Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בזמן האחרון אני בודק את לחץ המים ברכב ואני רואה שכמעט בכל פים מד המים כמעט ריק. מיותר לציין שהמנוע מתחמם מאוד.

עכשיו הרדיטור עבר ניקוי לפני מספר חודשים. המשאבת מים גם כן חדשה ולא נראה שיש נזילה.

מה יכולה להיות הבעיה? והאם יש אפשרות שיש בעיה במנוע?

לאונה 90.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כדאי שתספר איזה רכב יש לך,מה עבר לאחרונה,האם היה בטיפול כלשהו /בוצע תיקון כלשהו.

חובה לציין בכותרת:סוג רכב,שנת ייצור וכותרת עניינית .

למשל: הונדה סיוויק 98- איבוד מיים חריג.

אם לא- דניאל ידידינו יגיע מהר עם המנעול.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בזמן האחרון אני בודק את לחץ המים ברכב

איך הדיוק אתה בודק לחץ מים? :shock:

קרא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=9&a=32

אם המנוע מתחמם מאוד - אסור לנסוע, קח את הרכב על גרר למוסך.

אם אין נזילות, יכול להיות שבגלל התחממות נשרף אטם ראש מנוע. בנוסף יכול להיות שיש סדקים בראש או בבלוק.

האם בשמן יש סימני מים? האם יש עשן לבן מאגזוז (קיטור)?

על איזה רכב מדובר?

תוספת:

הונדה סיוויק 98- איבוד מיים חריג.

ברוב מכוניות מודרניות איבוד מים זו תופעה חריגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אופססס...

רכב שלי אחי סובארו לאונה 90.

הרכב עבר לפני שבועיים טיפול 10 הוחלפו שמנים וכו'.

המים שנכנסים לרכב הם מים מזוקקים לא כמו הזבל שמוכרים. ככה שלא נראה לי שיש בעיה עם המים.

בכל אופן. רדיטור נוקה לפני כמה חודשים. המשאבת מים חדשה גם כן כמה חודשים.

אני חושש שמדובר בראש מנוע.

פורסם
המים שנכנסים לרכב הם מים מזוקקים לא כמו הזבל שמוכרים. ככה שלא נראה לי שיש בעיה עם המים.

מים - התכונה שלהם, שהם רותחים והופכים לקיטור בכ-100 מעלות. קיטור יוצר לחץ עדיר בתוך מנוע וגורם לפיצוצים (סדקים) בקירות פנימיים שלו, אפילו במנועי פלדה של משאיות.

נוזל קירור יעודי, תפקידו לא רק לעלות נקודת רתיחה של המים, אלא גם משמש כחומר נגד קורוזייה ובצתברות של לכלוך.

כך שאינני מבין על איזה זבל אתה מדבר שמוכרים, אבל מים מזוקקים במקרה הטוב, מתאימים למהול עם נוזלי קירור מסויימים שמיועדים לכך ביחס מסויים.

במילים אחרות, חבר יקר, גש למוסך שמבין, טפל בבעיית התחממות עד שלא נעשה נזק בלתי הפיך למנוע ושים את נוזל קירור שמומלץ ע"י היצרן.

תוספת:

רציתי להוסיף, שברגע שהמנוע רותח, בשלב מסויים גם נוזל קירור לא עוזר ומגיע לרתיחה ואז דרך פקק של מיכל עיבוי (או מקום אחר - תלוי מרכב) יוצאים מים בכמות רצינית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוב הסיכויים שיש לך נזילה, בדוק צינור רדיאטור תחתון, אם הוא קרס אז זה יכול לגרום לתחממות.

בדוק וויזואלית את משאבת המים, יכול להיות שיש נזילה (יש מקרים לפעמים שהיא נוזלת אחרי ההתקנה).

בדוק את הרדיאטור יכול להיות שהוא נוזל.

תסתכל ותראה מה צבע השמן, אם הוא שחור אז זה טוב, אם הוא בהיר חשוד כזה אז יכול להיות בעיה

תבדוק גם את מכסה מילוי השמן אחרי נסיעה אם יש אליו קצף לבן.

בדוק צינוריות של מערכת הקירור.

יכול להיות מלא סיבות, אלה כל מה שיכולתי לחשוב אליהם בינתיים, אם אני יזכר בעוד אני יוסיף.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

אם אתה לא רואה נזיליות רציניות , וקיים איבוד מים אז או שפקק הראדיאטור לא תקין , או שבאמת הלך ראש מנוע ומים חודרים לתאי השרפה, בדוק אם יוצא עשן חריג מהאגזוז (לבן). ואם מפלס השמן עלה בצורה חריגה.

תבדוק אם אחרי נסיעה (שהמים לא רתחו) שני צינוות המים בראדיאטור חמים במידה שווה אם לא אז כנראה הרכב התחמם כתוצאה מטרמוסטט לא תקין.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

א. חיפוש היה משנה את פני הדברים;

ב. בדוק תקינותם של צינורות המים המובילים מים מהרדיאטור ואלהרדיאטור, בדוק גם את החבקים שלהם, שמחברים אותם אל התותבים. אם החבקים אכולים - אין אטימה טובה, ואז מים יוצאים;

ג. בדוק שצינורות אלו אינם מעוותים אם הם מעוותים - ייתכן וישנו חור שממנו נוזלים מי הקירור, ואף יכול להיות שהצינור התעוות כ"כ, שהוא התכווץ, ונמתח יתר על המידה, ויצר סדקים לאורך או לרוחב הצינור;

ד. שים נייר עיתון (עדיף מעריב של שבת, שיכסה את כל תחתית המנוע) למשך לילה שלם. לפני שאתה מניע תראה אם יש נק' ירוקות או בצבע מי הקירור שלך. אם יש - חייך אכלת אותה! יש לך נזילה. רוץ לתקן.

חזור לדווח,

אלמנט.

פורסם

ותחליף מהר את המים המזוקקים לפרסטון.

הלאונה רגישה לחלודות בצורה יוצאת דופן.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

גש למוסך על-מנת שיבדקו את מערכת הקירור תחת לחץ, לפעמים בנד לא מחוזק גורם לכל הצרות, בגלל שאתה משתמש במים ללא צבע הם פורצים כקיטור ולא משאירים סימנים שעל-פיהם ניתן לזהות את המקור לנזילה.

תבדוק שהשטיח בתוך הרכב לא רטוב באזור של תא בכפפות, זהו סימפטום של רדיאטור חימום מפוצץ.

פורסם

קודם תודה על התגובות.

הבעיה היא שהרכב מאבד מים בכמויות עצומות הוא מאבד 3-4 ליטר ביום. היום הכנסתי מים ירוקים עד שהמכסה היה מלא ואחרי נסיעה של כמה שעות המפלס ירד בצורה ניכרת.

עכשיו לפני כמה חודשים הלכה המשאבה אז ראיתי מים שפורצים החוצה. היום אין טיפת מים שיוצאת מה שמעלה אצלי חשש שהבעיה היא במנוע ולא דווקא ברדיטור או במשאבה.

יום ראשון אני יהיה במוסך.

פורסם
קודם תודה על התגובות.

הבעיה היא שהרכב מאבד מים בכמויות עצומות הוא מאבד 3-4 ליטר ביום. היום הכנסתי מים ירוקים עד שהמכסה היה מלא ואחרי נסיעה של כמה שעות המפלס ירד בצורה ניכרת.

עכשיו לפני כמה חודשים הלכה המשאבה אז ראיתי מים שפורצים החוצה. היום אין טיפת מים שיוצאת מה שמעלה אצלי חשש שהבעיה היא במנוע ולא דווקא ברדיטור או במשאבה.

יום ראשון אני יהיה במוסך.

תעדכן אותנו בקשר למה שימצאו במוסך, לדעתי זה מאוד מעניין שהמנוע מאבד מים בצורה דרסטית כמו שאתה מתאר

ואין סימן לנזילה.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

מספר תיקונים לדברים שנאמרו:ף

• מים מזוקקים או לא זה לא משנה, יש להשתמש בנוזל קירור איכותי ואשר מומלץ לדגם הרכב (בצע חיפוש בנושא).
  • גם מים רגילים שדולפים ממערכת הקירור משאירים סימנים אחריהם.
  • כפי שהומלץ, יש לבצע בדיקה בלחץ למערכת הקירור לבדיקת אטימות, בדיקת מכסה הרדיאטור ולבצע לחץ הפוך לבדיקת אטימות ראש המנוע והאטם במידה ולא נמצא בעייה בבדיקות הקודמות.
  • הכותרת בשלב זה תוקנה להבא השרשור ימחק.

פורסם

עידכון:

הלכתי היום לאחד המוסכים בקרית אתא. בכל אופן בדקנו את הרדיטור,משאבה וכו', 0 נזילות. לאחר מכן עשינו בדיקת לחץ גם כן 0 נזילות. כרגע קצב איבוד המים ברכב הוא מדהים. חצי ליטר לנסיעה של 3-4 ק"מ. היו מילאתי ליטר וחצי ועדיין היה חסר מים.

בכל אופן בזמן בדיקת הלחץ ראיתי שיוצא עשן לבן מהאגזוז, אבל לא נראה שיש חוסר שמן/מים בשמן.

הייתי ב2 מוסכים ולשניהם אין פיתרונות. מחר אני אמור לעבור בדיקת לחץ הפוך אולי אז נמצא משהו.

בכל אופן כרגע החשד הוא בראש מנוע למרות שאין יציאת מים מהאגזוז בכלל.

מה כבר יכול להיות?

• תוכן חדש...