Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכב פורד פיאסטה, שנת 99 עם 190,000ק"מ, דגם דיזל דינמיק 1.8.

התקציב שלי הוא עד 15,000 והמחירון של הרכב הוא קצת מעל זה.

הקילומטרז' הממוצע שלי לשנה הוא בערך 25,000ק"מ.

קראתי עשרות פוסטים בפורום על הפיאסטה ועל מנועי הדיזל, וזה הרכב הראשון שאני רוכש אז יש לי חששות ממנוע דיזל ובפרט מהקילומטרז' הגבוהה של הרכב הספציפי הזה.

מה דעתכם, זאת קניה כדאית ?

האם אני צפוי לשלם כסף רב על טיפולים יקרים של המנוע (משאבת הזרקה , מגדש טורבו ?) או של חלקים אחרים ברכב (גיר, מצמד ?). ובפרט האם העובדה שזה דגם נדיר בארץ ישפיע על עלות הטיפולים ?

ושאלה קצת אחרת שלא מצאתי לה מענה - יש לדגם הזה מגדש טורבו או לא ?

תודה !

פורסם

אין טורבו.

וגם אין היום כדאיות להחזיק דיזל משומש, גם למי, שנוסע 50000 בשנה.

וכן, בגלל שזה דגם נדיר, אתה תסבול יותר.

זה שמחירון מעל התקציב, זה לא משנה. מדובר ברכב לא פופולרי, מי שמחפש דיזל בתקציב הזה, בדרך כלל לא חושב על פיאסטה, ולא יודע, שהגרסה הזאת קיימת.

כמה רוצים עליה, וכמה זמן היא כבר עומדת למכירה ?

פורסם

למה אין כדאיות ? הרי האגרה בוטלה והדלק יהיה לי זול יותר.

הטיפולים מדאיגים אותי.

הרכב מוצע בכ-17,000 ועומד לדעתי כחודש.

פורסם

למא אין כדאיות - בנזין עולה היום 5.13, בשרות עצמי ניתן לקנות ב 5.00. ניתן גם בפחות, אבל נניח שזה 5.00.

סולר עולה במחיר מחירון 9.02. יש הנחות כאלו ואחרות, נניח שאת הסולר אתה קונה בהנחה של 2.80, שזו הנחה יפה מאוד, וברוב התחנות זה יותר יקר.

נניח, שפיאסטה עם מנוע בנזין 1.3 צורכת בנסיעה בינעירונית 1 ל 15.

נניח, שפיאסטה עם מנוע דיזל 1.8 צורכת בנסיעה בינעירונית 1 ל 18.

עלות דלק ל 1000 ק"ם - בנזין - 333 ש"ח

עלות דלק ל 1000 ק"מ - דיזל - 345 ש"ח

איפו הכדאיות, ועוד לא דיברנו על תיקונים, שבדיזל (בחלק מהמקרים) הרבה יותר יקרים.

אני מדגיש, תיקונים, לא טיפולים תקופתיים.

פורסם

לצורך הדיון:

יש תחנות דלק שבהן הסולר משמעותית זול יותר, במקרה אחת מהן נמצאת במסלול הנסיעה שלי: דלק מסובים, בסביבות ה-5 שקל.

לגבי התיקונים, ההבנה שלי היא שתיקונים (לפחות במנוע) ברכב דיזל יהיו נדירים יותר כיוון והוא אמין יותר.

אז אפילו אם אני משלם אותו דבר על הדלק, ואפילו שהוא עבר יותר ק"מ, אני יכול לצפות לראות אותו פחות במוסך מרכב בנזין שקול.

פורסם

המכוניות האלה הולכות הרבה מתחת למחירון . עד לפי שנה וחצי היתה לי פיאט פונטו טורבו דיזל שנת 2000 האוטו היה מרעיש .אבל עשה את העבודה .הבעיה התחילה שהיתי צריך חלקים למנוע אין בפירוקיות רק מהחברה . לדוגמה צינור הגה כוח נקרע לי בחברה עולה 1200 שח צינור באורך 40 ס"מ .משאבת ואקום 600 שח .צריה 900 שח

האוטו היה במחירון 20000 שח וגם 10000 שח לא נתנו לי בסוף היא הלכה בתאונה . יש כאלה למכירה ב6000 שח שנת 2000 הגה כוח מנוע טורבו

פורסם

אני חושב שהבינותי את הבעיה.

אתם יודעים להגיד לי כיוון של איזה רכב לחפש בתנאים שלי ?

אני מתכוון להחזיק אותו תקופה של שנתיים, גג שלוש אז אני רוצה לשים דגש על אמינות במחיר של ביצועים ודברים אחרים.

העיקר שלא יבלה במוסך בשנתיים הקרובות, פרט לטיפולים שוטפים.

לאיזה קילומטרז' כדאי לי לכוון ומאיזה חברה ?

פורסם
אין טורבו.

וגם אין היום כדאיות להחזיק דיזל משומש, גם למי, שנוסע 50000 בשנה.

וכן, בגלל שזה דגם נדיר, אתה תסבול יותר.

זה שמחירון מעל התקציב, זה לא משנה. מדובר ברכב לא פופולרי, מי שמחפש דיזל בתקציב הזה, בדרך כלל לא חושב על פיאסטה, ולא יודע, שהגרסה הזאת קיימת.

כמה רוצים עליה, וכמה זמן היא כבר עומדת למכירה ?

בוקי, כבר כמה פעמים כתבתי שאפשר למצוא תחנות דלק שבהן סולר יותר זול מבנזין (כמו התחנה במסובים -4.88 ש"ח).

ובדרך כלל ההפרש בין צריכת דלק לצריכת סולר היא אפילו יותר מ 20% לטובת רכב דיזל.

gpgemini,

בנסיעה של 25 אלף ק"מ בשנה החיסכון של רכב דיזל לא יהיה משמעותי, ויש סיכוי גדול שהוא יקוזז בתיקונים לרכב דיזל (עייפות החומר).

אבל, אם בכל זאת אתה רוצה ללכת על דיזל, תחפש סיאט קורדובה SDI או פולו קלאסיק SDI במצב סביר.

אלה מכוניות אמינות (תשאל את נהגי מוניות שעברו מעל למצי מיליון ק"מ על מנועים מקוריים).

זה יהיה קשה מאוד עם התקציב שלך, כי כל הרכבים האלה עם קילומטאז' אוסטרונומי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד, אני יודע שאפשר למצוא סולר ב 4.88, אני גם מכיר מקום ליד אריאל, שמוכר סולר ממיכלית בזול עוד יותר.

אבל לי למשל יש דלקן. והמחיר בדלקן קבוע, והוא כיום מחיר מחירון פחות 2.90.

וגם אם לא היה דלקן, אני לא יכול לחפש תחנות מוזלות, אין לי זמן לזה, אני רוצה להיכנס לתחנה הראשונה שאני רואה, ולתדלק.

לא מזמן עשיתי השוואה, על סמך דוחות דלקן, בין עלות דלק של קנגו שלי לעלות דלק של קנגו בנזין אוטומטית של חבר שלי לעבודה.

יצא בדיוק אותו דבר, עם הפרש של 200 ש"ח על פני 10000 ק"ם.

מכאן ברור, שאם קנגו בנזין הייתה ידנית, היא הייתה זולה יותר בדלק ב 15% לערך.

ובחזרה לנושא פותח השירשור.

אני ממליץ, ממש מכל הלב, לא לקנות את הרכב הזה, גם אם הוא מדהים, שמור ביותר, יד ראשונה ובמחיר נוח.

המנוע הזה, חוץ מפיאסטה, הופיע גם בטנדר על בסיס פיאסטה, פורד קורייר. לא יודע למה, אבל רובם כבר ירדו מהכביש.

ביום שתצטרך להחליף מזרקים, או משאבת הזרקה או חיישן כלשהוא במנוע, אתה עלול לגלות, שחלקים משופצים או משומשים אין, והדרך היחידה היא לקנות מקורי חדש מהחברה, בעלות של 50% מערך הרכב.

במידה ויש לאוטו ציריות, אלטרנטור, סטרטר וכו' שונים מגירסת הבנזין - כנ"ל. גיר גם שונה.

פורסם

הקנגו שלך היא 1900 סמ"ק ללא טורבו - רחוקה מלהיות חיסכונית (לא כמו פולו\קורדובה SDI , צריכת סולר 1:18 משולב).

תשווה בין קנגו DCI (כמו שלי -1:16.5) לבין קנגו בנזין (1:11.5) - מדובר בקרוב ל 40% הפרש.

פותח השרשור כבר ציין שהתחנה עם סולר במחיר טוב נמצאת במסלול הנסיעה שלו.

לא נראה לי שנושא הדלקן רלוואנטי לפותח השרשור.

אם יצליח למצוא קורדובה דיזל במצב סביר, לדעתי כדאי.

גם מחירי מחירון של רכבי דיזל נמוכים משמעותית .

עריכה: גם אני ממליץ לא לגעת בפיאסטה המדוברת לאור האמור ע"י בוקי הנכבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד וצביקה, כל פעם שמישהוא מעלה שאלה כזאת אנחנו נכנסים ורושמים את אותן התגובות, זה כבר מתחיל להיות משעשע.

או קי, בוא נעשה חישוב לפי מחיר זהה לבנזין ולסולר, נאמר 5 ש"ח לליטר.

אני לא חושב, שפיאסטה 1.8 דיזל יכולה להגיע לצריכה של 1 ל 18, כי זה דיזל מהדור הישן, לא הזרקה ישירה, לא טורבו, לא כלום.

נניח 1 ל 17, שזה גם אופטימי קצת.

לגבי גירסת בנזין, רשמתי קודם 1 ל 15, גם כאן אני חושב, שזה אופטימי, ונניח, ש 1 ל 14 ריאלי יותר.

דלק לשנה ל 25000 ק"ם =

בנזין - 8930 ש"ח

דיזל - 7350 ש"ח

הפרש שנתי 1500 ש"ח לטובת הדיזל.

לדעתי זה הפרש מאוד קטן, ומספיקה תקלה אחת שתחייב פניה למוסך מורשה, בשביל לחסל אותו לחלוטין.

אנשים בארץ מגיבים לאט מאוד לשינויים.

כשנכנסו הדיזלים לשוק הפרטי בשנות ה 90, לקח לאנשים מלא זמן לקלוט, שזה משתלם (אז באמת היה משתלם מאוד). אבל אחרי כמה שנים, כולם הבינו שזה משתלם.

היום, עם עליית מחיר הסולר וירידת מחיר הבנזין, זה מפסיק להיות משתלם. והפערים מאוד קטנים. יקח לשוק עוד כמה שנים להבין את זה.

החברה, שעבדתי בה, החליפה את כל צי הרכבים שלה, שהיה ברובו פולו SDI וברלינגו, למכוניות בנזין חדשות. מדובר בערך ב 80 מכוניות, רובן עושות קילומטרזים גבוהים. מדובר בחברה, שיודעת לעשות חישובי עלויות, והם הלכו על מה, שמשתלם להם ביותר.

פורסם

אני דווקא מבסוט מהקסארה דיזל שלי, החיסכון הוא של 30% בעלויות הדלק.

נכון שמחירי הדלק ירדו חזק, אבל עדיין יש חיסכון - אני רכשתי את הקסארה כדי לחסוך עוד בזמן שהבנזין היה עולה לי 5.40 - הרבה לפני שעלו המחירים לכיוון ה-7 ש"ח.

בשבילי, שנוסע 15,000 ק"מ בשנה בערך - מתקבל חיסכון של מעל 3000 ש"ח.

אני ממש מרגיש את זה בכיס - חיסכון של טנק אחד מדי חודש. כיום טנק דלק אחד עולה 250 ש"ח. 12 חודשים כאלה מביאים לי חיסכון של בדיוק 3000 ש"ח.

עם זה אני משלם ביטוח חובה + צד ג' + טסט.

יוצא שבזכות החיסכון בעלויות הדלק אני מצליח לשלם בקלות את האגרות.

החיסרון היחידי הוא הק"מ האסטרונומי (310 אלף ק"מ) שמחייב אותי להיות עם היד על הדופק ולהכניס את הרכב לבדיקה מקיפה בכל טיפול 10,000 כדי לחפש דברים שנוזלים או חופשיים מדי.

לגבי הפיאסטה - לא הייתי נוגע ולו בגלל הסיבה שאין כזה מנוע בפירוקיות.

כשאתה רוצה לחסוך הפירוקיות יכולות להיות יעילות מאוד - אני הבאתי צינור הגה כוח שעלותו 770 ש"ח לחדש, ב-150 ש"ח בלבד.

• תוכן חדש...