Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי גרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, אני ממש לא מחמיר עם הירבונן ולגבי הציפיות...זה הוא שהעמיד אותן ברף כזה גבוה ולא אני .

נכון, סבסטיאן לואב יש רק אחד אבל וזה אבל גדול, מיקו הירבונן מתמודד על אליפות העולם ואמר לא פעם בראיון עימו כי הוא רוצה לזכות באליפות.

כאשר נהג מתיימר להיות מועמד לאליפות עולם המינימום מבחינתו, כפי שאני מצפה, להיות יריב ראוי על כל סוג של משטח באליפות, למשל מרקוס גרונהולם בשנה שעברה.

אמרתי את זה לא פעם אחת, הירבונן עוד ינצח פה ושם אבל אליפות לפורד יביא יארי-מאטי לאטבלה. נכון, בגרמניה הוא היה נחות משמעותית מכולם והוא עדיין טועה הרבה בעיקר בכל הקשור ליכולת שלו לווסת את המהירות שלו אבל הוא קורץ מחומר של אלופים.

לגבי פרנסואה דובאל - נכון, דני אמר לא פעם כי דובאל הוא זה שיכול לתת פייט הגון ללואב.

את בית הספר הכי טוב שיכול היה לקבל הוא עשה בסיטרואן, הא היה מהיר וטעה והתרסק ואפילו העיפו אותו למנוחה (זוכרים שסיינז החליף אותו ? ) והוא חזר אחר . נכון, הוא לא העריך יותר מדי לאחר מכן אבל הוא התבגר. המבחן הגדול הוא האם פורד כעת יתנו לו את המקום של גאלי באופן קבוע...עדיין לא הודיעו שם שום דבר .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרנסואה דובל נהג יותר טוב מגאלי,ולדעתי טוב יותר מלאטוולה.

דובי,לבוא להתחרות באליפות עולם לאחר פגרה וחלודה מאונס,ולדפוק מקום גבוה יותר מכל ארמדת פורד?

אל תמעיטו בערכו של דובל.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

לא ממעיט בערכו של דובאל, הוא נהג מצויין אבל לא טוב יותר מלאטבלה. הוא גם לא היה בפגרה ארוכה כמו שהוא אומר...

הוא הספיק להתחרות ב-2 או 3 מרוצי ראלי ב-IRC אליפות הראלי הבין-יבשתית וגם בראלי אחד או שניים בבלגיה. מה שהיה חסר לו זה שעות הגה בתוך הפוקוס ולכן גם ביום הראשון הוא די "צלע" ולאט לאט נכנס לקצב.

הירבונן וכנראה גם לאטבלה סובלים מתסמונת שהיתה מוכרת אצל נהגי הראלי הפינים "הקדמונים" - סלידה מאספלט...הם פשוט לא מספיק טובים על אספלט, מה שמקשה עליהם להיות תחרותיים בצורה גורפת בכל אליפות העולם. לאטבלה הוכיח בשנה שעברה באירלנד שהוא מסוגל לנהוג מהר על המשטח הקשה אבל זה עדיין לא מספיק כי הוא לא עקבי ויציב.

אסור לשכוח שלאטבלה צעיר ודובאל כבר הרבה יותר מנוסה ממנו.

אבל אנחנו שוכחים עוד דבר.

תמיד אנחנו מזכירים את ההבדל הגדול בין לואב לשאר.

חבר'ה - הסיטרואן C4 פשוט יותר טובה מהפורד פוקוס !

הסיכום שלי לראלי עלה עכשיו לאתר, כולל סרטון התאונה של גאלי !

דובי

פורסם
חבר'ה - הסיטרואן C4 פשוט יותר טובה מהפורד פוקוס !

אני לא מסכים עם זה - דווקא חושב להיפך.

אני חושב שהפוקוס הרבה יותר מאוזנת ומאסיבית מה-C4 ועם זאת קלה יותר לנהיגה.

זה אמנם לא אומדן מדויק , ראיתי את ההבדלים בקטע קטן שהיה בירידה תלולה מאוד ממעלה הר בסוף אחד הסטייג'ים ביום האחרון של ראלי ירדן, בעוד שכל הפוקוסים (גם החצי רשמיות) ירדו עם הדוושה ברצפה, ה-C4 היו צריכות להוריד גז כדי לעבור את אותו מכשול שהיה באמצע האותה ירידה תלולה.. אפשר לומר שזה סט אפ מתאים יותר לאותו קטע, אבל התחושה שלי אומרת שהפוקוס הוא רכב הרבה יותר מוצלח ולראייה התוצאות של הקבוצה החצי רשמית של פורד לעומת הקבוצה החצי רשמית של סיטרואן (כמה שאני לא מחזיק מראוטנבך נהג, אאבה האסטוני הוא נהג מצוין שלדעתי עם הפוקוס היה מגיע לתוצאות יותר מרשימות).

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

הסיטרואן יותר טובה מבחינתי מכיוון שהיא עונה בדיוק על הדרישות של הנהגים שלה ובעיקר לואב כמובן.

הרכב, וזה ברור, בנוי סביבו, ולראיה כמות התקלות הקטנה מאד ממנה הוא סובל העונה והיכולת שלו להשתמש בו מבלי למשוך אותו עד הקצה ולגרום לנדקים, כן, זה קשור גם ליכולתו הנהדרת כנהג ובכל זאת רק רכב מצויין יצליח לתפקד ככה.

את הפוקוס, בכדי להביא לתואות טובות, כנראה שצריך לעבוד יותר קשה, דוושה ברצפה, פניות מהירות ולעתים סיכונים מיותרים.

אין מה להשוות, לפחות לא השנה, בין סטובארט-פורד ל-PH SPORT של סיטרואן ולו רק מכיוון שלסטובארט-פורד יש ניסיון יותר גדול גם באליפות העולם ולפני כן ובמקביל מרוצי ראלי במסגרת אליפות אנגליה. PH-SPORT הינה קבוצה חדשה לגמרי שהחלה את העונה עם קסארה בכלל במונטה-קרלו.

ההשוואה היותר הגיונית תהיה רק בשנה הבאה.

בנוסף - אורמו אבה נהג מצויין אבל זו רק שנה ראשונה שלו ב-WRC לפני כן היה ב-JWRC עם סוזוקי וזה הבדל שמיים וארץ. לנהגים של סטובארט-פורד - גאלי והנינג סולברג יש ערימות של ניסיון כמו גם מתיו ווילסון שלמרות גילו הצעיר זו עונה שנייה שלו בקצה הפרמידה של הראלי בחסותו של אבא מלקולם.

סיטרואן בונים את PH-SPORT שיתפקדו בסופו של דבר באותה רמה וכמו שכתבתי יש כבר תאריך למבחנים עבור אנדראס מיקלסן וסבסטיאן אוגייר בקבוצה . הם בהחלט מתכננים יפה (השאלה רק אם ישארו ב-WRC ) .

דובי

• תוכן חדש...