Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פותח שרשור זה כדי שלא יימשך בתוך המערכת של המזדה 6 שלגביה לדעתי פשוט צריך האדון להוסיף כמה שקלים ולהשקיע במשהו שייתן תוצאה ואם הוא רוצה באסים אז באס עולה כסף להפיק

לגבי הקוטביות והשאלה שנדונה בין ג'ובאני לאדי (אני מקווה שאני לא טועה אדי=LANOSFORCE)

יש תורה שלמה של גלים שהינה תחום בפיזיקה ולמזלנו אות שמע או צליל נמנה על התחום של תורת הגלים

עכשיו יש לנו גם תורה ולא רק אמונה במה שאנחנו עושים חח

בכל מקרה הרעיון הוא שיש התאבכות בונה והתאבכות הורסת

כאשר גלים שונים נפגשים נוצרת התאבכות -במידה והגל משנה ומנחית צורתו או מעוות אותה הדבר נקרא התאבכות הורסת

וההיפך בונה הגלים בונים את עצמם ו"מגדילים" עצמם.

בהנחה שאנו שולחים גל זהה בשני הערוצים שמאל וימין והקוטביות הפוכה אזי צד אחד יהיה X- וצד שני X כאשר ייפגשו הגלים סיכומם יהיה למעשה 0

ההשפעה הינה בעיקר בתדרים הנמוכים היות ואין שני גלים זהים לחלוטין במוזיקה בגלל DELAY וכו' גם אם המקור זהה

לכן החפיפה תהיה בעיקר בתדרים הנמוכים שהם גלים ארוכים יותר והחפיפה גדולה יותר.

הרעיון הבסיסי של קוטביות הינו לבדוק אם כאשר שני הרמקולים עובדים יחד הם מפיקים יותר בס או פחות מכל אחד בנפרד

זו הצורה הפשוטה ביותר לבדוק את העניין .

הבדיקה טובה לגבי רמקולים רגילים ווופרים ולאו דווקא מתאימה לקומפוננטים כיוון שבתדרים גבוהים ההקוטביות פחות מובחנת בצורת ועוצמת הגל ויותר במיקוד ויצירת במה ותמונה

אלי

פורסם

מבחינה פיזיקלית הרעיון הוא נכון, וזה ההגדרה של התאבכות(וואי, חזרתי עכשיו בשניה לתקופת הצבא:roll:).

אבל, אל תשכח שאנחנו משתמשים ברכב בשיטות שונות של נקודות חיתוך שבהם יש כבר היפוכי פאזות באופן חלקי.

בנוסף, כל הנושא של פאזות חשמליות מול אקוסטיות הוא שונה לחלוטין.

זה נכון, אם זוג וופרים עובדים בפאזה הפוכה אחד לשני יהיה הבדל משמעותי בעוצמת הבאס(זה בעצם ההתאבכות שאתה מציין).

אבל, לא רק בוופרים זה מורגש אלא גם בשאר חלקי המערכת.

בתחומי התדרים של מעל הבאס אנחנו משתמשים בפאזות על מנת להיע לתוצאה טובה יותר מבחינת הבמה(STAGE) כי כל שינוי בפאזה בין 2 אלמנטים יכול להוביל לעומק,גובה,רוחב,נפח ומרכוז שונה לחלוטין.

under construction..

פורסם

תקיח בחשבון שהמתח שיוצא אל הרמקולים הוא מתח חליפין - AC

שכן זה מה שמאפשר בעצם לרמקול לזוז קדימה ואחורה כל הזמן.

אם רמקול מקבל DC הוא יכול לזוז רק קדימה או רק אחורה ובסופו של דבר הסליל נשרף והממברנה נתקעת.

היות וגל קול הוא גל סינוסי (גל שעולה במחזור אחד ויורד במחזור שאחריו וחזור חלילה) שנישא על מתח חליפין - ברגע שאתה הופך את הקוטביות אתה גם הופך את תנועת הגל ובפועל אתה הופך את תנועת הממברנה.

פאזה אקוסטית משנה את גל הקול בצורה כזו שהוא בעצם מתהפך מבלי שיכול שינוי בקוטביות החשמלית.

כל היפוך כזה גורר אחריו שינוי בהתנהגות הרמקול כיוון שבפאזות ישרות הוא זז לפי מה שהוא מתוכנן לקבל, היפוכי פאזות גורמים לשינוי בהתנהגות הרמקול שמתאפיין בעיכוב האות שיוצאת ממנו וגם בהנמכת העוצמה שלה.

על המשחקים האלו אפשר לשחק עם כל רכיב ורכיב במערכת בנפרד או ביחד ולהשיג אפקטים קוליים שמביאים לנו תוצאות שונות ומשונות.

אני לא אשכח את זה שכשהיה לי סט של אינפיניטי רפרנס עם MT22 של מורל - (לא היה לי TC אז) הצלחתי בעזרת משחקי פאזות להגיע למצב שבו הזמרת ממורכזת אבל הבמה נוטה באלכסון חד כמו ספינה שנטרפת על הצד שלה.

לא משנה מה ניסיתי לעשות - לא היה ניתן לאזן את הבמה בשום צורה - כנראה שזה שילוב של מיקומי רכיבים לא נכונים ונקודות חיתוך לא נכונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אולי הוכחת דווקא כישרון לבנות מערכות לאנשים בעלי ראש נטוי חח

ברור שמדברים במתח חילופין למתח ישר יש תדר 0 אז כשרשמתי על תדרים התכוונתי לכך והתופעה היא התופעה שציינתי ונקראת התאבכות

אלי

• תוכן חדש...