Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלל בכללי, הבנתי שזה לא טוב לסוע ממש עד שכמעט ונגמר הדלק, יש בזה אמת? למה זה יכול לגרום?

בזמן האחרון אני מרגיש שהמכונית פחות סוחבת, יכול להיות שיש קשר?

רציתי גם לדעת, איך קורה מצב שבמשך נסיעה שלמה הנורית של הדלק דולקת, אני מכבה את המכונית ואחרי שעה-שעתיים מדליק והמחוג שדל הדלק עולה פס או שתיים והנורה נכבת, וככה זה חוזר חלילה.

אני יכול לתדלק, ורק אחרי נסיעה של 3-4 ק"מ המחוג יעלה קצת, ואחרי זה ימשיך לעלות עד שהוא יתייצב.

פורסם

כנהג על הונדה סיוויק 05 אני יכול לאמר לך שהחברה ממליצה לא לסעת כאשר הנורה דולקת , אין לי מושג מדוע ומהן ההשלכות שלכך.

בנוגע למצב הנורה זה עניין של המצוף של הדלק שקורה גם בדגמים 05 , 06 , זה כמו שאם תיסע בירידה משמעותית עם מיכל ריק תשים לב שהמחוג יעלה לך ב-2 קווים יותר , בגלל שהמיכל שוכב בצורה אלכסונית קטנה וככה המצוף לא מאוזן וחושב שיש יותר ויותר דלק.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

אם במיכל הדלק יש לכלוך, מה שעלול להיות ברכב ישן, לרוב הליכלוך צף על הדלק וכאשר מפלס הדלק נמוך הוא נשאב לתוך משאבת הדלק פוגע בו וסותם את מסנן הדלק.

במפלס ממש נמוך של דלק מתחילה להיות הקצפה של הדלק ומשאבת הדלק שואבת אויר, זה גורם לקויטציה ואיבודי לחץ רגעיים במערכת ההזרקה.

חוסר דלק גורם גם להתחממות של משאבת הדלק שמצוננת באמצעות הדלק העובר דרכה.

פורסם

לא יודע, אמא שלי גם בדעה שצריך לתדלק בחצי טנק, ולא כשהמנורה דולקת.

אני מאמין שפעם בחודשיים שלושה, אולי יהיה טוב לרוקן את המיכל עד הסוף, כדי שהג'יפה (אם יש) תצא החוצה.

ואני מדבר על אוטו בן שנה עם כמה אלפי קילומטרים..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ואיך בדיוק תרוקן את המיכל הדלק?

לא צריך לחפש בעיות איפה שאין אותם או במילים אחרות להכניס ראש בריא למיטה חולה!

לא צריך לקפוץ מקיצוניות אחת לאחרת. בסך הכל להחליף פילטר דלק כל תקופה מסויימת המומלצת לאותו סוג הרכב.

ולשמור על מפלס דלק בתווח של רבע עד חצי מיכל.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לא מומלץ כלל להגיע למצב שהנורה של הדלק דולקת, ואם כבר דולקת אז יש לפנות לתחנה הקרובה לתדלק ולא להמשיך ליסוע, אני לא מבין למה לקחת סיכון ולמה להגיע למצבים כאלה.

פורסם

אני מניח שאם תמשי לנסוע, הדלק ייגמר ואתה תישאר תקוע בצידי הדרך.

נכון שלא בריא לנסוע עד שנגמר הדלק, אבל אני מכיר אנשים שכבר שנים (וגם אני חוטא בכך לפעמים) נוסעים על 'אדום' בעיקר מתוך פסיכולוגיה דפוקה של לחסוך עוד יום בלי להיכנס לתחנת הדלק..או סתם מתוך עצלנות.

אם מיכל הדלק במצב לא טוב אז תיווצר סתימה במסנן, מחליפים וממשיכים - הרי בשביל זה יש מסנן לא?

בקשר להקצפה, לא מכיר את העניין אבל זה נשמע לי הגיוני רק אם ממש נגמר הדלק, לא? - וכמה פעמים ניסע עד שניתקע?

פעם ידעתי לחשב בדיוק כמה אני יכול לנסוע על ה'אדום' לפני שנגמר הדלק, אולי פעם אחת נתקעתי.

היום, עם הביודיזל אני לא צריך לחשב ולא לנסוע על 'אדום', פשוט נכנס לחניה של הבית ומתדלק מתי שבא לי.

בריאות לכולם!

פורסם

נורה דולקת זה אומר 10% ממיכל הדלק לפחות. ז"א במיכל של 60 ליטר נשארו 6 ליטר. זה אומר גובה הדלק מאוד נמוך במיכל כי הוא מתפרס על שטח גדול.

במצב זה טילטולי הרכב משקשקים את הדלק ממקום למקום ומתחילה הקצפה.

התרגלת לנסוע ברכב שמריח כמו דוכן פאלפל? :-D

פורסם

יצא לי פעם לנסוע קצת יותר מדי עם נורה דולקת (מיהרתי ואמרתי נתדלק אח"כ). בכביש 1 ביציאה מי-ם בעליות לפני מחלף הראל האוטו (גטס. זה נחשב לאוטו נכון?) התחיל ממש לקרטע, הרגיש כאילו אני נוסע בהילוך ראשון לוחץ על הגז ועוזב לסרוגין. נראה לי ממש סרט רע להתקע בעליות האלה בלי דלק. במזל הספקתי לעלות במחלף ולטוס לתחנת דלק הקרובה.

זה הכי קרוב שהגעתי למצב שאין דלק באוטו. מאז אמרתי זהו, אני עם נורה דולקת לא נוסע יותר מ-30 ק"מ (לפחות משתדל) למרות שאפשר לנסוע 40-50 אבל לא כדאי! במיוחד בשיפועים, שהדלק עובר לצד אחד של המיכל ולא מגיע למשאבה.

פורסם

אצלי זה 10 ליטר בדוק .(מהרגע שהמנורה דולקת)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אז זה בידיוק מה שאני אומר לעצמי, יש במיכל לפחות 5-6 ליטר דלק, שיסחבו ללפחות משהו כמו 30-35 קילומטר, אז אני מתדלק אחרי 25 ק"מ בערך מרגע שהנורה דולקת, אני גם רגיל שהיא דולקת ואחרי 10-15 קילומטר נכבת, וחוזר חלילה,

מה אפשר לעשות בכדי לתקן את הבעיה בסחיבה? אם באמת הבעיה היא בגלל שנסעתי הרבה עם מנורה דלוקה (אף פעם לא הגעתי למצב או הייתי קרוב למצב של להתקע בלי דלק)

מעכשיו אני אדע לא לסוע ככה, הרכב עבר כמעט 112,000 קילומטר, אז מה כדאי לעשות עכשיו? יכול להיות שנוצרו סתימות וכו'? להשתמש בתוסף דלק כלשהוא? תודה רבה מראש.

ד"א אמרו לי שאין מצוף דלק בהונדות בשנים הללו אלא שהמד דלק פועל על לחץ אויר במיכל, זה נכון?

עוד דבר ששמתי לב לאחרונה, המד חום באוטו ירד באיזה 2-3 פסים מאיפה שהוא תמיד היה, באמצע, תמיד חשבתי שבעיות מתעוררות כשהמד עולה ולא כשהוא יורד אבל קראתי בפורום שזה גם לא טוב לסוע שהמד מורה על חום נמוך, יכול להיות שזה קשור בנסיעה עם נורת דלק דולקת?

פורסם

בשביל מה להגיע למצב כזה?

אף פעם לא הבנתי את הקמצנים האלה שמחכים עד שהנורה תידלק, מתדלקים ב50 שקל, וחוזר חלילה.

תמלא פול טנק כשהמחוג מגיע מתחת לרבע ושלום על ישראל.

למלא בחצי טנק זאת הגזמה פרועה , ואולי נכון בוונדורות הצה"ליות שם מד הדלק מראה חצי כשהמיכל ריק לגמרי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...