Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיר, באמת עם כל הכבוד אתה פותח פה על בן אדם שאתה לא מכיר.

אישית אני יודע שהיה לו את הציוד הזה. את הBRAX הוא שמע וגם אני שמעתי באותו הרכב ואם תבוא למפגש ברמת גן תוכל לשמוע גם אתה.

הסאב שבדרך אל הבחור הוא אחד משלושת הסאבים המובילים היום בSQL ככה שלא הייתי מזלזל בו ובציוד שלו.

הודעות שכוללות בתוכן "ממממממממממממממממממ" ו"פחחחחחחחחחחחחחחחח" לא יהיו כאן כי זו לא שכונה, אז אני מבקש ממך להמנע מהן בעתיד.

אני מבקש שתפסיקו עם ההתנצחות הזו מעל גבי הפורום כי היא ילדותית, לא תורמת לכלום והיא תאלץ אותי לנעול את הת'רד ומי שיסבול מכך זה שואל השאלה וחבל.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו נחזור למה שעסקנו בו---- זה הכי טוב לכולם פה!

גם אני מתווכח פה הרבה אבל חפיף!!! מה זה משנה??!?! כל אחד לפי איכות שלו!

ששואלים לגבי מוצר אתם תמיד עונים-- האוזן של הקונה היא זו שקובעת!

בוא נתרכז בעיקר!

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

אני אכבד את הבקשה של איל ולא אגרר פה לויכוח באמת מיותר. תמיר, אם אתה רוצה לראות ולשמוע דברים חדשים שאולי לא הכרת (ואני לא אומר זאת בהתנשאות) אתה מוזמן להגיע למפגש ברמת גן. אולי לאחר שתשמע קצת מערכות ותראה ציודים שונים, תשנה את דעתך.

כמו שאמרתי SPL מודדים בדציבלים ואתה לא מדדת אלא תיארת "מפרק תאוטו"...

לגבי הפלטינום אודיו אם כל הידע שלך לא ראיתי עדיין מערכת שנשמעת איתו מעולה ומעבר לזה אתה לא יכול לקבוע נתונים סתם כך לפי חישובים יש המון פרמטרים שלא "נראים לעין" (במקרה אבא שלי מהנדס אלקטרוניקה).

לגבי החבר שלך שהשקיע כספים לא אומר שבהכרח קנה במחיר טוב (אפילו להיפך) ומוצרים דרך אגב לא בודקים לפי גודל פיסי (לדוגמא הגנסיס והXETEC הם קטני מידות).

אני מוכן להתערב איתך שלחבר שלך ואצלך אין במת צליל ברכב וזאת השורה התחתונה במערכת איכותית.

בכל אופן תמיר אני לא מתכוון להיכנס לויכוח נוסף פה על דפי הפורום כי הם ממילא ימחקו, רק ניסיתי להעביר נקודה שהפלטינום, קליפורניה ושאר... הם מגברים גרועים וגם כל מי שאני לפחות מכיר (גם מהפורום) אינם מרוצים.

מקווה שלא נפגעת אישית מהדברים שנאמרו.

פורסם

אם אבא שלי היה מהנדס מצבי היה אחר.....

שטויות סורדים..... :wink:

** ואם היה לי מכשיר dB מזמן היתי מפרסם את התוצאה בגדול.....

והמגברים האלה אני לא מכיר אותם ככה סתם בעיין ולפי חישובים

אלה גם אנשים שהתקינו אותם באזור שלי יש מלא רכבים עם מגבר או שנים כאילו.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תודה לכולם על התגובות !

לאחר שקראתי והחכמתי , יש לי מס' שאלות חדשות :

1. מה היתרון להשקיע ברדיו דיסק של חברה כמו פיוניר ?

לא עדיף לקחת משהו זול יותר באוזר ה-700 שקל , ולהשקיע יותר ברמקולים ?

*יש להתחשב בזה שעדיין Mp3 הוא Mp3 והאיכות של השירים עצמם לא תהיה כמו איכות של דיסקים רגילים...

2. ראיתי את הסאבים והמגברים הללו במכרזים , אך מכיוון שאני מתחום המחשבים ולפחות מבחינת מחשבים , 99% מהמכירות שלהם זה זבל טהור.....

תיארתי לעצמי שגם פה , במחירים כאלו , הדבר דומה.

3. מה יקרה אם אני אחבר רמקולים ישירות לרדיו דיסק , ללא מגבר ? באיזה צורה זה ישפיע ?

4. תודה על הלינקים למוצרי California Boom שנתן לי astropower, בקשר לסאב שלהם , אני מבין שהדעות חלוקות ?

בכל מקרה , האם למישהו יש את אחד\או יותר מהחלקים שקיבלתי לינקים אליהם , ויכול לתת את דעתו בקשר למוצר ולמחיר ?

5. האם לדעתכם שווה להשקיע יותר ?

אין לי ניסיון גדול עם סאונד ברכב ואני לא יודע את ההבדלים בין פיוניר לבין הקליפורניה בום (לא משמיעה...) ואני לא יודע אם זה שווה את ההשקעה... :-\ אולי אני אסתפק במשהו בינוני , כמו שנאמר אני מתחיל , והמערכת חשובה לי , אבל יש שיקולים תקציביים .

אני בתקופה של לימודים (כיתה יא') ולא יכול לעבוד הרבה , וההורים לא יוסיפו כסף למערכת , הם מוצאים את עצם הקניה רעיון "טיפשי" (השקעה במערכת סאונד של יותר מ-2 רמקולים ורדיו טייפ) .

אז , שוב תודה רבה רבה על כל העזרה אתם עשר !

פורסם

היתרון בלהשקיע בחברה כמו פיוניר ברדיו דיסק:

לרוב ההגברה של חברות מוכרות יותר איכותית ויותר גבוהה מאשר ברדיודיסקים עלומי שם כמו soundexcell extreemsound וכדומה. כמו כן יש הבדלים בסאונד שיוצא, אני אישית שמעתי רדיו דיסק של איווה, פנסוניק ופיונירים למיניהם, אופי הסאונד שונה וכן האיכות והיענות התדרים.

לגבי השקעה ברדיו דיסק שעולה 700 ש"ח, לרוב מפרסמים למשל פאנל נשלף, כשבפועל מה שאתה מקבל זה כיסוי פלסטיק שנשלף ואינו מגן באמת מפני גניבה, הכפתורים עדיין על הרדיו דיסק ורק פלסטיק שקוף שמגן על המסך ודברים כאלה זה מה שנשלף, בנוסף יש את עניין האמינות - כמו שלא תקנה רסיבר לבית של חברה כמו פרוסאונד כי יש סיכוי מאוד גבוה שאחרי זמן קצר הוא יתקלקל (לי יש ניסיון עם DVD ב 200$ מהדיוטי פרי של sansui, שעכשיו שוכב בבית כשהלחצנים בפאנל לא עובדים, ניתן להפעיל רק מהשלט, והוא לא מוציא סאונד, וגם כבר החלפנו לו לוח ראשי פעמיים...) אותו דבר לא כדאי לקנות מוצר כמו soundextreem או פרוסאונד לרכב.

לגבי קליפורניה בום, אני לא יודע, ואני לא חושב שמישהו הסתכל על ליין המוצרים שלהם באופן מקצועי בבדיקות פיזיות, אני גם לא התנסיתי עם המוצרים לכן אני לא נותן דעתי עליהם אבל לפי האתר שלהם (ולא פעם שלחתי מיילים אליהם עם שאלות גבי המוצרים) ולפי תשובותיהם ורצינותם, ייתכן ויש להם רמה שלא נופלת מחברות אחרות והם לא בהכרח זבל סיני, לדעתי יש בעיה בארץ שמוצרים וחברות נשפטים מהר ע"פ שם וצורת המוצר וגיל החברה בלי לבדוק באופן מקצועי ומהתבססות על שמועות בלבד, לא נותנים סיכוי לחברה הזאת שיתכן שהיא בסדר גמור ברמה בינונית ולא ממש זבל סיני.

אם המומחים פה בפורום יואילו לבדוק פיזית מעבדתית את המוצרים האלו ורק אז לתת עליהם חוות דעת, אולי המצב ישתנה (שוב, אין לי מושג מה האיכות של המוצרים רק נראה לי שעושים לקליפורניה חיים קשים לא על סצך עובדות ובדיקות)

פורסם

NuXeR: אם אתה מתחום המחשבים אז לצורך העניין- קליפורניה בום, Prosound, Peerless, SoundExtreme, ועוד כמה חברות הם חברות המקבילות לכל החיקויים למוצרים למחשב...

כמו Vivanco למשל... למרות שהיא עוד חברה סבירה יחסית (אבל מייצרת חיקויים אחד אחד). או כמו שאתה מקבל רמקולים עם מחשב חדש מסכן כזה ב-3000 שקל כולל מסך... שמתעוותים כשמעלים את הווליום קצת ונשעמים כמו חרא, או שתקנה סט של קריאייטיב או ימהה שאפילו עם 2 רמקולים וסאב וופר נשמעים מעולה! (בלי לדבר בכלל על 4.1 או היום אפילו 7.1)

שמעתי אצל כמה חברים את הרמקולים של קליפורניה בום ומה אני אגיד לך... איכות זה לא.

רק Astro Power טוען אחרת...

ואסטרו: (תמיר נכון?) ברור שאתה מכיר הרבה אנשים עם פלאטינום אודיו... כי הם לא יודעים מה הם קונים והמוכרים עובדים עליהם... לפי האתר הזה שנתת שאפשר לחשב הספק של מגבר לפי ההרכב האלקטרוני שלו- אולי האתר צודק לגבי הנתונים שהוא פולט, אבל הוא לא יכול להבטיח את טיב הרכיבים שמהם מורכבים המגברים האלה - לכן אפשר להגיד שההספק שהוא טוען שיש להם הוא אולי רבע או במקרה הטוב שליש נכון בגלל הבלאי ואולי אפילו חוסר היכולת של הרכיבים עצמם.

אתה שמעת הרבה מוצרים כאלה שנחשבים כאן בפורום לזבל סיני ואתה טוען שהם הרבה יותר טובים מהדעה כאן, אבל אם תחבר את הרמקולים שלך למגברים של חברות כמו ALPINE, JLAUDIO, GENESIS, XETEC או אחרים הנחשבים לטובים - תראה בעצמך את ההבדל.

לצורך העניין- חיברתי סאב של רוקפורד (של חבר שלי שלא ידע אפילו כמה RMS הוא) למגבר אלפיין הקודם שלי ליציאה של הסאב שלו שאמורה לספק 90 RMS (הייתי בחניה)... שכן שלי מקומה 6 ירד למטה לשאול מה כל הרעידות האלה.

פורסם

נסדר פה כמה עניינם.

בקשר לקליפורניה בום!

1.הרדיו דיסקים שלהם -טייפים מאוד זולים לא יפים תכונות מצומצמות הגברה נחמדה הדיסק פועל טוב ולא קופץ - לסיום חלש!

2. הרמקולים שלהם חסר להם MIDBASS צלילים לא הכי גבוהים באס טוב והם חזקים. והדגמים הקודמים של ה6 על 9 הם חיקוי של פיוני אבל החדשים עכשיו הם יפים וחיקוי של SONY (חיקויי בצורה - בעיצוב הכוונה) - לסיום בינוני

3.הסאב שלהם ה1200 שהיה להם אותו בארץ רק חצי שנה הוא סאב מאוד חזק! וגם ה900W בקשר לדגם של ה600 W אני לא יודע. אבל יש להם סאבים מאוד טובים וחזקים.

4.המגברים שלהם 800W 1000W 1200W כמעט דומים בצורה של גוף קירור שונה.

וההבדלים בינהם הם ב10-15W RMS לכול ערוץ.

אני חושב שיש להם מגברים טובים ~ יחסית למחיר

וסאבים ממש מעולים.

רדיו דיסקים וכול המסכים והשטויות. אל תתעסק.

http://www.californiaboom.com

** אני לא בא להציע אותם לאף אחד... אני אומר שיש אנשים שמקשקים ולא בדקו אותם אפילו. -מעבדה - ושמיעה.

פורסם
NuXeR: ואסטרו: (תמיר נכון?) ברור שאתה מכיר הרבה אנשים עם פלאטינום אודיו... כי הם לא יודעים מה הם קונים והמוכרים עובדים עליהם... לפי האתר הזה שנתת שאפשר לחשב הספק של מגבר לפי ההרכב האלקטרוני שלו- אולי האתר צודק לגבי הנתונים שהוא פולט, אבל הוא לא יכול להבטיח את טיב הרכיבים שמהם מורכבים המגברים האלה - לכן אפשר להגיד שההספק שהוא טוען שיש להם הוא אולי רבע או במקרה הטוב שליש נכון בגלל הבלאי ואולי אפילו חוסר היכולת של הרכיבים עצמם.

.

בוא אני יחדש לך משהו....... הרכיבים של המגבר של פלטיניום אוהודו הם כמו הרכיבים של מגברי רוקפורד...... ואני יצלם את זה ויראה באתר.....

ברכיבים אין פה משחק של חברות ושם...אין דבר כזה!! זה רק מתחלק ל2 MOSFET וביופולר! ואין אין אין אין אין דבר פה רכיבים שהם סוג ב או סוג א כולם אותו דבר !!!!(יש רק הבדלים בהספקים ובערכים שלהם)

ונספר לך עוד פעם משהו....... רוב הטרנזיסטורים הסופיים של המגברים כמו רוקפורד פלטיניום אוהודיו ועוד ימבה חברות !!!!!!!!!!! הטרנזיסטורים הסופיים הם של Toshiba !!

או של MOTOROLA !! כן כן.

וזה גם נכון לגברי מערכות של DJ ומערכות איכות של בית.

ועכשיו לחלק של הספק כוח! רוב במגברים וגם הMOSFET החלקים שלהם הם של ST ושל MOSPEC !! ואם כבר אני מדבר על ST ו תושיבה... הם מייצירים גם את המגבר של הרדיו דיסקים של פיוניר של סוני ושל כול החברות......

תמיר.

פורסם

ברשות אייל fastgt ואחרי שניסו לתקן את תמיר

אני יסביר לך את זה מאוד פשוט

הסאב הראשון שלי היה קליפורניה בום כפול עם פקספקט מקדימה שנראה מיליון דולר

והא היה " מרעיד" את האוטו ו"מפרק" אותו לחלקים ... הוא עבד על מגבר של קליפורניה בום 800 וואט שהיא נראה כאילו אין עליו באיכות ובכוח ...

את יודע מה היה שווה כול הציוד הזה אחרי חודש ????

את זה כבר ענו לך פה החבר'ה ... המגבר של הקליפורניה החלפתי פעמיים אצל היבואן בגלל שהוא נתקע במצב פרוטקשיין ... שלא נדבר על הרעשים המדהימים שהוא היה מוסיף לי למוסיקה לדוגמא מזגן פועל סל"ד שלא היה ניתן לפתור את זה ונעשו הרבה בדיקות

התחממות מטורפת ... ועוד הרבה דברים שמתאימים לדרג הזה של המגברים

אתה הסאבים שלהם היתי שומע כול פעם מגיעי לגבול שלהם שהם מתחילים להרעיש ולעוות את עצמם בטירוף ........

תבין אחי אתה חייב לשמוע מערכת ברמה אמיתי כדי להביא מזה, כי עם עד עכשיו אתה עדיין טוען שמה שיש לך באוטו זה ברמה אז באמת לא שמעת כלום ...

מקווה שתבוא למפגש אחד כדי להבין יותר טוב אני מוכן בעצמי לפרק לך את הסאבים עם איזה מגבר שתבחר הרוקפורד או ה DLS :D

פורסם
ברשות אייל fastgt ואחרי שניסו לתקן את תמיר

אני יסביר לך את זה מאוד פשוט

הסאב הראשון שלי היה קליפורניה בום כפול עם פקספקט מקדימה שנראה מיליון דולר

והא היה " מרעיד" את האוטו ו"מפרק" אותו לחלקים ... הוא עבד על מגבר של קליפורניה בום 800 וואט שהיא נראה כאילו אין עליו באיכות ובכוח ...

את יודע מה היה שווה כול הציוד הזה אחרי חודש ????

את זה כבר ענו לך פה החבר'ה ... המגבר של הקליפורניה החלפתי פעמיים אצל היבואן בגלל שהוא נתקע במצב פרוטקשיין ...

אתה הסאבים שלהם היתי שומע כול פעם מגיעי לגבול שלהם שהם מתחילים להרעיש ולעוות את עצמם בטירוף ........

תבין אחי אתה חייב לשמוע מערכת ברמה אמיתי כדי להביא מזה, כי עם עד עכשיו אתה עדיין טוען שמה שיש לך באוטו זה ברמה אז באמת לא שמעת כלום ...

מקווה שתבוא למפגש אחד כדי להבין יותר טוב אני מוכן בעצמי לפרק לך את הסאבים עם איזה מגבר שתבחר הרוקפורד או ה DLS :D

ת'אמת נידפקת....... קניתה סאבים טובים אבל הם היו בתוך בוקסא הכי מסריחה בארץ עם החלון התיבה הזאת לא מוציא באס ברגרוש !!

זה הכול עניין של תיבה לסאב.....קניתה אחלה סאב עם תיבה מסריחה ואני רואה שאתה ממש לא חכם כי התיבה הזאת היא ליופי.... כולם סאב שתכניס לתוכה לא ידפוק.

אני אומנם קניתי את ה900 עם תיבה סגורה ולכול סאב תיבה משלו לא משותפת ואתה יודע איזה באסים שמעו. והמגבר שלהם ה800 הוא ישן מאוד ואם הכנסתה אותו לפרוטקשיין (מצב הגנה) ההתקנה שלך הייתה על הפנים כי המגבר הזה עובד יפה מאוד .

בטח כול החוטים שלך נגעו אחד בשני - תוצאה של אחלה התקנה אז אין דבר כזה שהמגבר לא יגן על עצמו ויפעל בפרוטקשין מגבר סתם ככה לא עושה את זה וזה לא בגלל שם החברה שעושה את זה... זה מיבנה אלקטרוני חביבי..

ואולי מי יודע הייתה לך אחלה התקנה. אבל מגבר קניתה פגום.

ושאני אמרתי הסאב 1200 והסאב 900 לא התכוונתי ל1800 עם תיבה שקופה

שהיא מסריחה ביותר... התכוונתי ל900 ול1200 שהם נימכרו בתיבה סגורה שהם מעולים.

תמיר.

**ואני לא טוען שיש לי רמה גבוה תראה לי שרשמתי את זה פעם. יש לי מערכת סבירה עם עוצמה גבוה !.

פורסם

בונאה תמיר אתה מדהים איך שאתה משכנע את עצמך שמה שיש לך הוא טוב :lol::lol::lol:

אני יתקן את המצלמה וישים פה תמנות של ההתקנה שאני עשיתי באוטו שלי נראה אני לא יודע להתקין ?!!

בקיצור אני שמח שאתה מרוצה מהציוד שלך ושאתה מוכר את הסאב כי הוא הורס לך את האוטו ואתה לא מוכן לעמוד בכוח ההרסני שלו

נ.ב חשבת על להנמיך קצת את הGAIN של המגבר שלא יהרוס לך את האוטו וישרוף לך את האלטרנטור ?....

כמובן שתקח את כול מה שכותבים פה האנשים בידידות כן ?!!! ...

פורסם
בונאה תמיר אתה מדהים איך שאתה משכנע את עצמך שמה שיש לך הוא טוב :lol::lol::lol:

נ.ב חשבת על להנמיך קצת את הGAIN של המגבר שלא יהרוס לך את האוטו וישרוף לך את האלטרנטור ?....

אני לא משכנע את עצמי ויש לי מערכת טובה והרבה אמרו ששמעו

וגם אני שמעתי הרבה מערכות יש לי חבר עם מעבדה ויש לו מתקין שהתקין להמון מכוניות.

מה הקשר לGAIN לשרפת האלטרנטור??? בשביל מה יש לי מגבר בשביל לשמוע חצי??

הלך לי האלטרנטור מהסיבה שהיו לי 2 מגברים שמשכו הרבה אמפר.

תמיר.

**ואני לא אחד שמשקיע את החיים שלי ברכב כי בסהך הכול אני נוסע באוטו מידי פעם

וכשאני נוסע אני נהנה מהעוצמה ומהשמיע... וכשידפקו את האוטו אני לא יתחיל לצווח כמו ילדה קטנה כי לא השקעתי במערכת את החיים שלי בסהך הכול 4000 שקל. (שחלק מיכאן רק המגבר עלה ככה.)

רכב זה עיסוק מהצד...אני מתמחה ומתעניין באלקטרוניקה במגברים ובכול מה שקשור.

תמיר

פורסם

תמיר,כולם..עזבו לריב כי כול אחד והדעה שלו.. זה חושב שסאבים של קליפורניה טובים, זה חושב שהם חרא...עזבו שטיות אתם לא תיגמרו לריב לעולם ככה..

אנחנו מדינה דמוקרטית אז כל אחד והדעות שלו.....

לדעתי קימות רמות שונות של ציוד סטריאו הרמות אל ניקבעות על יד הארנק שלך..

עם אתה מיליונר אז יש לך רוקפורד וכו'

ועם אתה צעיר בגילי ה18 או 17 ואין לך עבודה סדירה אז אתה קונה ציוד של סינים..

למרות שאני לא בעד זה אני מעדיף לאסוף כסף...

אבל יש אנשים שאין להם סבלנות לאסוף אז הם קונים "זבל סיני" איך שאתם קוראים לזה..

תמיר אני בימקומך הייתי אוסף והייתי קונה משהו חזק ואיכותי

תחפש אנשים שנוסעים לחו''ל ושהם יביאו לך מה שאתה רוצה..

אני הישגיתי מערכתשעלת לי 5000 שקל הכול סאב של פיוניר מגבר של סוני רדיו דיסק פיוניר ורמקולים של פיוניר ועוד דברים טובים..

אחים סבלנות....................

• תוכן חדש...