Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה לאנטיס שנת 97 נפח 1840 תגובה איטית בתחילת נסיעה בעלייה לאחר הפעלת המזגן ,תגובת המנוע כאילו נחנקת ולחיצה ארוכה יותר מחצי מהלך דוושת הגז , אז הרכב מגיב בתאוצה ,ולאחר ניתוק המזגן ,הרכב טס ונוסע בתאוצה מדהימה כאשר כושר הסחיבה מעולה .

פורסם

התיאור מוזר, אולם יתכן.

בכלל, רכב שהמזגן מופעל, יגרע ממנו כח.

השאלה היא היחס, ואתה מתאר יחס גבוה מידי. אולם, אני מקווה כי אינך מטעה אותנו, והיחס אכן גבוה מהסביר.

אם אכן כך, ולאור שאתה מדגיש שאין בעיה ללא מזגן, יש לבדוק האם המזגן אינו מעמיס מידי על המנוע, הווה אומר, שיתכן והמזגן עובד בלחצים גבוהים מהרצוי (אם כי עדיין בתקן, אחרת היה אמור להתנתק ולא לקרר) ,על כן יש לבצע בדיקת לחצים למערכת, לוודא לחצים תקינים, על כל המשתמע מכך.

לחילופין, פחות סביר, אפשרי במקרים מסויימים, שהמנוע פועל כראוי ללא העומס הנוסף של פעולת המזגן, כלומר המזגן בבחינת "הקש ששובר את גב הגמל" .

בכל אופן, באם הלחצים תקינים, יש לבדוק שמערכת ההצתה תקינה, אינה מאוחרת, הדלק, והספקי המנוע תקינים , ושתיבת ההלוכים אינה מחליקה.

רצוי מאוד לגשת לבעל מקצוע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זה קורה כאשר המנוע חם לדעתי חיישן maf לא תקין לאחר בדיקה ברב מודד ההתנגדות היא 0.8-1.8 אום {התנגדות התקינה לפי הוראות היצרן שפירסם חבר באתר מאזדה הוא 2.21-2.69 אום}

פורסם

יצחק ההתנגדות הזאת היא של חיישן IAT (טמפ יניקת אוויר) שנימצא באתו גוף של חיישן MAF, לחיישן MAF לא מודדים התנגדות, אלא מתח כפי ששלחתי לך נתונים בה"פ.

פורסם

אם חיישן כמות אוויר לא היה תקין אז גם כאשר המזגן לא היה עובד היתה בעיה.

במצב עמידה כאשר אתה מפעיל מזגן האם הטורים חוזרים למצב סרק נורמלי או יורדים?

במצב כזה הבעיה היא בדרך כלל במצערת או ברכיבים המחוברים אליה.אחד מצינורות הוואקום מנותק, מנוע צעדים, חיישן גובה טורים, מצערת מלוכלכת.

פורסם

גם אצלי קיימת את אותה הבעיה, שהמזגן פועל התגובה מאוחרת, שהוא כבוי הבעיה עדיין קיימת אבל קצת פחות.

הסל"ד יציב, המצערת נקיה לגמרי, כל הצינורות וואקום ויניקת אוויר תקינים לחלוטין.

אחרי שאני מרסס ספריי קרבורטור על החיישן הבעיה נעלמת ורק לאחר כמה ימים ואפילו יותר היא יכולה לחזור.

יש לציין שהבעיה היא רק כאשר הרכב בטמפ' עבודה ואחרי נסיעה של כ30ק"מ.

הבעיה אצלי ואצל יצחק אותה הבעיה ממה שהבנתי ממנו בה"פ.

פורסם

אצלי בפיאסטה אותו דבר כמו שתארתם. מזגן חונק את הרכב כשבלי מזגן נוסע מצויין ובהתחלת נסיעה עם מזגן יש דיליי בתגובה של

כמה שניות. אין בעיה של סל"ד בניוטרל עם מזגן.

שאלה לדני בדיקה של לחצים שדיברת עליה בודקים אצל מזגניסט?

פורסם

בדיקת לחצים אכן מבוצעת אצל מזגניסט.

במנועים קטנים-בינוניים ישנה ירדה מורגשת בסחיבה בעת הפעלת מזגן ואני מקווה שאתה לא מדברים על ירידת סחיבה זו.

בהתאם לעובדה המוזרה שלאחר ריסוס ספריי קרבורטור על החיישן הבעיה נפתרת כדאי לנסות להחליפו או להצליב עם רכב אחר.

פורסם

ליצחק ולי יש 2 שאלות:

השאלה של יצחק היא : למה יגרום חיישן טמפ' אוויר (IAT) תקול? ומה השפעתו על המנוע.

השאלה שלי היא : נניח וחיישן הMAF תקול, איזה נתונים הוא צריך לשדר כדי שהמנוע יעבוד על תערובת עניה?

ז"א החיישן MAF צריך לדווח שניכנס הרבה אוויר או קצת - כדי שהמנוע יעבוד על תערובת עניה?

תודה.

פורסם
אצלי בפיאסטה אותו דבר כמו שתארתם. מזגן חונק את הרכב כשבלי מזגן נוסע מצויין ובהתחלת נסיעה עם מזגן יש דיליי בתגובה של

כמה שניות. אין בעיה של סל"ד בניוטרל עם מזגן.

שאלה לדני בדיקה של לחצים שדיברת עליה בודקים אצל מזגניסט?

מצטרף בקשר לפיאסטה, גם לי יש דיליי בתגובה ללחיצה על דוושה הגז (רק בעת הפעלת מזגן).

אני לא חושב עם זאת שזה רק לאחר נסיעה של 30 ק"מ, ולא בטוח בקשר לטמפרטורת עבודה (לא בדקתי אבל אבדוק), מכיוון שרוב הנסיעות אצלי הן קצרות מאוד וזה עדיין קורה.

פורסם

לגבי המאזדות, יש לבדוק האם אין בעיה של הצתה מאוחרת או מתאחרת.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הייתכן שהפעלת המזגן יוצרת איזה מפל מתח שגורם לקריאה של אחד החיישנים (MAF או אחר) להיות שגויה במידה שפוגעת בתפקוד התקין של המנוע ?

• תוכן חדש...