Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נמצא בעיצומו של שידרוג מערכת הקול המקורית של הרכב שלי ובעודי מנסה למצוא פתרונות ורעיונות ניתקלתי בפורום המדהים הזה. אז לפני הכל, כל הכבוד! יש פה אנשים עם ידע תותחי, התרשמתי.

ולעניין, שידרגתי את הרכב לקורולה 2008 דגם סאן. הרכב מגיע עם רדיו דיסק MP3 מקורי. פעולה ראשונה שעשיתי זו החלפה של הרמקולים המקוריים. שמתי קומפוננט של MB Quart דגם Discus מקדימה וזוג רמקולים 6X9 של JBL שהיו לי מאחור. מה אומר, לא נפלתי ברצפה :???:. הסאונד נשמע טיפה צורמני, שטוח וחסר בס לחלוטין. אם אני מוסיף באס דרך ה HU, הקומפוננטים מתחילים להשתעל קשות וגם בקושי מרגישים את הבאס. מה שאומר כמובן שחסר סאב וכנראה לא כדאי לשלוט על הסאונד דרך ה HU.

ה :?: שלי הם כאלו:

1. האם אפשר להוסיף מגבר שני ערוצים עבור הסאב בלבד? נראה של HU הנוכחי אין יציאה למגבר וצריך להשתמש ביציאות רמקולים ולכן אי אפשר אלא אם כן מבטלים את הרמקולים האחוריים...

2. האם האופציה היחידה היא הוספת מגבר 4 ערוצים שיתן אחד לסאב וזוג נוסף לקידמי? אולי עדיף כבר 5?

3. מישהו המליץ לי לשים ליין דרייבר. מה זה והאם באמת יש צורך (זה מייקר)

4. האם המגברים היום (וסליחה על הבורות) כוללים שליטות מתוחכמות יותר כמו קרוסים ו/או אקולייזרים? ברכב הקודם שלי היה לי HU של פיוניר DEH-P860MP שכולל קרוסים פנימיים ועוד כל מיני וזה חסר...

5. איזה מגבר היה מומלץ (גם משומש) לתקציב של עד 1000 ש"ח?

תודה מראש לכל העונים :lol:

אייל

פורסם

מישהו?

שמתי לב מקריאת שרשורים דומים על המלצה על הוספת 3Sixty. האם כדאי או שעם מגבר טוב אפשר להגיע לאיכות טובה מספיק. האם יש מכשירים דומים ל 3Sixty אך זולים יותר?

אייל

פורסם

לא רואה סיבה להשאיר את הרדיו המקורי בכלל אולי שיקולי תקציב, אז מה שאני הייתי עושה במקרה כזה מאחר וכבר השקעת ברמקולים אחוריים הייתי הולך קודם על האופציה של הוספת מגבר 4 ערוצים ולהתקין אותו כראוי, שזה אומר בין היתר סלילת חיווט גם לרמקולים ולא שימוש בחיווט המקורי במידה ולא מרוצה אז לעבור לאופציה של הוספת סאב.

פורסם

לפני שאתה מכניס את עצמך לשדרוג מערכת באלפי שקלים, הייתי בודק מה שלום ה + וה - של הרמקולים. נשמע שיש לך פאזה הפוכה.

נסה להחליף בין + ו - של אחד הרמקולים האחוריים ותראה מה קורה.

לגבי שאלותיך:

1. כן, ניתן להוסיף מגבר שני ערוצים ולגשר אותו רק בשביל סאב, אבל זה לא מומלץ. אם כבר אז מומלץ לקחת מגבר 4 ערוצים כאשר שני ערוצים יגביריו את הסט הקידמי או האחורי + שני ערוצים יגושרו לסאב.

2. ראה סעיף 1, מגברי 5 ערוצים לא ממש מומלצים שכן לרוב הם די יקרים ובעלי הספקים נמוכים.

3. בשביל מה לשים ליין דרייבר?? מיותר במקרה שלך.

4. מגברים "מתקדמים" מבחינת פיצ'רים יהיו לרוב יקרים יותר. פתרון טוב יותר הוא להחליף את ההד-יוניט המקורי להד-יוניט מתוחכם הכולל קרוסים (לחיתוכים אקטיביים) ופונקציות חשובות נוספות.

5. עד 1,000 ש"ח משומש - ה JBL75.4 הוא בחירה מצויינת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מישהו?

שמתי לב מקריאת שרשורים דומים על המלצה על הוספת 3Sixty. האם כדאי או שעם מגבר טוב אפשר להגיע לאיכות טובה מספיק. האם יש מכשירים דומים ל 3Sixty אך זולים יותר?

אייל

כן יש מכשיר דומה ל 3SIXTY וזול הרבה יותר - Cleansweep. אותו רעיון, מתאים ל 4 ערוצים בלי כיוונים (קליברציה אוטמטית)

פורסם

תודה איתמר, alpine ו tomerR על התגובות.

כיוון ואני מעונין להשאיר את ההר-יוניט המקורי ולפי תשובותיכם, בהנחה שהחיווט תקין מבחינת +/-, האופציה המענינת היא הוספת מגבר 4 ערוצים להגברת כל ארבעת הרמקולים או להגברת הקדמיים + גישור לסאב. יש ברשותי כרגע סאב, אז האופציה השניה יותר אטרקטיבית.

האם אוכל באמצעות סאב ברמת ה JBL 75.4 לבצע קרוסים LPF או HPF לכל אחד מצמד הרמקולים/סאב שיחובר אליו? מה רמת הקרוס שהוא נותן?

איתמר, כיצד אפשר לחבר מגבר שני ערוצים עבור סאב בלבד אם לא קימת יציאה נפרדת. האם במקרה כזה זה לא יבטל לי את אחד מזוג הרמקולים? אני שואל כיוון ויש ברשותי מגבר כזה, כך שעדיף לי להשתמש בו אם אפשרי.

tomerR, נשמע מעניין, האם נמכר בארץ?

תודה,

אייל

פורסם
תודה איתמר, alpine ו tomerR על התגובות.

tomerR, נשמע מעניין, האם נמכר בארץ?

תודה,

אייל

לא נמכר בארץ, ייבאתי לבד והוא למכירה (עוד לא הספקתי להתקין)

פורסם

תעבור על הת'רד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=221841&page=2

תראה את התמונות המצורפות בעמוד השני של הליך ההתקנה וסיומה.

המערכת נשמעת פגז יחסית לרכיבים שלה ועולה מחיר שפוי אולי אפילו זול מידי ביחס לתוצאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...