Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש ברשותי דייהטסו אפלאוז 92 ידנית.

בזמן האחרון כאשר אני מכבה את הרכב נשמע ברכב רעש ביעבוע מהמנוע.

לאחר שפתחתי את מכסה המנוע גיליתי שהרעש מגיע ממיכל המים.

המים מבעבעים בצורה מטורפת וכל המיכל זז.

החום הוא לא כזה גבוהה. לא יוצאים הרבה אדים.

כמו כן מהפקק של הרדיאטור נשמע צליל של בריחת אוויר מאיזושהי סוג. אם להמחיש: פסססס:lol:

נתתי לרדיאטור להתקרר טיפה ולקחתי סיכון ופתחתי את המכסה שלו. מתוכו יצאו מים חמים מאוד בלחץ גבוה.

יחד עם הפתיחה הצליל נפסק.

חום המנוע לא עולה.

מה לדעתכם הסיבה?

יש סיבה לדאוג יותר מאשר החלפת פקק רדיאטור?

תודה על ההתייחסות ושובע טוב

פורסם

באופן כללי המנוע שלך עובד על טמפ' גבוהה, הבעבוע שאתה שומע הוא רתיחה של מים.

תן יותר פרטים מה קורה בנסיעה, האם המנוע מצלצל, כמה מים חסר ?, וכו'.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קודם כל בעבוע משמע מים שרותחים , וזה ממש לא טוב למנוע הזקן , יכול להגרם נזק לראש מנוע, דבר שיגרום לך לבצע שיפוץ או רכישת מנוע חלופי במחיר שיעלה על ערך הרכב.

זה שהמחוג לא מראה סימני התחממות זה כנראה כי הוא לא תקין,

בעבוע= מים רותחים, וזה יכול להיגרם מכמה סיבות

חוסר נוזל קירור , יש לבדוק ולמלא בהתאם, ועל הדרך לבדוק סימנים של שמן במים ולהפך.

משאבת מים לא תקינה=כנפיים אכולות, או שלא מסתובבת כראוי מסיבה כלשהיא.

רדיאטור סתום ,או שהרשת חסומה.

טרמוסטט דפוק.

או שכנראה יש כבר פריצה של ראש מנוע.

בדוק את המאווררים אם הם פועלים, וזורקים אוויר לתוך תא המנוע,

תתחיל בבדיקה כשהרכב קר,בדוק סימנים של שמן במים ולהפך,

בדוק מפלס נוזל קירור, מלא בהתאם , בדוק שהצינורות חמים במידה שווה, סגור את פקק הראדיאטור וודא שהוא מתאים מבחינת הלחץ שהוא אמור לעמוד בו (אמור להיות רשום עליו), מלא מים במיכל העיבוי,

סע למוסך ושם לב היטב למחוג החום, ואם אתה שומע רעש בעבוע , ברגע שאתה שומע רעש ביעבוע כבה את הרכב, ושחרר קצת את הפקק של מיכל העודפים בכדי לתת לגזים להשתחרר,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה רבה על התשובות.

כמה עדכונים:

היום בנסיעה של חצי שעה בטורים יחסית גבוהים עלה לי החום מנוע לשלוש רבעים. מה אני אמור לעשות עם זה ומה יקרה אם אני אמשיך נסיעה עם חום מנוע שכזה?

כאשר אני מדליק את הרכב הטורים שלי גבוהים. המחוג עומד על אחד וחצי בממוצע. מה זה אומר?

המים נעלמים לי בצורה מטורפת.

אין מה לקוות? ראש מנוע?

כמה אמור לעלות חדש? לא שיפוץ?

ועוד משהו קטן.

כאשר אני פותח את המכסה של הרדיאטור המים נשפכים על המאוורר וכל העסק שם. לא בריא?

תודה רבה על ההתייחסות

פורסם

לאחר שהרכב מתחמם (בבוקר לדוגמא) באפלאוז המחוג צריך להגיע למחצית הסקלה ולהשאר יציב לחלוטין בכל מצב נסיעה !

לפי התיאור שלך יש לך תקלה במערכת הקירור, כניראה עקב אי סירקולציה של המים (אולי סתימה) - אם לא תפתור את הבעיה תגיע למצב שהמד טמפרטורה עובר את מחצית הסקלה אתה עלול להרוס את המנוע !

תחילה יש לוודא שיש מספיק מים במערכת הקירור, לאחר, תן למנוע לעבוד כחצי שעה ותישמע אם המאווררים ניכנסים לפעולה, כמו כן תבדוק אם טמפרטורת המנוע לא עוברת את מחצית הסקאלה.

לאחר צא לנסיעה מהירה של כ- 90 קמ"ש ועקוב אחר מד הטמפרטורה, אם הטמפרטורה עולה עצור את הרכב ושהוא מונע תעקוב לראות שהטמפרטורה יורדת.

לגבי הסל"ד של המנוע - שהמנוע קר (בבוקר) לאחר התנעה הוא צריך להיות באיזור ה- 1500 (אתה קורה לזה אחד וחצי) - זה תקין, אולם לאחר שהמנוע התחמם הסל"ד אמור לרדת ל- 800 כאשר אתה בהילוך D (אם יש לך גיר אוטומטי).

תעקוב ותדווח בחזרה.

פורסם

יש דרך לבדוק בעצמי אם המערכת קירור הרוסה? המאווררים פועלים לפי מה שאני שומע.

ואם זו כן בעיה שכזו מה תווך המחירים לתיקון?

והאם זה גם מסביר את הביעבוע?

פורסם

אין להיחפז למסקנות,

יש לבדוק את מערכת הקירור על כל מרכיביה ולבצע ניקוי אם רואים צורך. בעיית התחממות כזו תגרום לאובדן מים.

הדרך עוד ארוכה עד להחלטה על בעיה בראש המנוע.

גש למוסך מומלץ ע"י הפורום בכדי לבדוק את הנושא.

פורסם
יש דרך לבדוק בעצמי אם המערכת קירור הרוסה? המאווררים פועלים לפי מה שאני שומע.

ואם זו כן בעיה שכזו מה תווך המחירים לתיקון?

והאם זה גם מסביר את הביעבוע?

על מנת שנוכל להתקדם תקרא את 2 התגובות שלי למעלה ותבדוק את מה שביקשתי.

פורסם

שלום.

דבר ראשון לך תחליף מכסה ראדיאטור.

שים לב לקנות איכותי מיסתובבים בחניות מכסאות מתוצרת סין חרה של סחורה!!

כמו כן שים לב לקנות מכסה מקורי ולא תחתליפי מתוך נסיון.

אחרי החלפת המכסה תראה אם ניפתרת הבעיה.

אותי לימדו שכאשר מתעוררת בעיה הולכים מהקל אל הכבד ולא להפך.

ופעם האלף אולי רבותי כאשר חסרים מים או אין מים במערכת הקרור שעון החום או לא יראה טמפ' נכונה או יזייף או יראה טמפ' של מנוע קר . מהסיבה הפשוטה כמו שמוצאים את המודד חום מהתוכס של התינוק אין מידידה באויר הסביבתי של החדר אז אותו הדבר אם אין מים זה כמו המודד חום מחוץ לתוכס של הילד!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...