Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[ייעוץ] מחשב נייד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן :)

בשנת הלימודים הקרובה, שבאה עלינו לטובה, מתחיל אנוכי את לימדיו האקדמאיים.

וכמו הרבה אחרים פה, גם אני זקוק לייעוץ בנושא..

אז כבר לפני שנה התחלתי להתארגן, שיפרתי בגרויות, ניגשתי לפסיכומטרי, החלטתי מה ללמוד ואיפה - ואפילו התקבלתי.

עכשיו החלק הקל נגמר והחלק הקשה מתחיל..

אז כדי לעשות את החלק הקשה, קצת יותר קל, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב נייד חדש לכבוד הלימודים.

החלטתי על מחשב (DELL XPS 1530), הכנתי אחלה של מפרט, קיבלתי הצעה מחיר,

דיברתי עם בן-דוד מחו"ל שאמר שאני יכול לקנות את המחשב הזה דרך החברת בת של DELL בשם Alienware, שרוב התוספת ששמתי בDELL מגיעות בו סטנדרט.

התחלתי לערער לגבי הנושא, ואז, תוך כמה דקות בודדות, בטחוני עורער לחלוטין.

כמה סטודנטים שיצא לי לדבר איתם, אמרו לי שהכי כדאי מקינטוש (MacBook Pro). כמה אחרים, אמרו לקנות או DELL או HP.

ואנשים שאני עובד איתם כעת אמרו לי בכלל לקחת מסך 13 אינץ' - כי 15" זה גדול, כבד, מסורבל ובולע בטריה.

הסתכלתי במראה וראיתי את עצמי ככה -> :conf:

אז עכשיו, כיוון שאני רוצה להתבלבל אפילו עוד יותר - אני מבקש עצתכם :D

כדאי לקנות Mac ? הוא מגיע עם מסך 15", מערכת הפעלה יציבה בצורה מטורפת ופטור די-גורף מוירוסים.

מצד שני, אולי יהיו לו בעיות תאימות עם מחשבים אחרים? אז לקחת DELL? ואם כן, 15" או 13" ?

מצד שלישי, קראתי שאינטל כבר הוציאו את הסנטרינו 2, ולDELL אין עדיין מחשב עם הערכת-שבבים הזו, אז הסתכלתי עוד קצת

וראיתי את הSony Vaio Z Series.

מכשיר מ-ד-ה-י-ם! קטנצ'יק (מסך 13.1 אינץ'), קליל (בערך קילו), בטריה שמחזיקה לזמן יחסית ארוך (9 שעות "רשמי", בפועל אני מניח באיזור ה7?).

אשמח לקבל המלצות. בעיקר על איזה גודל מסך לקחת, והאם כדאי PC או MAC ?

ברור לי שזה דיון ארוך ומקיף, שבטוח לא יפתר כאן בפורום - אבל בכל זאת, אשמח אם תשתדלו :)

* את המכשיר יביאו לי מארה"ב.

* התקציב (בארה"ב) עומד על כ2500 דולר.

* למרות שהמליצו לי HP, אין לי שום כוונה שבעולם לקנות מהם מחשב. כנ"ל מחשב של Toshiba ו/או Lenovo.

תודה ! :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ללימודים וצפיה בחומר אתה חייב לפחות מסך 15.

אלא אם אתה רוצה להסתכל בחומר עם זכוכית מגדלת ולגלות שהעיניים שלך הפכו תוך זמן קצר לעיני גולום.

אם אין לך מחוייבות מיוחדת לחלונות (תוכנות מיוחדות וכיו"ב) - המק יכול להיות אופציה מצויינת.

יש לך OPEN OFFICE שתואם לאופיס של מיקרושיט + כל מה שתיארת.

אם אתה נשאר בחלונות - DELL VESTRO לדעתי בול בשבילך.

ה XPS מיועד בעקרון למשחקים.

מה שלא תבחר - אל תיגע בVISTA

פורסם

XPS אני לא הייתי ממליץ לך לקנות, אני בעצמי גם הייתי די בהתלבטות עליו עד שהאיש קשר שלנו באומניטק (שבין היתר משווקים גם את דל בארץ) הזהיר אותי ממנו, הוא טוען שיש בעיה עם הלוחות בדגמים האלה ואכן יצא לי לשלוח כבר פעם שלישית שבוע שעבר M1530 אדום (עם המון פיצ'רים נחמדים כמו חיבור HDMI 1.2) להחלפת לוח.

מה שכן הייתי ממליץ לך זה להשאר עם DELL ולהסתכל על דגמים אחרים, בקרוב יוצא דגמים חדשים E4300 ו E4200, עדיין לא קיבלתי אותם לבדיקה ככה שחוו"ד אין לי.

מאק בוק זו גם אופציה נחמדה, תוכל גם להתקין WINDOWS בלי בעיה עם BootCamp.

פורסם

כשאני אגיע הביתה המחשב יתחבר למסך שולחני (24") - השאלה היא איך זה לעבוד עם 13" בקמפוס עצמו. ואם 15" זה לא גדול מידי, כבד מידי, מסורבל מידי ובלוע סוללה הרבה יותר מידי?

לגבי OPEN OFFICE, אני משתמש בו היום ודווקא התמיכה עם הOFFICE של מיקרוסופט לא משהו בכלל.

בנוסף, יש גרסאת MAC לאופיס של מיקרוסופט, ככה שזו לא בדיוק הבעיה.

על VISTA אני יודע :)

ובדיוק כמו שאני עושה היום לכל המחשבים שבחברה, ברגע שאני מוציא את המחשב מהקופסא - פירמוט זריז והתקנת CoE ;)

mayrun, תודה על האזהרה..

אנחנו גם עובדים עם אומניטק, אם כי אני עשיתי את הבירורים שלי מול יעל והם לא אמרו שוםדבר רע על הXPS :roll:

ננסה לדבר במהלך השבוע עם מישהו באומניטק לקבל חוו"ד :)

פורסם

יש בעיות עם ה GPU של NVIDIA על ה XPS. הם מתחממים כמו הגהינום

יצא השבוע עדכון תוכנה לCHIP שלהם - אבל לא יודע אם זה פותר את הבעיה לחלוטין

פורסם

אוקיי. XPS, נכון לעכשיו, ירד מן הפרק, וכיוון שהמכשיר של Alienware מבוסס עליו, גם הוא ירד מהפרק.

עכשיו הדילמה היא בין הVAIO Z עם ה13.3 אינץ' או הMacBook Pro עם ה15 אינץ'.

או שאני אחכה לראות מה DELL יוציאו עם סנטורינו 2 :roll:

פורסם

אפשר לשאול שאלת הדחפות קטנה ? איך אתה מביא את המחשב ארצה ? (אני פשוט גם מתלבט על רכישת נייד מארה"ב).

בנוגע להמלצות אני גם התלבטתי את אותה התלבטות כמו שלך והגעתי למסקנה שאיישם עוד חודש וחצי.

אני הולך לקחת את - MACBOOK הרגיל - לא הפרו. אני אקנה את גירסאת ה-2.4 ג'יגההרץ עם 2 ג'יגה זיכרון -160 דיסק קשיח ב-1299$.

בנוסף במידה וארצה אקנה זכרונות בגובה של 4 ג'יגה באייביי ב-89 דולר ואתקין לבד (לא קשה).

קניה מאפל בחול משתלמת שכן האחריות היא בינלאומית וכוללת את ישראל למשך שנה (IDIGITAL נותני האחריות בארץ).

אני מקווה שעזרתי מעט ומקווה לשמוע ממך על אופן הבאת המחשב מחול.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אבא שלי יהיה בארה"ב באוגוסט, בת דודה מגיעה לארץ בספטמבר, אני מתכוון להיות שם באוקטובר, ואבא יהיה שם שוב בדצמבר.

באחת הנסיעות הללו, ברגע שאני אהיה סגור על מחשב, הוא יגיע לארץ :)

קנייה של MAC בארה"ב ה-ר-ב-ה יותר משתלמת מאשר בארץ. במיוחד אם אתה מכיר מישהו שהוא סטודנט בארה"ב (;))

יש להם מבצעים מטורפים לסטודנטים בארה"ב, ולא רק תוכנה דמוי OFFICE שמקבלים בארץ (מק-בוק פרו, 2.5 ג'יגה-הרץ, 4 ג'יגה זכרון ועוד כל מיני תוספות: 2200 דולר).

פורסם

גם אני אהיה בארה"ב. אני מפחד להתפס במכס כשאני מביא אותו. יש עצות ?

בנוגע למק אגב, נאמר כבר פה שאתה יכול להריץ בו XP בצורה מלאה בלי בעיות באמצעות BOOTCAMP מה שעושה אותו עוד יותר אטרקטיבי לאנשים שאין להם כוח לעבור למערכת הפעלה אחרת.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לקנות MAC ולהריץ עליו XP, לטעמי, זה טימטום.

אני לא מבין מה יהיה בו אטרקטיבי כלכך - הוא עולה יותר.

ואתה יכול לקנות מחשב אחר, בעל אותם ביצועים, בפחות כסף, עם XP.

אלה אם אתה קונה בשביל הפוזה שלו - ואז יש יצרניות, כמו ALIENWARE, עם לא פחות פוזה.

לגבי הבאה של מחשב מחו"ל - תביא אותו איתך בתיק. הם לא יכולים לדעת מתי קנית אותו ואיפה קנית אותו.

בדיוק כמו נגן MP3 שאתה מביא מחו"ל, או מצלמה...

הרי לא יכולים לצפות ממך לטוס עם הקבלה של המכשיר מהארץ.

פורסם

AlienWare היא חברה מ-ע-ו-ל-ה של מוצרי Highend למחשבים (כמו פרארי לרכבים או כפר שמריהו בנדל"ן), אבל הם מכוונים בעיקר לגיימרים כבדים והם יקרים מאד (למרות שמביני עניין אומרים שהם שווים כל אגורה), במידה ואתה מחפש עוד חברות כאלו ע"ע Voodo Pc's

לגבי MacBook בסך הכל מכשיר טוב, אני ממליץ על הגרסא החזקה של הAIR כי מבחינת משקל ונוחות אין פשרות (אני לא מאמין שמסך בגודל 13", 12.1" יהרגו אותך, זה לא 7 אינטצ'), אבל כך בחשבון שתצטרך תקופת הסתגלות לOSX כי זה לא הווינדוס המוכר (לפי דעתי הוא יותר טוב).

לגבי DELL,HP,ASUS,MSI וכל שאר הירקות - מחשבים בינוניים ותו לא. ברור שלכל חברה יש את המחשבים היותר חזקים והפחות חזקים אבל כך בחשבון שהמחשבים החזקים יעלו כמו שאר ההמלצות שלי שלפי דעתי שווים הרבה יותר.

ובנוגע לסוני VAIO - שמע, סדרה מדהימה ואין מה לומר, לגבי כוח עיבוד הם חלשים אלא אם אתה הולך על הדגמים שעולים בארץ 19-21 אלף שקל שהם באמת תותחי עבודה. מבחינת תועלת - כסף אני לא חושב שמשתלם.

זוהי דעתי,

תהנה.

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הXPS 1330 קניתי כזה לפני חודש מארה"ב והיום הכנסתי אותו למעבדה כנראה בעיית הארד דיסק , רציתי לבטל את ההזמנה של המחשב ולהזמין MACBOOK אבל כבר המחשב הגיע ולא יכולתי להתחרט , לפי מה שקראתי באינטרנט 10% מהאנשים שקנו XPS החזירו אותו.

המחשב עצמו עלה לי 1500 דולר שזה כלום לעומת המפרט שלו אבל הMACBOOK דומה ומתקרב במחיר עדיף לך ללכת על הMACBOOK .

פורסם

לדעתי, רד מעץ הDELL.

אייל אמר וצדק, אגב העדכון האחרון גורם למאוורר לעבוד נונסטופ.

אליינוויר לגיימרים והאמינות שמעתי, לא משהו

סוני יקרים בלי הצדקה נראית לעין.

לנובו T61P תתן לך תמורה מצויינת למחיר.

גם הX300 שנופל לך בול בתקציב. אך הוא 13.3"

מאד חשוב, לגבי מקינטוש, בהחלט יכול להיות שתחטוף וירוסים תחת הBOOTCAMP כשאתה מריץ וינדוס. אל תהיה שאנן. אבל תחת הOSX אתה בטוח כמעט לחלוטי חלוטין.

אילו לי היו 2500 ירוקים, הייתי קונה, בלי שמץ של ספק, מקבוק 13" שחור. ומשאיר הרבה עודף בכיס.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

תכל'ס בשטח, מה אתה רוצה להריץ על המחשב הזה ?

מה יהיה השימוש העיקרי ?

תן קריטריונים\דרישות מינימאליות ע"מ שתוכל לקבל עזרה ומושג מה לקנות.

ד"א, ככל שתשאל יותר תסתבך יותר כי תקבל 1001 תשובות והערות ובסופו של דבר ההחלטה תהיה יותר קשה ואתה עלול ליפול חזק. באופן עקרוני, סטודנט שמתעסק עם הרצה של אינטרנט ומעבד תמלילים ותוכנות קלות, לא צריך מחשב שעולה יותר מ 1000$ בארה"ב (וזה בהגזמה)... אם אתה מתעקש לזרוק פי 2.5 מזה - אין בעיה, רק כדאי שתגדיר דרישות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לדאגב העדכון האחרון גורם למאוורר לעבוד נונסטופ.

:lol::lol:

אז זה מה שעושה "עדכון התוכנה"?

פשוט מנסה לקרר את הפדיחה של NVIDIA

ואיציק צודק

תכתוב מה הצרכים שלך ואת התקציב ולפי זה תבחר את המחשב, אחרת לא יהיה לזה סוף

• תוכן חדש...