Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אקדים ואומר שאינני מבין ברכבים בכלל ואשמח לשמוע עצתכם.

קיבלתי הצעה ממוסך לרכישת רכב מסוג סיטרואן קסארה שנת 1999, אוטומטית, יד שנייה, נפח מנוע - 1800. הרכב נסע 138000 קילומטר.

המוכר ציין שהרכב עבר תאונה ולדבריו קיבל מכה בקצה שילדה ותוקן. והוא רוצה על הרכב 15 אלף ש"ח.

1. שאלתי היא: מה זה אומר מכה בקצה שילדה (המוכר אמר שזה מוריד 3% מהמחירון)?
  2. האם כדאי לקנות במחיר כזה. לדברי המוכר הרכב במצב מכני מצויין.

לסיום אוסיף שאני סומך על יושרו ואמינותו של המוכר ולא מדובר בנוכל.

תודה מראש

יאיר

פורסם
שלום רב,

אקדים ואומר שאינני מבין ברכבים בכלל ואשמח לשמוע עצתכם.

קיבלתי הצעה ממוסך לרכישת רכב מסוג סיטרואן קסארה שנת 1999, אוטומטית, יד שנייה, נפח מנוע - 1800. הרכב נסע 138000 קילומטר.

המוכר ציין שהרכב עבר תאונה ולדבריו קיבל מכה בקצה שילדה ותוקן. והוא רוצה על הרכב 15 אלף ש"ח.

1. שאלתי היא: מה זה אומר מכה בקצה שילדה (המוכר אמר שזה מוריד 3% מהמחירון)?
    מדובר על כך שנכנסו ברכב מאחורה או הרכב נכנס במישהו או משהו מקדימה
  2. האם כדאי לקנות במחיר כזה. לדברי המוכר הרכב במצב מכני מצויין.
    הק"מ הסדר, אבל השאלה איך תקנו את המכרה ומה הייתה עוצמת המכה. יכול להיות שמכה כזאת פגעה בגיאומטרייה.

הערות שלי באדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על ההתייחסות

איך אני יכול לדעת כיצד תוקנה הקורה?

האם בדיקה במכון רישוי יכולה לספק לי תשובה?

תודה מראש

פורסם
תודה על ההתייחסות

איך אני יכול לדעת כיצד תוקנה הקורה?

האם בדיקה במכון רישוי יכולה לספק לי תשובה?

תודה מראש

לא הייתי מתקרב לרכב כזה מכמה סיבות:

1. אתה לא יכול לדעת ב- 100% שהתיקון החזיר את הרכב להיות בדיוק כפי שהיה לפני הפגיעה.

2. יהיה לך מאוד קשה למכור את הרכב בהמשך. לרוב האנשים לא אכפת איך זה תוקן, הם פשוט יעברו לרכב אחר.

ואם כבר אתה בכל זאת רוצה ללכת עליו, תוריד לפחות 30% ממחירון כדי שיהיה לך לאן לרדת בהמשך.

פורסם

נקודת מבט חשובה נוספת:

תחשוב על צריכת הדלק הגבוה של מנוע 1.8 ל' של הקסרה.

בכל אופן, 3% ירידת ערך מהמחירון היא אבסורדית למקרה של קצה שילדה(גם כך הקסרה סובלת מלוי יצחק).

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

פגיעת קצה שילדה היא פגיעה שבד"כ לא פוגעת בהתנהגות ובבטיחות של הרכב אלה רק בסחירות שלו..קודם כל תבדוק אם זה באמת רק קצה שילדה..

בהתחשב בעובדה שהרכב שווה כעת 15000 ואתה הולך לרכוש אותו נגיד ל3 שנים..בעוד שלוש שנים הוא יהיה שווה מחיר מאוד נמוך, ברכישת רכב במחיר כזה לא בודקים בדכ במקום מוסמך.. ככה שאתה יכול לשקול את קניית הרכב מבחינה של ירידת ערך וקשיי מכירה. אני בכל אופן הייתי מתרחק מרכב כזה (ללא שום קשר לקסארה)

• תוכן חדש...