Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעל יאריס 2007 בדימוס ונהיגה ממושכת עם הגיר הרובוטי של היאריס (שנחשב לפחות מעודן מזה של הקורולה), דעתי בנושא היא מאד ברורה:

ברכישה של מוצר בסכום גבוה של מעל 111K, איני חושב כי צריך להסתגל למוצר, או להתאים את עצמך לאופי הבלתי נוח שלו, במיוחד כאשר ישנן אלטרנטיבות שאינן דורשות את ההסתגלות הנ"ל.

אני, כבעל טויוטה RUNX בהווה וכאחד שמאד מעריך את המותג, חושב שכיום ישנן אלטרנטיבות טובות בהרבה מהקורולה הרובוטית.

למשל:

פורד פוקוס- בעלת תיבה אוטומטית "אמיתית", אבזור בטיחותי מלא, הכולל שש כריות אויר, מערכת בקרת יציבות וחמישה כוכבי בטיחות. לטעמי,

למשפחה ה"לא ממהרת", זו הבחירה והתמורה הטובה ביותר לשקל (111K לגרסה הזולה, שגם היא מגיעה עם אבזור מרשים).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני חושב שחשוב להבדיל כאן את הדיון לגבי הגיר הרובוטי באופן כללי וזה של טויוטה בפרט.

כפי שאמרו כבר כאן לפני, לגיר הרובוטי יתרונות בתחום הביצועים והחסכון על חשבון הצורך במודעות מסויימת לתזמון העברת ההילוכים.

אבל המודעות הנדרשת היא ברמה מינורית לחלוטין אם בכלל, העניין הוא שהביצוע של טויוטה למנגנון הגיר הרובוטי הוא פשוט גרוע מאוד לטעמי.

הרבה לפני היאריס והקורולות היו בארץ אלפות, אופלים ופנדות רובוטיות וכפי שגם נאמר לעיל מסחריות רבות מבית מרצדס ועוד, והתיבה הרובוטית מעולם לא עלתה לכותרות כנוראית ומטלטלת כפי שקרה לטויטה.

החטא של טויוטה מתגלה מיד למי שעובר מנהיגה בפנדה רובוטית לקורולה או ההפך. זה לא שהגיר הרובוטי הוא קופצני ולא נוח, אלא שהגיר הרובוטי של טויוטה הוא כזה.

העברות ההילוכים בפיאט (וגם באופל אסטרה שבחנתי) הן מהירות מאוד, וחלקות, כך שלא מורגשת כמעט ההפסקה בכוח הדחף שגורמת ל"נדנוד" או "חבטה". ניכר כי ההפחתה במצב המצערת היא חלקית והדרגתית מאוד על אף פרק הזמן הקצר בו היא מתרחשת, דבר המשכך עוד יותר את ההחלפה.

בטויוטה מנגד, ההחלפות מרגישות איטיות מאוד.

מיד בתחילתם נקטעת המצערת ל-0 באגרסיביות, דבר שגורם להטחת הגוף לפנים, ואז מבוצעת החלפת הילוך א-י-ט-י-ת שלכל אורך מהלכה הרכב מתגלגל בסרק, ובסיום הסאגה נראה כאילו ממותגת חזרה באחת הפקודה מדוושת הגז ואז מוטחים הנוסעים חזרה אחורה בזמן שמוזן הכח בפתאומיות שוב לגלגלים.

אין לי ספק שהביצוע העלוב של טויוטה לקונספט יוצר נזק תדמיתי אדיר לסוג תיבה שאני הייתי מעדיף כל יום על אוטומטית פלנטרית, מכל הבחינות. ניתן רק להתנחם בכך שגם התיבה הרובוטית היא כנראה טכנולוגיית ביניים חולפת בדרך אל התיבות כפולות המצמדים.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...