Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק - פיז'ו 307 2 ליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי - רק לשם ההדגמה עד כמה נהיגה נכונה יכולה לחסוך במשאב היקר:

1. אשתי נוסעת מדי יום כ-3-4 ק"מ לכל כיוון (בבוקר ירידה לעיר ובערב עולה לכרמל). המנוע קר, התערובת עשירה והאישה לוחצת כשבא לה. התוצאה - 6-7 ק"מ לליטר. והיא לבד ברכב ריק.

2. אתמול נסענו מחיפה ליהוד. 2 מבוגרים, 2 ילדים וציוד ב-35 ק"ג בערך. שמרתי על 90-100 קמ"ש עם האצות רגועות והתבוננות רחוק לשם המנעות מבלימות והאצות מיותרות. 220 ק"מ מהם כ-15 בשטח עירוני והשאר באיילון וכו'. התוצאה - 7 ליטר ל-100 ק"מ בממוצע, קרי 1:14. עם מזגן פועל כל הדרך.

המסקנה - נהיגה נכונה חוסכת והרבה.

גילוי נאות - כל האמור לעיל לא רלוונטי לגבי הטוסון שלי. הבהמה תצרוך תמיד 1:6, אפילו אם בעליות אני אדחוף ובירידות אכבה את המנוע... :) רק מלהתניע אותה בבוקר הולכים 2-3 ליטר!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
היי - רק לשם ההדגמה עד כמה נהיגה נכונה יכולה לחסוך במשאב היקר:

1. אשתי נוסעת מדי יום כ-3-4 ק"מ לכל כיוון (בבוקר ירידה לעיר ובערב עולה לכרמל). המנוע קר, התערובת עשירה והאישה לוחצת כשבא לה. התוצאה - 6-7 ק"מ לליטר. והיא לבד ברכב ריק.

2. אתמול נסענו מחיפה ליהוד. 2 מבוגרים, 2 ילדים וציוד ב-35 ק"ג בערך. שמרתי על 90-100 קמ"ש עם האצות רגועות והתבוננות רחוק לשם המנעות מבלימות והאצות מיותרות. 220 ק"מ מהם כ-15 בשטח עירוני והשאר באיילון וכו'. התוצאה - 7 ליטר ל-100 ק"מ בממוצע, קרי 1:14. עם מזגן פועל כל הדרך.

המסקנה - נהיגה נכונה חוסכת והרבה.

גילוי נאות - כל האמור לעיל לא רלוונטי לגבי הטוסון שלי. הבהמה תצרוך תמיד 1:6, אפילו אם בעליות אני אדחוף ובירידות אכבה את המנוע... :) רק מלהתניע אותה בבוקר הולכים 2-3 ליטר!

ידוע שהטוסון הוא אחד מהצמאים יותר בקט' שלו. :evil:

וכמה שאתה צודק.

אני כבר שבועיים יוצא לעבודה (כל היום אוסף הזמנות עם הרכב, משעה 6 בבוקר עד שעה 8 בערב) עם האימפרזה 1.5 שלי, שנחשבת רכב זללן יחסית, בגלל שהטורנאו קונקט שלי עוברת ממוסך למוסך וממכון טסט לאחר בגלל כל מיני שטויות.

חשבתי שיהיה אסון ואם אצא מהעיר עם טנק מלא, אחזור עם מנורה כתומה דולקת, אבל נראה שהרכב פשוט לא צמא !

היום למשל יצאתי איתו עם כ-4\3 טנק, ואחרי כמעט 350 ק"מ חזרתי בקצת פחות מרבע טנק, שזה מעולה בשביל אימפרזה !

אני מאוד משתדל לא להאיץ האצות פתאומיות עם הרכב (זאת אומרת, בעליה קצת כבדה לוקח לי מ-0 ל70 קמ"ש מעל 15 שניות [לא רכב חלש, פשוט אני לוחץ מאוד באיטיות] ואגב, כמעט כל הזמן אני עם מזגן דלוק. (ועוד משהו, אני אוסף הזמנות בצפון, באזור כרמיאל, סחנין, צפת, מג'ד אל כרום וגוש שגב\חלב, ומחר אני שוב יוצא עם האימפרזה, בעיקר בבית ג'אן (עליה כבדה מאוד), ומחר אני גם יעדכן במדויק על צריכת דלק :-)

יש כאלו שיגידו שאני חרטטן ואפילו רכב שנחשב מאוד חסכוני יתקשה לעשות זאת, אבל אני מוכן לצלם את הטנק בתחילת היום ובסופו..

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יגאל,

זו בדיקה מחושבת שלך או של מחשב הרכב (אולי מחשב הרכב לא מדויק?)?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

מפתיע אותי עד כמה אנשים מופתעים (ואני לא מדבר עליך יגאל, אלא על הבחור עם האימפרזה למשל) שהאוטו יכול לצרוך הרבה פחות דלק. זה הרי כל-כך קשור בעבותות לסגנון הנהיגה. למשל - אמא שלי מוציאה 1:8.5 מהיאריס שלה בתוך העיר, אבל בנסיעה בינעירונית האוטו לא יורד מ-1:15.

אגב, הטוסון הוא יוצא דופן. או יותר נכון - המנוע שלו. בכל רכב בו נתקלתי במנוע הזה, בין אם זה ג'יפונים או מכוניות קופה חצי ספורטיביות (יונדאי קופה) הצריכה הייתה זהה בלי קשר לכלום - 1:7-1:6.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אפילו באיביזה קופרה ההבדל עצום. בנסיעה רגילה, 50% בעיר, 50% בבינעירוני, אם האלכוהוליסטית שותה 1:9 אני מאושר. בדר"כ זה יותר כמו 1:7.5.

בזמנו היה לי פנצ'ר שחייב החלפת צמיג, עבר יותר משבוע עד שמצאתי צמיגים נורמליים, בינתיים נסעתי על גלגל רזרבי. בלי האצות חזקות, בלי בלימות חזקות ונסיעה רגועה על 90 קמ"ש מחוץ לעיר הגעתי לצריכה של 1:14 (!!!).

כל המדידות עם מחשב דרך מעט אופטימי, אבל ההפרש עדיין עצום.

פורסם

סתם כדי להתגרות בכולם - בזמנו ניו לי מספר אופלים הידועים בצריכה נמוכה. השיא היה עם אסטרה GSI שבנסיעה בינעירונית רגועה "אכלה" 1:18 ועד 1:19! וזה עוד ברכב ספורטיבי! דוגמא למנוע גדול על מרכב קל עם גיר ידני.

המסקנה - לעבור לידני ולנהוג "רגוע". להיות ראשון ברמזור משמעו שתהיה גם ראשון בתחנת הדלק. אבל בכל זאת, מדי פעם בא "ללחוץ" ואז אתה אומר לעצמך לעזאזל העולם, תנו להנות... אני לא ממש מחכה ליום בו כולנו ננהג בפחיות חשמליות שיתנו לנו שוק אם רק נחשוב לנהוג קצת יותר ספורטיבי...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...