אין להם בעיה ללכת על רכב קצת יותר קומפקטי כמו גולף,לאון,A3 פשוט ציינת פאסאט וזה גרמני ככה שאני חושב שאולי אתה בכיון הזה.

באמת יש לך עוד הרבה מאוד אפשרויות לפי דעתי תרד מהפאסאט הזאת לא שאני נגד פאסאט הייתה לי אפילו אחת טורבו ידנית אחלה רכב אבל אם אתה רוצה רכב להורים ולעצמך לך לשנתון קצת יותר גבוה ואם אתה נעול על פאסאט לך על שנתון קצת יותר גבוה מנוע 2.0 לא תתאכזב לפי דעתי.

מקווה שעזרתי קצת.

• תוכן חדש...