Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, פתחתי שירשור בפורום אודיו ולא קיבלתי תגובות, כנראה בגלל שלא הבהרתי את עצמי/התבטאתי נכון, אז בתור התחלה אני יבהיר את עצמי: ההבנה שלי בסאונד מסתכמת ב3 מושגים - 1. נשמע בנז*נה 2. צריך לכוון קצת 3. נשמע חרא.

אז ככה: כרגע סיימתי את פרויקט תקיעת המערכת לארון תקשורת מאוורר, זה לא ממש מתאים לבית אבל לדעתי יושב שוס :screwy:, צירפתי תמונות.

המערכת ותיקה אצלי, מורכבת מרסיבר סראונד המגביר 4 רמקולים ומגבר הספק שמרביץ בסאב. המערכת נותנת לרמקולים צליל טרבל נקי ברמה מדהימה והשתמשתי בכבלים האיכותיים ביותר שמצאתי.

הבעיה מתחילה בסאב שפשוט נותן תדרים גבוהים מידי או כמו שמישהו אמר "הזמרת מנסה לשיר דרך הסאב".

ארבעת הערוצים לרסיבר והמונו לסאב מתקבלים מהמחשב. המערכת עבדה בעבר בצורה מעולה, הדבר היחיד שהשתנה הוא כרטיס הקול ששודרג (יחד עם הלוח אם ורוב המחשב) מ5.1 ל7.1 כולל התוכנות הנלוות אליו. אין לי (ולא היה) אקולייזר כל שהוא המאפשר לי לשלוט על ערוץ אחד בלבד.

השאלות שלי הם:

1. יש תוכנה המאפשרת לכוון כל ערוץ אודיו בנפרד?

2. במידה ולא אפשרי לחתוך/לכוון כל ערוץ בנפרד דרך תוכנה, איך עושים זאת בצורה פיזית (כלומר ע"י קרוס, נגדים, משהו בסגנון)?

פורסם

תחפש דרייברים של kxaudio, יש שם המון אופציות כולל קרוסאוברים ואפקטים מתכווננים לכל ערוץ שיוצא מכרטיס הקול.

אם לא הולך עם זה, אפשר לקנות פשוט קרוסאובר פאסיבי\אקטיבי.

לסאב כרגע אין שום דבר שמגביל את כניסת התדרים אליו? הוא מקבל אות כמו הרמקולים האחרים?

אתה יכול לבנות קרוסאובר פאסיבי פשוט בקלות יחסית על ידי סליל או שניים ומספר קבלים.

פורסם
הוא מקבל ערוץ שמוגדר בתוכנה של הכרטיס קול כ-SUB. בכרטיס הקודם זה תיפקד מעולה.

אוקיי, אני שוב אמליץ על הדרייברים המתקדמים של kxaudio בתקווה שהם תומכים בכרטיס הקול שלך.

http://kxproject.lugosoft.com/

פעם אחרונה שהשתמשתי בהם הייתה לפני כמה שנים (הפעלתי סאבוופר של רכב בתוך הבית :oops:), כבר אז הם היו מעולים ואני מניח שמאז הם התפתחו מאוד.

פורסם

אומנם אני לא מבין גדול בסאונד (קצת פחות משנתיים בתחום) אבל סאב שמנסה לנגן "מיד" ו"טרבל" לא ישרוד יותר מדי זמן.

תתארגן על איזה אמצעי לפני שיגמר לך הסאב בבית.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אתה יכול לבנות קרוסאובר פאסיבי פשוט בקלות יחסית על ידי סליל או שניים ומספר קבלים.

מתנצל על ההתעלקות.

אפשר עוד פרטים בבקשה?

איך בונים את זה בקלות?

אני לא מבין גדול (גם לא קטן, לצערי) בתרשימי חשמל/אלקטרוניקה. מעוניין לייצר highpass לסטילייטים שהעברתי בין מערכות.

כרגע הסטילייטים מנסים לנגן באס. זה עוד לא מחרחר, אבל עלול בהגברת הסאונד....

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
אוקיי, אני שוב אמליץ על הדרייברים המתקדמים של kxaudio בתקווה שהם תומכים בכרטיס הקול שלך.

http://kxproject.lugosoft.com/

פעם אחרונה שהשתמשתי בהם הייתה לפני כמה שנים (הפעלתי סאבוופר של רכב בתוך הבית :oops:), כבר אז הם היו מעולים ואני מניח שמאז הם התפתחו מאוד.

נצל"ש אם אפשר.

אני הייתי שמח לדעת כיצד חיברת סאב של רכב בתוך הבית,

האם זה מצריך מגבר מיוחד שיעבוד בנפרד?

יש ברשותי סאב לרכב של "פיוניר", הייתי שמח לדעת כיצד ניתן לחבר אותו

באופן פשוט יחסית, שיתן "באסים" מערוץ יציאה פשוט של מחשב.

תודה רבה.

פורסם

במקום להסתבך, לא עדיף לקנות משהו ייעודי וטוב/נוח יותר? ברינגר dcx2496 יספיק לך מעל ומעבר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
נצל"ש אם אפשר.

אני הייתי שמח לדעת כיצד חיברת סאב של רכב בתוך הבית,

האם זה מצריך מגבר מיוחד שיעבוד בנפרד?

יש ברשותי סאב לרכב של "פיוניר", הייתי שמח לדעת כיצד ניתן לחבר אותו

באופן פשוט יחסית, שיתן "באסים" מערוץ יציאה פשוט של מחשב.

תודה רבה.

במידה וכרטיס הקול רב ערוצי (5.1 והלאה) אתה יכול להתחבר לרסיבר קולנוע ביתי דרך 3 כבלי אודיו לשלשת הערוצים ולחבר את הסאב למגבר בערוץ סאב/סנטר. לחילופין אתה יכול להשתמש כמוני במגבר נפרד לסאב ע"מ לשלוט בו טוב יותר ובנפרד משאר הרמקולים.

שאלה נוספת: מה פירוש קרוס "מחלק את הצלילים לרמקולים הנכונים"? אני יכול לחבר קרוס על ערוץ בודד ע"מ לחתוך תדרים מסוימים? האם מכשיר אקולייזר ביתי יכול לעשות את העבודה הזאת?

פורסם

קרוס לטוויטר למשל, יחסום את כל התדרים הנמוכים שלא ילכו אל הטוויטר וקרוס לוופר יחסום את כל הגבוהים שלא ילכו אליו.

ככל שהקרוסאובר איכותי, ככה הוא יהיה יותר מדוייק ויעביר רק את התדרים שרצית.

• תוכן חדש...