Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום אני הולך לרכוש דיסקים ורפידות בלם קדמי, רפידות אני שם אך ורק מקורי.

מה לגבי דיסקים לשים חליפי או שגם כדאי מקורי?

אם יש הבדל בין איכות החומר/אורך זמן עמידות בין החליפי למקורי?

פשוט הבלמים ברכב הזה החזיקו בהערכה כ 60-70Kק"מ ומצבם לקראת הסוף(יש עוד קצת "בשר").

חריטת דיסקים אני חושב שזה לא משתלם כי מחיר חליפי חדש נמכר במחיר טוב ולדעתי לא שווה לחרוט...

הרכב המדובר מאזדה לאנטיס 1997.

האם דיסק חליפי עלול ליגרום לרעש בזמן הבלימה או שהרפידות בדרך כלל גורמות לרעש?

אני לא רוצה שאיכות הבלימה תפגע לכן חשוב לי לדעת אם חליפי יעשה את העבודה או בכל זאת לשים מקורי?

את העבודה אני מבצע בהשגחת אבי שהוא מכונאי מוסמך.

תודה

פורסם

אם הדיסק הוא איכותי מחברה ידועה לא צריכה להיות בעיה. אם זה דיסק סיני למשל הוא עלול להיות מעוות או להתעוות בהמשך.

כנ"ל גם לגבי רפידות.

פורסם

הכל תלוי בארץ היצור ובחברה .

לדוג' יצא לי לרכוש צלחות חליפיות תוצרת סין במחיר מאוד זול , לאחר זמן קצר נאלצתי להחליפן שוב כיוון שהן התעוותו .

לאחר מכן קניתי חליפיות תוצרת איטליה , אמנם במחיר יותר גבוהה מתוצרת סין אך עדיין הרבה יותר נמוך מהמחיר של המקוריות , החזיקו הרבה זמן ואיכות הבלימה הייתה מאוד טובה .

פורסם

רכשתי רפידות של REMSA וצלחות לא מצאתי בשום חנות שהייתי משהו לא סיני, לכן נאלצתי לשים צלחות סיניות

אני ממש מקווה שהן לא יתעוותו.

פורסם
התקנתי צלחות סיניות בפורד פוקוס החזיקו לי המון זצן וממש לא התעוותו.

תודה רבה רציתי לשמוע זאת ממישהו שהתנסה עם צלחות כאלו, שוב תודה.

פורסם

אתם אומרים צלחות סיניות כאלו שיש רק סוג אחד, יש מגוון לדרעק הזה ובכל מקום.

לצלחות בילום יש תפקיד חשוב לאיכות הבלימה ולאורך חיים בדיוק כמו דיסקיות. סוג החומר, איכות היצור והגימור, זריקה טבעית שחייבת להיות מינמאלית ועוד כמה תכונות טובות שמרכיבות את עלות הצלחת ואין אותם בחלקים מהמזרח.

אני אישית לא רואה טעם להשקיע ברפידות בלם איכותיות או מקוריות ולחפש לחסוך על צלחות.

פורסם

מנסיוני (סובארו B4):

רפידות REMSA הוכיחו את עצמן, שים לב שלמרות שהרכב שלי ידני הם די "רכות" ונאלצתי להחליפן לאחר 40000 ק"מ.

דיסקים: בתחילה קניתי מקוריות שעברו חריתה (המדביק) , אך שם הייתה לי אכזבה ורמת החריטה לא הייתה טובה.

בפעם הבאה קניתי דיסקים סיניים מתוצרת FOSTER - ורפידות רמסה, והשילוב מצויין. אין רעידות, אין יללות, מצויין.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
רכשתי רפידות של REMSA וצלחות לא מצאתי בשום חנות שהייתי משהו לא סיני, לכן נאלצתי לשים צלחות סיניות

אני ממש מקווה שהן לא יתעוותו.

מה המחירים היום לסט רפידות של רמסה ושל צלחות?

(אולי תוכל לציין שם החברה)?

פורסם

הרפידות של REMSA עלו 100ש"ח

הצלחות 140 ש"ח זוג.

יש לציין שהבלימה הרבה יותר חזקה ומרגשים זאת ממש..

אני ביצעתי את ההחלפה זה היה קל מאוד, אך יש להקפיד טוב טוב על כל דבר, כל טעות קטנה תיגרום לאסון גדול.

אני רוצה לכוון את הסנדלים מאחורה(בלמי תוף)

יש שם בדראמים כמו חצי עיגול כזה עם שיניים קטנות וחריץ להכנסת מברג שטוח, משם זהו הכיוון השאלה היא איך יודעים בדיוק כמה הרפידות צריכות ליגוע בתוף?

פשוט הגלגל מסתובב חלק בלי חיכוך ולמיטב ידיעתי צריך שיהיה חיכוך עדין.

פורסם

אסור בשום פנים ואופן שיהיה חיכוך עדין, זה עלול לגרום להתפסות בלמים אחוריים בנסיעה או בלאי מואץ והרס סנדלי הבילום!

בלמי תוף מכוונים רק עם הפעלה מנגנון הכוונון האוטו' הקיים. בודקים שהמנגנות תקין ומגורז כנדרש, מעט משחררים אותו ומפעילים מספר פעמים את בלם היד או הבלם הרגיל עד לסיום תהליך העצמי של הכוון.

פורסם
הרפידות של REMSA עלו 100ש"ח

הצלחות 140 ש"ח זוג.

יש לציין שהבלימה הרבה יותר חזקה ומרגשים זאת ממש..

אני ביצעתי את ההחלפה זה היה קל מאוד, אך יש להקפיד טוב טוב על כל דבר, כל טעות קטנה תיגרום לאסון גדול.

אני רוצה לכוון את הסנדלים מאחורה(בלמי תוף)

יש שם בדראמים כמו חצי עיגול כזה עם שיניים קטנות וחריץ להכנסת מברג שטוח, משם זהו הכיוון השאלה היא איך יודעים בדיוק כמה הרפידות צריכות ליגוע בתוף?

פשוט הגלגל מסתובב חלק בלי חיכוך ולמיטב ידיעתי צריך שיהיה חיכוך עדין.

אהלן..

לשאלתך...בצפייה על מכונאי הרכב כשכיוון את בלם היד עם (גלגל השיניים הקטן) שאלתי אותו איך הוא יודע שהכיוון תקין ולא תיהיה בעיה כלשהי,וגם שידית בלם היד לא תיהיה רכה מדיי...

תשובתו הייתה- לאחר הפעולות הנ"ל (כיוון גלגל הגיניים) מחזירים את הגלגל למקומו ומסובבים באוויר ,הגלגל אמור לעצור לאחר כ3עד4 סיבובים ..

דהיינו אם הגלגל חופשי מדיי יש להרים עוד שן או 2

פורסם
אסור בשום פנים ואופן שיהיה חיכוך עדין, זה עלול לגרום להתפסות בלמים אחוריים בנסיעה או בלאי מואץ והרס סנדלי הבילום!

בלמי תוף מכוונים רק עם הפעלה מנגנון הכוונון האוטו' הקיים. בודקים שהמנגנות תקין ומגורז כנדרש, מעט משחררים אותו ומפעילים מספר פעמים את בלם היד או הבלם הרגיל עד לסיום תהליך העצמי של הכוון.

אז כיצד ניתן לכוון את הסנדלי בלם אחורי, ז"א יש להם כיוון מסויים כי דוושת הבלם אצלי קצת נמוכה(תמיד זה היה ככה) וכשבדקתי ברכב זהה ראיתי שהדוושה יותר גבוה ולא יורדת נמוך כמו אצלי.

בטוח שיש כיוון לסנדלים השאלה איך זה צריך להיות מכוון?

פורסם

הסברתי בכללי כיצד לכוון ויש סוגים שונים של מנגנון כוונון ושיטות עבודה פרטניות.

יש הנותנים עוד כמה קליקלים למנגנון כדי ליצור יותר קרבה בין הרפידה לתוף אך מהר מאוד זה חוזר למצבו המקורי ונשאר כך כל עוד הכוונון האוטומטי תקין.

גם השיטה של הסיבוב ועצירת גלגל מגוחכת, למרות שבפועל לאחר מספר הפעלות בלימה הנסיעה כבר לא יהיה מגע ולכן שיטה זו לא נותנת כלום.

• תוכן חדש...