Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשתי ואני עומדים בפני קנית רכב חדש (רכב ראשון) בתקציב של בערך 40000 ש"ח עם אפשרות להוסיף קצת.

אשתי תהיה הנהגת העיקרית ברכב: 3 פעמים בשבוע, 40 ק"מ בכל פעם, בנסיעה בין עירונית (מחיפה לאיזור קרית טבעון).

בנסף, פעמיים בחודש נסיעות להורים (200 ק"מ כל נסיעה) מה שמביא ל- 1000 ק"מ בחודש בקירוב.

הדברים החשובים לנו (לפי סדר החשיבות):

1. בטיחות - מאוד מאוד חשובה לנו (אשתי לא הנהגת הכי טובה בעולם) ולכן אין מה לדבר בכלל על רכב ישן ולא בטוח. מבחינתי, 4 כוכבים במבחן ריסוק ו ABS זה חובה.

2. אמינות - אין מה להרחיב, לא מתכוון להיות כל שבוע במוסך, ובטח שלא רוצה שאשתי תיתקע פתאום באמצע הכביש.

3. חסכנות - חשובה, אבל לא מאוד, לא יהיה לנו קילומטראז' ממש גבוה וצריכת דלק גבוהה במקצת לא פוסלת אוטומטית (אם כי ברור שכמה שיותר חסכוני - יותר טוב).

4. מקום - נדרש מקום לשני ילדים בכיסאות בטיחות (ואם יישאר מקום למבוגר נוסף - מעולה) ותא מטען בינוני ומעלה.

סחירות נמוכה ושחיקת ערך מהירה - לא מפריע לי בכלל. אני מתכוון לשמור את הרכב לשנים רבות ואין לי שום כוונה למכור אותו, מקסימום לתת אותו יום אחד לאחי הקטן.

דבר נוסף אשתי יודעת לנהוג רק באוטומט אז ידני לא בא בחשבון.

מחיפושים רבים בפורום די התלהבתי מסיטרואן C5 מבחינת כל הפרמטרים, חוץ מנושא האמינות שנדון כבר בהרחבה בשרשורים קודמים. אין לי כוונה לפתוח פה במלחמות נוספות בנושא, אבל אני חושש שאולי אני אפול על אחת בעייתית, במיוחד מכיון שלא חסרים רמאים בשוק.

עכשיו, לקרוב שלי יש חברה קטנה והוא מתכוון למכור פורד פוקוס 2005 1.6 עם 90000 ק"מ ו/או עם 140000 ק"מ (שתי מכוניות). המחירון שלהם הוא בערך 68000 ש"ח, ועם הורדת ערך (יד 1 - השכרה, יד 2- חברה) קצת פחות מ 60000 לפי לוי יצחק.

היתרון בקניה ממנו הוא ברור: אני מכיר אותו ויודע את היחס שלו לרכבים ואת הטיפול שלו וכו' ויכול להיות רגוע לגמרי, לא כמו בקניה מאדם זר. כמו כן כל נושא חיפוש הרכב וכאב הראש ייחסך ממני. הבעיה היא המחיר, אני יכול לגרד קצת, אבל השאלה אם זה שווה לי בכלל, או שעדיף לי לחפש בכל זאת C5 שמורה ומטופלת ולהסתכן קצת.

אודה על עזרה בהתלבטות, וכמובן שאם למישהו יש תובנות מסעירות על אחד הרכבים, או רעיון לרכב אחר שיענה על הצרכים שלי אודה לו מאוד.

פורסם

קודם כל בקשר לפוקוס עם עבר של חברה והשכרה שזה צירוף גרוע במיוחד יש להוריד הרבה מאוד מהמחירון

בטח שהרבה יותר ממה שכתבת.

בקשר לC5 היא הרבה יותר מורכבת גם מכנית וגם מבחינת חשמל/מחשבים/אלקטרוניקה וגם תשתה יותר דלק בגלל מנוע גדול ומרכב כבד יותר.

מה שאני מציע זה קודם כל אם אתה לא צריך את המרחב הפנימי של הC5 רד ממנה בלי קשר לפוקוס ותחסוך לך את הסיבוך של צריכת דלק,מערכת הידראולית-למרות ששמעתי שהיא אמינה בניגוד לדורות הקודמים ואפשרות לתקלות חשמל ומחשב יקרות.

יש פיג'ו 307 שזה רכב בלי שוק ופחות מסובך,גדול,כבד מה C5

והפוקוס מהחבר שלך היא לא היחידה בארץ יש עוד הרבה.

אם כבר C5 הייתי מחפש עם המון סבלנות אחת באמת מציאה

רק קח בחשבון את צריכת הדלק כי לי יש C4 והיא באמת שותה המון!!!

תברר נתונים אמיתיים ממי שמחזיק C5 פרטית ולא בליסינג שיש דלקן שלא תופתע בסוף

פורסם

תראה, אם אתה יכול לגרד ל-60K אז תעשה את זה ותקנה C5 לאחר מתיחת הפנים בגלל כמה סיבות טובות.

1)יותר אמינה מהקודמת.

2)יותר מרווחת. בסיס גלגלים יותר גדול אבל אין את ה'גבעה' הזו באמצע הרכב וזה מוסיף למרחב רגליים לנוסע האמצעי.

3)יותר בטיחותית- 5 כוכבים במבחני ריסוק+ESP (מערכת חשובה מאוד) וכמובן יש ABS, יש לציין שיש 7 כריות אויר.

4)שותה דלק- לא בטוח אבל לפי אתרי האינטרנט היא צורכת בתוך העיר 1 ל-8 ק"מ. וזה נעשה על ידי בוחני רכב שלוחצים על הרכב ועל דוושת הדלק.

5)מרווחת מאוד. רחבה,ארוכה ויש שפע מקום בתא המטען להכניס את כל הציוד לילדים הקטנים. פתח תא המטען מאוד נוח מכיוון שהיא האצ'בק ולא סדאן.

הבעיה תיהיה למצוא אחת במחיר הזה אבל אל דאגה זו סיטרואן ואתה יכול להוריד לרכב את המחירון. חוץ מזה שאתה יכול לחפש אחת שמורה שהיתה ביד פרטית וכעת עומדת במגרש ושם תוכל לקחת בתשלומים.

אופציה נוספת היא סיטרואן קסרה פיקאסו. 4 כוכבים במבחני ריסוק נדמה לי ABS ועוד כמה דברים והיא מרווחת.

פורסם

ה C5 מציעה תמורה מעולה לכסף אבל היא אינה סוס עבודה שאינו רגיש לכלום. כמו כל רכב גם זה דורש טיפול אבל בהחלט מעל הממוצע.

אם אתם מחפשים סוס עבודה, תקנו 406 מהשנים האחרונות (מינימום 2000-2001) רק עם מנוע 2 ליטר. זה אכן סוס עבודה בתקציב סביר, נוחות מעולה, מראה נאה ובעל איבזור בטיחותי לא רע (יש ABS ויש 4 כריות אויר - לא בדקתי כמה כוכבים קיבל).

מהפוקוס שציינת הייתי יורד לגמרי, יש הרבה כאלה בשוק ולא צריכה להיות בעיה (עם קצת סבלנות) לקנות אחת עם ק"מ סביר ויד סבירה (ולא השכרה+חברה, זה לא טנדרון\משאית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי C5

אומר רק שבהמלצתי אחד המהנדסים אצלנו הלך על הבחירה הזאת.

מחוסר סבלנות לחיפוש מיגע הרכב שנמצא היה בבעלות ליסינג עם כי בעל הסטוריית טיפולים מלאה בלובינסקי.

הרכב הוא הדגם המאובזר ובגרסת PACK.

חשוב לציין כי הרכב נקנה כ8 אלף מתחת למחירון לאחר בדיקה, והליקוים הקטנים תוקנו ישר אחרי הקניה.

דבר אחד שלא תוקן הוא יחידת הבקרה של המיזוג אשר הפסיקה לעבוד ודורשת החלפה - סיפור של 4000 ש"ח, אבל זה משהו שהוא הוריד עליו את המחיר בעת הקניה.

הרכב ננהג כשנה ולאחרונה נעצר באמצע הכביש מהתחממות - נגרר למוסך ליטל ונמצא כי הוונטה תקולה (סיפור של 1200 ש"ח)

על הדרך הגיע זמן לעשות טיימינג, להחליף רפידות אחוריות לפי טענת המוסך (120K באמת עושים טיימינג?) עוד סיפור של כ2700 ש"ח בערך.

השבוע הרכב עמד במוסך ליטל והחשבון הכולל שלו לשחרור עומד לפי הערכה על 5700 ש"ח, אחרי הכל.

בקיצור - הדבר המצחיק הוא שהוא בכלל רצה לקנות מזדה לנטיס 99 ובמחיר הזה קנה C5 2002.

בדיעבד ולמרות ההוצאות דיברתי איתו השבוע והוא לא מצטער שקנה C5 (הרי היה לו שנה שלמה שקט:-P)

לגבי 406, אולי באמת זאת אלטרנטיבה טובה, למרות שגם שם זה לא האידיאל - שכן שלי החליף מחשב תיבת הילוכים לפני חודש ב406 2002 ובתיבת 1.8)

נשמע מה לאיציק יש לומר.:lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תקלות ב 406 דור שני הן מחזה נדיר למדי. מבחינת אמינות הדגם הזה הוא פשוט ה"סובארו" של פג'ו, בתקופה שפג'ו ידעו באמת לעשות מכוניות עם נשמה.

ב C5 ובכל הקונצרן מאז שעברו לוונטה אחת, באופן טבעי הבלאי גבוה יותר. המהנדס ששמע לעצמו של הרמן התקין וונטה לרדיאטור מקורית (זה אכן מחירה, 1200 שח לפני מעמ ועבודה) כבדגם החדש יותר (2006 ומעלה) מדובר בוונטה עם מודול אלקטרוני (שבו טוב טוב ותחזיקו חזק) שנראית בדיוק כמו הקודמת רק שמחירה הוא 3500 שח + מעמ. ההבדל בינהן הוא בסה"כ יחידה אלקטרונית מפוקדת מחשב הזרקת דלק שמניעה את המאוורר בשלל מהירויות (ולא 2 מהירויות קבועות מראש עם נגד) שהמחשב קובע.

לקידמה יש מחיר. מצד שני, במכוניות הללו לא תראו שום בעיות של צגים אלקטרוניים או רכיבים אחרים שנחשבים לסופר עדינים. בדור השני של ה C5 שמו דגש על תיקון הטעויות מהדגם הקודם וקצת קוסמטיקה.

חשוב לציין שבדור השני של ה C5 קיים מנוע עם תזמון שסתומים משתנה (אין ב C5 דור ראשון), לוח שעונים קצת שונה, מערכת צגים דיגיטליים אחרת, שיפור במבנה המערכת ההידראולית ועוד אי אילו תופינים שעושים את החיים לכיס מעט יותר עדיפים.

האמינות משתפרת כל הזמן ובצורה דיי עקבית. הודות ללוי יצחק והמוח הישראלי, אפשר לקנות את המכוניות הללו במחירי זנות רחוקים מאוד ממה שרשום במחירון - ואם רק אנשים יצאו מהקיבעון שמכונית לא אמורה להתקלקל לעולם (כשבפועל רובם אוטמים את אוזניהם ומכסים את עינהם) היה יכול להיות סיכוי שלמכוניות הללו יהיה ביקוש (ותתפלאו, הרבה בעלי C5 ישנות מחליפים אותן ב C5 מהמודל החדש יותר - כי בסופו של דבר הם מודעים לערך המוסף של הדגם הזה ביחס למכוניות אחרות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שאלה לאיציק נ.

האם ישנם דיווחים על בעיות אמינות או כניסות לא מתוכננות של הפיז'ו 207 ?

האם הרכב מומלץ ?

למרבה הפלא - אין (נכון למה שנמכר בארץ) בעיות כרוניות או סדרתיות :-o

כמו בכל דגם אפשר למצוא לעיתים רחוקות תקלות שאינן מאפיינות רכב חדש, לעיתים קטנות ולעיתים גדולות, אבל באופן עקרוני המצב טוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל המשיבים

ZX2.0, אני לא ממש רוצה להגיע ל- 60K, חשבתי על זה רק בגלל הפוקוס, שאני רואה מהתגובות פה שכדאי לי לרדת ממנה.

חוץ מזה, לא יהיה פשוט למצוא רכב במחיר כזה, ואם אני אמצא, יכול להיות שזה אומר משהו עליו (אבל יכול להיות שלא...).

באופן כללי, אני מעדיף לקנות רכב שהפסיד כבר הרבה מערכו והשחיקה מתחילה להתמתן, לא כי אני מתכוון למכור אותו, אלא כי אני רוצה להרויח כמה שיותר רכב בכמה שפחות מחיר. זו גם הסיבה שהתלהבתי מה C5 מלכתחילה, למרות שבהתחלה בכלל חשבתי על איזו יפנומטית. פשוט אני חושב ששוק גרוע משחק לטובתי, בהנחה כמובן שהסטיגמות מוטעות.

איציק, בדקתי באתר של NCAP, ולפיז'ו 406 יש רק שלושה כוכבים. נושא הבטיחות מאוד מאוד חשוב לי ואני לא רוצה להתפשר עליו. אמרת מצד אחד שהאחזקה של C5 יקרה מהממוצע, אבל שהאמינות רק משתפרת ושה C5 יוצא עיסקה משתלמת.

האם הגיוני מצדי לצפות שתקלות אופייניות היו אמורות כבר לצוץ במהלך 6-8 השנים שהרכב על הכביש, והן תוקנו בצורה אמינה, או שאני סתם מנסה לשכנע את עצמי? כמובן שאני אצטרך לבדוק טוב טוב שאכן הוא טופל כמו שצריך.

הרמן, די הפחדת אותי. יכול להיות שמדובר ב"לימון"? ומעניין אותי גם למה חבר שלך מרוצה, זה נשמע לי (ואני מודה שאני לא מתמצא) יקר מאוד וחריג. בדיוק הדברים שגרמו לי לחששות.

דברתי אתמול עם אחד המרצים שלי (אני סטודנט בטכניון) שיש לו C5 2002 יד שניה, והוא אמר לי שבחמש השנים שהיא אצלו, הוא החליף פעם אחת צינור ב 3000 ש"ח וחוץ מזה רק טיפולים. הוא מאוד שיבח את הרכב, ואמר שלדעתו כל החששות זה סתם סטיגמות. ממש לא ברור לי איך יש שונות כזו בדגם ספציפי...

פורסם

מה הפחיד אותך בדיוק בסיפור של הרמן;

זה שצריך לעשות טיימינג ורפידות ?

זה שהתקלקלה וונטה ?

זה שהיה צריך לסדר את המיזוג ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סליחה, טעות שלי. משום מה חשבתי שמדובר בשלושה דברים: ונטה, טיימינג, ומשהו כללי במוסך שעלה 5700, לא שמתי לב שזה סיכום של הקודמים...

פורסם

יש לנו פוקוס 2004 כבר 3 שנים אצלנו רכב מעולה אנחנו מרוצים ממנו ... (במשך התקופה הוחלף סליל הצתה , מצבר ומדחס . )

ניתן לקנות ממש בזול , השוק מוצף בפוקוסים - תמורה טובה לכסף לפי דעתי .

( הרכב נקנה מהשכרה אם 47,000 ק''מ - היום 125,000 ק''מ )

פורסם
סליחה, טעות שלי. משום מה חשבתי שמדובר בשלושה דברים: ונטה, טיימינג, ומשהו כללי במוסך שעלה 5700, לא שמתי לב שזה סיכום של הקודמים...

אני אגיד לך למה הוא מרוצה,

כי לבן אדם היה תקציב ודרישות.

1. נוחות!! קודם כל!!

2. רכב משפחתי + צריכת דלק סבירה

3. אמינות

4. שמירת ערך.

לא היה בשיקול מחיר אחזקת רכב שנתי (ביטוח,טסט) - אנחנו מקבלים החזר על זה עד 6000 ש"ח, ככה שזה לא משנה.

עכשיו למה מזדה? כי כולם מספרים שהוא אמין, סחיר וכל הבבל"ת - אבל זה לא מה שהבן אדם בכלל צריך!!!

הבן אדם מרוצה כי התקציב שלו היה 53 אלף לרכב, והוא קנה רכב ב 43. ככה שלקחנו בחשבון מקדם "תיקונים" - אולם באמת מחיר של 5700 במכה, אכזרי אפילו לדעתי.

הוא בחר לעשות טימינג על הדרך עם הרכב כבר במוסך בכדי לא לבזבז יום עבודה נוסף.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

1. טיימינג זה לא תקלה - זה טיפול שעושים ורצוי עם החלפת מותחנים ומשאבת מים.

2. רפידות בלם זה לא תקלה - זה בלאי טבעי ורצוי להחליף לפני שאתה נוסע על ברזל.

לגבי הונטה - לא בטוח שחייבים לשלם את הכסף שהוא שילם. וונטה תקינה מפירוק הייתה עולה לו 300 ש"ח במקרה הרע. כמו כן לא בטוח שהאיבחון שהונטה תקולה הוא נכון, אבל בוא נגיד לצורך העניין שהמוסך צודק.

כמו כן - גם היחידה שעולה 4000 ש"ח, יכולה להיות מוחלפת באחת משומשת בייבוא אישי דרך EBAY אנגליה. אני בטוח שאם המוסך שלך רוצה בכך, הוא גם יתקין חלקים משומשים.

צינור ב-3000 ש"ח? מי אמר שצריך לקנות חדש? אני רכשתי צינור משומש לקסארה שעלותו הייתה 150 ש"ח, בזמן שצינור חדש עולה 770 ש"ח. מחזיק נהדר כבר 10 אלף ק"מ ולא מראה סימני עייפות - רק צריך לדעת מה לקנות.

בקיצור - אם רוצים להסתדר על אחזקה זולה יותר, הכל אפשרי.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מנסיון רב שנים עם סיטרואנים למיניהן - לא הייתי מסתכל בכלל על צנרת משומשת - אם כבר מחליפים אז לחדש בטח ובטח שצנרת הידראולית. עם ההשקעה מקבלים שקט להרבה שנים וגומי חדש ולא יבש במקומות שאנו לא תמיד רואים. כך מתחילות בעיות אמינות.

בריאות לכולם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...