Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתי בעבר ואומר זאת שוב:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=358822.0

אלו שטוענים שהם עצמם, כיחידים, מגנים את מקורות הבעיה, מסתפקים בכך ועוברים על סדר היום, שוכחים לרגע שהם פרטים המרכיבים חברה אורגנית; המאזן הכולל של סך השינויים הפוקדים את החברה יחלחל אט אט למעגלים קרובים יותר ויותר אליהם, עד לחוג הקרוב ביותר. זוהי עצימת עיניים לכל דבר ועניין! אני לא משלה את עצמי ומודה שאופתע אם תתגלה יכולתן של שכבות אוכלוסייה בישראל להתאגד תחת מטרת קידום רעיון או מחאה על עוול באופן נחוש ושיטתי, אך כל מי שמסכים עם דעתי ראוי שיעשה את המעט בהשמעת קולו. זכרו, גם כשצ'רצ'יל התריע מבעוד מועד על הסכנה הנאצית הצומחת בלב אירופה, הוא זכה לכינויי גנאי וביקורת גורפת מצד חוגים נרחבים בממשלה אך עמד בפרץ. (למען הסר ספק, אין זו השוואה אלא הקבלה בלבד)

:idea:
  • תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לאל, או למי שלא תרצו. דמות הפליימוביל ניצחה, הסדר שב אל כנו. העולם לא נשלט על ידי בובלילים עילגים ו/או צרחניים. ההגיון והשכל הישר גברו. עכשיו כולם יחזרו לכוכים שלהם וניפטר סוף סוף מעונשם של אלו (טוב, אחרי אי-אילו דקות של "תהילה")

:wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ארז, עדיין לא הבנת שלא אכפת לי מי זכה ולמה?

התכנית בכלל לא מעניינת אותי וכל הדיון כאן נסוב סביב הסטיגמות שרצות כאן.

ביטון, הגזענות והניצול רצו שם מכל הצדדים בין אם זה ההתיחסות ללאון כאגזוזן מחמד שכולם נהנו לנצל ובין אם זה הפרה שכל מי שלא חושב כמוה הוא לא בסדר (בין אם זו שיפרה בגלל שהיא אשכנזיה ובין אם זה האח הגדול שמפלה אותה לרעה) וזה לא קשור בכלל לגזענות אלא לתינוקיות.

זה שיש הבדל מנטלי בין הבובלילים לבין הדירים האחרים זה ברור אבל לקשור את ההבדל הזה לגזענות זה פשוט עיוורון. לא ונסה, לא רנין ולא אשר היו אשכנזים וגם עם חלקםן היו ריבים וחילוקי דיעות על רקע הבדלי המנטליות.

אני חושב שאם במקום גזענות נגיד תרבות, כל התמונה תתבהר. המאבק בבית היה בין בעלי התרבות לבין חסרי התרבות. לפני שתקפוץ ותגיד שתרבות מזרחית זה גם תרבות אצטט את שביט שכיוון המחשבה שלו דומה לשלך:

מנהג הוא חלק מתרבות. לכרות לנשים את הדגדגן, לחתוך לזכרים את העורלה ולשתות דם של חתולים זה גם כן תרבות.

אמנם המונח "אדם תרבותי/ מתורבת" הוא סמל לאדם משכיל ונאור, אבל זה לא נותן אפשרות לפסול תרבויות מסויימות או לפקפק בתרבותיות של מנהגים מסויימים.

אזכיר שרנין שאמורה להחשב כמזרחית לפי המוצא שלה הינה בחורה תרבותית ואינטליגנטית. בניגוד אליה היו כמה פוקצ'ות אשכנזיות חסרות תרבות ומוסר.

הבובלילים חסרי התרבות והמוסר בניגוד לפוקצ'ות חסרות התרבות והמוסר, יצרו מצב מלאכותי של התנגשות כביכול בין גזעים והעלו את רגשי הנחיתות שלהם לגבהים בלתי אפשריים תוך חיפוש המכנה המשותף הנמוך ביותר עם תומכיהם (כמילמול בובליל: הציבור רואה הכל), על זה אני לא סולח להם. אני חושב שיותר מאשר הם פגעו באשכנזים באשר הם, הם פגעו בעצמם ובמוצאם תוך כדי זה שהם מבזים תרבות שלמה.

שמעתי שיש חברות עסקיות שמעוניינות בבובליל לקידום ופרסום מוצריהם. אני בז לאותם חברות ומקווה שכשם שבובליל יצא מובס מהאח הגדול כך גם הם יכשלו בעסקיהם.

ארז רונן

פורסם

אין לי בעייה שתגיד על מישהו ספציפי שהוא חסר תרבות אבל לקחת את זה לעניין של מוצאים זה כבר סיפור שונה לגמרי.

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את התרבות המזרחית (שגם היא רחוקה מאוד מלהיות מקשה אחת. יש הבדל גדול בין תרבות מזרחית עירקית לתרבות מזרחית תימנית לבין תרבות מזרחית מרוקאית) אבל זו תרבות עם הרבה יותר כבוד לזולת מאשר התרבות האשכנזית. בתרבות המזרחית שאתה מכנה חוסר תרבות אין מושג של חרם, לא רוצחים עמים שלמים בגלל דתם ותומכים בשונה ובמסכן אז לפני שאתה פוסל תרבות שלמה שהיא הרבה יותר עתיקה ועשירה מתרבות אשכנז (שכמובן גם בה יש הרבה דברים יפים וטובים) לפחות תכיר את מה אתה פוסל.

לרגע לא טענתי שהבובלילים הם אנשים טובים ומלאכים אבל להגיד שאתה מדבר על תרבות וחסרי תרבות ולהוסיף שהתרבות המזרחית היא לא תרבות זו גזענות בוטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין לי בעייה שתגיד על מישהו ספציפי שהוא חסר תרבות אבל לקחת את זה לעניין של מוצאים זה כבר סיפור שונה לגמרי.

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את התרבות המזרחית (שגם היא רחוקה מאוד מלהיות מקשה אחת. יש הבדל גדול בין תרבות מזרחית עירקית לתרבות מזרחית תימנית לבין תרבות מזרחית מרוקאית) אבל זו תרבות עם הרבה יותר כבוד לזולת מאשר התרבות האשכנזית. בתרבות המזרחית שאתה מכנה חוסר תרבות אין מושג של חרם, לא רוצחים עמים שלמים בגלל דתם ותומכים בשונה ובמסכן אז לפני שאתה פוסל תרבות שלמה שהיא הרבה יותר עתיקה ועשירה מתרבות אשכנז (שכמובן גם בה יש הרבה דברים יפים וטובים) לפחות תכיר את מה אתה פוסל.

לרגע לא טענתי שהבובלילים הם אנשים טובים ומלאכים אבל להגיד שאתה מדבר על תרבות וחסרי תרבות ולהוסיף שהתרבות המזרחית היא לא תרבות זו גזענות בוטה.

תשמע, אתה פגוע! מדוע אתה מייחס לי אמירות שלא אמרתי ובוודאי שלא התכוונתי אליהם? אני מציע שתשתה כוס מים קרים, תקרא שוב את ההודעה שלי ותתיחס למה שכתוב ולא למה שאתה חושב שכתוב.

אחר כך אתה יכול להתנצל אבל זה כבר תלוי בך.

ארז רונן

פורסם

שי כל מילה בסלע, הם לא מבינים שהבעיה כאן שאוטומטית צד אחד הוא התרבותי והצד השני הוא לא תרבותי רק בגלל סגנונו או מוצאו, או כמו ששיפרה אמרה "הרעים ניצחו" כי היא אוטומטית הטובה.

ד"א אהבתי מה שדידי הררי אמר, לרגע אחד יצא משיפרה הבובלילית שבתוכה כשאמרה לשחר "יאללה ת'קדם ת'קדם", היא ידעה לשחק את האשכנזיה הכבדה ששונאת סרטי בורקס וסולדת מהתרבות המזרחית, אבל בפנים היא לא בדיוק כזאת.

היא ידעה לנצל את המלחמה הזאת לטובתה כשהכניסה לתודעה של האנשים שהיא הטובה והתרבותית האשכנזיה וצריכים לעזור לה לנצח את הרעים הלא תרבותיים שהם איך לא המזרחים.

פורסם
אני חושב שאם במקום גזענות נגיד תרבות, כל התמונה תתבהר. המאבק בבית היה בין בעלי התרבות לבין חסרי התרבות. לפני שתקפוץ ותגיד שתרבות מזרחית זה גם תרבות אצטט את שביט שכיוון המחשבה שלו דומה לשלך:

מה זה בדיוק אם לא טענה ברורה שתרבות מזרחית אינה תרבות?

אני לא פגוע כי למרות שאני חצי עירקי והחצי השני מסב וסבתא שעלו לארץ בגיל 10 (מבולגריה ומספרד) אני לא יכול להגדיר את התרבות שלי כמזרחית, אשכנזית, עירקית, ספרדית או בולגרית כי היא פשוט ישראלית. פשוט מקוממות אותי דיעות קדומות והייתי מתקומם לא פחות אם היית אומר שהאתיופים חסרי תרבות או שהרוסיות זונות. מבחינתי כל הכללה או פסילה של האחר על רקע מוצא, תרבות או משהו בסגנון הוא פסול ומקומם.

פורסם
בניגוד לפוקצ'ות חסרות התרבות והמוסר, .

הרג אותי מצחוק המשפט הזה.. מה קשורים האיטלקים?! :lol::lol::lol:

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
מה זה בדיוק אם לא טענה ברורה שתרבות מזרחית אינה תרבות?

אני לא פגוע כי למרות שאני חצי עירקי והחצי השני מסב וסבתא שעלו לארץ בגיל 10 (מבולגריה ומספרד) אני לא יכול להגדיר את התרבות שלי כמזרחית, אשכנזית, עירקית, ספרדית או בולגרית כי היא פשוט ישראלית. פשוט מקוממות אותי דיעות קדומות והייתי מתקומם לא פחות אם היית אומר שהאתיופים חסרי תרבות או שהרוסיות זונות. מבחינתי כל הכללה או פסילה של האחר על רקע מוצא, תרבות או משהו בסגנון הוא פסול ומקומם.

Let me spell it out for you, לא לשיפרה ולא לי הייתה בעיה עם המזרחיות של הבובלילים, של שחר או של שי (חמום המוח שכמעט הרביץ ללאון). הבעיה היתה חוסר התרבות שלהם. גם חוסר התרבות של וונסה ושל הבחורה ששמה אינה, אני חושב, הפריעו לשיפרה וגם לי למרות שהן, עד כמה שאני מסוגל לזהות, אשכנזיות. לעומת זו, רנין שהיא ערביה, נדמה לי, שבתה את ליבי בעדינות ובתרבות שלה ומין הסתם זו הסיבה שהיא הייתה החברה הכי טובה של שיפרה. (שיפרה כניראה לא זיהתה שהיא ערביה אללה יסתור). אתה חושב שצריך דעות קדומות כדי לא לסבול את הבובלילים? אתה חושב שצריך איזה תרוץ כדי לא לסבול אותם? הרי הם המיץ של הזבל, הגרועים שבגרועים וטיפשים עד כדי כך שהם בעצמם העידו על עליבותם. אני מבין מדוע הם ניסו כל הזמן למשוך לכיוון גזענות אבל אני לא מבין מדוע אתה מושך לשם? אתה חושב שאם במקום בובליל שמם היה בובלילביץ הם היו סופגים פחות אש על ההתנהלות שלהם? אתה חושב שמעניין אותי המוצא שלך? אתה חושב שאני משתלח בך בגלל שאתה כושי, יפני, סיני או אינדיאני? אני "כועס" עליך בגלל שאתה מתעקש להפוך את העניין העדתי לאישיו (issue). הנושא המרכזי באח הגדול זה התרבות ולא הגזענות. די, תתבגרו כבר.

ארז רונן

פורסם

ארז59

יש ניחוח חזק של גזענות בהודעות שלך,

סה"כ משחק ידידי.

[URL="http://www.scale-forum.com/"] [/URL]הלחץ של הילדים היה חזק עליי, הלכה הS4 חזרנו שוב לאסתי (: [U][COLOR=#22229c][b][url=http://www.facebook.com/album.php?aid=2009172&id=1346995126&page=2#/profile.php?id=528377437&ref=name]facebook....[/url][/b][/COLOR][/U] [U][URL="http://www.mekusharim.co.il/AlbumViewAll.aspx"][/URL][/U]

פורסם

ארז, אם עוד לא הבנת אין לי שום בעייה עם יציאה נגד הבובלילים בגלל שהם בהמות אבל יש לי המון נגד לקרוא לתרבות של מוצא X חוסר תרבות או אפילו לכנות את חוסר התרבות שלהם בשם "תרבות מזרחית".

ממש לא הייתי רוצה לפגוש את זוג הבובלילים הספציפי הזה, לא הייתי רוצה אותם כחברים שלי ואפילו לא הייתי רוצה לשבת לידם ביית קפה אבל לא בגלל המוצא שלהם אלא בגלל התנהגות שלא מתאימה לי ומנגד אין לי שום בעייה לשבת אפילו עם אחד הילדים האחרים מהבית הזה אם הוא לא דומה להם ואני לא יוצא אוטומטית מנקודת הנחה שהוא כמוהם.

פורסם
ארז59

יש ניחוח חזק של גזענות בהודעות שלך,

סה"כ משחק ידידי.

שמע, מההודעה הקצרה שלך ניתן לקבוע שמערכת החינוך נכשלה לפחות בתחום אחד, הבנת הניקרא.

ארז רונן

פורסם
זו הבעיה אתה לא מבין? במקום לבחור בבנאדם שמגיע לו את הכסף

ואיך החלטת ש"מגיע" לו את הכסף ?

כי הוא מצחיק (אין בו שום דבר מצחיק, מקסימום הומור של מוגבל שכלית וזה לא יפה לצחוק על מוגבלים) ?

כי הוא מאשקלון ?

כי הוא לא פרידמן מת ?

מי שמגיע לו הוא מי שנבחר, זה ששיכנע מספיק פראיירים לבזבז עליו שקל ולשלוח לו SMS וכנראה שהאשכנזייה התרבותית עשתה את זה יותר טוב.

ברוך שפיטרנו מעונשו של זה, עוד כמה ימים מגיע עונשו של אחר, לפחות שם רואים כוסיות מזיעות בבגדי ים שלועסות תולעים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...