Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני שואל בשביל מישהו עם מאזדה לאנטיס 1996 מנוע 1.8 BP

הסברתי לו בטלפון איך לבצע ניקוי מצערת, הוא עשה כמ שהסברתי אבל הגזים עם הספריי קרבורטור, הוא ריקן לתוך המצערת בקבוק ספריי שלם אזהרתי אותו מזה, הוא עשה את זה כאשר המנוע כבוי.

לאחר שסיים, ניסה להתניע והמנוע היה תפוס ולא הסתובב, אמרתי לו שינסה אחרי שעה כדי שהספריי יתאדה, כי כנראה הבוכנות היו מוצפות בספריי.

כעבור שעה המנוע פועל הוא אומר שהוא מרגיש שהמנוע מתפקד טוב יותר סוחב כמו שצריך, אבל שהוא מגיע ל6K סל"ד הוא שומע רעש חריקה מהנוע כמו חיכוך מתכתי, מה זה יכול להיות.

לא חסר שמן.

יכול להיות שניגרם נזק? כי המנוע היה כבוי והנעילה הייתה רק שהמנוע מכובה..

מה אתם אומרים מה זה רעש החיכוך הזה?

תודה.

פורסם

דבר ראשון תגיד לו שיחליף שמן מנוע ואת מסנן השמן וזאת כי החומר לנקוי קרבורטורים חודר גם דרך תא השריפה וטבעות הבוכנה (רינגים) אל שמן המנוע ומתערבב איתו.

אם אכן הייתה נעילה הידרוסטטית (אני מפקפק שהייתה) יש לקוות שלא נגרם נזק מכני כלשהוא.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יש לציין גם שהחריקה רק שהרכב עומד על ניוטרל ונותנים גז מעל 6 אלף טור נהיית החריקה..עד 6 אין כלום.

כשזה בנסיעה לא שומעים את החריקה,גם מעל 6.5 אלף .

Scan Speak

פורסם

אמרתי לו שינסה להריח את השמן מנוע באותו הרגע שדיברתי איתו, והוא אומר שאין ריח בשמן מנוע.

ואני כן חושב שהייתה נעילה הידרוסטטית כי הסטרטר לא הצליח לסובב את המנוע בכלל.

פורסם

יותר סביר שהמתנע (סטרטר) לא הצליח לסובב המנוע בגלל שבתאי השריפה היה החומר לנקוי קרבורטרים שיצר, בצמן נסיון ההתנעה, מצב של כעין הצתה מוקדמת לפני שהבוכנה מגיעה לנקודה מתה עליונה ובכך זה מנגד לסבוב המתנע, אבל הכל יכול להיות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי הוא ריקן בקבוק ספרי חדש לתוך המצערת עד הטיפה האחרונה(!!) יש בספרי בדר"כ כ500ML וזה הרבה, סביר להניח שהספרי הצטבר באחת הבוכנות או יותר.

הבוכנה עלתה למעלה(דחיסה) ולא הצליחה לדחוס את הנוזל והמנוע ניתקע, לאחר שהספרי התאדה מהבוכנה, או עבר לשמן דרך הטבעות, המנוע התניע ועבד טוב.

האם ניגרם נזק? כיצד ניתן לדעת?

מה יכול להיות הרעש חיכוך?

תודה

פורסם

באשר לניקוי המצערת אז קודם כל צריך גם לפעמים לקרא הוראות שימוש שרשומות ע"ג התכשיר.

בעיקרון החומר המומלץ לרכב מוזרקים הוא חומר יעודי לניקוי בית המצערת וסעפת היניקה היות וספרי לניקוי קרבורטורים רגיל עלול לפגוע במממיר הקטליטי ובחיישן הלמבדה.

לגבי אופן השימוש אז הרכב צריך להיות בטמפ' עבודה ולאחר הניקוי לעבוד בסרק עוד כ 10 דקות לפחות לשם שריפה מלאה של החומר הנ"ל.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לפני שבוע ביצעתי טיפול לרנו קנגו הטיפול כלל החלפת מסנן סולר.

לאחר שהוצאתי אוויר מהמשאבה ומהמזרקים, המנוע סירב להניע, מרוב נסיונות נגמר המצבר. לאחר ההטענה

שוב לא הניע. הבחור נתן סטרטר ואני התזתי כ-2 שניות ספרי קרבורטור, המנוע נעצר (נעילה הידרוסטטית) ועלה עשן מכבל המינוס, הכבל היה חם שאי אפשר היה לנגוע בו. ניתקתי את המצבר לחצי שעה עד שהמינוס התקרר, המנוע הניע ואין שום בעיה.

ba323f, ייתכן שרעש ברכב של חברך היה מקודם, אלא שרק עכשיו הבחין בו.

בכל אופן כדאי לבדוק זאת במוסך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תאמת *** תאמת = את האמת, את כל האמת, ושום דבר מלבד האמת ***יש מצב שהיה את הרעש לפני,כי אף פעם לא ייצא לי לעמוד בניוטרל ולמשוך עד 6 אלף טור...

בנסיעה לא שומעים שום רעש,גם על 7 אלף.

הוספתי שמן עד הסוף,עמדתי שוב בניוטרל ומשכתי עד 6 ופתאום לא היה רעש,רק ב 7 +- הוא נהיה שוב אבל יותר חלש ממה שהיה מקודם..

מה יכולה להיות הבעיה שזה הגיע ל 7 עכשיו אחרי הוספת שמן ?

Scan Speak

• ספונסר פורום
פורסם

הבחור נתן סטרטר ואני התזתי כ-2 שניות ספרי קרבורטור, המנוע נעצר (נעילה הידרוסטטית) ועלה עשן מכבל המינוס, הכבל היה חם שאי אפשר היה לנגוע בו. ניתקתי את המצבר לחצי שעה עד שהמינוס התקרר, המנוע הניע ואין שום בעיה.

דוד.

דוד ידידי,המצב שתארת הוא לא נעילה הידרוסטטית,אלה הצתה עצמי של ספרי הקרבורטורים וניסיון לסובב את המנוע הפוך.

פורסם

אורן ידידי, סביר להניח שאתה צודק. העיקר שלא נגרם נזק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...