Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי, תודה רבה, אני מבין שזה ה"קוסם" החדש לבעלי 9887 ושות':wink:, אבל אם כבר, אם מישהו יוכל להסביר תכל'ס איך זה עובד מבחינה טכנית? איך זה "יודע" אילו רכיבים יש לך ומה "מתאים" להם? מיקומים של רכיבים אני מבין שהתוכנה "יודעת" בעזרת המיקרופון, אבל מעבר לזה, מה קורה שם?

בפשטות מדובר ב-RTA משוכלל.

והנה הסבר פשוט (ותכל'ס אני מקווה):

1. היחידה שולחת צליל לכל רמקול ומודדת תוך כמה זמן הוא מגיע למיקרופון, כך אפשר לחשב (די בקלות) טיים קורקשיין.

2. לגבי אקוליזציה, אני מניח שהמכשיר משמיע Pink noise שזה בעצם השמעת כל התדרים שאדם מסוגל לשמוע (חוץ מאנשים שיש להם מעל 2000 הודעות בפורום, הם שומעים יותר :) ) והמיקרופון בודק האם מה שהגיע אליו זה כל התדרים בעוצמה שווה או שמשהו "הלך" לאיבוד בדרך, את מה שהלך לאיבוד מתקנים בעזרת אקולייזר.

כפי שכבר ציינתי רבות בעבר, אני מאד תומך בגישה הזאת של התחלת כיוון, מכאן רצוי לקחת את האוזן ולעדן טיפה את הכיוון לפי סגנון המוסיקה המועדף. כך מובטח לכם צליל רך, רטוב, חם, עוטף, עמוק, מלא, נקי, פאנצ'י ולא מרוח.

(הסוף היה ציני למי שלא הבין)

דרך אגב,

ה"קוסם" עד כמה שידוע לי אינו משתמש במיקרופון אלה במאגר נתונים קבוע מראש של רכבים נפוצים ולכן הוא נחות ביכולות שלו לעומת המכשיר הנ"ל.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקוסם לא משתמש בשום מאגר .... פשוש יש לו מעין ספקטרום אנלייזר שהוא יודע איזה אות הוא מקבל בלי קשר לקבינה ...

והוא מיישר ומאזן ככה שתאורתית האיזון מושלם אם הקבינה מושלמת ...

הוא לא משתמש ברום קורקשין

פורסם

חן חן Focalist, תודה.

אני מבין שאי איפשר להשתמש בהגדרות שנוצרו ולשנות ולעדן טיפה כפי רצונך אלא שזה או מצב אימפרינט או בלי. אם וכאשר זה יהיה רלוונטי, יהיה פשוט לכתוב את תוצאות האימפרינט על איזה נייר ובצורה ידנית להכניס אותם ולשנות טיפה היכן שארצה. בקיצור על הנייר זה נשמע טוב..

כבעל 9887R, שכרגע בהתקנת מערכת, נראה לי שאסע זמן מה עם כוונים מעשה ידיי ולאחר זמן מה אבקש מרועי את האימפרינט (רועי?:wink:) ונראה איך זה יהיה. דווחים ועדכונים מובטחים..

כך מובטח לכם צליל רך, רטוב, חם, עוטף, עמוק, מלא, נקי, פאנצ'י ולא מרוח.

לא יכלת להגחיך זאת בצורה טובה יותר.. קרעת אותי על הבוקר:lol:.
פורסם

אז דבר ראשון איתמר, המכשיר לא שולט על העוצמה.

על כמה שאתה מכוון את המגברים כך הוא ישאר אולי קצת יותר חזק.

בקשר למאגר של הצלילים, זה הדבר הכי מצחיק ששמעתי, ממש ממש לא.

אני עשיתי כבר 3 פעמים אימפרינט ברכב, עם 3 סוגים שונים של אלמנטים, וכול םעם קיבלתי תוצאה מעולה.:lol:

הוא יודע לקרוא את התדרים של הרמקולים, ולפי כך לסדר את הכיוון שלו אל תשכח שיש לו 300 בנדים כך שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה עם הכיוון.

פורסם
ביום שזוג האוזניים שברשותי יהפכו להיות בתצורת מיקרופון מעוצב סטייל אלפיין אוכל להבין את זה , עד אז, אין תחליף לכיוון עפ"י אוזניים מיומנות בלי 12 מצבי כיוון ו36 נקודות חיתוך לינאריות.

אין ספק שאיקולציה טובה היא אם ובסיס לאיזון אבל לצערי כאשר מתערבים בזה מנגנוני השוואת\תיקוני זמנים מדובר על גריעה מהסאונד ופגיעה בשחזור המקור, ואם זה פוגע בשחזור אז מה הפואנטה?

בכיוון מתייחסים למיקום האלמנטים,זוויות התקנה,נקודות חיתוך מתאימות והרמוניות בין האלמנטים,כיוון והתאמת עוצמות בין האלמנטים השונים,תיקון פאזות אקוסטיות בהתאם לרכיבים וכמובן איקולציה זה הדברים שצריך כדי להעמיד מערכת שראויה לשחזור במה ותמונה אמיתית(ולא מזוייפת ע"י דיליי בין ערוץ ימין ושמאל סטייל טיים קורקשיין).

קחו את הבסיס הזה ובצעו זאת ברכב וגם מערכת של דוטק\אנרג'י על Z4200 ודומיו תישמע פנטסטי.

זרקת פה את כל המושגים שאתה מכיר בלי בעצם להגיד שום דבר.

אתה לא מחדש פה שום דבר בכך שהתקנה שמבוצעת כאשר מיקום האלמנטים הוא אידיאלי היא טובה. כנראה שאתה לא יודע שלא משנה איך תתקין עדיין זה לא יהיה המצב ואנחנו לא מדבירם פה על רכבים לתחרויות ששונו מיוסודם אלה על אנשים רגילים ולכן כל מה שכתבת זה פשוט לא רלוונטי (חוץ מבשביל להראות שאתה מכיר מושגים).

האימפרינט וכל פרוססור אחר לא בא במקום הדברים שרשמת אלה בנוסף אליהם.

פורסם
ביום שזוג האוזניים שברשותי יהפכו להיות בתצורת מיקרופון מעוצב סטייל אלפיין אוכל להבין את זה , עד אז, אין תחליף לכיוון עפ"י אוזניים מיומנות בלי 12 מצבי כיוון ו36 נקודות חיתוך לינאריות.

אין ספק שאיקולציה טובה היא אם ובסיס לאיזון אבל לצערי כאשר מתערבים בזה מנגנוני השוואת\תיקוני זמנים מדובר על גריעה מהסאונד ופגיעה בשחזור המקור, ואם זה פוגע בשחזור אז מה הפואנטה?

בכיוון מתייחסים למיקום האלמנטים,זוויות התקנה,נקודות חיתוך מתאימות והרמוניות בין האלמנטים,כיוון והתאמת עוצמות בין האלמנטים השונים,תיקון פאזות אקוסטיות בהתאם לרכיבים וכמובן איקולציה זה הדברים שצריך כדי להעמיד מערכת שראויה לשחזור במה ותמונה אמיתית אתה כנראה לא הבנת נכון זה מה שהאימפרינט עושה!

הוא "מתקן" את הסאונד וזה אומר שגם עם אתה התקנת את הטוויטרים ממש קרוב למאזין האימפרינט יודע לסדר את זה שהם לא יצרחו לך באוזן.

ברור שההתקנה הבסיסית היא חשובה מאוד, וזה יעזור מאוד עם ההתקנה היא טובה לבמה, אבל האימפריט עושה תיקון למה שאתה לא יכולת לעשות. ברכב(זוויות למשל, מיקום אלמנטים)

בעצם הוא חוסך לך הרבה מאוד זמן של כיוון.

בלי קשר אתה לא תוכל להגיע לרמה שהוא מכוון גם עם יש לך אוזנים הכי מדויקות בעולם, כי אין לך את האמצעים(300 בנדים,TC מפותח יותר מאשר בפאנל עצמו, שדרך אגב הוא מאוד מפותח ב9887)

(ולא מזוייפת ע"י דיליי בין ערוץ ימין ושמאל סטייל טיים קורקשיין).

קחו את הבסיס הזה ובצעו זאת ברכב וגם מערכת של דוטק\אנרג'י על Z4200 ודומיו תישמע פנטסטי.

המשפט האחרון שלך פשוט אומר שאתה לא יודע על מה אתה מדבר!!!

אתה אפילו לא שמעת את המערכת מכוונת עם האימפרינט, אז איך אתה יכול להגיב כך?!

הרי לא נראה לי שיצא לך לשמוע את האימפריט. כי רק לי יש מכשיר כזה בארץ ולעוד איזה אחד בצפון (נכון לעכשיו)

אז לפחות אתה יכול לקרוא ביקורת בחו"ל,לפני שאתה מדבר סתם...

פורסם
זרקת פה את כל המושגים שאתה מכיר בלי בעצם להגיד שום דבר.

אתה לא מחדש פה שום דבר בכך שהתקנה שמבוצעת כאשר מיקום האלמנטים הוא אידיאלי היא טובה. כנראה שאתה לא יודע שלא משנה איך תתקין עדיין זה לא יהיה המצב ואנחנו לא מדבירם פה על רכבים לתחרויות ששונו מיוסודם אלה על אנשים רגילים ולכן כל מה שכתבת זה פשוט לא רלוונטי (חוץ מבשביל להראות שאתה מכיר מושגים).

האימפרינט וכל פרוססור אחר לא בא במקום הדברים שרשמת אלה בנוסף אליהם.

תאמין לי שאני ממש לא מגיע ממקום של להראות את הבקיאות ידע שלי במושגים, אם היית בכלל טורח לקרוא את מה שכתבתי וגם להבין מבלי להתלהם -היית אולי מבין על מה אני בכלל מדבר.

האימפרינט או כל פרוססור אחר אינם באים בנוסף לכיוון מערכת, אגב, דווקא בתחרויות בקטגוריה המקצועית ביותר היא FULL PASIVE אבל לא משנה.

כתבתי כבר, שהאימפרינט ו\או כל מכשיר בעל מנגנוני תיקוני זמנים נועד לאנשים שרוצים להתקין קומפוננט במיקום המקורי ברכב ותוצאת התיקוני זמנים תהיה "במה מדומה", אז מה בדיוק לא נכון?

סתם לצאת בהשמצות כאילו אני סתם זורק פה מושגים?

[quote name=roeiav

[]המשפט האחרון שלך פשוט אומר שאתה לא יודע על מה אתה מדבר!!!

אתה אפילו לא שמעת את המערכת מכוונת עם האימפרינט, אז איך אתה יכול להגיב כך?!

הרי לא נראה לי שיצא לך לשמוע את האימפריט. כי רק לי יש מכשיר כזה בארץ ולעוד איזה אחד בצפון (נכון לעכשיו)

אז לפחות אתה יכול לקרוא ביקורת בחו"ל,לפני שאתה מדבר סתם...

]

רועי ,

למרות המשפט המטופש שכתבת שבד"כ אני לא טורח להגיב על כזה דבר , אבל אני כן אענה לך.

כנראה שגם אתה כמו קודמך לא טרחתם לקרוא ואף להבין את מה שאני כותב וגם אתה יוצא בהשמצות ש"אתה לא יודע על מה אתה מדבר?":shock:

אז אני ממליץ לך שוב להבין את מה שכתבתי,

ורק הערת אגב, אין מושג באודיו לרכב שהגבתי עליו ואני לא יודע על מדובר, ותאמין לי שבנושא של כיוונים אני "קצת" מבין.:roll:.

ועכשיו בוא ואני אסביר לכם על מה מדובר ואולי אחת ולתמיד תבינו מה בכלל עושה פרוססור כזה .

1. בשימוש בפרוססור דיגיטאלי אתם בעצם מחזירים את אות המקור לדיגיטלי לאחר שהוא כבר הומר מדיגיטלי לאנלוגי = כבר יש אובדן של מידע ב2 ההמרות הללו, מה לעשות גל ריבועי קוטם את הגל האנלוגי.

2. מנגנון השוואת זמנים = טיים קורקשיין\ טיים אליימנט עובד על עיקרון של הנחתת עוצמה כללית לאותו ערוץ ועיכוב האות היוצא (דיליי) כאשר זה לא משנה איך זה נמדד אם במילי-שניה ,ס"מ או אינצ'ים זה רק לנוחות תצוגה בלבד, בפועל יש עיקוב של ערוץ מסויים ע"י הפרוססור .

כאשר גם לממיר D\A של HU יש עיקוב בהמרה כלומר אם יש ב2 מקורות בדרך עיקוב זה אומר שוב= פגיעה בסאונד , הוא לא יהיה נאמן למקור.

פרט לכך, רועי אתה כותב לי שאף אחד לא יכול לכוון ברמה שהאימפרינט מכוון, אז תסלח לי אבל כנראה שעד היום בכלל לא שמעת מה זה במה ומה זאת תמונת סאונד.

under construction..

פורסם

תאמין לי שאני יודע מה תמונת סאונד ואיכות סאונד אבל...

אתה משמיץ את המכשיר כאילו שאתה כבר שמעת אותו.

אבל בעצם לא שמעת אותו.

ברור שכל אדם יוכל לשמוע טוב יותר עם הוא יכוון את המערכת לעצמו אבל

א. זה יקח הרבה מאוד זמן, לאומת האימפרינט שזה לוקח 40 דקות.

ב.לא תוכל להגיע לרמה מקצועית כמו עם האימפרינט, למורות שאולי אתה לא אוהב את הרמה הזו.(סגנון סאונד)

ג. מבחינת במה אני בטוח ב100% שאף אדם אנושי יכול להגיע לרמה כזו. אתה פשוט שומע את הזמר שר לך מול הפנים.

לסיכום: אני מסכים איתך שכול אחד יכול להגיע לרמה שהוא רוצה ע"י כיוון עצמי.

וזה באמת מחשב אולי לא כולם אוהבים את הסגנון.

אבל שוב אני חוזר ואומר, עם לא אהבתי את מה שהוא כיוון?! אני בלחיצת כפתור מבטל אותו ומכוון בעצמי.:wink:

אני מאמין שבאלפיין ידעו שלא כולם התאהבו במה שהוא כיוון(כי זה אינדיודואלי) אז הם עשו את האופציה הזו של הביטול והחזרה של האימפרינט.

פורסם

הי הי הי! מה קרה?! מלחמה?!

"זרקת פה את כל המושגים שאתה מכיר בלי בעצם להגיד שום דבר",

"חוץ מבשביל להראות שאתה מכיר מושגים",

"המשפט האחרון שלך פשוט אומר שאתה לא יודע על מה אתה מדבר".

לא נסחפתם בכלל..נכון?

אז ככה:

רועי היקר, עם כל הכבוד, ויש כבוד, כשזה מגיע ממך, ברכב עם רכיבים והתקנה ברמה גבוהה מאד בעשרות אלפי שקלים, לצפות מ"גאדג'ט" של 249$ לחולל ניסים ונפלאות ברכב מבחינת הסאונד, מבלי לנקוף אצבע בכוונים, זה קצת איך לומר? יותר מדי.. אבל בכדי שאני לא יאכל את הכובע אחרי שאעשה לעצמי אימפרינט, ואווכח כי אני טועה, לא אדבר יותר מדי.. נחיה ונראה.[נשמע]

לגבי הצורך וההכרח במיקומים וזוויות נכונות, לא נראה לי שמישהו חשב שהאימפרינט נועד להחליפם או להיות במקומם, זה לא שתשים מידים בתא מטען וטוויטרים תחת הכסאות והאימפרינט יכשף לך את האוטו ותשמע כמו באולפן..

לגבי הנושא של "שחזור המקור", ומה עושים באולפן ההקלטה? מה זה מיקס? מה זה לבשל? אין שם אקוליזציה בטונות? כשהוא רוצה לקרב את הגיטרות לפרונט איך הוא עושה את זה? אצלך באוטו כל הכוונים פלאט? הכל עניין של העדפה וטעם אישי לכן מאד הזדהיתי עם המשפט האחרון:

"אך תשכח שגם לא תמיד מה שנכון תיאורטית הוא נשמע טוב לאוזן, להיפך לפעמים העיוות נשמע לחלקנו טוב יותר:smile:."

צביקה.

פורסם

צודק ב100% צביקה.

אני יגיד לך את האמת אני מאוד נהנתי מהאימפרינט. אבל אין מה לעשות כול ילד צריך לגדול, אני הולך להביא עכשיו את הH700 כנראה כי אני הולך גם להוסיף מידרינג'. והאימפרינט לא תומך ב4 WAY.:cry:

פורסם

ניר צודק...אני באותה דעה להסתמך על פרוססור ולהמיר פעמיים D\A ופעמיים A\D זה לקבל את הסאונד WELL DONE ..

לגביי מיקומים של האלמנטים ... שם יותר קשה ואני לא מסכים עם ניר שאפשר לקבל תמונה יציבה ומדוייקת בלי TC בכלל... מה גם שהפיכת פאזה היא סוג של דליי ...

בדעה שלי כל הפאזות צריכות להיות ישרות ... בחירת מיקומים טובים +זוויות נכונות , קצת TC ומקבלים במה טובה ... בנוגע להמרות.........

יש פתרון קוראים לו P9 קומבו או קלריון HX2

במקרה הראשון אין המרה כ המידע מועבר ע"י סיב אופטי ולכן לא מסתמכים על האיכות הסופית של הHU

במקרה השני הכל בתוך הHU (בעניי הכי טוב )

פורסם

רועי, צביקה, תמשיכו תמשיכו, משעשעות אותי התגובות שלכם:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ספיישל בשביל אליקו, בכדי שיוכל להמשיך להשתעשע..

בואנה רועי, הגנבת אותי היום. אתה מהלל ומשבח את האימפרינט כדי שתוכל דקה אחר כך למכור אותו?

+1 לסוחר רועי. אהבתי :lol:.

פורסם

לא, ממש לא.

תאמין לי שעם הייתי יכול לחבר עליו את ה4 WAY הייתי עושה את זה.

עשיתי את זה כי בערך 6-7 הודעות פרטיות שונות שאנשים שאלו אותי על האימפרינט.

אז נמאס לי לענות לכול אחד בנפרד.:?

בלי קשר, עם הייתה יודע מה המחיר שאני דורש על האימפרינט, לא הייתה חושב שאני עושה את זה בגלל הכסף. (מחיר זול מאוד)

פורסם

לא דיברתי על התגובות שלכם אחד אל השני, אלא לגבי הסאונד ואקוסטיקה בכלל:) אז בבקשה, תמשיכו, תמשיכו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...