Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בהתאם להמלצות שקיבלתי אני מתעניין לגבי סיאט לאון 1.8 שנת 2007 בעלות משוערת של 130,000 ש"ח.

השבוע נתקלתי במודעה שמישהו מוכר Audi A4 1.8T עם כל התוספות ב-180,000 ש"ח שנת 2008 (!). חשבתי אולי להתאמץ ולרכוש את הרכב הנ"ל אבל שאלתי הגדולה האם הטיפולים של האודי יהיו יקרים משמעותית מהסיאט? בכמה אחוזים מדובר.

מבחינת ביטוח יש הפרש זניח של 1,000 ש"ח.

אין לי בעיה לרכוש רכב במחיר יקר. מה שכואב לי זה התשלום על טיפולים ותקלות כאלה ואחרות שפתאום נוחתות עליך ביום בהיר.

תודה למשיבים!

פורסם

מבחינת טיפולים המחירים יהיו זהים. אותם מוסכים ואותם מכלולים עיקריים. הרכבים חולקים את רוב המכלולים. לפי דעתי לך על הסיאט, מחיר אטרקטיבי ועיצוב מטריף ולא שיגרתי, גורם לי לסובב את המבט כל פעם שהיא עוברת לידי... :lol:

פורסם

הם לא זהים מבחינת נהיגה.

עם A4 אני כמעת התרסקתי בגלל איבוד אחיזה בכביש יחסית ישר ורגוע.

בכלל A4 1.8T רכב לא היה ממש מוצלח. מה גם שנראה לי שב2008 זה כבר היה 2.0T ולא 1.8 ולגבי אוטו זה אין לי מושג.

עם לאון טורבו לא ידעתי מה זה "עקומה חדה". כמובן שלפיראלי P0 היה בזה חלק אבל לא רק.

פורסם

אתה יכול רק לספר איך איבדת אחיזה על כביש יחסית ישר ורגוע?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אתה יכול רק לספר איך איבדת אחיזה על כביש יחסית ישר ורגוע?

יוני. אחר הצהריים של יום שישי רגוע. צומת בית דגן לכיוון כביש מספר 1. זינוק מרמזור, ליד מושב עצמו הכביש מתעקל ימינה קלות. הגעתי לשם ב130 בערך סובבתי את ההגה עם הכביש והאוטו המשיך בגלישה על הצד קדימה הישר לתוך העמוד וקיר הפרדה כאילו הייתי בתוך שלולית. בלימה חזקה, הגה מתחיל להגיב, שבירת הגה ופול גז. עברתי.

לאון טורבו. ירידה מכביש מס'4 לכוון בית-דגן (סיבוב של 270 מעלות שהולך ונהיה יותר חד לקראת הסוף.)

אני על 120 ותוך כדי סיבוב מגביר מהירות וגם מסובב הגה פנימה עוד יותר חד (!!!). כלום. לא זנב, לא חרטום.

פורסם
יוני. אחר הצהריים של יום שישי רגוע. צומת בית דגן לכיוון כביש מספר 1. זינוק מרמזור, ליד מושב עצמו הכביש מתעקל ימינה קלות. הגעתי לשם ב130 בערך סובבתי את ההגה עם הכביש והאוטו המשיך בגלישה על הצד קדימה הישר לתוך העמוד וקיר הפרדה כאילו הייתי בתוך שלולית. בלימה חזקה, הגה מתחיל להגיב, שבירת הגה ופול גז. עברתי.

לאון טורבו. ירידה מכביש מס'4 לכוון בית-דגן (סיבוב של 270 מעלות שהולך ונהיה יותר חד לקראת הסוף.)

אני על 120 ותוך כדי סיבוב מגביר מהירות וגם מסובב הגה פנימה עוד יותר חד (!!!). כלום. לא זנב, לא חרטום.

בגלל אנשים שנוהגים כמוך כך פעם שומעים על עוד מישהו שנדרס על הכביש !!!

מה אתה מנסה להוכיח ולמי?

אני מציע לך לפני שאתה ממשיך לנהוג לבקר במחקות טראומה בבתי חולים כדי לגלות מה קורה כשמשתוללים על הכביש. אולי זה ירגיע אותך.

פורסם

המנוע זהה 1.8 ט' 160 כ"ס 16V

קניתי את הלאון TSI ,האוטו אצלי חודש בערך ואני מאד מרוצה ממנו

אין מה להשוות בכלל בינו לבין האיביזה 1.4 ספורט 2007 שהייתה לי לפני כן.

לפי דעתי האישית העיצוב החיצוני של הלאון מדהים, הפנים קצת פשוט באמת.

A4 זה יותר רכב מנהלים אז אין כ"כ הרה מקום להשוואה בינו ובין הלאון שהיא המקבילה של סיאט לA3.

בכל מקרה הטיפולים באודי מעט יקרים יותר

פורסם
בגלל אנשים שנוהגים כמוך כך פעם שומעים על עוד מישהו שנדרס על הכביש !!!

מה אתה מנסה להוכיח ולמי?

אני מציע לך לפני שאתה ממשיך לנהוג לבקר במחקות טראומה בבתי חולים כדי לגלות מה קורה כשמשתוללים על הכביש. אולי זה ירגיע אותך.

למה שמישהוא יידרס על כביש בין עירוני?

מזה השתויות האלה? אתה מכיר אותי?

נסעת איתי פעם?

פורסם

אתה יודע זה תלוי גם בצמיגים שהיו על הרכב וגם בנהיגה שלך.

הלאון ד"א היתה 4X4 או הנעה קדמית?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
למה שמישהוא יידרס על כביש בין עירוני?

מזה השתויות האלה? אתה מכיר אותי?

נסעת איתי פעם?

חשבת שלמישהו יש פנצ'ר והוא עצר בצד הדרך כדי להחליף גלגל?

בשבילך להכנס לסיבוב ב-120 קמ"ש זה תוספת אדרנלין - אולי תרגיש תת היגוי, אולי היגוי יתר.

גם אם אתה נוהג יותר טוב משומכר, אם נכנסת להיגוי יתר, כדי לייצב את הרכב אתה חייב להגדיל את רדיוס הסיבוב ואז נשאר רק להתפלל שאין אף אחד בשוליים שעצר מכל סיבה שהיא.

אני מקווה שתוכל להפנים את זה ולשנות את צורת הנהיגה שלך על הכביש.

פורסם

הטיפולים באאודי מאוד מאוד יקרים.

קשה לי להאמין שהמחירי טיפולים של רכב "היוקרה" (עלק) יהיו זהים לרכב יותר עממי וצעיר כמו סיאט.

עינייני מיתוג וכדומה.

לא לתפוס אותי במילה, זה לא בדוק.

בכל אופן, אני אישית, ממליצה להתרחק כמה שיותר מאאודי.

אבל, אם זה כמו שאמרת שנת 2008 תהיה לך עוד שנה + באחראיות, אם אין לך בעיה "לזרוק" את הרכב אחרי שנה, תשקול. (אם באמת האוטו עושה צרות וכבד עליך)

אל תשכח שאז תנסה למכור רכב יחסית חדש כבר בתור יד שניה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
אם נכנסת להיגוי יתר, כדי לייצב את הרכב אתה חייב להגדיל את רדיוס הסיבוב ואז נשאר רק להתפלל שאין אף אחד בשוליים שעצר מכל סיבה שהיא.

אני מקווה שתוכל להפנים את זה ולשנות את צורת הנהיגה שלך על הכביש.

RANDOM יקירי. אין לי עניין להתאמת מולך אישית ולהגיב למתקפה חזיתית חסרת כל פרופורציות.

אני לא זוכר מתי בדיוק ירקתי לך לתוך הצלחת. אין לי גם כוח לשטויות.

אני ממליץ לך בשביל התחלה לקחת כמה קורסים של נהיגה מתקדמת כדי ללמוד איך יוצאים מהיגוי יתר לפני שאתה ממשיך בדברי "חכמה" שלך.

פורסם
אתה יודע זה תלוי גם בצמיגים שהיו על הרכב וגם בנהיגה שלך.

הלאון ד"א היתה 4X4 או הנעה קדמית?

כפי שציינתי לאון הייתה טורבו רגילה אבל מצויידת ב Pirelli PZero Rosso שעולים כ1700 ש"ח לצמיג 17" ובהחלט מרגישים את ההבדל. אודי הייתה עם "נעליים" סטנדרטיות מהחנות. עדיין הפער באחיזת כביש עצום הרבה יותר מפער באיכות הצמיגים.

בשני המקרים היה אותו נהג בעל קישורי נהיגה זהים:lol:.

פורסם
הטיפולים באאודי מאוד מאוד יקרים.

קשה לי להאמין שהמחירי טיפולים של רכב "היוקרה" (עלק) יהיו זהים לרכב יותר עממי וצעיר כמו סיאט.

עינייני מיתוג וכדומה.

לא לתפוס אותי במילה, זה לא בדוק.

בכל אופן, אני אישית, ממליצה להתרחק כמה שיותר מאאודי.

אבל, אם זה כמו שאמרת שנת 2008 תהיה לך עוד שנה + באחראיות, אם אין לך בעיה "לזרוק" את הרכב אחרי שנה, תשקול. (אם באמת האוטו עושה צרות וכבד עליך)

אל תשכח שאז תנסה למכור רכב יחסית חדש כבר בתור יד שניה.

???

לי היו 2 A6, והטיפולים עלו בדיוק כמו פאסאט ושות' בעלות אותו המנוע. אין הבדל! ומעבר לזה - מדוע שיהיו בעיות ברכב משנת 2008? ועוד יותר חשוב - למה הבנאדם מוכר ב-180 רכב ששווה 100 יותר?!?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...