Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת SLR עזרה ממבינים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק על השרשור אם אפשר ,

בת זוגתי לומדת עיצוב גרפי ובין היתר צילום

הייתי מעוניין להפתיע אותה עם איזה מצלמה טובה

הרבה המליצו לי על הD200 של ניקון

מה אתם אומרים אין לי שמץ של מושג במצלמות הללו

אבל הכיוון הוא לצילום מקצועי עד כמה שאפשר

תקציב 1500$ (יקנה בארה"ב באוגוסט)

והאם הקיטים שיש בEBAY טובים או שעדיף לרכוש גוף + עדשה לחוד .

תודה לעונים וסליחה על ההתעלקות

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי זה מה שאני רוצה...

תאמין לי - עם תשובה כזאת - SLR זה הדבר שהכי לא תרצה.

יש לך מושג בכלל איך לנצל את המצלמה הזאת? איך מצלמים בצורה מוצלחת?

אני מכיר כמה וכמה אנשים שרצו DSLR כי זה כזה COOL כזה..ואחרי שבוע מכרו אותה כי לא הבינו למה התמונות מטושטשות, למה המאחורה של התמונה לא חד כמו הקדימה ואיך עושים שזה יהיה חד ולמה הזום כל כך קטן ולמה לא רואים במסך את התמונה ועוד ועוד..

יגאל - הD200 היסטוריה - קח את ה D300 (למרות שאני לא יודע מה המחיר שלה:|)

פורסם
הרבה המליצו לי על הD200 של ניקון

\

כאמור, ה-D200 הוחלפה ב-D300. שתי המצלמות מצויינות, ולחדשה יש מספר יתרונות.

אבל, אל תפתיע את בת זוגתך עם קניית ציוד מקצועי שדורש התאמה לצרכיה והבנה בחומר (מה נדרש מהגוף, אילו עדשות רלוונטיות וכו'). זו טעות יקרה לקנות את הדבר הלא נכון ולעיתים המצלמה הזולה יותר מספיק טובה ואין סיבה להוציא יותר.

עקרונית יש את הקניות הבטוחות, חברות הענק, Canon ו-Nikon ויש את היצרנים היותר קטנים, שלעיתים קרובות נותנים תמורה טובה יותר לכסף, על חשבון מגוון עדשות ושוק יד שנייה מפותח. הקטנים (ב-DSLR, כן?!) הם: Pentax, Olympus ו-Sony (שקנו את מינולטה זצ"ל).

צריך לזכור שכאשר קונים DSLR קונים חתונה בין גוף לעדשה (או עדשות), מה שקרוי מערכת. העדשות ממשיכות ללוות אותך גם לאחר שהחלפת גוף, כך שלהחליף יצרנים יכול להיות עסק לא פשוט, כי צריך למכור את כל העדשות שיש ולקנות חדשות. לכן, לעיתים כדאי למי שלא סגור לקנות בזול (יד שנייה) ומקסימום לעבור מערכת מאוחר יותר בלי להפסיד הרבה כסף. מצד שני, יש את מי שיודע מראש שהוא לא מתכוון לקנות ולהשתמש בשלל עדשות ו/או לא מתכנן להתעדכן תדירות בגוף חדש (כמוני), לכן שיקולי המערכת פחות קריטיים לו (יש הבדל בין להחליף שבע עדשות לבין להחליף שתיים או שלוש).

יש עוד שיקולים רבים, אבל בשורה התחתונה, אל תפתיע אלא אם אתה יודע מה היא צריכה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לבחור שפתח את השרשור.

מן הסתם אתה מתחיל בעולם הצילום (SLR) לכן לך טעם ללכת על מצלמות יקרות. מה גם שהתקציב שלך קטן.

אני אישית עובד רק עם CANON, לא שניקון פחות טוב אלא שמי שמתחיל עם מותג מסויים מתרגל אליו ונשאר איתו.

ממליץ בחום על מצלמת D350 או בשמה האמריקאי REBEL XT בתקציב שלך תוכל למצוא אחת עם גריפ ועוד כמה קשקושים.

מצלמה טובה מאוד וקלה לתפעול 8.2 מגהפיקסל, אני עבדתי איתה במשך שנתיים גם בסטודיו וגם בחוץ, במקביל עבדתי עם D30 שרק לצלם מנוסה תתן הבדל בתמונות (תלוי בסוג העדשה כמובן). היא גם מצלמה מאוד אמינה ונפוצה בשוק.

תקפיד גם לקנות עדשות מקוריות של היצרן של המצלמה מכיוון שהסינכרון יעיל יותר ומהיר יותר וכמעט תמיד יתן תוצאה טובה יותר.

בהצלחה , ותצלם תמונות יפות!

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

ממה שאני מבין אתה לא מבין בצילום. אתה לא יודע מה אתה מחפש, מה אתה צריך, איזה עדשות קיימות ומה התכונות שלהן, אתה רוצה גריפ כי נהנת איתו, אתה מחפש מצלמה עם פלאש וכל החמוצים ב2000 ש"ח?

עזוב, זה סתם ביזבוז כסף. תחקור את הנושא קצת יותר לעומק. אני מכיר לא מעט אנשים שקנו מהתלהבות DSLR ומצלמים על אוט'. אז בשביל מה לקנות DSLR, כי היא גדולה ושחורה? כי חושבים שאתה צלם מקצועי?

* דרך אגב, מה שהבחור מעלי רשם יודע על מה הוא מדבר :)

פורסם

עזוב, זה סתם ביזבוז כסף. תחקור את הנושא קצת יותר לעומק. אני מכיר לא מעט אנשים שקנו מהתלהבות DSLR ומצלמים על אוט'. אז בשביל מה לקנות DSLR, כי היא גדולה ושחורה?

לא.

בגלל היכולות ב-ISO גבוה ומהירות הפיקוס והצילום.

יש יתרונות ב-DSLR גם למי שלא מנצל את כל היכולות. האם זה שווה את המחיר?

כאן כל אחד והתקציב שלו.

ההמלצה על עדשות מקוריות בלבד היא טעות, בוודאי מבחינת החובב שמחפש רק מצב אוטומט. עדשות מיצרנים מקבילים ייתנו לו תמורה טובה יותר לכסף. הבדלי האיכות לחובב הלא מתעמק כמו גם הבדלי המהירות זניחים לחלוטין (כל זמן שהעדשה תקינה).

פורסם

לפי דעתי ללמוד צילום צריך לא ממצלמה אלא מצילום. מצלמות P&S מספקות היום את רוב הפונקציות שצלם חובב רוצה ואפילו אופציות לשחק עם מהירות תריס, צמצם וכד'.

מעבר לזה קיימות מצלמות DSLR LIKE, שהן למעשה מצלמות P&S עם עצמית זום גדול (כמעט תמיד זום גדול יותר מעצמיות ב-DSLR, הרי צלם מיקצועי יודע שכמה שיש יותר זום ככה איכות אופטית יורדת, יש מקרים יוצאים מן הכלל, אבל עצמיות כאלה לDSLR עולות הרבה כסף).

אני ממליץ להתחיל את הדרך עם DSLR LIKE ולא DSLR אמיתית, בגלל שכמו שכבר הוזכר, DSLR מהווה למעשה מערכת צילום שדורשת השקעה רבה, כי העניין לא מסתכם בגוף בלבד, מדובר על רכישה של סט עצמיות למצבים שונים, פלאש חיצוני וכד'.

אם המטרה לקנות DSKR כדי לצלם כל הזמן על PROGRAM עם עצמית קיט ופלאש מובנה, זאת לא בדיוק המטרה שבשבילה מייצרים DSLR על אף שהיא מאפשרת להשתמש בה כך.

גם מצלמה DSLR LIKE, אחרי שאתם חושבים שמיציתם את היכולות שלה וקניתם DSLR אמיתי, תוכל להמשיך ולשרת נאמנות לצילום מזדמן. למרות שיש ברשותי DSLR מקצועית (משהו שמבוסס על גוף של NIKON F5), אני עדיין משתמש הרבה גם ב-FUJI S5600 שלי שמשרתת אותי נאמנה.

מבחינת כמות פיקסלים, אני חושב שהם לא צריכים להתריד אתכם יותר מידי, מכיוון שגם מצלמה 2MP, אפשר להדפיס תצלומים שלה על A4 וזה ניראה בכלל לא רע, שלא לדבר על צילומים בגודל 15X18.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה שאני אומר שבמקום לקנות מצלמת פוזה, שילמד קודם. :wink:

אני חושב שאתה מדגים יפה מאוד מה אפשר לעשות עם מצלמה בסיסית. רואים לפעמים בפורומים צלמים עם D300 (סתם לדוגמא) ופלאש ועדשות יקרות ותמונות חרא. במידה רבה קן רוקוול צודק. מצלמה טובה יותר הופכת את הצילום לקל יותר, היא לא הופכת את התמונות לטובות יותר.

בנוסף, התקדמות האלקטרוניקה הופכת את ההבדלים בין המצלמות המקצועיות לבסיסיות לפחות משמעותיים מבחינת יכולות עיבוד התמונה ולמשמעותים רק מבחינת העמידות, השימושיות (פונקציות כאלו ואחרות) וכמובן, מקדם הדאווין.

אם תוסיף את היכולת לצלם ב-RAW ולשלוט בהמרה במחשב ו/או את מה שניתן לעשות בפוטושופ, חשיבות יכולות העיבוד של המצלמה רק יורדת.

לכן חשוב להבין מה כל משתמש רוצה, יכול ויודע לעשות ולהתאים לו מצלמה.

הרעיון להתחיל עם DSLR like הוא מבוסס, אבל היום יש גם DSLR טובות יד שניה וגם DSLR זולות וטובות ברמת הכניסה, שמחירן לא גבוה וחווית המשתמש שלהם (בעיקר מהירות פיקוס וצילום) נותנת יתרון מספיק כדי שכדאי יהיה להתחיל איתן. מי שמתחיל עם D70 + קיט משומשות יכול לאחר שנה להחליף מערכת בלי להפסיד גרוש.

פורסם
התקדמות האלקטרוניקה הופכת את ההבדלים בין המצלמות המקצועיות לבסיסיות לפחות משמעותיים מבחינת יכולות עיבוד התמונה ולמשמעותים רק מבחינת העמידות

falou, יכולות של אלקטרוניקה עדיין לא התפתחו עד כדי כך כדי לייצר חיישן תמונה CCD/CMOS גם איכותי וגם שול שיתן איכות כמו חיישן יקר הרבה יותר. לכך כמה סיבות:

1. ככל שחיישן גדול יותר כך בקלות אפשר להגדיל רמת רגישות שלו (ISO) תוך שמירה על כמות רעש אלקטרוני יחסית נמוכה.

2. ככל שחיישן גדול יותר, כך קשה יותר לייצור אותו ואחוז פגומים גדול יותר, לכן חיישן כזה יקר יותר.

3. החיישן בזמן עבודה שלו מתחמם, דבר זה מוסיף רעש אלקטרוני. חיישן ב-DSLR עובד רק בזמן צילום.

4. במצלמות מיקצועיות שעולות אלפי דולארים, חיישן עדיין בעל אחוז מחיר משמעותי ביותר.

5. חיישן מקצועי נותן טווח דינאמי גדול יותר.

6. בגלל רעש במצלמות סטודיו דיגיטאליות (פורמט בינוני ולא הכוונה למצלמות DSLR מ-HIGH END שמשתמשים בהן בארץ כמו בכאילו מצלמת סטודיו), יש להן מערכת קירור לחיישנים. אני מתכוון לגבים דיגיטאליים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא כ"כ מסכימה עם הגישה של "קודם תלמד אח"כ תקנה", אבל אולי זה כך כי קניתי D80 לפני שאני באמת יכולה לנצל את היכולות שלה. אני אישית לא רואה פסול בלקנות מצלמה שאפשר לומר בוודאות שהיא OVERKILL ופשוט ללמוד אותה עם הזמן (שזה מה שאני עושה עכשיו).

הכל שאלה של מטרות ותקציב.

המטרה שלי הייתה ללמוד לצלם והיה לי תקציב של 1300$ ויצאתי עם D80 + עדשת קיט ועוד כל מיני שמונצעס' (חצובה, תיק, סוללה ספייר בלה בלה) ועם תעסוקה רבה לשעות הפנאי - אם זה בקריאת ה-MANUAL ואם זה בצילום עצמו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

טוב, אני אנסח את זה אחרת...

לפני שקונים מצלמה, קוראים קצת ספרים, עושים סקר שוק, מחליטים מה רוצים, תקציב, בירורים בפורומים שונים ולחנות.

בדרך כלל מאוד מומלץ לדעת מה זה צמצם בכלל לפני שקונים עדשה, לא? אותו הדבר במצלמה.

:wink:

פורסם
falou, יכולות של אלקטרוניקה עדיין לא התפתחו עד כדי כך כדי לייצר חיישן תמונה CCD/CMOS גם איכותי וגם שול שיתן איכות כמו חיישן יקר הרבה יותר. לכך כמה סיבות:

ההתייחסות היתה למצלמות DSLR ברמה של צרכן ולדרישות (רמת קטנוניות) של חובב ממוצע. לדוגמא, הפער בין D40 ל-D300 הוא לא כל כך גדול בהתחשב בהבדלי המחיר שלהם, בוודאי שלא לחובב שמצלם בשעות הפנאי. בנוסף, ההתייחסות היתה לא רק לחיישן אלא לאיכות התוצאה הסופית, שיש לה מרכיב מרכזי באיכות ה-JPEG שמתקבל.

זה לא שאין הבדל, רק שהוא לבדו לא שווה את הכסף לחובב צילום (בניגוד לחובב ציוד ו/או חובב השוואות טכניות).

אני גם מסכים עם מה שכתבה יוליה, כי אני באותו מסלול כמוה, רק עם מצלמה אחרת.

אני גם מסכים עם Vovka, וזה נכון לגבי קנייה של כל מוצר שעלותו משמעותית.

פורסם

רוני יש הבדלים רציניים בין D200 לD300.

שתיהן מעל ומעבר למישהי שלומדת צילום,גם D80 יכולה להספיק.

ב1500 דולר תוכל לקנות רק את הגוף ועדשה של 50 מ"מ שלא יהיה לה כל כך מה לעשות איתה.

הD300 עולה כ1900 דולר בארה"ב ובארץ כ8000 ש"ח(אני מדבר על גוף בלבד!!),עדשות? מתחיל ב500 ש"ח ומגיע לסכומים של 30K+.

בנוסף לכל מה שנאמר כאן על מצלמות SLR,אפשר להגיד שהגוף הוא לא הפריט הכי חשוב,מה שחשוב באמת היא איזה עדשה אתה משתמש!

בן.

Got To love It

פורסם

תודה לעוזרים הנאמנים רכשתי מצלמה יד שניה עם 2000 קליקים מתייר שהגיע ארצה למספר חודשים

הדגם :

.1D MKIII 10.1

של קנון כמובן . תודה לכולם !!

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

• תוכן חדש...