Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פולו 1.6 שנת 96'. רכשתי אותה עם מערכת חימום תקולה (הצינורות היו מנותקים). הבעלים הקודמים טען כי היתה לו נזילה של מים בתוך הרכב אך לבסוף זה התגלה מסתימה במעברי המים ושהוא העדיף להשאיר את צינורות הרדיאטור מנותקים כי לא היה לו צורך בחימום.

שלשום חיברתי את צינורות לרדיאטור החימום, ניקזתי מים וגיליתי שחסרים לי מים. בנוסף כאשר המנוע התאמץ יצאו אדים ממערכת האוורור והיה ריח מאוד חזק בתא הנוסעים של נוזל קירור.

אני מסיק מזה שלרדיאטור הפנימי יש חור וכאשר המנוע מתאמץ, הלחץ עולה ופורץ דרך החור, וזו הסיבה לריח החריף ואדי מים מתעלות האוורור.

האם המסקנה שלי נכונה?

בעבר כבר דובר על הקושי להחליף את הרדיאטור הפנימי אך לדעתי אני יכול לעשות זאת, האם תוכלו לשלוח אלי טיפים/ ספרות בנושא?

אם מישהו מכיר מוסך שיהיה מוכן לעשות את העבודה ב-1000 ש"ח זה גם בא בחשבון.

תודה,

אסף.

נ.ב. למי שצריך קוד המנוע שלי הוא ׁאחד המספרים שלהלן:

l255 GKAT5G

AEE CZG

LB9A DR

פורסם

אסף שלום,

1. הריח הינו תוצאה של התנדפות של נוזל קירור עקב נזילה ברדיאטור הפנימי תופעה מוכרת ונפוצה במקרה וקיימת נזילה

2. לקראת החורף אתה חייב לתקן את הרדיאטור אחרת תסבול גם מאדים בשמשה ומקור

3. העבודה כרוכה ביום עבודה ולכן תצטייד בהרבה סבלנות

לפני תחילת העבודה עלייך להצטייד בכלים ובחומרים ובחלקי חילוף.

אני ביצעתי את העבודה מספר פעמים בגולף דור 2 וגם 3 לכן תקבל מספר טיפים.

1. נוזל קירור G12 PLUS כ-3 ליטר=2 מיכלים

2. מים

3. מהדקים קפיצים מקוריים או בנדים במידה מתאימה להידוק הצנרת

4. פקקים לאיטום הצנרת בכדי שלא ינזל לך נוזל קירור לתוך הרכב בזמן פירוק הצנרת

5. כלי עבודה מתאימים - כגון: כלי לפתיחת בנדים (ניתן להעזר גם בפלייר או פטנט)

6. סמרטוטים

7. כלי קיבול לאגירת נוזל קירור בזמן הניקוז ( בערך 5 ליטר)

8. את חלקי החילוף כגון: רדיאטור,אטם,בנדים קפיצים תוכל לרכוש במוסכי צ'מפיון (קיימים גם בשוק תחליפיים תוצרת גרמניה)

9. צירפתי לך מקבץ של שרטוטים של הייצרן, לצערי הנושא לא מוסבר בצורה ברורה לכן המלצתי להעזר במישהו שעבר את החוויה

במידה ואתה מחליט שהעבודה גדולה עלייך המלצתי לפנות למוסך רון. המחיר יכול להגיע ל-2000 שקלים פלוס/מינוס.

בהצלחה

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

ב-"שיא" ברח' המסגר 10 בת"א מוכרים רדיאטור חימום תחליפי ב-400 ש"ח בערך, לעומת 1300 ש"ח שעולה המקורי.

אבל מבדיקה מקרוב של החלק התרשמתי שמדובר בדרעק, למרות "שזה גרמני", ולכן לא קניתי כי להחליף אותו זה פרוייקט שלם.

פורסם

תודה למשיבים.

רכשתי רדיאטור, ושבוע הבא אני אגש לעבודה.

מארק, האם עדיין יש לך את הקובץ הסרוק מהספר של Haynes? או שמה ששלחת לי מספיק?

אסף.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הרדיאטור הוחלף בשלום!

רכשתי את הרדיאטור מעמי פרטס בירושלים 260 ש"ח (שלחו אותו מת"א).

החלפת הרדיאטור ארכה 4 שעות בפירוק (עם עוד זוג ידיים) ולהרכיב לבד בערך 6 שעות.

בסה"כ הכל הלך חלק מלבד הפאנל הקדמי שבו ההברגות היו שבורות כנראה שילוב של עייפות חומר והקיץ הישראלי, וכתוצאה מכך הוא עדיין לא יושב כ"כ טוב. אני אוסיף לו דיסקיות מתחת לבורג כדי שהוא יתפוס טוב יותר את החורים.:wink:

מצורפות תמונות שמרחיבות קצת יותר היכן ממוקם הרדיאטור ואיך מגיעים אליו. (מי שרוצה עוד תמונות שיחפש פרוייקט מצולם להחלפת רדיאטור פנימי פולו או שיצור קשר ואני אעלה עוד תמונות לאתר).

התמונה הראשונה מראה את החלק מתא הנוסעים, הסוויץ' וחלק מערכת האוורור ברכב.

בתמונה השנייה החץ מורה על המקום שבו נמצא הרדיאטור, שאליו יש להגיע.

בתמונה השלישית אני מפרק חיבור של המאוורר ליחידה של הרדיאטור. לאחר השלב הזה, שולפים את הרדיאטור, מחליפים לחדש ומרכיבים בסדר הפוך.

בהצלחה,

תודה לחברי הפורום שתמכו ושלחו לי פרטים, ותודה לארז על הזמן והסבלנות בפירוק.

אסף.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל כל הכבוד על הביצוע ואפילו בזמן סביר .

אני מקווה שהדבקת בידוד על המדף שרואים בתמונה (הפחית עם החורים)

את החורים לא אמורים לראות כי ספוג הבידוד אמור לסתום אותם .

אם לא הדבקת שם ספוג ,החימום שלך לא יעבוד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, טוב שאתה בפורום ומייעץ ועוזר בטיפים מסוג זה אבל נראה לי קצת מאוחד מידי :-) מכסימום מפרקים שוב פעם.

בבקשה תתפנה קצת יותר לפורום :multi:

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אם הוא היה קורא שרשורים קודמים בנושא הוא היה רואה

שכבר הזכרתי את נושא הספוג שמכסה את מדפי היחידה הפנימית

אני באמת מקווה שהוא לא נפל על זה כי ברירת המחדל של המערכת

הינה מעבר האויר דרך מאייד המזגן (קרור) ולכן ללא הבידוד של המדף

לא תתבצע אטימה של המעבר הטיבעי לכוון מאייד המזגן והחימום יהיה קלוש מאד אם בכלל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אכן- בלי הבידוד הזה עשית ברכה לבטלה. לדעתי החימום כן יעבוד, אבל האויר לא יצא מאיפה שרוצים, והמים החמים שפתאום יזרמו ברדיאטור יפגעו בקירור של המזגן.

לרון- איזה ספוג אתה ממליץ לשים שם? אני מחליף את הרדיאטור בשבוע הבא וקניתי ספוג של 3 מ"מ, כמו ששמים מתחת לפרקטים.

פורסם
יפה לך.

אתה מוכן בבקשה לעלות עוד תמונות.

האם היה צורך לפרק את המאדה של המזגן+צנרת ברכב שלך ?

ניסיתי לפרק את כל היחידה של האיוורור אבל לא ממש הצלחתי בגלל הצינורות של המזגן, לכן משכתי כמה שיכלתי ופירקתי את המעבר בין החלק של המזגן / מדחס האוויר לבין הרדיאטור של החימום, שלפתי את הרדיאטור וכל השאר היסטוריה.

לגבי הספוג- שם פספסתי ולא קראתי שרשורים שקשורים בנושא. החימום עובד (הערב קר בירושלים) והמדחס מפזר את החום אך כנראה לא ביעילות שצריכה להיות...

אם זה ממש לא יעבוד נפרק שוב- אני עוד זוכר את התרשימים- והפעם זה יקח לפרק רק שעתיים :wink:.

כמובטח, מצורפות עוד תמונות מהעבודה.

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

החורים אמורים להיות אטומים ע"י הספוג. האוויר עובר במעבר ולא דרך התריס. באמת לא ברור למה עשו אותם, אוליי כדי להקטין את משקל התריס כדי להקל על ההפעלה שלו.

• תוכן חדש...