Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף, רכב בן שנתיים עם 100K ק"מ או בן 4 עם 50K ?

בהנחה ששני הרכבים מאותו דגם ונמכרים ע"פ מחירון משוכלל או מחיר השוק האמיתי.

בעצם האם בלאי הזמן יותר משמעותי או בלאי הקילומטראג'?

תודה.

פורסם

על איזה רכב מדובר? אם זה אוטובוס שכל הזמן עושה קווים בין עירוניים, 100K לשנתיים זה קילומטרז' זעיר.

אם זה רכב בנזין, אז זה ק"מ ענק. עדיף לקנות רכב פרטי שמטופל עם ספר טיפולים מסודר ושמור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני הייתי בוחר ברכב בן 4 מכמה סיבות:

1.המחיר שלו יהיה נמוך יותר.

2.יהיה הרבה יותר קל למכור אותו.

כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה ששני הרכבים טופלו כמו שצריך ושניהם אותה יד.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

217 אלף ק"מ או מנוע חדש? האם המנוע הוחלף קומפלט והוא עכשיו עם "0" ק"מ? האם זה מנוע חדש / מחודש או משופץ?

לדעתי רכב עם מנוע שהוחלף יהיה קשה למכור אבל מצד שני אם מנוע הוחלף לחדש כנראה שיהיו פחות עלויות טיפול (אני מקווה שהמנוע באחריות)

פורסם

בד"כ מאחורי אמרות כמו "מנוע חדש", יש למעשה מנוע מפירוק ובמקרה הטוב משופץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אתה טיפוס שנוסע ממש מעט ק"מ בשנה, ומתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן, אז אין לך בעיה לקנות אוטו בן שנתיים עם ק"מ גבוה.

בשנת 2002 רכשנו במשפחה קיא פרייד שנת 2000 עם 50 אלף ק"מ בערך, כיום יש על האוטו 83 אלף ק"מ, וזה אמיתי וזה לא מזויף והכל עובד ותקין, הרכב משמש את סבא שלי שנוסע רק בתוך הישוב ומידי פעם מחוצה לו אם יש צורך.

ככה הק"מ נהיה נמוך מאוד :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
217 אלף ק"מ או מנוע חדש? האם המנוע הוחלף קומפלט והוא עכשיו עם "0" ק"מ? האם זה מנוע חדש / מחודש או משופץ?

לדעתי רכב עם מנוע שהוחלף יהיה קשה למכור אבל מצד שני אם מנוע הוחלף לחדש כנראה שיהיו פחות עלויות טיפול (אני מקווה שהמנוע באחריות)

המנוע אמור להיות חדש, הוא מיבוא. המוכר הראה לנו שטר מכר. לפי מה שהבנתי לאחר החלפת המנוע לא מאפסים ק"מ.

לאור.ס. : לדעתי אנחנו ניסע 15K בשנה, לא נראה לי שממוצע ק"מ יפחת משמעותית. השאלה אם אני אצליח למכור עוד שנתיים-שלוש את הרכב. או שעדיף לקחת יד 4, ואז אני אמכור כיד 5.

פורסם

ככה אני עשיתי,קניתי גולף 99 עם 99000 קמ אומנם שנת 99,אבל יותר משתלם למשל מ 2003 עם 100 אלף קמ,כי הרכב הוא אותו רכב.ולדעתי השנה לא מהווה תפקיד.פרט לזה שהמנוע שונה 1.8.

פורסם
המנוע אמור להיות חדש, הוא מיבוא. המוכר הראה לנו שטר מכר. לפי מה שהבנתי לאחר החלפת המנוע לא מאפסים ק"מ.

לאור.ס. : לדעתי אנחנו ניסע 15K בשנה, לא נראה לי שממוצע ק"מ יפחת משמעותית. השאלה אם אני אצליח למכור עוד שנתיים-שלוש את הרכב. או שעדיף לקחת יד 4, ואז אני אמכור כיד 5.

מנוע מיבוא בדרך כלל מפרקים מרכב שעבר תאונה. מאחר ומחירי הרכבים בחו"ל זולים בבסיסם עדיף ליצא חלקי חילוף למדינות כמו ישראל. גם לקילומטרז' המיוחס כביכול למנוע צריך להתייחס בערבון מוגבל. בצעירותי עבדתי במגרש פרוקים בהולנד ושלחנו חלקי חילוף לישראל. כולם עובדים על כולם והאחרון שמשלם את המחיר זה הקונה התמים שראה "שטר מכר"...

דבר נוסף, מנוע הוא מרכיב בעל משקל ברכב אבל הוא לא לבד. כל הרכב עבר את הקילומטרז' שכביכול מצויין ולא רק המנוע. גם הגיר והמתלים והמייסבים וכן הלאה וכן הלאה. לכן, לפחות לפי דעתי, עדיף לקנות רכב ישן יותר עם קילומטרז' נמוך מאשר ההפך.

לגבי מספר "הידיים", בממוצא מחליפים רכב כל 3 שנים כך שהרכב שציינת עומד בקריטריונים. עדיין אפשר למצוא דלתא 88 יד ראשונה, את היית קונה כזה רכב?:lol:

ארז רונן

• תוכן חדש...