Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

צריכת הדלק ברכבי משהו כמו כשנתיים היא גרועה ביותר, שזה אומר בתוך העיר, עם מזגן בסביבות ה8.5, ופחות מכך, מחוץ לעיר בערך 1:11.5, רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר כשהמנוע לא מספיק עדיין להתחמם. בכל מקרה בשנתיים האחרונות צריכה טובה יותר מ1:11.5 לא ראיתי.

שלשום נסעתי לחיפה בלילה ללא מזגן, לפני הנסיעה מילאתי טנק מלא (עז שנזל החוצה דלק), איפסתי את הקילומטראז', חזרתי הביתה כשנסעתי 206 קילומטר, נכנסתי לתחנת הדלק, ומילאתי בדיוק 11.7 ליטר דלק עד ששוב נזל דלק, כלומר הצריכה שהתקבלה היא 1:17.5 בערך. הנסיעה לחיפה הייתה כאמור בלילה, ללא מזגן, כל הנסיעה נסעתי גג 90-100 (בכוונה רציתי למדוד צריכת דלק), נוסע יחיד וכמובן שללא פקקים כלל וכלל.

יש לציין שהקרב' נוקה ושופץ לפני כחצי שנה (לפני הניקוי ושיפוץ הצריכה בעיר עמדה על 1:6.5 :\), גם לפני השיפוץ וגם אחריו הרכב מגיב טוב, סוחב נהדר (יחסית ל70 סוסי פוני) וגם נתוני ה4 גזים טובים והיו טובים. אבל עדיין צריכת הדלק הנוראית הציקה לי. והנה מסתבר שהצריכה לא רק שלא נוראית אלא אפילו מצויינת (אני כמעט בטוח שטובה אפילו ממה שהרכב ייצר במקור :roll:). אז איפה לעזעזל כאן הבעיה? למה כשהיא רוצה היא צורכת 1:17, ובתוך העיר זה 1:8.5 עלובים ביותר? אולי סגנון הנהיגה השונה (אני מודה, בד"כ אני לא נוסע רגוע על 90-100, ומאיץ לא בדיוק במתינות, אלא נוסע עם רגל מעט כבדה על הגז)? אבל מצד שני גם כשאבא שלי נסע ברכב ומדד תצרוכת דלק הוא קיבל תצרוכת גרועה.

אולי המשאבה בתחנת הדלק זייפה? או במילים אחרות מה בדיוק קורה כאן? למה הצריכה הכל כך טובה הזאת?

הרכב הוא פיאט אונו דור ראשון 70 סוסים, שנת 90.

תודה מראש לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

בקרבורטור הפרש בין תצרוכת הדלק בעיר לנסיעה בין עירונית הוא בד"כ בפער כזה עצום.

ברשותי סיטרואן AX 1.1 מודל 91 עם קרבורטור, נסעתי איתה לנהריה לחופשה לפני חודש צריכת הדלק שלה עמדה על 1/18.

רוב הזמן מוצע צריכת הדלק של האוטו המשולב (בתוך העיר+ביןעירוני) עומד על 1/13.

בתוך העיר בלבד אני מאמין שהאוטו עושה 1/11-1/10.

אני מאמין שאם זה היה הזרקה בתוך העיר האוטו היה צורך הרבה פחות.

דרך אגב עם אונו 45 (מנוע 1000) היית מגיע לצריכת דלק הרבה יותר טובה בעיר. אבל מחוץ לעיר לא היתה סוחבת.

פורסם

כמה נקודות:

1. נסעת ללא מזגן

2. נסיעה שאינה כללה מספר גבוה של האטות והאצות - לילה, תנועה דלילה

3. אוויר קר = תמיד טוב

4. אל תיתן לתדלוק אחד לקבוע את הממוצע, אתה צריך לפחות עוד 2-3 מיכלי דלק על מנת לקבל סטטיסטיקה "אמיתית" (וגם אז קח אותה בעירבון מוגבל)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לא מבין למה אתה מופתע. היאריס של אמא שלי עושה 1:17 מחוץ לעיר על 90 קמ"ש בלי מזגן, ובתוך העיר היא לא מצליחה לעשות יותר טוב מ-1:8.5. וכאן מדובר ברכב מודרני מאוד.

הסיבה פשוטה - בתוך העיר בתנועה כבדה עם הרבה פקקים, האצות ובלימות תכופות, מזגן עובד קבוע - צריכת הדלק פשוט איומה, בכל רכב. הנתונים שתיארת הגיוניים מאוד לרכב מהסוג הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לשעבר בעלים של אונו S70 89 זה לא מוזר לרכב הנ"ל ,אצלי בדיוק אותה הצריכה, מחוץ לעיר הייתה צורכת אחד ל18 עד 16 ובתוך העיר אחד ל10 בממוצע. אחלה רכב שמור עליו ובכלל מערכת הקרבורטור ברכב רגישה שמור עליה תטפל ותנקה בסבירות גבוהה:lol:

!Blue Subaru Impreza

• תוכן חדש...