Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מעוניין לשדרג את המכשיר הדי עתיק שלי למכשיר חדש ברשת פלאפון (מעבר לחברה אחרת לא בא בחשבון, שכן יש לנו עוד 4 מכשירים של החברה). לפני כמה ימים דיברתי עם כמה נציגים של החברה, והוצעה לי הצעה די טובה, שבהחלט מתאימה לי.

אממה, הבנתי שבתקופה הקרובה פלאפון עוברים לרשת חדשה, ולכן אני בהתלבטות האם לשדרג עכשיו או לחכות.

האם מישהו כאן שבקיא בנושא יודע מתי יקרה המעבר, איך זה ישפיע על המחירים ועל מגוון המכשירים? והאם יהיה בכלל הבדל כלשהו לאחר המעבר לרשת החדשה?

האם שווה לעבור עכשיו או ששווה לחכות עד אחרי המעבר לרשת החדשה?

תודה.

פורסם

ללא ספק, חכה לרשת החדשה.

תהיה מוכן לאיכות רשת נמוכה יותר ממה שאתה רגיל, אבל המכשירים הרבה יותר איכותיים (סוף סוף נוקיה וסוני אריקסון) ברמה גבוהה יותר מרוב הפרוטפוליו המביך של פלאפון.

יש להם מבצע של שדרוג עכשיו ובעוד מספר חודשים שדרוג נוסף למכשיר של הרשת החדשה, לא יודע אם זה לא פלופ גדול (כמו שחברות הסלולר נוהגות לעשות), אבל זה אולי שווה בדיקה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אל תשדרג.

קודם כל, בדוק את המסלול שלך ושל המשפחה - רוב החברות מציעות היום שיחות לכל הרשתות בתעריף אחיד, כך שזה לא משנה אם אתה ברשת אחת ושאר המשפחה ברשת אחרת, וגם המספר עובר איתך בגלל חוק הניידות.

דבר שני - רשת ה-CDMA של פלאפון היא רשת ללא עתיד. פלאפון עסוקים עדיין בהקמת הרשת החדשה (WCDMA/UMTS), כולל עיכובים רבים בגלל בעיות בהרכשת אתרים, אבל זה יבוא די מהר (להערכתי באמצע 2009).

אם אתה לא מקבל התחייבות בכתב על אפשרות לשדרג מכשיר ללא עלות נוספת משמעותית, אתה דופק את עצמך אם אתה משדרג עכשיו.

היתרון הגדול של המכשירים תומכי WCDMA הוא יכולת הנדידה בחו"ל. כמו כן - דגמי הטלפונים והמבחר גדולים בהרבה, ויש לך ייצוג לחברות המובילות (NOKIA, SE). שיטת ה-CDMA בדרך למות בגלל חוסר לקוחות (הלקוח הגדול ביותר, שהיה בארה"ב - החליט שלא להמשיך עם CDMA).

פורסם

שמר, הרבה לפני אמצע 2009,

יש כבר פיילוט באוויר + התחיל מבצע של פלאפון משחק דרך אתרים, נכון לעכשיו מדברים על ה1 בפברואר פתיחה לכל הלקוחות,

בעיקרון בסוף דצמבר זה כבר אמור להפתח לכל עובדי פלאפון + לקוחות שנבחרו לפיילוט ציבורי

פורסם
שמר, הרבה לפני אמצע 2009,

יש כבר פיילוט באוויר + התחיל מבצע של פלאפון משחק דרך אתרים, נכון לעכשיו מדברים על ה1 בפברואר פתיחה לכל הלקוחות,

בעיקרון בסוף דצמבר זה כבר אמור להפתח לכל עובדי פלאפון + לקוחות שנבחרו לפיילוט ציבורי

עתיד,

בכל הכבוד, תן לי קצת קרדיט. הייתי מעורב בפרוייקט הזה אישית, ואני יודע איפה ולמה יש את העיכובים בהקמת הרשת (התכנון המקורי היה לעלות לאוויר כבר לפני כמה חודשים. בעיות הרכשת אתרים מונעות פריסה עפ"י התכנון, ובהיעדר כמות אנטנות מספיקה - ההשקה נדחית שוב ושוב). מכיוון שבפלאפון אין אפשרות "נפילה חזרה" לרשת GSM (אין להם), שלא כמו סלקום ואורנג' - הם חייבים לפרוס רשת מלאה לפני השקה מסחרית.

נתתי את ההערכה עפ"י מה שאני יודע שקורה בשטח. אם הכל יילך חלק לגמרי זה יהיה בפבר'. ספק גדול.

מישר וכספר:

קראו כאן לגבי ה"מכשיר חינם" שמציעה פלאפון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3626273,00.html

ראיתי גם איפהשהו שהם דוחפים "עיזים" על המכשיר "חינם" כביכול של SE, לא זוכר איפה, אבל צריך להיזהר. לפלאפון עבר עשיר של מבצעים אטרקטיביים כביכול, שהתגלו כמיקח טעות.

פורסם

שמר,

זכיתי במכשיר הנ"ל היום.

בגלל שאני לקוח פלאפון במסלול כלשהו, הדבר היחיד שאני אשלם זה על האינטרנט 18 שקל למשך שנה.

הזדמנות מעולה להיפטר מהסמסונג המעפן שיש לי ולהיות עם שני מכשירי סוני אריקסון :D

אגב ,

במכשיר הנ"ל יש מקלט GPS מובנה ,

יש צורך לשלם דמי מנוי חודשי לשירות (כמו הנויגיטור) ?

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

נכון שהמכשירים הנוכחיים לא שיא הטכנולוגיה, אבל אם המכשיר הנוכחי עתיק כמו שאתה מתאר, ואתה לא יכול לסחוב איתו עוד שנה+-, אישית הייתי מחליף.

אפילו אם זה ל"סתם" מכשיר סטנדרטי ולא מכשיר מתקדם ויקר.

דבר ראשון, מדובר על רשת חדשה שאף אחד מאיתנו לא יודע איך תעבוד. בטח שלא בשלב הראשון.

דבר שני, יש מבצע של פלאפון שמי שקונה מכשיר חדש יקבל את הסכום הזה בזיכוי לקניית מכשיר ברשת החדשה (ואם מדובר על מכשיר זול - תוכל לנצל את כל הזיכוי שתקבל).

דבר שלישי, אינטרס של פלאפון הוא שלאחר הקמת הרשת החדשה - כל הלקוחות יעברו אליה.

להפעיל את 2 הרשתות במקביל יעלה הרבה יותר כסף וממש לא יצדיק את עלויות התפעול.

ככה שסביר להניח שהם בעצמם יפנו אליך ויבקשו שתעבור למכשיר מהרשת החדשה - במבצעים אטרקטיביים במיוחד.

מישר - מקלט GPS הוא חומרה של המכשיר ולא שירות אשר ניתן לך ע"י הרשת, ולכן אתה לא אמור לשלם עליו למפעילת הרשת הסלולרית.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הרשת תצא לכולנו ב 15/1 . ממליץ לחכות עם המכשירים, הולכים להגיע מכשירים של נוקיה מעולים.

מישר - הכל תלוי. בעקרון אם מדובר על מקלט BUILD IN , אז אין צורך בתשלום נוסף. אם לא מדובר על מקלט BUILD IN, אז הקליטה (העלובה יש לומר) מתבצעת ע"י תחנות הממסר הסלולואריות, ועל כך נגבה תשלום.

גילוי נאות אני עובד פלאפון לשעבר, והיום במקרה ביקרתי במרכז ;)

פורסם

98% מהמקלטים שבאים בפלאפונים הם מקלטי סלולארי (באייפון לדוגמא זה לא, אבל גם זה לא נכון בצורה מלאה. הוא נתמך ברשת הסלולארית למרות שהוא עובד גם בלעדיה) כך שכנראה תצטרך לשלם בנוסף.

פורסם
98% מהמקלטים שבאים בפלאפונים הם מקלטי סלולארי (באייפון לדוגמא זה לא, אבל גם זה לא נכון בצורה מלאה. הוא נתמך ברשת הסלולארית למרות שהוא עובד גם בלעדיה) כך שכנראה תצטרך לשלם בנוסף.

לא מדוייק.

מקלט GPS מובנה במכשיר סלולרי הוא בד"כ מקלט A-GPS, כלומר Assisted Global Positioning System

זה אומר שהמקלט נעזר בנתונים של הרשת הסלולרית לחישוב המיקום וזאת ע"י חישוב המרחק ממספר אנטנות סלולריות אליהן המכשיר מחובר באותו רגע.

השיטה הזאת אמורה לקצר את זמן ה- fix הראשוני במכשירים כאלו מאחר ומקלטי ה- GPS שלהם קטנים יחסית ועוצמת הקליטה שלהם חלשה יותר ממקלטים רציניים של מכשירי ניווט.

התשלום אגב הוא מינימלי ולרוב נבלע ואינו מורגש בחבילה הסלולרית של הספק.

ניתן לנטרל את הסיוע מהרשת, ה-GPS יעבוד...אבל בתאוריה פחות טוב.

אגב, אני כמעט בטוח שלפלאפון יש תוכנת ניווט העושה שימוש רק בנתוני הרשת ולכן היא מתאימה לכל המכשירים של פלאפון, גם לכאלו שאין להם מקלט AGPS מובנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

דבר שלישי, אינטרס של פלאפון הוא שלאחר הקמת הרשת החדשה - כל הלקוחות יעברו אליה.

להפעיל את 2 הרשתות במקביל יעלה הרבה יותר כסף וממש לא יצדיק את עלויות התפעול.

ככה שסביר להניח שהם בעצמם יפנו אליך ויבקשו שתעבור למכשיר מהרשת החדשה - במבצעים אטרקטיביים במיוחד.

.

זה אינטרס בטווח הרחוק לא בטווח הקצר.

האינטרס הוא להביא לקוחות חדשים לרשת החדשה , וגם למנוע עזיבת לקוחות ע"י העברתם לרשת החדשה.

זה בדיוק מה שהיה בסלקום כשעברו מ TDMA ל GSM.

אם כל הרשת תועמס מיד בכל לקוחות פלאפון, זה ייגמר ברע.

לוקח הרבה מאוד זמן עד שמגיעים למצב של רשת יציבה ללא מחלות , ובתור אחד שגם מעורב בתהליך הזה , וגם בתהליכים אצל המפעילים האחרים (למעט מירס) אני מכיר את הנושא מקרוב.

אם נחזור לרגע לדוגמת סלקום : רק בימים אלה סלקום מתחילה לחשוב על להוריד את רשת הTDMA הישנה, זו שהיתה שם לפני ה GSM (בלשון העם : מכשירים בלי SIM CARD)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אלוהים, אני שונא את המכשירים של נוקייה.

אין לי בעייה עם הממשק של מוטורולה, שכולם חושבים שהוא זוועתי משום מה.

אבל הממשק של נוקייה, לוקח לי שעה למצוא משהו. סיוט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...